< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (202. sayfa)

-
-
Devlet katkılarının artık %70 i değil %50 si tahvil de olacak. Yani daha fazla borsa fonu olacak. Bunu geçen sene değilde şimdi borsa düşerken yapmalarına aşikar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Edevlette "Bireysel Emeklilik" diye aratırsanız "Takasbank Bireysel Emeklilik Bilgilendirme İşlemleri" açılır. Orada fon detayıyla görmeniz lazım..
-
Şimdi baktım 12 aralıkta anadolu hayat şirketine geçmiş anadolu hayat üzerinden görebildim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar fonlardan anlamıyorum son 1 senedir %100 altındayım, sizce garanti bankasının otomatik fon koçuna geçeyim mi yoksa altında kalayım mı ne önerir siniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ortalık karıştı iyice.Kim nereye yatırım yapacağını şaşırdı ,hep bi endişe hep bi rahatsızlık...
Şu anda hiç yapmamış olsa sisteme girer miydim ? Bu belirsizlik ile kesinlikle hayır.Ama şu anda çıkmam hiç mantıklı olmayacağı için ve 15+ yıl daha duracağım için sisteme ve yatırmaya devam ediyorum.Ne olursa olsun artık.Bes sisteminden çıkıp o para ile yapabileceğim şey yok sonuçta.
-
Aynen nerden tutsak iki ucu boklu değnek oldu.
Bist toparlamaya başladı altın dibe doğru gidiyor şimdide.
-
Merhaba bist fonlarındaydınız siz değiştirdiniz sanırım
-
-
Yeni gelen yasaların getirdiği değişimi hemen görür müyüz ? Katkı payından hangileri alındı alınmadı mı bilgisi verilir mi bize acaba ?
-
Valla ne düşüyorsa toplamak lazım.Ama sıkıntı şu oluyor bu sefer ; 1000 lirayı 5 yere bölmek var 3 yere bölmek var.
Bu yüzden benim artık hedefim aylık yatırımlarımı düzenli olarak belirli şeye (X hissesi veya Y fonu ) değil ne düşüyorsa ona göre ayarlamak olacak.Havuzu,topluluğu belirledim sonuçta.Aylık olarak hangileri zayıflarsa karınlarını doyuracağım.
-
-
Aynı şekilde hocam devlet katkısı üzerinden elde ettiğiniz getiri üzerinden de %15 vergi kesiliyor.
Bu tabloda da devlet katkısı dahil değil ise onun getirisi üzerinden vergi kesintisi de dahil edilmesi ile o tutara ulaşılıyor olabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Garanti'de BES'imiz var 1 yıl sonra emekliliğe hak kazanacağız. Ben de hazır devlet getirisi var diye her ay maaşımdan bir miktarını bizim emeklilik hesabına ekliyorum. Faiz görünmeyen katılım standart ve katılım değişken fonlarına, bir miktar da altın fonuna bağlayıp bir sepet yapmıştım. Katılım fonları bir oranda hisse senedine bağlı olduğu için her dalgalanmada 3-5 kuruş birikim dalgalanıyor her seferinde. Para zaten eridi gitti, 1 yıl kaldığı için de emekliliği tamamlamak istiyoruz. Bu kalan süreçte nasıl bir yol izlemeli sizce?
-
Robofon değişiklik yapmış, genel olarak yazayım hisse fonu ve hisse senedi ağırlıklı atak değişken fonlar azaltilip altın fonu artırılmış, müsait zamanda detaylı resim atarım
Sabırsızlıkla bekliyorum reis yeni oranları. 12 değişiklik hakkımı tükettim. Yeni değişim hakları 04.03.2023 de tanımlanacak inşallah o zamana kadar borsa çok düşmez %100 hisse fonu partföy %50 ALI iştirak %50 ATE iştirak
Bilgilendirme için teşekkür ederim
2. Konudaki kesinti fazlalığına devlet katkısı dahil değil. Bi ara Mh sorarım
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X