Şimdi Ara

BİRİSİ İSTATİSTİK ANLATABİLİR Mİ KISACA?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kısaca özet geçermisinin bilmemiz gerekenleri. Örneğin mod, medyan, alt-üst çeyrek vs vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gothic10 -- 26 Mart 2012; 15:47:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gothic10

Örneğin mod, medyan vs vs.

O geçen senenin konusuydu bu sefer farklı olur :D
  • quote:

Çocuk akıllı o şifreleme yöntemiydi bu sene müfredatta istatistik konusu var mod, medyan da sadece benim aklımda olan 2 konusu
  • quote:

quote:

Çocuk akıllı o şifreleme yöntemiydi bu sene müfredatta istatistik konusu var mod, medyan da sadece benim aklımda olan 2 konusu

o zaman özet geçse birileri pek makbule geçer benim haberim yok tek hazırlanıyorum. Ama o konular lys diye duymuştum 10 sınıflara mı 11. sınıflara mı ne aitmiş diye hatırlıyorum

• quote:

o zaman özet geçse birileri pek makbule geçer benim haberim yok tek hazırlanıyorum. Ama o konular lys diye duymuştum 10 sınıflara mı 11. sınıflara mı ne aitmiş diye hatırlıyorum
    11.sınıflara gösteriyolar bu sene ama müfredata yeni eklenen bir konu. Gçen sene sadece şifre olayı bu sene ders olarak 11 lere gösteriliyor. ygs de yada lys de çıkar mı onu bilemiyoruz tabiki 11.sınıf konu gerçi lys de çıkması gerekir
  • olsun biz de 159 soru yaparız :P
  • quote:

Arkadaşlar kısaca özet geçermisinin bilmemiz gerekenleri. Örneğin mod, medyan, ölçüler vs vs.

MOD : TEPE DEĞER
    MEDYAN: ORTANCA
    KISACA: BUDUR :))))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl Kötü Biri Olabilirim?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

MOD : TEPE DEĞER
    MEDYAN: ORTANCA
    KISACA: BUDUR :))))
    Çok açıklayıcı oldu onu bende biliyorum :)
  • quote:

http://www.akilliogretimsistemi.com/aos/11-s%C4%B1n%C4%B1f-matematik-istatistik.html

Buradan çalışabilirsin kardeş...
    Aynen bunu bende indirmiştim teşk.
  • mod sıralamadık en çok tekrar eden sayıdır.

örnek: 1 2 3 3 4 5 6 . bu örüntünün modu 3 tür

medyan ise verilen sayıları küçükten büyüğe doğru sıralarsın ortadaki sayıdır.

örnek: 7 5 11 2 4 bu örüntüyü önce küçükten büyüğe sıralıyoruz. 2 4 5 7 11. bunun modu 5 olmuş oluyor ortanca sayı. mesela 6 tane sayı varsa ortadaki 2 sayının toplamının yarısı medyanı olur. 2 4 5 7 11 13 dersek 5+7 bölü 2'den 6 olur medyanı

açıklık ise en büyük sayıdan en küçük sayının farkıdır. mesela 2 4 5 7 11 : açıklığı 11-2=9 dur
  • quote:

mod sıralamadık en çok tekrar eden sayıdır.

örnek: 1 2 3 3 4 5 6 . bu örüntünün modu 3 tür

medyan ise verilen sayıları küçükten büyüğe doğru sıralarsın ortadaki sayıdır.

örnek: 7 5 11 2 4 bu örüntüyü önce küçükten büyüğe sıralıyoruz. 2 4 5 7 11. bunun modu 5 olmuş oluyor ortanca sayı. mesela 6 tane sayı varsa ortadaki 2 sayının toplamının yarısı medyanı olur. 2 4 5 7 11 13 dersek 5+7 bölü 2'den 6 olur medyanı

açıklık ise en büyük sayıdan en küçük sayının farkıdır. mesela 2 4 5 7 11 : açıklığı 11-2=9 dur
    Eyvallah kardeş. Teşekkürler

• çıkmaz bu sene. çıksa bile zaman denemelerinde çıktığı şekliyle çıkar, onlar da üstte tanımı verip altta basit sorusunu sordular birkaç defa.
  • neyi çıkmıyor, güvender yüzde yüz mat soru bankasının ön sözünde diyor, sorarlar hiç affetmezler.
  • ham puan - aritmetik ortalama bölü standart sapma = z puanı
    10z +50 = t puanı

başarı sıralaması yapılırken z puanı kullanılır. (mesela öğrencinin derslerdeki notlarını verir. bi derste 90 almıştır ama ortalama 95 dir. sazan.avi olmayın. z puanını kullanın.)

standart sapma şu şekilde bulunur :

2-4-6-8-10 sayılarının aritmetik ortalaması bulunur. 6

(6-2) (6-4) (6-6) (6-8) (6-10) (hepsinin karesi, kök içinde)

16 + 4 + 4 + 16

gibi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trk. -- 26 Mart 2012; 19:54:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trk.

ham puan - aritmetik ortalama bölü standart sapma = z puanı
    10z +50 = t puanı

başarı sıralaması yapılırken z puanı kullanılır. (mesela öğrencinin derslerdeki notlarını verir. bi derste 90 almıştır ama ortalama 95 dir. sazan.avi olmayın. z puanını kullanın.)

standart sapma şu şekilde bulunur :

2-4-6-8-10 sayılarının aritmetik ortalaması bulunur. 6

(6-2) (6-4) (6-6) (6-8) (6-10) (hepsinin karesi, kök içinde)

16 + 4 + 4 + 16

gibi gibi.

Bir soru örneği bulabilir misin arkadaşım böyle de güzel ama biraz yüzeysel oldu yine de teşekkürler
  • bir öğrencinin notları şu şekildedir :

(sıra ile öğrencinin aldığı not, sınıf ortalaması, sınıf standart sapması)
    edebiyat 80 70 3
    fizik 90 95 6
    kimya 60 65 1
    matematik 95 100 2

öğrencinin derslere göre başarılarını sıralayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccokoca

neyi çıkmıyor, güvender yüzde yüz mat soru bankasının ön sözünde diyor, sorarlar hiç affetmezler.

ya sana istatistik diye bir ders verdiler mi? vermediği şeyi niye sorsun? soracak olursa da dediğim şekilde sorar, tanımı gördükten sonra yapamıyorsan ne edeyim?
  • İstatistik çıkmıcak . Bukadar net . :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: trk.

bir öğrencinin notları şu şekildedir :

(sıra ile öğrencinin aldığı not, sınıf ortalaması, sınıf standart sapması)
    edebiyat 80 70 3
    fizik 90 95 6
    kimya 60 65 1
    matematik 95 100 2

öğrencinin derslere göre başarılarını sıralayın.

10/3 -5/6 -5 -5/2

250/3 250/6 0 25

E>F>M>K

ama olmadı sanki(sıfırdan ötürü)

Yine de emek harcadın çok sağ olasın arkadaşım. Artık lys için farklı farklı kaynaklardan doğru düzgün çalışmaya çalışırım :)) tekrardan teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.