Şimdi Ara

Biri port yönlendirmeyi anlatsın lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zibilyon tane video dolanıyor internette, hiçbiri bir halta yaramıyor. Airties wav275 kullanıyorum modem olarak. Yardımcı olur musunuz?

• Hocam port yönlendirmenin mantığı, modem üzerinde bir tane dışarı çıkarken kullanılan ip var bunlar isp tarafından verilen ipdir ipimnedir.com girince karşına çıkan ipdir, bir tane de iç ağda bilgisayara verdiğimiz ipler vardır bunlarda iç ağda kullandığımız cmd ye ipconfig yazdığında karşına çıkan ipdir. Şimdi mesela sen dışarıdan kendi bilgisayarına bağlanmak istiyorsun bu bağlantı da türüne göre port kullanır, portları bir liman gibi düşünebilirsin Yurt dışından gelen ürünler hangi yol ile geliyorsa buna göre port seçer örneğin birisi uçak ile geliyorsa havalimanına gelir, gemi kullanırsa limana gelir, otobüs kullanırsa gümrük kapısı gibi şimdi sen telnet, ssh gibi bir bağlantı seçtiğinde bunların sabit bir portu vardır telnet 25 ssh 22 port gibi bunlar hep buraya gelir buradan giriş yapar. Buraya kadar tamamsa port yönlendirmeye geçelim. Port yönlendirmenin mantığı sen şimdi dışarıdan modeme telnet ile geldin 25. porta geçtin ama burada modem üzerinden hangi bilgisayara gideceksin modeme bağlı belki 100 tane bilgisayar var veya belki modem bu portu kapattı. Bunları açman lazım ve birisi buraya geldiğinde hangi cihaza gidecek bunu ayarlaman lazım, örneğin sen şimdi 25. portu açtın sonra dedinki birisi bu porta geldiğinde bu gelen kişiyi 100 tane bilgisayardan 53. bilgisayara getir (tabi ki bunu ip ile ayarlıyoruz örneğin 192.168.1.x diye ip dağıtıyorsun yani 1. bilgisayar 192.168.1.2 (192.168.1.1 olmaz çünkü genellikle bunu modem, router gibi cihazlara verilir) 2. bilgsayara 192.168.1.3, 3. bilgisayara 192.168.1.4 55. bilgisayara 192.168.1.56 şeklinde ip verirsin) yani 25. porta gelen 192.168.1.54 e gönder dersin bu da port yönlendirme olur.

Bunun nasıl yapıldığı modeme göre değişir kendi modem markanı yazıp oradan bakabilirsin veyahut modem arayüzünün resimlerini at biz burada yardımcı olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyZor -- 24 Ağustos 2017; 13:0:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MyZor

Hocam port yönlendirmenin mantığı, modem üzerinde bir tane dışarı çıkarken kullanılan ip var bunlar isp tarafından verilen ipdir ipimnedir.com girince karşına çıkan ipdir, bir tane de iç ağda bilgisayara verdiğimiz ipler vardır bunlarda iç ağda kullandığımız cmd ye ipconfig yazdığında karşına çıkan ipdir. Şimdi mesela sen dışarıdan kendi bilgisayarına bağlanmak istiyorsun bu bağlantı da türüne göre port kullanır, portları bir liman gibi düşünebilirsin Yurt dışından gelen ürünler hangi yol ile geliyorsa buna göre port seçer örneğin birisi uçak ile geliyorsa havalimanına gelir, gemi kullanırsa limana gelir, otobüs kullanırsa gümrük kapısı gibi şimdi sen telnet, ssh gibi bir bağlantı seçtiğinde bunların sabit bir portu vardır telnet 25 ssh 22 port gibi bunlar hep buraya gelir buradan giriş yapar. Buraya kadar tamamsa port yönlendirmeye geçelim. Port yönlendirmenin mantığı sen şimdi dışarıdan modeme telnet ile geldin 25. porta geçtin ama burada modem üzerinden hangi bilgisayara gideceksin modeme bağlı belki 100 tane bilgisayar var veya belki modem bu portu kapattı. Bunları açman lazım ve birisi buraya geldiğinde hangi cihaza gidecek bunu ayarlaman lazım, örneğin sen şimdi 25. portu açtın sonra dedinki birisi bu porta geldiğinde bu gelen kişiyi 100 tane bilgisayardan 53. bilgisayara getir (tabi ki bunu ip ile ayarlıyoruz örneğin 192.168.1.x diye ip dağıtıyorsun yani 1. bilgisayar 192.168.1.2 (192.168.1.1 olmaz çünkü genellikle bunu modem, router gibi cihazlara verilir) 2. bilgsayara 192.168.1.3, 3. bilgisayara 192.168.1.4 55. bilgisayara 192.168.1.56 şeklinde ip verirsin) yani 25. porta gelen 192.168.1.54 e gönder dersin bu da port yönlendirme olur.

Bunun nasıl yapıldığı modeme göre değişir kendi modem markanı yazıp oradan bakabilirsin veyahut modem arayüzünün resimlerini at biz burada yardımcı olalım.

Güzel anlatmışsın ancak port yönlendirmenin ne olduğunu zaten biliyorum. Nasıl yapıldığı ile ilgileniyorum. Arayüzde NAT kısmında port yönlendirme seçeneği var. Airties wav-275 kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Authorized

quote:

Hocam port yönlendirmenin mantığı, modem üzerinde bir tane dışarı çıkarken kullanılan ip var bunlar isp tarafından verilen ipdir ipimnedir.com girince karşına çıkan ipdir, bir tane de iç ağda bilgisayara verdiğimiz ipler vardır bunlarda iç ağda kullandığımız cmd ye ipconfig yazdığında karşına çıkan ipdir. Şimdi mesela sen dışarıdan kendi bilgisayarına bağlanmak istiyorsun bu bağlantı da türüne göre port kullanır, portları bir liman gibi düşünebilirsin Yurt dışından gelen ürünler hangi yol ile geliyorsa buna göre port seçer örneğin birisi uçak ile geliyorsa havalimanına gelir, gemi kullanırsa limana gelir, otobüs kullanırsa gümrük kapısı gibi şimdi sen telnet, ssh gibi bir bağlantı seçtiğinde bunların sabit bir portu vardır telnet 25 ssh 22 port gibi bunlar hep buraya gelir buradan giriş yapar. Buraya kadar tamamsa port yönlendirmeye geçelim. Port yönlendirmenin mantığı sen şimdi dışarıdan modeme telnet ile geldin 25. porta geçtin ama burada modem üzerinden hangi bilgisayara gideceksin modeme bağlı belki 100 tane bilgisayar var veya belki modem bu portu kapattı. Bunları açman lazım ve birisi buraya geldiğinde hangi cihaza gidecek bunu ayarlaman lazım, örneğin sen şimdi 25. portu açtın sonra dedinki birisi bu porta geldiğinde bu gelen kişiyi 100 tane bilgisayardan 53. bilgisayara getir (tabi ki bunu ip ile ayarlıyoruz örneğin 192.168.1.x diye ip dağıtıyorsun yani 1. bilgisayar 192.168.1.2 (192.168.1.1 olmaz çünkü genellikle bunu modem, router gibi cihazlara verilir) 2. bilgsayara 192.168.1.3, 3. bilgisayara 192.168.1.4 55. bilgisayara 192.168.1.56 şeklinde ip verirsin) yani 25. porta gelen 192.168.1.54 e gönder dersin bu da port yönlendirme olur.

Güzel anlatmışsın ancak port yönlendirmenin ne olduğunu zaten biliyorum. Nasıl yapıldığı ile ilgileniyorum. Arayüzde NAT kısmında port yönlendirme seçeneği var. Airties wav-275 kullanıyorum.

google'a sadece " airties wav 275 port açma " yazmanız yeterliydi . Port yönlendirmenin ne olduğunu bildiğini yazmışsınız size uzun uzun acıklama yapan arkadaşa bir teşekkür etmek yerine ukalalık yapan birisi olarak sanırım armut piş ağzıma düş mevzuuları size bayağı yakın .

• quote:

Orijinalden alıntı: cumiii

quote:

Orijinalden alıntı: Authorized

quote:

google'a sadece " airties wav 275 port açma " yazmanız yeterliydi . Port yönlendirmenin ne olduğunu bildiğini yazmışsınız size uzun uzun acıklama yapan arkadaşa bir teşekkür etmek yerine ukalalık yapan birisi olarak sanırım armut piş ağzıma düş mevzuuları size bayağı yakın .

ya boş boş konuşmayın şurda Allah aşkına. İnternette bir sürü video olduğunu hiç birinin bir işe yaramadığını söyledim ilk mesajımda. Kendi IP me yönlendirip udp tcp portlarını ayarlayıp hali hazırda portlar açtım zaten. Ama bir yerde yanlış yapıyorum sanırım. Bu yüzden birinin anlatmasını bu sayede nerde hata yaptığımı görmek istedim. Arkadaşa da saygımı göstermek adına güzel anlatmışsın dedim. Ancak aradığım bilgi olmadığını söyledim. Eleştirinin her bir kelimesi gereksiz kardeşim.

• Authorized kullanıcısına yanıt
    Tamam demek ki herkes yanlış biliyor port yonlendırmeyı , netteki bütün videolar gereksiz bir tek sen biliyorsun ama tek sorun ne bildiğini bilmiyorsun . Neden yapamadığınız ben biliyorum ancak konuyu uzatmayı gereksiz buluyorum , başarılar.
    Hocam başlıkta biri port yönlendirmeyi anlatsın lütfen yazdığı için öyle uzun uzun açıkladım.

Sorun yok, zaten en sonda da yazdım takıldığınız yer varsa ss atın bakalım diye.

Siz modemin bu ayar kısmından bi ss atın bakalım.

Gerilmeye lüzum yok ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MyZor kullanıcısına yanıt

buda açık olan ya da açık olduğunu zannettiğim portlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Authorized -- 26 Ağustos 2017; 12:58:27 >

dıp ipniz ve hangi portları açmak istediğini de yazın internet üzerinden kontrol edelim, yoksa bi teamviewer alıp bakalım.
  • quote:

dıp ipniz ve hangi portları açmak istediğini de yazın internet üzerinden kontrol edelim, yoksa bi teamviewer alıp bakalım.

Yani özellikle seçmem gereken bir port mu var bilemiyorum. Sadece internetin yavaşlığından şikayetçiyim. Zaten modeme 20+ cihaz bağlı. Bu sayede kendi bilgisayarlarımı rahatlatmayı umuyorum. Onun için hangi portu açmam gerektiğini bilmiyorum. IP me xxx.xxx.xxx diyelim burdan anlatabilirseniz sevinirim.
    Hobbaaa, hocam sen çok yanlış gelmişsin.

Qos ile yapilirdin ama modeminde bu özellikler yok.

PfSense firewall'ı yükleyip gerekli ayarlamaları yapabilirsin benim bunla alakalı uzunca bir yazım vardı ama nerede bilmiyorum PfSense forumlarına bakabilirsin oralarda yazıyor kullanıcı bazlı hız filtrelemesi diye aratıp uygulayabilirsin.
  • quote:

Hobbaaa, hocam sen çok yanlış gelmişsin.

Qos ile yapilirdin ama modeminde bu özellikler yok.

PfSense firewall'ı yükleyip gerekli ayarlamaları yapabilirsin benim bunla alakalı uzunca bir yazım vardı ama nerede bilmiyorum PfSense forumlarına bakabilirsin oralarda yazıyor kullanıcı bazlı hız filtrelemesi diye aratıp uygulayabilirsin.

QoS trafik sınırlandırma, trafik eşleme ve Trafik sınıflandırma özellikleri mevcut ? Ancak diğerlerini engellemek ya da sınırlamak istemiyorum.

Geri dönüp mesajlarıma baktımda, kendimi ifade edememişim. Oynadığım spesifik oyunlar için istiyorum port açmayı. Genel olarak internet için değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Authorized -- 26 Ağustos 2017; 14:48:46 >
    ben bilmiyorum hocam, kolay gelsin.
  • Selamlar ;

postlar aynı tahmin ettiğim şekilde gelişmiş :)
  • Hocam bu posta çok güldüm ;) Ben artık tükendim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam bu posta çok güldüm ;) Ben artık tükendim :)

@MyZor bana da oynadığım anti spesifik oyunlarım için port açmayı istiyorum bana da yardımcı olur musun? :))))))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.