Şimdi Ara

bireysel emeklilik sistemi hakkında bilmek isteyeceğiniz herşey... (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.125
Cevap
47
Favori
252.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ali Tezel in yazılarını inceledim ilk linkteki yazısı zaten eski tarihli onu direk es geciyorum. 2013 ten sonra Beste baya iyileştirmeler yapıldı. İkinci linkteki ise mevzuata paralel gitmiş sonunda da kötülemeye baglamıs. Zaten sistem her zaman soyluyoruz orta ve uzun vadeli sistem kısa vade düşünüyorsanız girmeyin. Bi tek noktası dikkat çekebilir: emekli oldugumda bana verecekleri rakam simdiki degerde olacak mı? Tabiki olacak onu dengede tutmak için her yıl tüfeye göre ödediginiz rakamda artıyor. Düz mantık dogru orantı ödedigin rakam atıyor getirin artıyor aynı düzeyde rakama ulaşıyor. Ali bey burayı kavrayamamıs. Nitekim kendisi sosyal güvenlik müşavirligi yapıyor. Tamam işine saygı duyuyorum. Ama bişileri karalarken mantıklı olsaydı keske. Ayrıca Sgk nin pek bi omru kalmadı. Kara kara ne iş yapacagını düşüyor tabiki.

Petkimin hisselerinden bahseden arkadaş. Çok dogru bi noktaya parmak basmıs. Borsa bilginiz varsa bu tür işler size gereksiz gelebilir. Mantıklı. Fakat yine de riskinizi bölmeyi tavsiye ederim. Borsanızı da oynayın, gayri menkule de yatırım yapın, altında alın koyun kenara bi de ufak tefek kenarda besiniz olsun. Emin olun pişman olmaycaksınız.

@gentleman_ sizin giriş aidatını en saglıklı soylecek yer. Firmanızın cagrı merkezi ya da finansal danısmanınız. Normal de 10 yıl süre biçilir ama. Saglıklı bilgiyi almak için dedigim yerlere basvurabılırsınız.

• Bes i twmamıyla reddetmiyorum ama sıkuntısı şu mudehale alanı bırakmıyor fon değişimi haricinde benim soylemek istediğim bir ömür yatırım yapacaksak ikünci bir ömür yoksa birikimlerimiz niçin dahs cok kazanmasın. Petkim gibi köklü bir şirkete yaptıktan sonra bes gibi uzun süre düşündüğünüz anbesten getirisi ok daha iii olacaktır.petkim örnek sadece.birde şu var birikimlerinis size ne vakit gerekli kısmi olarak kendi yasınız cocuklarınızı yaşı ve muhtemel ihtiyac süresini debgöz önünde bulundurun..çok ballandırılan delet katkısı emekli olana kadar kademeli olarak hayali para ...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Getirisi konusunda kesinlikle size katiliyorum. Borsa bilginiz varsa kisa vadede en cok kazandiran araclardan birisidir. Borsanin soyle bi engamesi var borsayi bilen insanlar bilmeyen kisiler uzerinden para kazanir genellikle. O yuzden herkes borsadan kar edemez. Dediginiz gibi belli basli hisse senetleri surekli kisilerin yuzunu guldurebilir. Ama nereye kadar. Ufak bi de tavsiye vermek gerekirse 2015 te borsaya cok bulasmamanizi oneririm. En azindan buyuk rakamlar ile. Durum iyi gitmicek gozukuyor.

Sure ve dkp ye gelince; devlet guzel bi oran veriyor tabiki de karsiligini bekliyor. Dusunsenize surenin olmadigini ve %25 verdigini, herkes elindeki avucundakini yatirir hic getiri vermese bile %25 ini alir kenara cekilir. Sonra da zaten ucmus olan cari acigi kapatmak icin ugrasirlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Martingale

Arkadaşlar Bireysel Emeklilik yatırım danışmanıyım . Şirketiniz önemli değil istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz.

merhaba hocam. anadolu hayat emeklilik kredi kartı blokaj süresi kaç gün, bilginiz var mı?
    geçen sene maximum kartla ödüyordum, bu sene ing bank bonus kart ile ödemek istiyorum.
    Dürüstlük en güzel meziyettir. Bunu kaybetmeyin.
  • quote:

Arkadaşlar Bireysel Emeklilik yatırım danışmanıyım . Şirketiniz önemli değil istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz.

Hocam emekli olmak için illa yaşını doldurmak mı gerekiyor? Örneğin şu anda 1959 doğumlular yeni yıl ile birlikte yıl olarak baktığımızda 56 yaşında oluyorlar. Yaşımız dolmadan gidip paramızı çekebiliyor muyuz? Bir de 18 yıldır her ay 100 TL veren biri 56 yaşı dolmadan çekerse kaç TL alır? Kaç TL kesinti olur? Yaşı dolmadan parayı çekebilir mi?
  • Yaşınızı doldurmanız gerekiyor, hesaplama yapılırken gün,ay ve yıl olarak yapılmaktadır. Yaş dolmadan parayı çekebilirsiniz fakat Dkp nin %60 ından yararlanırsınız, Stopajınız %5 yerine %10 alınır ve maaş olarak degilde toplu para olarak alabilirsiniz. Ortalama 55-60bin civarında bi rakama ulaşır. 5 bin tl civarında bi zararınız olur.
    (Not: Hesaplamalar 18 yıl ve 100 tl olarak yapılmıştır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themusa -- 3 Ocak 2015; 11:58:50 >

Orijinalden alıntı: fusem

quote:

merhaba hocam. anadolu hayat emeklilik kredi kartı blokaj süresi kaç gün, bilginiz var mı?
    geçen sene maximum kartla ödüyordum, bu sene ing bank bonus kart ile ödemek istiyorum.

tüm şirketlerde tüm kartların blokaj süresi 39 gündür... yani yatırdığınız para 39 gün sonra hesaba geçer.. 2 ay hazineye bildirilir. 3. ayın içinde dkp'niz yatar..

Benimde 3 tane bireysel emekliliğim var.. Birikim ve kazanç tutarlarımı açıklamakta sıkıntı görmüyorum. Yardım isteyene de yardım ederim ;)

Başlangıç Toplam Yatan Toplam Birikim
    28.01.2010 2.017 TL 3.227 TL %11,99 yıllık ortalama kazanç

21.01.2014 7.500 TL 8.364 TL %11,52 yıllık ortalama kazanç

30.09.2014 11.500 TL 12.577 TL %9 - 3 aylık ortalama kazanç (Masrafsız olduğu ve kazanç şansı gördüğüm için yatırdım. Şu anda çekiyorum desem masraf vs olmadan alabiliyorum direk. Şu anda hiç bir banka yok ki 11.500 TL'ye 3 ayda 1.077 TL faiz versin)

**Devlet katkılarını hesaba katmadım. Sadece ana para..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinanAtesh -- 3 Ocak 2015; 21:21:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanAtesh

quote:

quote:

tüm şirketlerde tüm kartların blokaj süresi 39 gündür... yani yatırdığınız para 39 gün sonra hesaba geçer.. 2 ay hazineye bildirilir. 3. ayın içinde dkp'niz yatar..

değişkenmiş

http://www.ingemeklilik.com.tr/Bireysel-Emeklilik/odeme-aracları

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SinanAtesh

quote:

quote:

değişkenmiş

http://www.ingemeklilik.com.tr/Bireysel-Emeklilik/odeme-aracları

Özellikle bazı bankaların kartlarını kullandırtmak için özel anlaşmalar yapılmış olabilir.

• Hocam enflasyon karşısında ezilmeyecegimiz ve zarar etmeyecegimiz en iyi fon tercihi nasıl olmalıdır. 150 tl ile başladım. 35 yaşındayım. Yıllık yüzde 6 aidatlarımı artırsam 20 yıl sonra birikimim devlet katkısı ile ne kadar olur. Teşekkürler.

Sistemde emeklilik şartını sağlamak için 56 yaş ve sistemde 10 sene kalma kuralı vardır.
    Emeklilik sonrası 3 şey teklif edilir .
    1 : toplu ödeme
    2 : yıllık gelir sigortası (ölene kadar maaş yaşa ve bazı kriterlere göre belirlenir )
    3 : belli sayıda maaş ödemesi (2. şıkka göre daha yuksek olur )

Yaşınız dolmadan sürenizi beklemeden paranızı çekebilirsiniz .

Alacağınız emekli maaşı için ödediğiniz miktar değil hesabınızdaki birikim tutarı önemlidir.
    Ve şirketin teklifleri değişiklik gösterebilir. Her şirketten teklif alma şansınız vardır.

önemli noktalar istediğinizde cıkarsınız istediğinizde ara verirsiniz ödeme arttıırıp ödeme azalta bilirsiniz..

Size tavsiyem ödemelerinizi arttırmanız , Fon değişikliklerinizi doğru zamanlı yapmanız

Tüm sözleşmelerde emeklilik tarihiniz 28.01.2010 ( eski sözlesmenizi asla bozmayın bu sisteme giriş tarihiniz )

Unutmayın bu kötü senaryoya göre hesaplanmıştır. Normalde daha yüksek olabilir.

bireysel emeklilik sistemi hakkında bilmek isteyeceğiniz herşey...
  • BEN halkemekliliğin öğretmenlere sunduğu yönetim gideri kesintisi ve giriş-çıkış aidatı olmayan emeklilik planına dahil oldum. umarım fon getirisi olarak da avantajlı olur. baya uzun vadeli düşünüyorum inşallah kısmet olursa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tebrik ederim Sinan bey . Çok güzel bir karar vermişsiniz. Ödemelerinizi biraz daha arttırırsanız ( sizi etkilemeyecek düzeyde ) cok güzel bir karar verirsiniz.

Tüm sözleşmelerde emeklilik tarihiniz 28.01.2010 ( eski sözlesmenizi asla bozmayın bu sisteme giriş tarihiniz )

Teşekkür ederim.. Siz hangi şirkettesiniz? neler önerebilirsiniz bana bireysel emekliliklerim konusunda??
  • Bireysel emeklilik güzel fakat sıkıştığınızda yatırdığınız paranın bir yarısına el koyuyorlar örn ben : Şuanda para lazım içerde birikmiş kendi yatırdığım para 1700 TL toplam devlet in kattığı ıvır zıvır 2400 TL dun aradım anadolu hayat emekliliği paramın 1200 TL si bana aktarılıcağını sölediler 500 TL üstüne konuyorlar bu da bir uyarı asla bozmak istemem fakat paraya ihtiyacım var ihtiyacınız oldğnda parmakda atmayı biliyor bireysel emeklilik iyi günler dilerim.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.