Şimdi Ara

Bisikletçi kilosu ve bisiklet kilosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadşalar forumda bakıyorum insanlar bisikletten 1 kilo azaltsam kar diyor yüzlerce para sayıyor sırf daha hafif diye.onun yerine kendileri 1 kilo verse daha hesaplı olmaz mi? Bi arkadaşım bisikletin kilosu ile bisikletçi kilosunün artması veya azalmasi çok farklı dedi bu oran dogrumu ? Kısaca bisikletin 1 kilosu ile kullanıcı kilosu veya yuk kilosu farklı mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bende senin gibi düşünüyorum ama bilmiyorum bisikletin ve bisikletçinin kilosu nasıl farklı etkiliyor
  • bisiklette hareket eden parcalarin agirlsigi onemli ama gidondan 100 gr hafifletmekle kendin 100 gr vermek farketmez jantlari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bunu şu örnekle açıklamaya çalışırlar: bi insanın 5 kg fazla olması veya sırtında 5 kg bir çanta olması onun belki hareket hızını kabiliyetini hiç etkilemezken ayağına bağlanmış 1 kg yük onun hareketini oldukça zorlaştırır, farklılaştırır. Bisikletteki ağırlık da aynı bu şekilde ayağa bağlanmış gibi etkilidir.
  • aynı şey değil
  • aklima asansor duserken ziplamak ve ucagi kara kutunun yapildigi maddeyle yapmak gibi dahiyane fikirler geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: positroN

    aklima asansor duserken ziplamak ve ucagi kara kutunun yapildigi maddeyle yapmak gibi dahiyane fikirler geldi.

    Hocam sizin de kafanız en az benim kadar güzel. Bir soru da ben ekleyim. Ön tekere bi zincir ve dişli taksakonu da pedalın sol yanına bağlasak ön teker döndükçe pedalı çevirse bi kere pedal çevirdikten sonra bedava gitsek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayihani


    quote:

    Orijinalden alıntı: positroN

    aklima asansor duserken ziplamak ve ucagi kara kutunun yapildigi maddeyle yapmak gibi dahiyane fikirler geldi.

    Hocam sizin de kafanız en az benim kadar güzel. Bir soru da ben ekleyim. Ön tekere bi zincir ve dişli taksakonu da pedalın sol yanına bağlasak ön teker döndükçe pedalı çevirse bi kere pedal çevirdikten sonra bedava gitsek.

    Ben de hybrid toyota yaris alıp lpg taktırarak iyice yakıt masrafını düşürmeyi koydum kafaya sizce oluru var mıdır?


    Şaka bir yana, bizim 2 sorunumuz olur bisiklet hızında.

    1- Yer Teması
    2- Aerodinamik yapı

    Yer teması için lastik inceltmek yeterli lakin aerodinamik yapı için verip veriştirip duruyoruz. kuş kadar parçaya araba parası bayılmaktan geri gelmiyoruz.

    Eğer profesyonel mânada yarışlara katılıp performans sergilemiyorsa kadro ağırlığının çok da aman aman bir etkisi olduğunu düşünmeyenlerdenim. Az ye, göbeği kas yığınına çevir arada oluşan fark ağırlığını da at heybelere başın ağrımasın.
    En güzeli oh, mis.




  • whereismywings kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi bizim kafa yapısı aynı. Şaka bi yana lpg sistemi ucuz olsa 1.2 tsi golfler. 1.0 ecoboost fiesta gibi arabalar da tasarruflu oluyor. Hibriti tutmaz tabi. İşin acı kısmı ülkemizde hibrit araca lpg takmayı aklımıza getirebiliyoruz.

    Bisiklet için dediğinize yamamen katılıyorum. Bir ingiliz profesör günde bisikletiyle işe giderken 40 km yol yapıyor. Eski ağır ancak aktarma ve hareket eden kısımları kaliteli bir bisikleti var. Bir de yeni bisiklet alıyor hafif ve kaliteli. Yaklaşık bir sene boyunca her sabah kura çekiyor ve hangi bisiklet çıkmışsa onunla işe gidiyor. Süreleri kayıt altına almış. İki bisiklet arasında bariz fark görememişti. Ağırlık azaltmak benim gözümde de iyi birşey. Bizler profesyonel değiliz sonuçta. kendi ağırlığımızı azaltmak kondüayonumuzu yükseltmek ve ortalamanın. Bİraz üzerinde bir kalitede bisiklet sahibi olmak bence yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayihani K kullanıcısına yanıt
    Dilim döndüğünce bende yorumunuza açıklama getireyim. Öncelikle kendimizi küçük görmenin bir gereği yok illa kaliteli bisikletleri sporcular kullanacak diye bir kural yok bisiklet işi tamamiyla kişinin bütçesiyle alakalıdır. Bahsettiğiniz test için konuşmak gerekirse süre bakımından yorum yapmak yanıltıcıdır çünkü 10.000 liralık bisiklette olsa 1.000 liralık bisiklette olsa aynı kulvardaki bisikletlerin aynakol ve ruble sayıları birbirine eş değerdir. Kesin konuşabilmek için profesör'ün yaktığı kalori , harcadığı efor ve kadans bilgileri gereklidir diğer türlü bir deney olarak kabul edilemez .
  • CnkYgT C kullanıcısına yanıt
    Tabiki insan bütçesine göre alacak. O konuda hak veriyorum. Ancak birçok parçanın hafifliği benim gibi amatör kullanıcılar için çok fazla şey ifade etmiyor. Bu arada bütçemin el verdiği ölçüde en pahalı kaliteli ve hafif bisikleti aldım. Ama benim performansımı artıracak en önemli şey kendi kondüsyonumu iyleştirmek olacaktır. Yoksa insanlar niye üretsin bu malzemeleri.

    Makaleyi iki yıl önce okumuştum ve saydığınız parametreler mevcuttu. Hız da kaloride kısaca herşeyde hafif bisiklet lehine fark vardı ancak fark fazla değildi. Makaleyi bulabilirsem linkini paylaşayım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayihani K kullanıcısına yanıt
    Bisikleti hafifletmek için seleye,gidona,boğaza masraf etmek sadece psikolojik olarak etki eder o konuda farkı hissetmek dediğiniz gibi tecrübe gerektirir ama . Jant seti,Grupsette bulunan hareketli parçaları hafifletmek heleki aynakolda hallowtech 2 gibi bir sisteme geçebilmek direk performans'a etki eder . Grupsetler adına konuşmam gerekirse her segment setler bir alta göre %10-%15 arası hafiflik ve performans getiriyor .tiagra ile 105 arasındaki farkı hissedemeyebilirsiniz ama tiagra ile ultegra ile arasındaki bariz farkı anlayabilirsiniz . Tabi belirli bir kondisyon yoksa bisiklet ne kadar süper olursa olsun bu iş tek taraflı değil emek yoksa başarıda yok
  • CnkYgT C kullanıcısına yanıt
    üstadım makaleyi buldum
    http://www.mtbtr.com/gezi_yayin/yayin.asp?kayitno=1313
    adresinden inceleyebilirsin. benim yanlış hatırladığım kısımlar var. oralar için özür dilerim ancak makalenin temel mantığını doğru aktardığımı düşünüyorum.
    bahsettiğiniz gibi hareketli parçaların kalitesi (hem hafifliği hem de dönerken gösterdiği direnç) kadro ve selenin hafiflemesinden daha etkili. bence para harcanacaksa karbon vb pahalı kadro yerine teker ve aktarma grubuna harcanmalı ben öyle yapmayı planlıyorum en azından.
  • kayihani K kullanıcısına yanıt
    Bu yapılmış olan test'te bana doğru gelmeyen şeyler var yani teknik olarak eksik olan birşeyler var. Sadece bacaklardaki kıllar alındığında bile 70 saniye fark ettirdiğini rüzgar tüneli testi ile kanıtladılarhttp://www.bikeradar.com/road/news/article/shaving-your-legs-makes-you-faster-41658/ ki bu şekilde çok fazla deney var bu şekilde dar bisikletçi kıyafetlerinin etkisi , Kaskların rüzgar kalanının olup olmaması bile test edildi ortaya çıkan fark doktorun ortaya çıkardığı sonuçtan daha barizdi. Yapmış olduğu bu sosyal deneyde çelik bisikletle yapıp karbon olan bisikletle atladığı bariz noktalar olduğunu düşünmekteyim. Gelelim karbon kadro konusuna bisikletin en önemli parçası grupsetten ve jant'tan da önce Kadrodur . Karbon kadro örülerek yapıldığı ve firmaların sır olarak sakladığı teknikler yüzünden fiyatları hep yüksek seyretti bu zamandan sonrada böyle gidecektir .Karbonların esneme katsayıları alüminyumlara göre daha düşük olduğu için bisiklete uyguladığınız kuvvetin direk yola aktarımını sağlar . Hem hafif oluşu,tek parça aerodinamik yapısı,kolay güç aktarımı nedeniyle yol bisikletçilerinin vazgeçilmezidir. Tabi sorabilirsin sen neden alüminyum topladın'da karbon almadın diye tek açıklama ilk başlarda bütçemi yükseltmem gerekeceğini düşünmemiştim . 3-4 ay içindehttp://www.hongfu-bikes.com/html_products/2013-new-road-HF-FM066-266.html bu kadroya geçme olasılığım var pazarlıklarım sürüyor firma ile




  • Üstadım size hayırlı uğurlu olsun yeni kadronuz. Profesyonel anlamda bu ekipmanların katkısı bariz olarak var. Yoksa kim bu paraları harcar. Ama ben haftasonları gezeyim. Fırsatım olursa da işe bisikletimle gideyim düşüncesinde biriyim. Makale zaten profesyonel birbisikletçi tafarından değil benim gibi günlük kullanım amacıyla kullanan biri tarafından yazılmış. Aslında bisiklet ekipmanları bana göre ihtiyaca göre seçilmesi gerekiyor. Benim gibi birinin karbon kadroya bakıp iç geçirmesi çok manalı değil. Aliminyumda işini hakkıyla görüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayihani

    Üstadım size hayırlı uğurlu olsun yeni kadronuz. Profesyonel anlamda bu ekipmanların katkısı bariz olarak var. Yoksa kim bu paraları harcar. Ama ben haftasonları gezeyim. Fırsatım olursa da işe bisikletimle gideyim düşüncesinde biriyim. Makale zaten profesyonel birbisikletçi tafarından değil benim gibi günlük kullanım amacıyla kullanan biri tarafından yazılmış. Aslında bisiklet ekipmanları bana göre ihtiyaca göre seçilmesi gerekiyor. Benim gibi birinin karbon kadroya bakıp iç geçirmesi çok manalı değil. Aliminyumda işini hakkıyla görüyor.
    size katılıyorum, benim de aynı bakış açısı ile karar verdiğim çok ürünüm oldu..

    Fotoğraf makinem mesela, bundan 3-4 yıl önce fotoğraf makinemi bir kit lensi, bir de zoom lensi ile birlikte aldım. En çok tercih edilen Canon ya da Nikon yerine Olympus aldım, zira Olympus'un diğerlerine göre aynı fiyatta daha fazla özelliği vardı, ancak lens sıkıntısı vardı. Yani ben Olympus'u alırsam, sonradan lens çeşitliliği ve yeterliliği Nikon ve Canon'a göre yerlerde.. ancak ben bunu bilerek aldım, çünkü fotoğraf makinesini aldıktan sonra ne balık gözü, ne makro, başka bir lens almayı düşünmüyordum ve 3-4 yıldır da almadım. Zira ne profosyonel olarak fotoğrafçılıkla ilgilneceğim, ne de bunun 3-4 katı makine alırsam bana bir faydası olacak..

    Bence işin özeti : herhangi bir dergi kapağına basılmayacak bir fotoğrafı çekmek için, dergi kapağı fotoğrafı çekenler ile aynı makineyi almam anlamsız olurdu..

    Bu durumun iki istisnası var şahsi fikrim,
    bir eğer bunu umursamayacak kadar bütçem olsaydı, gider en iyisini alır dönerdim.
    iki eğer bu iş gerçekten benim için bir gönül işi olsaydı, aşk olsaydı, bütçemin izin verdiği en iyi ürünü alırdı
    m..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Bence bu test metodu yanlış. Cruise tarzı veya işe gidiş tarzı bir kullanımda ciddi fark olmayabilir. Sonuç olarak insan vücudu bu hız bana yeterli diyebilir ve o hızı korur , bu adam da öyle yapmış olabilir.
    Deneyde kendini her seferinde kendini maksimum zorlayarak ölçüm yapmalıydı. O zaman belki de daha hafif kadro örneğin %5 daha hızlı çıkardı ki zaten aşırı bir fark da beklemiyoruz.
    Ayrıca harcadığı enerjiyi ölçme şansımız yok. Belki hızları aynı olsa bile karbon daha az enerji harcatmış olabilir. Kendisi bir kadans ölçer takabilirdi. Bu süreleri yaparken toplam bastığı pedal sayısını toplayabilirdi ve ayrıca 1den 5 e veya 10a kadar sübjektif zorlanma kaydı tutabilirdi.
    Böylece zamanları nisbeten yakınken aynı miktar pedal mı basmış ve sübjektif olarak ne kadar zorlanma hissetmiş karşılaştırabilirdik.
  • bir de bu işlerde yaşın, yani fiziksel kapasitenin de çok önemi var.

    ben bagajlı 14,5kg lık bisikletle yokuş çıkarken, benden 14 yaş büyük arkadaşım 12kg lık bisikletle yokuş çıkamıyor. zannetmeyin hani kendisi şişman falan, asla değil. ama çıkamıyor işte. aynı şekilde benden hafif bisikletlere sahip ama benden büyük diğer arkadaşlarımın da yokuş performansı benim çok çok gerimde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.