Şimdi Ara

Biri Yardımcı Olsun Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kafayı yemek üzereyim. Tp link CPE520 cihaz aldım. Access point olarak kurulum gerçekleştirdim. Cihaz sadece 5ghz üzerinden yayın yapıyor. Neyse benim bilgisayarda teknik olarak 5 ghz destekliyor. İntelin sitesinde arattım modelini, 802.11 ac ye sahip olduğu yazıyordu.

Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3165 #3

Sürücü Tarihi : 3.07.2017
    Sürücü Sürümü : 19.71.0.100

Wifi yi görüyor fakat bağlanmıyor. Ne yaptıysam bağlanmadı. Şifreyi giriyorum, bağlan diyorum. yaklaşık 30 saniye bekleyip Bağlanılamıyor uyarısı ile karşılaşıyorum. Şifreyi yanlış da girsem şifre yanlış demiyor. Bağlanılamadı diyor.

Önceleri Cpe520 de sıkıntı olduğunu sandım. Bilgisayar yazılımcısı bir arkadaş vardı. Tw üzerinden bağlanıp saatlerce uğraştı sonunda bana dedi ki Cpe520 de sorun yok. Senin laptop dual band destekli diyor ama desteklemiyor.

Gelişmiş sekmesinden baktım.

2.4 ghz için 802.11n kanal genişliği [ otomatik veya 20 mhz seçilebiliyor ]
    5.2 ghz için 802.11n kanal genişliği [ otomatik veya 20 mhz seçilebiliyor ]
    Kablosuz Mod [ 802.11a 802.11b 802.11g 802.11b/g 802.11a/g 802.11a/b/g ]

Wireless modelde intel sitesinde 802.11ac onaylı wifi diyor fakat sizin de gördüğünüz gibi öyle bir şey yok yapılandırmada. Ne yapmalıyım ?

Ayrıca cihazım mobil etkin nokta olarak wifi paylaşımında 2.4 ghz ve 5 ghz yayın seçebiliyorum. 5 ghz seçip de yayın yap dediğimde yayın yapmıyor.

Biri Yardımcı Olsun LütfenBiri Yardımcı Olsun LütfenBiri Yardımcı Olsun Lütfen

• cpe'nin yapılan ayarlarına ait ekran görüntülerinin tamamını ekle bir bakalım.
  • bence driver sıkıntısı yaşıyorsunuz.

öncelikle cmd yi açın şu komutu yazın.

netsh wlan show drivers

çıkan pencerede wifi kartın neleri desteklediği görülür. Buranın ekran görüntüsünü alıp saklayın.

daha sonra mevcut wifi driver ını aygıt yöneticisinden kaldırın. linkteki driver ı kurun. pc yi yeniden başlatıp tekrar cmd den özelliklere bakın. eski driver ile yeni yüklediğiniz arasında fark var mı yok mu bi kontrol edin.
    http://station-drivers.com/download/www/intel/wifi/intel_wlan_19.80.0.3(www.station-drivers.com).exe

üstteki driver işe yaramazsa bunu deneyin.
    http://www.station-drivers.com/download/intel/wlan/intelwlan_20.x(station-drivers.com).exe

komutu yazdığınızda wifi özellikleri bu şekilde gözükecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 8 Ekim 2017; 5:18:34 >

• Arkadaşlar sorunu şöyle izah edeyim, Modeme bağlamadan cpe yi direk bilgisayara adsl kablosu ile taktım kurulumunu yaptım. Laptop um wifi yi görüyor fakat bağlanmıyor. 2 ayrı cep telefonunda da denedim. Onlar da wifi yi görüyor, bağlan dediğimde şifreyi yanlış da yazsam doğru da yazsam direk olarak wifi kayıt edildi diyor. Kayıtlı wifi ye alıyor, ama bağlanmıyor, işin tuhafı telefonlarda şifreyi yanlış yazsam da direk kayıtlı ağlar a kaydediyor. Bağlanma ile ilgili bağlandı veya bağlanılamadı da vermiyor.
  • Biri Yardımcı Olsun LütfenBiri Yardımcı Olsun LütfenBiri Yardımcı Olsun LütfenBiri Yardımcı Olsun LütfenBiri Yardımcı Olsun LütfenBiri Yardımcı Olsun LütfenBiri Yardımcı Olsun LütfenBiri Yardımcı Olsun Lütfen

• lodos denizcisi o linkte virüs mü vardı komple wifi gitti açılmıyor geri yüklemeden geri aldım bilgisayarı. şuan wifi etkin olmasına karşın sağ altta bilgi penceresini açamıyorum ayrıca uçak moduda açık kapanmıyor regeditten de ayarlardan da denedim olmuyor . Naptın sen bikgisayara bi anlayabilsem (: Ayrıca ilk baştaki sorunumuza dönersek bilgisayar kaynaklı değil. Driver kaynaklı demişsin. Öyle bir şey olsa 2 farklı telefondan da denedim bağlanamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wearesorryserver

Arkadaşlar sorunu şöyle izah edeyim, Modeme bağlamadan cpe yi direk bilgisayara adsl kablosu ile taktım kurulumunu yaptım. Laptop um wifi yi görüyor fakat bağlanmıyor. 2 ayrı cep telefonunda da denedim. Onlar da wifi yi görüyor, bağlan dediğimde şifreyi yanlış da yazsam doğru da yazsam direk olarak wifi kayıt edildi diyor. Kayıtlı wifi ye alıyor, ama bağlanmıyor, işin tuhafı telefonlarda şifreyi yanlış yazsam da direk kayıtlı ağlar a kaydediyor. Bağlanma ile ilgili bağlandı veya bağlanılamadı da vermiyor.

Merhaba;

Notebook ve telefonlar da bağlanmıyor ise bunu etkileyecek; wireless ayarlarında;

1- Region (United State)
    2- Mode (n)
    3- MAXtream disable olarak değiştirerek dener misiniz?

İyi çalışmalar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cem bey arkadaşın dediğini yaptım şuan wifi bildirimm sekmesi gözükmüyor. haliyle deneyemiyorum uçak modu açık kalmıştı o bile kapanmıyordu. Sistemi şimdi geriye yükledim güncellemeden önceye. Şuan uçak modunda sorun yok. Uçak modunu hallettim. Fakat wifi sağ altta gözükmüyor. Bildirim sekmesi yok. Aygıt yöneticisinde ise etkin ve düzgün çalışıyor gözüküyor.
  • Cem bey şuan dediğinizi yaptım. Telefonum gördü bağlandı ama internet erişimi yok. Laptop ise wifi sağ altta bildirim sekmesi gözükmediği için giriş yapamıyorum.
  • Arkadaşlar wifi sorununu da hallettim. Şuan bağlandı ama internet erişimi yok diyor
  • İnternet erişimini de hallettim. Bilgisayara rest attım sağ altta wifi bildiirm alanı geri kayboldu off :(
  • Sorun çözüldü teşekkürler (:
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    virüs falan yok dostum sadece kendi oluşturduğum bat dosyası içeriğini de dosyaya sağ tık yapıp düzenle diyerek görebilirsin. Eğer göremiyorsan ben yazayım içeriğini bu şekilde

netsh int ip reset a.txt
    pause
    netsh winsock reset
    pause
    netsh winhttp reset proxy
    pause
    netsh advfirewall reset
    pause
    ipconfig /flushdns
    pause

quote:

Naptın sen bikgisayara bi anlayabilsem (: Ayrıca ilk baştaki sorunumuza dönersek bilgisayar kaynaklı değil. Driver kaynaklı demişsin. Öyle bir şey olsa 2 farklı telefondan da denedim bağlanamadım.

ilk mesajında böyle bir bilgi vermemişsin ,eksik bilgi verdiysen benim suçum ne. olana göre yorum yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodos denizcisi -- 13 Ekim 2017; 21:0:7 >
  • kızmadım ki sana, daha sonra telefonlardan denedik, ondan ilk yazdığımda haberdar olmaman normal bişi. Ayrıca dediğim gibi sorun çözüldü. Benim anlamadığım ben win10 64 bit kullanıyorum. senin verdiğin win7 ondan bozuldu sanırsam. Neyse sonuç olarak hepsini halleetim (:
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    ok sorunun çözülmesine sevindim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.