Şimdi Ara

Birkaç Uygulama(oyun) Açtığımda Bir Süre Sonra Mavi Ekran Hatası Alıyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İmzandaki sistemi kullanıyorum. İşlemcimi 3.3 den 4.5 ghz e stabil bir şekilde (ramlere dokunmadan) oc yaptım. Ancak altta birkaç uygulama açtıktan sonra mesela battlefield 3 ve gta 4 açık olsun ve bf3 oynuyorum sıkılınca gta 4 e geçiyorum sonra tekrar bf3. Bir süre sonra mavi ekran hatası alıyorum. Bu mavi ekran hatası sadece altta birkaç yorucu uygulama olunca çıkıyor. işlemci voltajını stabil olan değerden yukarıya çekiyorum ancak bir süre sonra yine mavi ekran hatası alıyorum. Bu neden kaynaklanıyor olabilir acaba?

• Merhaba Kaan

Sanıyorum işlemci veya ekran kartın aşırı ısınıyor ve gerekli soğutmayı yapamıyor...

Akabinde yukarıda bahsetmiş olduğun olaylar meydana geiyor...

işlemcinin fanını ve termal macunu kontol edip gerekli fan temizliklerini yap... ekran kartın dahil

sorunu çözmede faydalı olabilir diye düşünüyorum....
  • Selamun Aleyküm İşletim Sistemi Hatasıda Olasılıklar İçerisinde Hata İde Sata Kablosundan Bile Kaynaklanabilir
    Saygılar..
  • 4.5GHz güzel hız fakat bence bu yaptığın oc den kaynaklanıyor olabilir. oyun açıkken sıcaklık değerlerini kayıt altına almalısın. yük altında(oyunda) max 65-70 derece görüyorsan mükemmel demektir. sorunun belki yaptığın oc de işlemciye yeterli voltaj gelememesinden, belki işlemci frekansının biraz fazla olmasından yada eğer ekran kartınada oc yaptıysan ekran kartı-memory frekanslarında bir çakışma olabilir. benim ekran kartıma yaptığım oc testlerinde böyle bikaç sorun yaşadım. bide şunu sormalıyım. ram ile işlemci hızı arasındaki oran ne? genelde 1:1 olarak kullanmak en iyisi ama bi ihtimalde olsa ram ve işlemcide çakışma olabilir. sen ilk dediğim gibi ısı değerlerini kayıt altına al ve buraya yaz. kolay gelsin
  • Aldığın hata kodunu paylaşır mısın?
  • @muscal ve @bioteknoloji

Bilgisayarımı daha yeni toplattım. İşlemci ısım yoğun kullanımda 70 derece civarı. Ekran kartım 80 derece. Tüm parçalar yeni temizlendi. Ekran kartım kendinden oclu. Ben kendim oc yapmadım.

@Merciful-Design

Eğer öyle birşey olsaydı normal kullanımda da olurdu diye düşünüyorum.

@erkut17500

Çok sık olmuyor, dediğim gibi yoğun programlar açınca oluyor, hata olunca resmini koyarım buraya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.