Şimdi Ara

Birikim Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar mantıklı birikim önerileri istiyorum. Kafamdaki seçenekleri yazayım:

- Her ay belli bir miktar döviz veya altın almak.

- Her ay parayı TL'de biriktirmek ki çok mantıklı gözükmüyor bu devirde.

- Konut kredisi çekip eve yatırım yapmak. Bu seçenekte ailem destek çıkacak peşinat konusunda olsun, kredileri ortak ödeme olsun. Fakat alınacak evde ailemle oturacağım evlenene kadar ondan sonra ev komple bana kalacak.

- Bir diğer seçenek parayı faize koymak. Ancak paramızın değer kaybettiği şu zamanlarda bu da pek mantıklı gelmiyor bana ama gene garanti bir seçenek olarak aklımda var.

Siz olsanız nasıl bir birikim yaparsınız ve nedenini açıklarsanız sevinirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nyanko Sensei -- 20 Kasım 2017; 10:48:11 >

• Ciddi şekilde takip edebilirim diyorsan borsaya gir bence ya da hiç risk etme ev al
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooellerhavaya

Ciddi şekilde takip edebilirim diyorsan borsaya gir bence ya da hiç risk etme ev al

Hocam borsayı takip etmem zor. Çalışıyorum ve borsaya ayıracağım zamanım yok sürekli takip edemem. Haliyle sadece yorumlardan ve takip edenlere güvenerek de borsaya girmeyi riskli buluyorum. Kimsenin ipiyle kuyuya girmemek gerek bu devirde.
  • Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Evet haklısın. Bana kalırsa elindeki parayı kaybedeceğin. Bir işe girişme garantiye almak daha iyi gibi bu devirde.
  • Hocam döviz al mevduata koy uzun vadede sana iyi getirisi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kill Em With Kidness -- 20 Kasım 2017; 16:30:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kill Em With Kidness

Hocam döviz al mevduata koy uzun vadede sana iyi getirisi olacak.

Dövizde faizler çok düşük %1 falan yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

quote:

Hocam paran değer kaybederken sen paranı dövize çevirdiğinde paran değerini bir miktar koruyacak ve üstüne bir miktar faiz alacak böyle düşünebilirsin.Mevduat tavsiyesi olarak da Enpara'yı önerebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nyanko Sensei

quote:

Hocam paran değer kaybederken sen paranı dövize çevirdiğinde paran değerini bir miktar koruyacak ve üstüne bir miktar faiz alacak böyle düşünebilirsin.Mevduat tavsiyesi olarak da Enpara'yı önerebilirim.

Baktım evet dediğiniz doğru ama enpara %2.75 oranı, ing %4 veriyor ama bir yıl sadece

• Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt
    Hocam benim vade bitsin ilk işim paramı İng'ye aktarmak olacak.Hayırlı forumlar.
  • Bırak hocam dövizi bitcoin'e yatırım yap. Geleceğin para birimi bak demedi deme.
  • gümüş hesabı olan bankalar var. gümüş ve altın hesabı aç.
    eline tl geçtikçe, şu hesaplamayı yap.
    altın fiyatını gümüş fiyatına böl. çıkan sonuç 55 ten fazlaysa gümüş al,55ten azsa altın al. oran 40lara doğru indiğinde parayı metallerden çıkarmak gerekir artık napacağın sana kalmış o zaman. o durumda ihtiyacın varsa ev alabilirsin yoksa gümüşleri altına çevirip hepsini altın olarak tutmaya devam edebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.