Şimdi Ara

Bisiklet tavsiyesi ? ve bir kaç soru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. ben bu sene istediğim üniversite olmadigi icn bir sene daha hazirlanmayi tercih ettim ve mezuna kaldim. mezuna kalinca dershaneye giderken otobuse tam ucret vermem gerekiyor bu da bayagi tuzlu oluyor acikcasi. dershane ile evimin arasi 3-4 km. hergun olmasa bile haftada 4-5 gun bisiklete binecegim. dershaaneye giderken yolumn yarisi yokus asagi neredeyse.

tam bilgim yok fakat arastirdigim kadariyla dağ bisikleti bana uygun olacak. cunku yollar pek duzgun degil ve arada sirada ormanda spor yaparken kullanmak istiyorum.

boyum 1.92
    kilom 100 civari
    haftada 4-5 gun binecegim. gun icinde toplam 6-7 km yapacagim.
    butce max500 lira..
    aklimdaki bisiiklet 'salcano NG650 29.

merak ettigim birkac birsey var.yardimcinolursaniz sevinirim.

tekerin 26 veya 29 olmasi arasinda ne gibi farklar var ?

benim icin kadro boyu ne kadar olmalidir ?

aklimdaki bisiklet icin ne soyleyebilirsiz ? f/p orani nasildir ? veya tasiye edebileceginiz baska bisikletler var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kadro boyunun belirlenmesi için bacak boyunuzu da ölçmeniz lazım. Nasıl ölçeceğinizi aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Sonrasındahttp://www.mtbtr.com/kadroboyu/hesapla.asp adresinden size uygun kadro boyunu görebilirsiniz.

Lastiklerin 29'' olması hem engellerin aşılması için avantaj sağlar, hem de pedalı tam 1 tur çevirişinizde 26'' lastikli bisiklete göre daha çok yol alırsınız. Bu fark 1 km'de yaklaşık 90 metredir.

Salcano NG650 modeli ihtiyacınızı görebilir. Bunun haricinde

-Alüminyum kadrolu model bakabilirsiniz.
    -Çift amortisörlü model bakmayın. Sizi boş yere yorar
    -Mümkünse ön maşasındaki amortisörün kilitlenebilir özelliği olsun. Böylece düz yoldayken fazladan güç harcamazsınız.
    -Mekanik disk fren bakmayın. Hidrolik disk fren pahalıdır. V fren modelleri işinizi görür.

İmkanınız varsa bütçenizi 100-150 TL arttırıp biraz daha iyi model bakabilirsiniz. Bisikletten alacağınız keyif te artacaktır.

En önemlisi ise;

Hangi modeli alırsanız alın kask, eldiven almayı unutmayın

• oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederm. butce arttirma imkanim yok. cunku zaten bu butceye arttira arttira geldim. yazdiginiz maddelere uygun bir bisiklet modeli tavsiye ederseniz gercekten cok sevinirim cunku ben girdimmi isin icinden cikamiyorum

Kron XC 150
    Salcano NG 650

Ama kendinizi zorlayıp Kron XC 250 alın derim.

http://forum.donanimhaber.com/m_74331973/f_//tm.htm#74331973

Mythology bilir, son 1 ay içerisinde 2 düşüş yaşadım (ikisi de bu herifin yanında oldu ne hikmetse ) ve ikisi de 29'luk tekerleklerime yeterli dönüş açısını sağlayamamamdan kaynaklandı. Düz yolda bu tür aksilikler olabiliyorken bozuk arazide daha iyi bir manevra kabiliyeti için daha küçük ebatlı tekerlekler kullanmak çok daha mantıklı bir davranış olur.
    Daha Fazla Göster
  • Kron xc150 tavsiye ederim.Tek şikayetim selenin altındaki borudaki yazılar bisiklet kilidinden hafif biraz silinmiş onun dışında tümsek falan dinlemiyorum gayet başarılı.Birde ilk aldığın bisiklette vites geçişlerinde sıkıntı yaşarsın ilk bakıma götürünce ayar çekerler haberin olsun
  • benim 29" istememin sebebi birazda boyumdan dolayi sanirim. iri yapili birisiyim. altimda bisikletin ve tekerlerin ufacik kalmasindan korkuyorum birazda. siz kullanis ve rahatlik acisindan 29" mi tavsiye edersiniz 26" mi ? bu arada ormanlik arazi dedigim de agaclarin arasinda cilginca bir surus degil bisiklet yolundan ama tumsekli cukurlu yokuslu falan bir yol..

Orijinalden alıntı: fayntenksendyu

benim 29" istememin sebebi birazda boyumdan dolayi sanirim. iri yapili birisiyim. altimda bisikletin ve tekerlerin ufacik kalmasindan korkuyorum birazda. siz kullanis ve rahatlik acisindan 29" mi tavsiye edersiniz 26" mi ? bu arada ormanlik arazi dedigim de agaclarin arasinda cilginca bir surus degil bisiklet yolundan ama tumsekli cukurlu yokuslu falan bir yol..

boyum 185 ben 29 kullaniyorum çok memnunum manevra kabiliyeti daha az ama en azından altında kaybolmuyor bisiklet.al bak keyfine ng650 nin 29lugunu hepsiburada 360 tlye satmıştı nasıl kacirdin

• siz memnun musunuz hocam bisikletten ve 29"ten ? bi sikayetiniz var mı ? o indirim sirasinda henuz aklimda yoktu bisiklet almak. bir sure daha bekleyecegim belki bir indiriim daha olur. veya bi akrabamin cok yakin arkadasi denizlinin en buyuk bisikletcisi. bi ona sorayim. gelis fiyatina belki alabilirim..

benim 29" istememin sebebi birazda boyumdan dolayi sanirim. iri yapili birisiyim. altimda bisikletin ve tekerlerin ufacik kalmasindan korkuyorum birazda. siz kullanis ve rahatlik acisindan 29" mi tavsiye edersiniz 26" mi ? bu arada ormanlik arazi dedigim de agaclarin arasinda cilginca bir surus degil bisiklet yolundan ama tumsekli cukurlu yokuslu falan bir yol..

Bu şartlar altında, 29" öneririm ama yukarıda bahsettiğim gibi manevra kabiliyetinin 26" olanlara göre biraz daha az olacağını aklınızdan çıkartmayın.

BisikletliUlasim.com
    Çaylaklar bisikletlerini, tecrübeliler nasıl süreceklerini, gerçek bisikletçiler ise bisiklet kültürünü konuşurlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yuyushi

Kesin bir şey söyleyemem bu konu hakkında. Kimi kadrolar buna müsait durumdayken bazıları da buna imkan tanıyamayacak özelliklerde olabilir.
    Kafanızda bir model belirledikten sonra bu konu hakkında size sağlıklı bilgi veren birileri çıkacaktır. :)

tesekkur ederim..

siz memnun musunuz hocam bisikletten ve 29"ten ? bi sikayetiniz var mı ? o indirim sirasinda henuz aklimda yoktu bisiklet almak. bir sure daha bekleyecegim belki bir indiriim daha olur. veya bi akrabamin cok yakin arkadasi denizlinin en buyuk bisikletcisi. bi ona sorayim. gelis fiyatina belki alabilirim..

hocam benim bisikletim salcano astro 10 ben bundan çok memnunum ama ng nasıl bilmiyorum

• Öncelikle boyun 1.92 mis 26 jant önermem altında yok olur o bisiklet gözükmez ) Tavsiyem zaten dershaneye gidip gelmelik alacakmıssın bulabildigin en ucuz 29 jant bisikleti al ) günde 5-6 kilometre dediğin nedir ki. Ama bende senin gibi çıktım yola seninle aynı durumdaydım.
    200-250 tl ile girdim bende bu işe, bende mezunum bu sene dershane 3-4 km uzakta onun için almıştım. 3-4 km lik yol 5-10dk de giderim zaten, gideyim bir yerden alayım dedim sonra burayı buldum araştırdım araştırdım ) Bütçe 450 e kadar arttı ) Çünkü dedim neden sadece dershane için kullanayım spor içinde kullanarım başta 13 kilometreyi 1.30 saatte alan ben, günde 30-40 km yaparak 1 haftada ciddiyim dün 27 km yi 1.25 saat de aldım. Yani 13 kilometre nere 27 kilometre nere.
    Ha diyorsan yok bisikletle sporuyla işim olmaz o zaman 500 lira vermene gerek yok git 250 tl civarı çift amortisörlü bir şeyler al.
  • bu iş böyle bütce arttıkca artıyor bisiklet sporuyla ilgilenmekten kastiniz nedir ki ? ama bisiklet altimda olunca canim sikildikca tv izlemek yerine basar giderim dağa dolasmaya. sadece ev dershane arasi kullanim dusunmuyorum tabiki.. mesajiniz icin tesekkurler bu arada..

bu iş böyle bütce arttıkca artıyor bisiklet sporuyla ilgilenmekten kastiniz nedir ki ? ama bisiklet altimda olunca canim sikildikca tv izlemek yerine basar giderim dağa dolasmaya. sadece ev dershane arasi kullanim dusunmuyorum tabiki.. mesajiniz icin tesekkurler bu arada..

Canın sıkılınca binmek başka. Hergün düzenli sürmek başka. Spor yapacaksan ona göre birşey öneririm yok işimi görsün dershane için felan diyorsan o zaman ona göre öneririm önce amacını belirlemen lazım )

Dershane ve arada sırada bineceksen çift amortisör al ucuz birşey işini görür abartmana gerek yok boşuna, artan parana kask felan alırsın hiç yoktan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.