Şimdi Ara

Birlikte aç'dan program kaldırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
12.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, birlikte aç kısmına bir program ekleyecektim. Programın masaüstündeki kısayolunu gösterdim ve birlikte aç listesine misc diye garip bir dosya eklendi. Bunu nasıl bu listeden kaldırabilirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Birlikte Aç Programını Kaldırma

Birlikte Aç, bilgisayarınızda sık kullandığınız dosya türlerini varsayılan olarak açan bir Windows özelliğidir. Ancak, belirli programları Birlikte Aç listesinden kaldırmak isteyebilirsiniz. İşte adımlar:

1. Başlat Menüsü'nü açın.
    2. Ayarlar'a tıklayın.
    3. Uygulamalar sekmesine gidin.
    4. Varsayılan uygulamalar bölümüne kaydırın.
    5. Birlikte Aç ile dosya türlerini ayarla seçeneğine tıklayın.
    6. Kaldırmak istediğiniz dosya türünü bulun.
    7. Birlikte Aç seçeneğinin altında, kaldırmak istediğiniz programı seçin.
    8. Kaldır seçeneğine tıklayın.
    9. İşlemi diğer kaldırmak istediğiniz programlar için tekrarlayın.

Birlikte Aç Sıfırlama

Birlikte Aç ayarlarınızı sıfırlamak isterseniz, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Başlat Menüsü'nü açın.
    2. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırın.
    3. Aşağıdaki komutu girin ve Enter'a basın:

REG DELETE "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\" /f

1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu adımları uygulayarak, Birlikte Aç listesinden programları kaldırabilir veya varsayılan ayarları geri yükleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • denetim masası varsayılan programlar-varsayılan programlarınızı ayarlayın listesinde misc varsa
    bu programın varsayılanlarını seçin diyerek htm seçeneğini kaldırabilirsiniz
  • misc malesef gözükmüyor. Zaten windows ile alakalı bir kısayol bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Merhaba arkadaşlar, birlikte aç kısmına bir program ekleyecektim. Programın masaüstündeki kısayolunu gösterdim ve birlikte aç listesine misc diye garip bir dosya eklendi. Bunu nasıl bu listeden kaldırabilirim?

regedite girdikten sonra HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Explorer\FileExts\.extension\OpenWithList
    anahtarının altından istemediğin programları silerek kurtulabilirsin.Buradan anahtar silmek programı bilgisayarından kaldırmaz sadece birlikte aç seçeneğinden siler.

• arkadaşlar bende yanlışlıkla birlikte aç listesine bi dosya ekledm programı silmeye tıklıyorum dosya başka programda açık olduğundan bu eylem gerçekleşemiyor diyo yukardaki yorumlardaki gibi (@cenga26)birlikte aç dosyasını silmeye çalıştım 'bunu silmek sistem kararlılığını bozar' diye uyarı çıktı ne yapmalıyım lütfen yardım edin
  • Beyler cok kısa yolu var sistem geri yükleden farklı gerı yukleme noktası sec dıyın tarıhler cıkıcak ordan olayın oncekı tarıhı secın ve gerı yukleme yapın eskı halıne donecek :d
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.