Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (324. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.507
Cevap
339
Favori
421.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 322323324325326
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet öyle ve bu arada ben almadım ama dolar veya euro olarak da fon alınabiliyor, o fonlara baksanız mesela dolar olarak getirisi yüzde 2 ,3 oluyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Orwniniz güzel bence kalsın altın ons düşse dahi kur artışından dolayı size çok fazla zarar yapacağını düşünmüyorum.Ek olarak döviz bazlı fonlara bakabilirsiniz yurtdışı hisse ve içerisinde Euro olan.Ytd

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Dolar ve euro bazla fon ornrkleri nele

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

NCS, NUB

hocam yatırım kişisel bir şey . ne için yatırım yapıyorsun? getiri beklentin ve hedeflediğin miktar ne ? risk algın ne? tasarruf oranın ne? vs gibi sorulara vereceğin cevap yatırıma ayırabileceğin para miktarını ve hangi yatırım araçlarına para ayırman gerektiğini belirler. Yani BES e ayıracağın parayı bu şekilde belirlemen gerekir. devlet katkısını tam alacağım diye bütçeni zorlaman veya başka yatırım aracına aktaracağın parayı buraya ayırman mantıklı değil. zaten devlet katkısını sen yönetemiyorsun ve devlet katkısı fonunda değerlendiriliyor. bu fonların eskiden %70 devlet tahvili şimdi ise %50 devlet tahvili tutma zorunluluğu var bu yüzden getirileri uzun vadede çok iyi değil. yüzde %70 den 50 ye düşmesi ile biraz daha artacaktır. devlet katkısı fonlarının son on yıl getirilerine baktığımızda %600 civarı temasız hisse sentlerinin getirisi ise %3000-4000 arada uçurum var. yani %30 devlet katkısı reelde %4-5 e anca denk geliyor.

bunlar bes fonu değil

1. altın almak yerine altın fonu alsak %30 devlet katkısıyla çok daha mantıklı değil mi? sonuçta altın artınca bu fonlar da aynı oranda artmıyor mu?
    2. maksimum devlet desteği yanlış değilsem 93 bin tl. peki birden fazla hesap açınca bu desteklerden de aynı oranda faydalanabiliyor muyuz? 10 bes olsa mesela 93 bin x 10 destek alınabiliyor mu?
    3. 46 yaşında ablam var onun üzerine bu işi yapmam mı mantıklı yoksa 30lu yaşlarda kendi üzerime mi?
    4. tek bir seferde 300 bin gibi toplu para yatırmak mı mantıklı yoksa aylık 20şer bin tl mi?

çok teşekkürler şimdiden.

1- Kağıt üzerinde daha mantıklı ama seçtiğiniz plan,fon ve ödeme tutarı önemli, yönetim gider kesintisi ve fon gider kesintisi oluyor çok düşük meblağ yatırırsanız kesintilerin yatırım tutarınızdaki %si artacaktır. Bir diğer konu %30 veriyor ama o para için fon seçemiyorsunuz çok daha az değerleniyor çok uzun vadede getiri düşebilir. Ama genel hatlarıyla bence daha mantıklı

2- devlet katkısı kişi bazında oluyor

3- 46 yaş çok çok daha mantıklı. Aynı anda 2 veya 3 sözleşme açıp 10 yıl dolunca ihtiyaç oldukça bozarsınız.

4- ben ay bazında tercih ediyorum

çok teşekkürler hocam. eğer madem devlet katkısı kişi başı ise neden 2 ya da 3 sözleşme açmayı önerdiniz? ne gibi faydası olacak ki tek açmaktansa

Faydası şu hocam hazır 10 yılı doldurmuş içindede az çok parası olan emekliliğiniz olur çok sıkışırsanız hemen o yılın maksimum ödemesini yatırır %30u alır bozarsanız. Her seferinden baştan açıp 10 yıl beklememek için

Bide galiba 2 hesap varsa birinden cayılabiliyor diye aklımda kalmış vakıfbank öyle demişti ayrılmadan evvel

O iş geçti artık maalesef, bu saatten sonra bir hamle yapılır mı onu düşünüyorum, meblağ yüksek, endeks bu kadar ucuz kalmışken başka bir yere geçmeye değer mi bilemiyorum, ama şu İsrail gerginliği filan da biraz endişe uyandırmıyor değil, yarın bir karar vereceğim bakalım

• Burada gördüğüm kadarıyla BES konusunda en çok ilgilenilen konular devlet katkısı ve yönetim gider kesintisi. Arkadaşlar fonlarınızı iyi yönetmeniz, dünya ve ülke ekonomisini, paranın yönünü, ekonomiyi vb. takip etmeniz size devlet katkısı ve yönetim giderinden daha fazla fayda sağlayacaktır. Daha önce de arkadaşlar yazdı, uzun vade sonunda devlet katkısı ve getirileri, enflasyon ve katkı fonundan dolayı birikiminiz içinde çok düşük kalmaktadır. 17 Yıldır sistemdeyim ve katkı payı+getirileri 5%.

Sisteme yeni girdiyseniz yüklü miktardaki parayı yatırmak yerine finansal okuryazarlığınızı artırarak kendinizin yönetmesini ve BES'e aylık düşük miktarlarda ödeme yapmanızı öneririm. Yoksa sistemde paranız erir. 56 Yaşından sonra sistemden ayrılırken fonların getirilerinden yanılmıyorsam 5% vergi kesilecek. Bu vergiyi toplu para ödeyip alacağınız devlet katkısından karşılayabilirsiniz. Onun öncesinde toplu para, fon yönetiminiz zayıf ise getiri kaybına yol açacaktır. Yarın öbür gün ülkede değişiklik olur, düzen değişir, borsa yükselişe geçerse yaparsınız ek ödemenizi.

• Arkadaşlar 6 yaşında çocuklarım için Agesa'da ufak birikimler yapıyorum ayda 1000er lira atıyorum maksat yavaş yavaş birikim olsun. Fon tipi dengeli olarak seçili yalnız bugün bir mesaj geldi Fon pro ile otomatik fon yönetimi diye. Sizce geçmeli mi ne dersiniz? Tamamen Agesa'nın yatırımcıları yönetiyormuş fonları.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Steam ID: aeyi
    Origin ID: andaceyi
    PSN ID: andaceyi
  • Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    Kendiniz yönetin bence hocam , firma temsilcisi iyi yönetebilir ya da onu ogrenin önce baktınız ilgiliyse o halletsin değişiklikleri vs. Ama otomatikte bırakmayın asla takip edin fon performanslarını.

AgeSA'dan büyük yenilik! Fon tavsiyeleri artık bir adım öteye taşındı: ''Otomatik Tavsiye Uygula'' ile uzmanlarımızın fon önerileri doğrudan birikimlerinize uygulanıyor. Siz hayatınıza odaklanın, biz birikimlerinizi risk profilinize göre yönetelim

Steam ID: aeyi
    Origin ID: andaceyi
    PSN ID: andaceyi
  • bes yaptım geçen ay ama düşünüp taşınıp bunun bana göre olmadığına karar verdim iptal ettirmede sıkıntı olur mu , cayma süresi falan oluyor mu bes te Türkiye sigorta

• ykent kullanıcısına yanıt
    Evet cayma süresi var iptal edebilirsiniz 2 ay içinde.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.