Şimdi Ara

bisiklet dinamosu ile 12 volt 7 amper akü şarj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
24.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili üstadlarım.. 3 soru hakkında sizden bilgi almak istiyorum..
    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki bu işi kafaya koydum ve yapmak için her yolu deniyorum.. makalemi kağale alıp en iyi şekilde cevaplandırmanızı temenni ediyorum..
    Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum sizlere.. Geçelim benim sorunuma..
    Benim 6 volt 3 wat ve 12 volt 6 wat 2 adet bisiklet dinamom var..
    1-) 6 volt 3 wat'lık dinamo ile 12 volt led şerit lamba ve 12 volt lambayı yakmak istiyorum ; ama akım alternatif akım olduğu için akım dalgalı geliyor. bunu sabit tutmanın ya da daha az dalga vermesini engelleyecek bir yolu varsa söyleyebilir misiniz? diyot vs vs kaçlık olduğunu yazarsanız sevinirim ve bunun bağlama şemasını paintten kaba taslak çizip verebilirseniz duacınız olurum.. Çünkü bu konu hakkında çok söylenen var ; ama biri çıkıp dememiş şunu şuraya sunu suraya bağla olay bitsin.

2-) 12 volt 6 wat bisiklet dinamosu ile 12 volt 7 amper bilgisayar aküsünü şarj etmek istiyorum. Bilirsiniz, bu tür dinamolar (6 volt 3 wat, 12 volt 6 wat) alternatif akım üretir ve dalgalıdır. Aküyü şarj edebilecek şekilde bana diyot miyot konsandasor mu ne vs vs şeması verebilir misiniz ? Yalnız, bisiklet hızlı da gidiyor yavaşta.. yani demek istediğim zararı olmasın aküye.. Siz işin ehlisiniz bilirsiniz.

3-) aynı 12 volt ile nasıl şarj edebileceksem 6 volt 3 watlık dinamo ile şarj mümkün mü ? Mümkünse yardımlarınızı bekliyorum :(
    -
    Yanlışım olduysa affola, forum acemisiyim.. Kusura bakmayın üstadlarım..

• 1- ''12v yerine'' 6v ampul ve şerit led yerine de standart ledlerden baglayıp 6v dinamo ile çalıştırabilirsin.

2-12v 6w bir dinamonun akım kapasitesi 0.5A civarıdır.7Ah lik bir aküyü tam kapasitede şarj etmek için ortalama 14 saat bisiklet üzerinden inmeden gezmen gerekecek

3-6v dinamo ilede 6v akü şarj edilebilir ,akım kapasitesine göre şarj süresi degişim gösterecektir
  • abi bende bisklete ses sistemi kurmak istiyorum stop lambları led ler felan bunun için 12 volt akü war akünün bitmemesi için bisklete dinamo bağlıcam dinamoyuda aküye bağlıcam dinamo her zaman çalışır durumda olucak ve akü bitmiyecek ama dinamonun güçü aküyü doyura bilecekmi
    bi kç sorum war 12 v luk enerji üreten dinamo warmı veya normal bi dinamoı kaç wolt nakü üretir
  • bildiğim kadarıyla bisiklet tamircilerinde falan var. genelde gördüğüm 6volt 0.5A(3W) yada 6volt 0.75A(4.5W)
    senin bahsettiğin olayı ben lise 1 yıllarında yapmıştım :D radyo fren far sinyal bile yaptım. ama akümü 6V 4AH ışıldak aküsü kullanarak yapmıştım
    Dinamo işinden soğu derim. yukarıda arkadaşın bahsettiği gibi hem gürültülü hemde lastiğine yazık ediyor. ayrıca dinamoda yük olmasa dahi tekere temasından dolayı yoruyorda.
    akü için portatif anahtarlı tahtadan bi kutu yaptıydım bu kutunun içinede aküyü kolay söküp takabileceğim soket(pabuç ile) ile akü bağlantısı yaptım.
    şarj etme meselesini ise gece evdeki trafolu düzeneğime bağlıyodum(ışıldaktan çıkan :D). sabahta takıyodum geceye kadar bana yetiyodu akü(rahat 2 3 gün gidiyodu benm düzenlere).
    bnden sana tavsiye dinamo düşünme :D
  • hı tm abi peki şimdi akü biterse ne yapıcam orayı tam anlamdım
    ve dinamo ses çıkarmıyo bildiğim kadarıyla lastiği ezer ama ses çıkardığını ilkl defa duydum
    12 volt aküyü nası şarj edebilirim
    ben biskjklete anfi takıcam motorsiklet arkasındaki sepetlerden war biskikletin içinde onu içinde duruyo 2 de 200 volt luk haporlör war mp 3 ile çalıştırıcam stop lambası ön far sinyal felan 1 2 tanede led ışık takıcam başka bişe yok 12 wolot akü yeter bunlara zaten akü motorsiklet aküsü 12 wolt 5 amper ama akü bitince ne yapacam aküyü nası şarj edicem bu konuda yardımcı olursanız sevinirim
  • Arkadaşlar Bazen basit düşünmek gerekiyor.Paralel bağlı 2 adet6v aküyü doldurup 12v çıkış alabilirsiniz.
    Dostum.Hem dinamo hemde güneş paneli takviyesi yapsan daha güzel olur bana kalırsa.
    Bir tane 10wattlık yada 5watt lık sığdırsan.Akün boşalsa bile Acil durum yada az da olsa enerji sağlayacak gücü elde edecektir.
    12v to 5v Çakmak tan telefon şarj alırsan hem mp3 hemd etelefon şarjı yapabilirsin.
    10 ile 20wattlık düşük güçlü bir Mono amfi de işini görecektir.
  • Arkadaşlar piyasada ararsanız 12v bisiklet dinamosu da bulursunuz çünkü benim evimde bir tane var. Eski bisanlarda kullanılırdı parlak metalden 2x3 amp. çıkışı vardı sanırım.

Diyelimki 12v bulamadınız. 2x6 v dinamoyu serii bağlarsınız ama bisiklet giderken sizi yorar. Ha derseniz ki ben uzun süre bayır aşağı gidiyorum o durumlarda dinamoyu açayım hem bisikleti yavaşlatır hemde ben aküyü doldurmuş olurum bak ozaman olur.

Mantığı çok basit. ön tekere karşılıklı sağlı sollu dinamoyu bağlarsın ve ayağınla hızla tekere değdireceğin butonlara ulaşırsın. SOnrasında iki adat 6 v dinamoyu seri bağlayıp 12 v ye çıkarırsın. çıkışı birde köprü diod ve 1 kapasitörle desteklersin şarj kontrolsüz akü şarj sistemin olur. Şarj kontrolude istersen Java motosikletler için konjektörlervar onlardan alıp sisteme entegre edebilirsin.

Alternatif 2:

Çevrede hurdacı varsa eğer gidin bir hero yada mobilette mopet cesedi bulun alternatörünü inceleyerek yeniden yapın yada söküp bisikletin arka teker göbeğine sabit mıknatısları, bisikletin metal kadrosunada bobinleri yuerleştirerek daha verimli ve mopetlerinkinden bir alternatör sistemi yapabilirsiniz.

Alternaif 3:

Çinden neodium mıknatıslar getirtin. Daire şeklinde kestiğiniz kontaplak yada plastik levhaya yıpıştırıp. bu mıknatıslı levhayı tekerin tellerini tututurarak ve aynı kontra plaktan bir tane daha yapıp bu seferde uygun çap ve kalınlıklarda bobintelleri sararak ve bisiklet kadrosuna tutturarak kendi verimli dinamomuzu kendimiz yapabilişriz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

•  bisiklet dinamosu ile 12 volt 7 amper akü şarj

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neyle neyi çarptında 720 vat buldun sen ya nasıl matematiktirbu. Öyle düşünmeden hemen her konuya atlarsanız olacağı odur işte. 36 watt ı nasıl bir hesap yaptıysa artık 720 buldu deha.
  • bir şey sormak istiyorum
    mesela benim elimde 12volt 100 amper akü var. bu akü ile bir çamaşır makinesi motoru çalıştırmayı düşünüyorum. motorun üzerinde 24 v 30 amper yazıyo. bu akü bunu çalıştırırmı ?
    yani önemli olan volt ve amperler değilde watt mı ?
  • genç mucit G kullanıcısına yanıt
    Hiçbir çamaşır makinesi 24v ile çalışmaz. Resim atar mısın ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.