|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 18 Eylül 2020; 8:35:37 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 2 Ekim 2020; 12:12:12 > |
Yazıyı yazarken doğru yazmak lazım, dönüp bakıp hataları düzeltmek lazım. Bulmaca çözmek zorunda değiliz. Yazıyı okuyana ne yazmış bu yahu dedirtmemek lazım. Pardon yanlış yazmışım diyeceğine şu yazdığın cevaba bak. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 2 Ekim 2020; 21:2:27 > |
. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Strajedist -- 1 Kasım 2020; 23:7:57 > |
Amaç keyifli ve güvenli bir şekilde spor yapmak. Yarışmak değil. Yol bisikleti öneren arkadaşları anlamak güç. Spordan uzak ve kilolu birinin yol bisikletindeki oturuş pozisyonunda her gün bel ağrısı yaşamaması imkansız. Ayrıca 110 kilo birinin hafifliğin ve hızın ön planda olduğu yol bisikleti jant ve lastiklerinin ömrünü de hızlı tüketmesi oldukça olası. Ve bir nokta daha 110 kilo + bisiklet ortalama 15 kilo desek hareket halindeki 125kg kütleyi v frenle durdurmak da bana pek güven vermiyor(güven vermiyordan kastım yavaşlama ivmesi düşük olur gibi geliyor). Ayrıca birçok kişi ön amortisörün ne kadar önemli olduğunun farkında değil, ön amortisör sadece yoldaki bozuklukları absorbe etmez, ön frene asıldığınızda takla atmamanız için de esneme yapar. Bu ön amortisör mevzusu çok ama çok önemlidir benim 4-5 kere hayatımı kurtarmıştır. Dolayısıyla Güvenlik açısından hidrolik fren ve amortisörlü ön maşa şart. Keyif açısından(oturuş pozisyonu) dağ bisikleti veya şehir bisikleti tavsiyemdir. Opsiyonel olarak hem dağ bisikleti hem şehir bisikleti için schwalbe marathon plus şehir lastikleri hem yormaz hem de patlamaya baya dayanıklıdır. Şimdi tüm bunları bir araya getirdiğimizde ortaya biraz tuzlu bir maliyet çıkıyor. Piyasaya hakim değilim fakat 2000tl civarına tüm bunları karşılayan sıfır bisiklet alamazsınız. Bisiklet tavsiyesinde bulunmayacağım piyasayı sıkı takip etmediğim için, fakat carraro ve bisan markaları kalite ve fiyat oranı olarak iyi durumdalar. Bütçenizi yükseltemezseniz bir şeylerden feda etmeniz gerekiyorsa düz maşalı ama hidrolikli şehir bisikletleri nispeten uygun fiyatta oluyorlar, onlara bakabilirsiniz. |