Bildirim
Bisan aregon mu Salcano astro mu?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
cevap yok -
güncel -
oppsss -
Tabi ki de astro.Hiç değilse kadrosu aliminyum.Hi-ten değil.Hem arada ki donanım farkı çok... -
hcam acemiyim.alimünyum ile hi-ten arasındaki farlar nelerdir?? -
quote:
Orijinalden alıntı: röyksopp
hcam acemiyim.alimünyum ile hi-ten arasındaki farlar nelerdir??
Aliminyum kadrolar,en yaygın,işçiliği Hı-ten'e göre daha iyi, daha hafif, dayanıklı ve uzun ömürlüdür.Aliminyum kadroları 6061 ve 7005 olarak ayırabiliriz.Astro'nun kadrosu 6061 alaşım.Aregon'a göre daha sağlam ve daha hafif.Hı-ten kadrolar bildiğimiz su borusu...Hı-tenler piyasadaki dandik bisikletlerde kullanılıyor ve hiç tavsiye etmiyorum.Sürüş performansına gelince astro aregon'a göre 6-7 kg daha hafif ve ortada amortisör olmadığı için daha rahat sürüş imkanı verir.Ortada amortisör olan Hı-ten kadro dandik bisikletlerden uzak dur.Artık hangisini seçeceğini anlamışsındır umarım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONRCNGTI -- 4 Eylül 2010; 15:36:11 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: o_can
quote:
Aliminyum kadrolar,en yaygın,işçiliği Hı-ten'e göre daha iyi, daha hafif, dayanıklı ve uzun ömürlüdür.Aliminyum kadroları 6061 ve 7005 olarak ayırabiliriz.Astro'nun kadrosu 6061 alaşım.Aregon'a göre daha sağlam ve daha hafif.Hı-ten kadrolar bildiğimiz su borusu...Hı-tenler piyasadaki dandik bisikletlerde kullanılıyor ve hiç tavsiye etmiyorum.Sürüş performansına gelince astro aregon'a göre 6-7 kg daha hafif ve ortada amortisör olmadığı için daha rahat sürüş imkanı verir.Ortada amortisör olan Hı-ten kadro dandik bisikletlerden uzak dur.Artık hangisini seçeceğini anlamışsındır umarım
Diyecek bişi bırakmamışsınız hocam, aynen katılıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: o_can
quote:
hocam birşye daha sormak istiyorum.orta amasörlü bisikletler amasörsüzlere göre dahamı kötü??amasör darbeleri emmez mi??? birde salcanonun 6 küsür milyarlık bisikletinde neden amasör yok?
-
Daha kötü demek doğru olmaz.Kullanım amacına göre orta amortisörün yeri değişir.Dediğim gibi Hı-ten kadrolu orta amortisörlü bisikletlerden söz ediyorsak;o zaman çift amortisör hamallıktır.Pedala verdiğin gücün çoğunu kendine toplar.Böylece kısa mesafede yorulursun.Eğer amacın downhıll(dağ inişi) tarzı ise orta amortisör olması şart.Kaliteli downhıll bisikletlere örnek istersen(Specialized,Cannondale,Santa Cruz...). Fakat amacın XC tarzı(Bahsettiğin 6 bin TL'lik Salcano) ise orta amortisör kaliteli bir iki bisiklet markası dışında gereksizdir.Uzun yol yapamaz kısa sürede enerjini tüketir ve bisiklet'ten soğursun .Yani kullanım amacına göre değişir.Bana sorarsan sadece önde amortisör olan bir modeli tercih et.Uzun yolda çok faydasını görürsün
-
hocam çok sağol.sayende bisiklet forumlarına üye olmaktan kurtuldum.eskiden bisikletlere bakarken üff şuna bak,full amartisör bunu alayım diyorum ama şimdi işler çok daha farklı.aslında benim gibi düşünen çok kişiler var. verdiüin bilgiler doğrultusunda biraz daha kasıp ıgman almaya karar verdim.verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
http://www.salcano.com/igman.asp -
Yardımcı olabildiysem ne mutlu Seçimini başlangıç için güzel yapmışsın.Şimdiden Igman'ın hayırlı olsun diyeyim.Hidrolik frenleri kullanınca V-frenlerden ne kadar farklı olduğunu anlayacaksındır...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X