Şimdi Ara

Bireysel Emeklilikten 10 Yıldan Önce Ayrılanlardan Kesilen %15 Kesintinin Ödenmesi (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.096
Cevap
59
Favori
352.372
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Optimizer

    ne yapacağımı bilemiyorum. şimdi çıksam nakit para çok işime yarayacak (ki zaten dondurdum) ama mahkemeye 1 ay içinde başvurmak gerekli kesin sonuç için bildiğim kadarıyla. ekimi beklersem nakit ihtiyacımı karşılayamayacağım. ne yapacağıma karar veremiyorum. yok mu bu işin uzmanı yardımcı olacak bir hayırsever :D

    İptal ettirip parayı iade aldıktan 1 ay sonra mı başvurmak gerekiyor ??

    kesintiyi almak için ben büyük ihmalkârlık edip de ilgilenmedim şimdi ilgileniyorum şansımız varmıdır,
    acaba ? 3-4 sene geçmiş aradan..uyumuşuz...sormadık o zaman bu nedir neyin parasını kesiyorsun diye ??
    verdik parayı ellerine...




  • Bende stopajdan rahatsız olup ödemeleri dondurmuş beklemedeydim.şimdi çıkarsam birikmiş tüm rakamı kesintisiz alabileckmiyim yani?
    Bu sanırım aylık ödemelerde alınan yönetim kesintisini kapsamıyor?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PowerOfLinux

    quote:

    Orijinalden alıntı: Optimizer

    ne yapacağımı bilemiyorum. şimdi çıksam nakit para çok işime yarayacak (ki zaten dondurdum) ama mahkemeye 1 ay içinde başvurmak gerekli kesin sonuç için bildiğim kadarıyla. ekimi beklersem nakit ihtiyacımı karşılayamayacağım. ne yapacağıma karar veremiyorum. yok mu bu işin uzmanı yardımcı olacak bir hayırsever :D

    İptal ettirip parayı iade aldıktan 1 ay sonra mı başvurmak gerekiyor ??

    kesintiyi almak için ben büyük ihmalkârlık edip de ilgilenmedim şimdi ilgileniyorum şansımız varmıdır,
    acaba ? 3-4 sene geçmiş aradan..uyumuşuz...sormadık o zaman bu nedir neyin parasını kesiyorsun diye ??
    verdik parayı ellerine...

    1 ay içinde başvurunca para daha çabuk alınıyor bildiğim kadarıyla ama 1 ayı geçirenler de başvurabiliyorlar. Sadece prosedur biraz daha fazla bildiğim kadarıyla.

    http://www.mustafagulsen.com/forum/forum_posts.asp?TID=87373&KW=BES&PN=8


    Yukarıdaki linkten ayrıntıları öğrenebilirsin.




  • Eyvallah inceleyelim sağol....

    Bugün şöyle bir haber çıkmış Bloomberght.com'da

    http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1151773-bireysel-emeklilik-sistemi-degisiyor
  • BES'temine ilk basladigi zamanlarda girmistim.
    Sistemde biriken 7000 TL den yuzde 15 kesilmisti ve yaklasik 6000 TL alarak sistemden ayrildim.

    Giris yilim 2004 olmasi gerekiyor, 2-3 sene aktif para yatirdim ve sonra dondurmustum.

    Yeni yasa ile birlikte benden kesilen yuzde 15 stopaj vergisi, geri odenecek.
    Onceki uygulama, sistemden cikildiginda paranin tumunden stopaj odemesini iceriyordu.
    Simdi anapara korunacak, anaparanin getirisi vergilendirilecek.

    BES'e neden girdigimi sorarsaniz; calistigim bankanin yetkilisi iyi sistem, kotamiz var doldurmamiz lazim diye rica edince, bir yanda orada biriksin diye dusunmustum.

    BES odemelerimi neden durdurdum diye sorarsaniz, sigortacilarin anlatmadigi bir nokta var. BES sirketi, sizin yatirdiginiz paradan yuzde 8'lere kadar "fon isletme masrafi" seklinde bir tutar kesebiliyor. Bunu BES uyesiyim diyerek basimdan savamadigim bir sigortaci anlatti. Teklifi suydu, bize gecin, yuzde 1 alalim, su kadari gecerseniz yuzde 0 kesinti yapariz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliak81.81

    İYİ GÜNLER

    arkadaşlar anadolu hayat emekliliğe gireli 16 ay oldu.
    toplamda yatırdığım paradan 100 tl içerideyim. 1900 tl kadar para yatırdım 16 ay boyunca.ama sistem şöyle para biriktiriyo falan büyük umutlarla girdim bu işe.

    birkaç defa müşteri hizmetleri ile görüştüm. yok kısa vadede kazanmaz, falan filan önüne konulan metni bana okudu.Hesabı kapatmayı düşündüm ve görüştüm.700 tl kadar kesinti olacağını söylediler. şuan iptal için müştesi hizmetleri beni arayacakmış.ondan sonra hesabı kapatabiliyor muşum.

    çıkmamdaki sebepler
    1 yeni sisteme geçilecekmiş. %25 ayrı bi hesapta birekecekmiş.
    2 aslında en önemli sebebi bundan 10 sene sonra kim diyebilir ki hesaplar %100 kar yapacak.
    3 bankaların hesap kesintisi, şu kesintisi.

    kafan karıştı. sizlerden fikir bekliyorum. yanlış bildiğim varsa yardımcı olun düzeltin lütfen. bu konuda yardıma ihtiyacım var. belki sistemde kalabilirim.
    teşekkür ederim şimdiden


    Anadolu hayat ile ben de başladım ama sonra yaptıgım hesaplar ve sizin de sahip olduğunuz tedirginliklerden dolayı sistemden çıktım..yaklaşık 10 gün önce başlamıştım..çok aşiri derecede israrciydi oradaki temsilci..imzalayın gerekirse 1 ay icinde vazgecebilirsiniz demişti..ben de 2 gün önce gittim vzagectim dedim..garantisi olmayan bir sistem bence de..gittiğinizde hemen bir sistematik bir Musteri tablosu açıp 2007 den beri bu müşterimiz parasını 3 e katlamış diyorlar hemen..adama hisse senedi ağırlıklı yapıyı sectirmisler..tabii ki o sekilde kazanırlar...o donemde hisse senedine yatırım yapıp da para kazanamayi dövüyorlar zaten..suan o fona yatırsak kazanmamdan ziyade kaybetme riskimiz daha yüksek..bilmiyorum benim de kafamı karıştırdılar iyice..emin olmadikm bir seye parami vermeye gerek yok..para kolay kazanılmıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arkadaşlar, bu bireysel sistem hakkında pek bilgim yok.yeni sistemi ballandıra ballandıra anlattı akbantan kredi çektiğim banka çalışanı kadın..siz ne dersiniz, üye olmamı tavsiye eder misiniz?
  • Ya arkadaş hangi Yatırım aracı %100 para kazandırma garantisi veriyorda Kalkıp bireysel emeklilİk sistemini kotuluyorsun. Burada yazılanlardan anladığım tek şey kimsenin bu sistemin nasıl çalıştığını, ne işe yaradigini ve nasıl para kazandırdığı konusunda hiç bir şey bilmemesidir. Bence sizler önce sistemin ne ise yaradığını öğrenin ondan sonra bir daha size uygun olup olmadığına karar verip ondan sonra iptal mı edeceksiniz devam mı edeceksiniz karar verin.

    Bu sistemin çıkmasının tek amacı kisilerin yatırdığı paraları emeklilik fonlarında değerlendirip Sgk nin verdigi emekli maasini desteklemek. Yani 2. Emeklilik . Bunun olabilmesi de kolay birşey değil. Dolayisiyla boyle birseyin gerceklesmesi icin uzun bir vade gerekir ki 10 yil bile azdir. Bosuna 56 yas sınırını koymadılar. Özel sandığı olan kurumlar var. O kurumlar nasıl calisanlarin maaşından kesinti yapip parayı değerlendirip maaş veriyorsa bu bes sistemi de aynıdır. Bu sistem kisiye kısa yoldan Köşe'yi döndürmez. Lütfen konuyu özümseyin. Ondan sonra karar verir. Benimde var ve bu yatırdığım para umrunda değil. Çünkü ben bunu yarın İcin yaptırdım, bugün İcin değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20685959.asp
    Bireysel emeklilikten çıkışlar zorlaşıyor, ayrılanlar devlet katkısı alamayacak 4 Haziran 2012
    BİREYSEL Emeklilik Yasa Tasarısı’nda yapılan değişiklikle, 29 Mayıs 2012 tarihinden itibaren sistemden ayrılanlar, yeniden girmek istediklerinde aldıkları birikim tutarına ulaşıncaya kadar yüzde 25’lik devlet katkısından yararlanamayacak.
    BİREYSEL Emeklilik Sistemi’nden (BES) ayrılanlar yüzde 15’lik stopaj kesintisini geri alabilecek, 29 Mayıs tarihinden itibaren çıkacak olanlar ise sisteme yeniden girdiklerinde yüzde 25’lik devlet katkısından yararlanamayacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilerek, Meclis gündemine gelen Bireysel Emeklilik Yasa Tasarısı’nda yeni değişikliklere gidildi. Buna göre, BES’ten erken çıkışlarda yapılan yüzde 15’lik stopaj kesintisi ayrılanlara iade edilecek. Bugüne kadar sistemden 10 yıldan önce ayrılanlardan ana para dahil, tüm birikimleri üzerinden yüzde 15 stopaj kesintisi yapılıyordu ve bu durum mahkemelere de konu olmuştu. Yeni yasanın uygulamaya girmesi ile sadece birikimlerin getirisi stopaja tabi tutulacak, anaparadan yapılan kesintiler ise geçmişte ayrılanlara iade edilecek. Bu durum, birikimli hayat sigortasından ayrılanlar için de geçerli olacak.

    Çıkış zorlaştırıyor

    Yeni yasa bundan sonra sistemden çıkışları da zorlaştırıyor. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tasarıya eklenen yeni bir maddeye göre; hem mevcut katılımcılar, hem de 29 Mayıs 2012 tarihi itibariyle bireysel emekliliğe dahil olanlar erken ayrılıp, 3 yıl içinde yeniden sisteme geri dönerlerse, ayrıldıklarında aldıkları birikim tutarına ulaşıncaya kadar yüzde 25’lik devlet katkısından yararlanamayacaklar. Sisteme yeniden giren katılımcılar birikim tutarına ulaştıklarında ancak devlet katkısına hak kazanabilecekler.

    Katkı yatırıma yönlendirilecek

    Meclis gündemine gelen yasa tasarısı bireysel emeklilik katılımcılarının yararlanacağı devlet katkısını ve bu katkının nasıl değerlendirileceğini de tanımladı. BES’e katılan herkes yüzde 25’lik devlet katkısından yararlanabilecek ve bu katkı, Hazine Müsteşarlığı tarafından ödenecek, katılımcıların kendi hesaplarından ayrı bir hesapta takip edilecek. Devletin yüzde 25’lik katkısı ise yine Hazine’nin belirleyeceği yatırım araçları aracılığı ile yatırıma yönlendirilecek.

    -_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20709211.asp
    BES’de işveren katkısı yüzde 15’e çıkıyor 7 Haziran 2012

    AvivaSa Emeklilik ve Hayat’ın, yeni Bireysel Emeklilik Yasası öncesi yaptığı çalışmaya göre, sisteme yönelik devlet katkısı öncesi 2023’te 140 milyar TL olması beklenen fon büyüklüğü, yeni uygulama ile 243 milyar TL’ye çıkacak.

    AvivaSa CEO’su Meral Eredenk, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) getirilen teşviklerin uzun vadeli tasarrufları artıracağını ve istikrara önemli katkı sağlayacağını ortaya koyduğunu söyledi. Eredenk, devletin bireysel emekliliği teşvik uygulamaları sayesinde BES’e giren katılımcı sayısının yüzde 20 artmasının ve devam eden yıllarda sistemde kalma oranının da yüzde 88’den yüzde 90,5’e çıkmasısının beklendiğini kaydetti. Eredenk, şöyle konuştu: “Sistemden çıkışta hem anapara hem de getiriye vergi stopajı uygulaması yerine sadece getiriye vergi stopajı getirilmesi bir başka cazip yan oldu. İşverenlerin BES katkılarının vergiden indirilme oranında limitin brüt maaşın yüzde 15’ine yükseltilmesi ve çalışanların kurum katkısına hak kazanabilmeleri için süre üst sınırının 5 yıldan 7 yıla çıkarılması da bir başka yenilik. Fon türlerinin genişletilmesi, uzaktan satışa olanak verilmesi, zorunlu hallerde kısmi çıkışa izin verilmesi
    gibi yenilikler de bireysel emekliliği cazip hale getirdi.”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DFX

    Ya arkadaş hangi Yatırım aracı %100 para kazandırma garantisi veriyorda Kalkıp bireysel emeklilİk sistemini kotuluyorsun. Burada yazılanlardan anladığım tek şey kimsenin bu sistemin nasıl çalıştığını, ne işe yaradigini ve nasıl para kazandırdığı konusunda hiç bir şey bilmemesidir. Bence sizler önce sistemin ne ise yaradığını öğrenin ondan sonra bir daha size uygun olup olmadığına karar verip ondan sonra iptal mı edeceksiniz devam mı edeceksiniz karar verin.

    Bu sistemin çıkmasının tek amacı kisilerin yatırdığı paraları emeklilik fonlarında değerlendirip Sgk nin verdigi emekli maasini desteklemek. Yani 2. Emeklilik . Bunun olabilmesi de kolay birşey değil. Dolayisiyla boyle birseyin gerceklesmesi icin uzun bir vade gerekir ki 10 yil bile azdir. Bosuna 56 yas sınırını koymadılar. Özel sandığı olan kurumlar var. O kurumlar nasıl calisanlarin maaşından kesinti yapip parayı değerlendirip maaş veriyorsa bu bes sistemi de aynıdır. Bu sistem kisiye kısa yoldan Köşe'yi döndürmez. Lütfen konuyu özümseyin. Ondan sonra karar verir. Benimde var ve bu yatırdığım para umrunda değil. Çünkü ben bunu yarın İcin yaptırdım, bugün İcin değil.

    Hocam ben şahsen 100% getirisi olsun diye girmedim ve böyle bir beklentimde yok. Ve zararda da değilim. Ama çıkacağım tabi ki sistemi iyi kavramayanlar olabilir ama burada bu işi iyi bilen hemde çok iyi bilen kişiler var merak etme.

    Yeri geldi savunduk yeri gelir beğenmeyiz. Nitekim son yasayla sistem ülkemiz ekonomisi gibi oynak ekonomiye sahip olan ülkeler için çok da cazip olmamaya başladı.

    Bu sistem orta sınıfı baz alıyor. Ekonomik durumu iyi olanlar ise zaten bu sisteme ihtiyac duymuyor. Fakat orta sınıf da her an sistemden çıkma ihtiyacı duyabilir durumda. Sistem uzun vadeli olabilir ama olağan dışı durumlarda sistem güven vermiyor. Ciddi zararlar oluyor elbette zarar olacak ama bu sisteme katılacakları korkutuyor. Temel olarak bu sistem yastık altı birikimlerini devletin para sirkülasyonuna dahil etmek amacını taşımaktadır. Çünkü devlet bu paranın güvencesini verdiği gibi kullanım hakkına da sahiptir. Ki bence zekicedir. Yoksaki tüm rakamları ortaya koyarsanız iyi bir bankada vadeli hesap acarsanız benze getiri elde edersiniz hemde daha stressiz. Hatta böyle uzun vadeli işlemlerde bankadan müşteriye özel faiz bile alabilirsiniz. İşte bes buna yenilmemeli.

    İkinci olarak benim anlamadığım bir mevzu var bu konuda beni bilgilendirebilirsiniz. Niçin tüm fonlar bes te serbest değil? Yeni sistemle genişletiliyor, cercevesi nedir? Daha önce neden değildi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Optimizer -- 7 Haziran 2012; 9:53:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DFX

    Ya arkadaş hangi Yatırım aracı %100 para kazandırma garantisi veriyorda Kalkıp bireysel emeklilİk sistemini kotuluyorsun. Burada yazılanlardan anladığım tek şey kimsenin bu sistemin nasıl çalıştığını, ne işe yaradigini ve nasıl para kazandırdığı konusunda hiç bir şey bilmemesidir. Bence sizler önce sistemin ne ise yaradığını öğrenin ondan sonra bir daha size uygun olup olmadığına karar verip ondan sonra iptal mı edeceksiniz devam mı edeceksiniz karar verin.

    Bu sistemin çıkmasının tek amacı kisilerin yatırdığı paraları emeklilik fonlarında değerlendirip Sgk nin verdigi emekli maasini desteklemek. Yani 2. Emeklilik . Bunun olabilmesi de kolay birşey değil. Dolayisiyla boyle birseyin gerceklesmesi icin uzun bir vade gerekir ki 10 yil bile azdir. Bosuna 56 yas sınırını koymadılar. Özel sandığı olan kurumlar var. O kurumlar nasıl calisanlarin maaşından kesinti yapip parayı değerlendirip maaş veriyorsa bu bes sistemi de aynıdır. Bu sistem kisiye kısa yoldan Köşe'yi döndürmez. Lütfen konuyu özümseyin. Ondan sonra karar verir. Benimde var ve bu yatırdığım para umrunda değil. Çünkü ben bunu yarın İcin yaptırdım, bugün İcin değil.

    hacı ne anlatıyon sen !! sistemin içinde sen varsın diye güzel olacak gibi bir kaide mi var bırak herkes karar versin iyi mi kötü mü ? bu sisteme girerken bende teorik olarak manipülasyona maruz kaldım.70 bin lira yatır emekli olunca 220 bin lira alıcan şöyle güzel vs şimdiye kadar 4 defa yatırım araçlarını değiştirdim ama 140 tl içerde olmamı engelleyemedim.sistemin amacı belli devlet ve finans kapitalistler halkın birikimleri üzerinden nemalanacak.2002 den beri iktidarda olan güç de bunu istiyor.halkın bankalara kılcal damarlarından bağlı olmalarını sağlamak.gerek tüketimde gerekse tasarrufta.tabii bu işe başlarken bilinçsizdik.bu salak 'yatırım enstrümanı' denen bes yerine altın alsak şuan neye sahip olduğumuzu bilirdik.devlet birikim yaptığımız tutara(anapara)vergi kesiyor stopaj diye bunun dünyada eşi benzeri yok .şimdi millet farkedince yeni bir düzenleme yapıldı.daha uzunca anlatırım ama vaktim yok




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DFX

    Ya arkadaş hangi Yatırım aracı %100 para kazandırma garantisi veriyorda Kalkıp bireysel emeklilİk sistemini kotuluyorsun. Burada yazılanlardan anladığım tek şey kimsenin bu sistemin nasıl çalıştığını, ne işe yaradigini ve nasıl para kazandırdığı konusunda hiç bir şey bilmemesidir. Bence sizler önce sistemin ne ise yaradığını öğrenin ondan sonra bir daha size uygun olup olmadığına karar verip ondan sonra iptal mı edeceksiniz devam mı edeceksiniz karar verin.

    Bu sistemin çıkmasının tek amacı kisilerin yatırdığı paraları emeklilik fonlarında değerlendirip Sgk nin verdigi emekli maasini desteklemek. Yani 2. Emeklilik . Bunun olabilmesi de kolay birşey değil. Dolayisiyla boyle birseyin gerceklesmesi icin uzun bir vade gerekir ki 10 yil bile azdir. Bosuna 56 yas sınırını koymadılar. Özel sandığı olan kurumlar var. O kurumlar nasıl calisanlarin maaşından kesinti yapip parayı değerlendirip maaş veriyorsa bu bes sistemi de aynıdır. Bu sistem kisiye kısa yoldan Köşe'yi döndürmez. Lütfen konuyu özümseyin. Ondan sonra karar verir. Benimde var ve bu yatırdığım para umrunda değil. Çünkü ben bunu yarın İcin yaptırdım, bugün İcin değil.

    Tipik BES şirketi çalışanı tepkisi! "BES hakkında kimse bir şey bilmiyor" Biz bilmiyoruz da her şeyi bir siz biliyorsunuz!

    Yok paralar emeklilik fonlarında değerlendiriliyormuş da, yok özel sandığı olan kurumlarda aynı sistemde maaş veriyormuş da.

    O zaman şunun cevabını verin: BES çok iyi bir sistem ise neden bireysel emekli maaşları yıl itibariyle artmıyor da sürekli her yıl düşüyor?

    Ortalama 30 yıl prim ödeyip emekli olan vatandaşın her yıl belli bir oranda zamlı maaş almak hakkı değilmi?

    Ama siz vatandaşa 30 yıl sonra alacağı maaş veya anaparayı bugünden ağzınızı doldura doldura söylerken, maaşının her yıl azalacağını da

    söyleyin de görün bakalım vatandaşın tepkisini.




  • şu kesinti olayları netleşsin sistemden ayrılacağım. Zaten bir faydasını da görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jacques1791

    quote:

    Orijinalden alıntı: DFX

    Ya arkadaş hangi Yatırım aracı %100 para kazandırma garantisi veriyorda Kalkıp bireysel emeklilİk sistemini kotuluyorsun. Burada yazılanlardan anladığım tek şey kimsenin bu sistemin nasıl çalıştığını, ne işe yaradigini ve nasıl para kazandırdığı konusunda hiç bir şey bilmemesidir. Bence sizler önce sistemin ne ise yaradığını öğrenin ondan sonra bir daha size uygun olup olmadığına karar verip ondan sonra iptal mı edeceksiniz devam mı edeceksiniz karar verin.

    Bu sistemin çıkmasının tek amacı kisilerin yatırdığı paraları emeklilik fonlarında değerlendirip Sgk nin verdigi emekli maasini desteklemek. Yani 2. Emeklilik . Bunun olabilmesi de kolay birşey değil. Dolayisiyla boyle birseyin gerceklesmesi icin uzun bir vade gerekir ki 10 yil bile azdir. Bosuna 56 yas sınırını koymadılar. Özel sandığı olan kurumlar var. O kurumlar nasıl calisanlarin maaşından kesinti yapip parayı değerlendirip maaş veriyorsa bu bes sistemi de aynıdır. Bu sistem kisiye kısa yoldan Köşe'yi döndürmez. Lütfen konuyu özümseyin. Ondan sonra karar verir. Benimde var ve bu yatırdığım para umrunda değil. Çünkü ben bunu yarın İcin yaptırdım, bugün İcin değil.

    hacı ne anlatıyon sen !! sistemin içinde sen varsın diye güzel olacak gibi bir kaide mi var bırak herkes karar versin iyi mi kötü mü ? bu sisteme girerken bende teorik olarak manipülasyona maruz kaldım.70 bin lira yatır emekli olunca 220 bin lira alıcan şöyle güzel vs şimdiye kadar 4 defa yatırım araçlarını değiştirdim ama 140 tl içerde olmamı engelleyemedim.sistemin amacı belli devlet ve finans kapitalistler halkın birikimleri üzerinden nemalanacak.2002 den beri iktidarda olan güç de bunu istiyor.halkın bankalara kılcal damarlarından bağlı olmalarını sağlamak.gerek tüketimde gerekse tasarrufta.tabii bu işe başlarken bilinçsizdik.bu salak 'yatırım enstrümanı' denen bes yerine altın alsak şuan neye sahip olduğumuzu bilirdik.devlet birikim yaptığımız tutara(anapara)vergi kesiyor stopaj diye bunun dünyada eşi benzeri yok .şimdi millet farkedince yeni bir düzenleme yapıldı.daha uzunca anlatırım ama vaktim yok

    Ya dostum sen para olarak içeridesin diye bu sisteme giren herkesin içeride olması anlamına mı geliyor?
    Sen zararda olabilirsin ama ben kar elde ediyorum ve kar elde eden bir sürü arkadaşımda var.

    Buradaki tek sıkıntı fon tercihleri. Doğru zamanda doğru tercihleri yapamazsan içeride olursun tabi. Ama burada sanada suç bulmuyorum aslında. Çünkü şirketlerin bu yönde yaptıkları bir yardım yok malesef.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibraama

    quote:

    Orijinalden alıntı: DFX

    Ya arkadaş hangi Yatırım aracı %100 para kazandırma garantisi veriyorda Kalkıp bireysel emeklilİk sistemini kotuluyorsun. Burada yazılanlardan anladığım tek şey kimsenin bu sistemin nasıl çalıştığını, ne işe yaradigini ve nasıl para kazandırdığı konusunda hiç bir şey bilmemesidir. Bence sizler önce sistemin ne ise yaradığını öğrenin ondan sonra bir daha size uygun olup olmadığına karar verip ondan sonra iptal mı edeceksiniz devam mı edeceksiniz karar verin.

    Bu sistemin çıkmasının tek amacı kisilerin yatırdığı paraları emeklilik fonlarında değerlendirip Sgk nin verdigi emekli maasini desteklemek. Yani 2. Emeklilik . Bunun olabilmesi de kolay birşey değil. Dolayisiyla boyle birseyin gerceklesmesi icin uzun bir vade gerekir ki 10 yil bile azdir. Bosuna 56 yas sınırını koymadılar. Özel sandığı olan kurumlar var. O kurumlar nasıl calisanlarin maaşından kesinti yapip parayı değerlendirip maaş veriyorsa bu bes sistemi de aynıdır. Bu sistem kisiye kısa yoldan Köşe'yi döndürmez. Lütfen konuyu özümseyin. Ondan sonra karar verir. Benimde var ve bu yatırdığım para umrunda değil. Çünkü ben bunu yarın İcin yaptırdım, bugün İcin değil.

    Tipik BES şirketi çalışanı tepkisi! "BES hakkında kimse bir şey bilmiyor" Biz bilmiyoruz da her şeyi bir siz biliyorsunuz!

    Yok paralar emeklilik fonlarında değerlendiriliyormuş da, yok özel sandığı olan kurumlarda aynı sistemde maaş veriyormuş da.

    O zaman şunun cevabını verin: BES çok iyi bir sistem ise neden bireysel emekli maaşları yıl itibariyle artmıyor da sürekli her yıl düşüyor?

    Ortalama 30 yıl prim ödeyip emekli olan vatandaşın her yıl belli bir oranda zamlı maaş almak hakkı değilmi?

    Ama siz vatandaşa 30 yıl sonra alacağı maaş veya anaparayı bugünden ağzınızı doldura doldura söylerken, maaşının her yıl azalacağını da

    söyleyin de görün bakalım vatandaşın tepkisini.



    Bu soruyu bana değil o bilgiyi hangi şirketten yada şirket çalışanından aldıysan ona sor. Çünkü bu sorunun cevabı mevcut ama sana 2 saat burada anlatacak değilim.

    Burada seninde suçun var. İyice araştırıp ona göre karar verseydin. Bu sistem yeterince şeffaf ve her türlü bilgiye internet aracılığıyla da ulaşabilirsin.
    http://www.egm.org.tr/




  • @ibraama
    Altının gramı 107 TL iken yatırım yapanlar şu an %10 içeride. Nereden baktığına bağlı bu işler. Altın fiyatı arttıktan sonra konuşması kolay olur. Ha bence BES'te altın aağırlıklı fon olması gerekir bence büyük eksiklik o ayrı. Adam borsa 60-70binken borsa ağırlıklı BES'e giriyor borsa 50binlere düşünde kaybettim diyor. Güzel kardeşim o dönemde tüm borca yatırımcıları ağladı, kaybetti sen niye kazanamıyorum diyorsun.

    Bence BES'in en büyük eksikliği bilinçli satış&yatırım uzmanlarıyla çalışmamak. Sonrasında ortaklıkta çok ağlayan insanlar oluyor, halbuki şu ana kadar güzel bir yatırım aracıydı. Şu ana kadar diyorum yeni haliyle verigi indirimine gidenleri kaybedecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes her yatırımı yapmakta özgür.
    İsteyen altın alır, İsteyen dolar, isteyen Euro.
    Kimse kimseyi zorla bir sisteme dahil etmiyor sonuçta.
    Benim var ve abimin de var. Ben memnunum ve ALLAH tan bir mani gelmediği sürece devam ettireceğim.
    Sana göre de iyi bir sistem değilse dahil olmazsın olur biter.

    Bana göre sistemin tek isteği Fon Yönetiminde Şirketlerin Yardımcı olmaması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DFX -- 7 Haziran 2012; 17:06:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERPmühendisi

    @ibraama
    Altının gramı 107 TL iken yatırım yapanlar şu an %10 içeride. Nereden baktığına bağlı bu işler. Altın fiyatı arttıktan sonra konuşması kolay olur. Ha bence BES'te altın aağırlıklı fon olması gerekir bence büyük eksiklik o ayrı. Adam borsa 60-70binken borsa ağırlıklı BES'e giriyor borsa 50binlere düşünde kaybettim diyor. Güzel kardeşim o dönemde tüm borca yatırımcıları ağladı, kaybetti sen niye kazanamıyorum diyorsun.

    Bence BES'in en büyük eksikliği bilinçli satış&yatırım uzmanlarıyla çalışmamak. Sonrasında ortaklıkta çok ağlayan insanlar oluyor, halbuki şu ana kadar güzel bir yatırım aracıydı. Şu ana kadar diyorum yeni haliyle verigi indirimine gidenleri kaybedecekler.

    Süper tespit. Kutlarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DFX

    quote:

    Orijinalden alıntı: ibraama

    quote:

    Orijinalden alıntı: DFX

    Ya arkadaş hangi Yatırım aracı %100 para kazandırma garantisi veriyorda Kalkıp bireysel emeklilİk sistemini kotuluyorsun. Burada yazılanlardan anladığım tek şey kimsenin bu sistemin nasıl çalıştığını, ne işe yaradigini ve nasıl para kazandırdığı konusunda hiç bir şey bilmemesidir. Bence sizler önce sistemin ne ise yaradığını öğrenin ondan sonra bir daha size uygun olup olmadığına karar verip ondan sonra iptal mı edeceksiniz devam mı edeceksiniz karar verin.

    Bu sistemin çıkmasının tek amacı kisilerin yatırdığı paraları emeklilik fonlarında değerlendirip Sgk nin verdigi emekli maasini desteklemek. Yani 2. Emeklilik . Bunun olabilmesi de kolay birşey değil. Dolayisiyla boyle birseyin gerceklesmesi icin uzun bir vade gerekir ki 10 yil bile azdir. Bosuna 56 yas sınırını koymadılar. Özel sandığı olan kurumlar var. O kurumlar nasıl calisanlarin maaşından kesinti yapip parayı değerlendirip maaş veriyorsa bu bes sistemi de aynıdır. Bu sistem kisiye kısa yoldan Köşe'yi döndürmez. Lütfen konuyu özümseyin. Ondan sonra karar verir. Benimde var ve bu yatırdığım para umrunda değil. Çünkü ben bunu yarın İcin yaptırdım, bugün İcin değil.

    Tipik BES şirketi çalışanı tepkisi! "BES hakkında kimse bir şey bilmiyor" Biz bilmiyoruz da her şeyi bir siz biliyorsunuz!

    Yok paralar emeklilik fonlarında değerlendiriliyormuş da, yok özel sandığı olan kurumlarda aynı sistemde maaş veriyormuş da.

    O zaman şunun cevabını verin: BES çok iyi bir sistem ise neden bireysel emekli maaşları yıl itibariyle artmıyor da sürekli her yıl düşüyor?

    Ortalama 30 yıl prim ödeyip emekli olan vatandaşın her yıl belli bir oranda zamlı maaş almak hakkı değilmi?

    Ama siz vatandaşa 30 yıl sonra alacağı maaş veya anaparayı bugünden ağzınızı doldura doldura söylerken, maaşının her yıl azalacağını da

    söyleyin de görün bakalım vatandaşın tepkisini.



    Bu soruyu bana değil o bilgiyi hangi şirketten yada şirket çalışanından aldıysan ona sor. Çünkü bu sorunun cevabı mevcut ama sana 2 saat burada anlatacak değilim.

    Burada seninde suçun var. İyice araştırıp ona göre karar verseydin. Bu sistem yeterince şeffaf ve her türlü bilgiye internet aracılığıyla da ulaşabilirsin.
    http://www.egm.org.tr/



    Teori ayrı realite ayrı, ben somut gerçeklere göre konuşuyorum. Öyle cekle-cakla da işim olmaz,

    neye nasıl karar vereceğimi de gayet iyi bilirim merak etme!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERPmühendisi

    @ibraama
    Altının gramı 107 TL iken yatırım yapanlar şu an %10 içeride. Nereden baktığına bağlı bu işler. Altın fiyatı arttıktan sonra konuşması kolay olur. Ha bence BES'te altın aağırlıklı fon olması gerekir bence büyük eksiklik o ayrı. Adam borsa 60-70binken borsa ağırlıklı BES'e giriyor borsa 50binlere düşünde kaybettim diyor. Güzel kardeşim o dönemde tüm borca yatırımcıları ağladı, kaybetti sen niye kazanamıyorum diyorsun.

    Bence BES'in en büyük eksikliği bilinçli satış&yatırım uzmanlarıyla çalışmamak. Sonrasında ortaklıkta çok ağlayan insanlar oluyor, halbuki şu ana kadar güzel bir yatırım aracıydı. Şu ana kadar diyorum yeni haliyle verigi indirimine gidenleri kaybedecekler.

    Hemen hemen aynı şeyi söylüyoruz. BES çok iyi yatırım demek, kesin bir yargı öngörmek doğru değil.

    Vatandaşa sistemi anlatırken dürüst değiller, bardağın hep dolu tarafını gösterirseniz olmaz. Dezavantajlarını da

    anlatsalar bu kadar katılımcı toplayablirler mi acaba?




  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.