Şimdi Ara

BİRKAÇ SORU (FEN,MAT) [BASİT]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-) Bileşiğin polar-apolar olduğunu anlamak için aynı veya farklı elementlerden oluşmasına göre anlıyoruz. Fakat elektronegatifliğe ne zaman bakmak gerekli ? örn : ch4 farklı atomlardan oluşmuş ; polar gibi ama elektronegatifliğe bakınca molekül geometrisinden apolar diyoruz. Her zaman elektronegatifliğe bakmak mı lazım yoksa molekül geometrilerini ezberlemek mi lazım ?

2-) 7 ile bölünebilme müfredatta var mı ?

3-) Deterjan , sabun formulleri nasıl ayırt edilir ? Oluşum tepkimelerini nasıl anlarız/ayırt ederiz ?

4-) İnce bağırsağın salgıladığı enzimler nelerdir ?

5-) mat =http://sketchtoy.com/67432487

6-) fizik =

BİRKAÇ SORU (FEN,MAT) [BASİT]

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim

• Eletronegatifliğe bağ polarlığını sorduğunda bakıyosun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 ile bölünebilme (NOT KALAN BULMAK İÇİN KULLANMAYIN)

abcd sayısının 7ile tam bölünmesi için abc-2d nin 7 ile tam bölünmesi gerekir, aynı şekilde abc için de geçerli ab-2c=7k olmalı

• Hayırya H kullanıcısına yanıt
    hocam bağ için farklı-aynı atomlar arasında oluşup oluşmadığına göre karar vermiyor muyuz ?
  • Eyvallah hocam güzel yöntemmiş

Bu arada simetride göremedim müfredatta var mı yok mu bilemedim. Ama yine de öğrenmek lazım.
  • questioner Q kullanıcısına yanıt
    Fizik sorusunun cevabı nedir acaba, doğruysa anlatayım

• C
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    birkaç tane mat sorusu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Diğer sorulara da el atabilirseniz çok iyi olur arkadaşlar
    Birinci grafik olamaz çünkü kütle artarken hacim artar, ikinci grafik olamaz çünkü kütle azalıp hacmin artması mümkün değil, son grafik sıvı genleşiyorsa kütle sabitken hacim artacağından gerçekleşebilir. Pek anlatamadım ama bu soruda önemli nokta 3. Grafik bence, en azından ben böyle düşünerek çözdüm

1) Apolar olması için eğer Carbon atomu varsa yanındaki elementle kesinle 4 bağ yapmış olması gerekir. Diğer elementlerde ise H2 O2 ibiyse apolar diyoruz farklıysa polar diyoruz. Diğer türlü O P H S N F Cl Br I elemntlerinden birisi varsa ametal PH3 gibi onlar polar oluyordu. Birkaç istisna dışında.

2) Yok sanırım ve arkadaşın dediği yöntem pratik

3) Bilmiyorum

4) Enterogastrin, maltaz laktaz, sakkaraz vardı

5) Evet -12 olabilir.

6) İlk 23 grafik zaten olmaz kütle artıp hacmin sabit kalması sadece gazlarda olur. İkinci de kütle azalırken hacim de azalır(sıvıysa) 3. grafikte yanlışlık yok gibi. B yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraswatichandra -- 6 Eylül 2016; 20:45:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: questioner

Eyvallah hocam güzel yöntemmiş

Bu arada simetride göremedim müfredatta var mı yok mu bilemedim. Ama yine de öğrenmek lazım.

Müfredatta yok ama sorularda lazım oluyor sorunun gidişine göre büyük bi sayıyı 7 ye bölmeni mesela 20 saniye yerine 5 saniyeye falan indiriyor.

• C12... derse deterjan c17... derse sabun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalniz cevap anahtarı fizik sorusunun cevabına c diyor hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.