Şimdi Ara

Bireysel Emekliliği Tartışalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce bu sistem gerçekten emeklilik sistemimi ? Bence değil, kötüye giden hükümetin ekonomisinin iyiye götürme çalışmalarıdır bunlar.
    Bireysel emeklilik sistemi diye birşey yok, hangi bankaya giderseniz gidin bireysel emekliliği sorduğunuzda size verecekleri ilk cevap 10 yıl sonra bu sistemden çıkabiliyorsunuz oluyor, gözünüzü korkutmamak için, halbuki ayda 100 tlyi (ve her yıl enflasyona göre artacak olan bu aylık ödemeyi) 57 yaşına kadar ödemelisiniz demiyor size :)

Benim gözümde hükümet resmen milleti faize teşvik ederek ekonomiyi iyileştirme çabasında,hadi ekonomiyide geçtim, cebimizde sıcak paranın olmamasını istemekte.Tüm halkın parasını bankalarda tutturup bankaların ayakta durmasını sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur801 -- 2 Nisan 2013; 13:22:45 >

• yurtdışındaki sistemde bireysel emeklilik alabileceğiniz kadar prim yatırınca 2 seçeneğiniz var. ya yatırdığınız parayı tek seferde toplu birikim şeklinde çekiyorsunuz yada her ay azar azar ölene kadar çekiyorsunuz ancak bu seçenekte limit yok,yatırım tutarını geçseniz bile maaş almaya devam ediyorsunuz. sgk maaşı gibi. erken ölürseniz banka karlı çok yaşarsanız siz karlısınız.

fakat ülkemizdeki 2 seçenek şöyle , ya birikim tutarını tek seferde toplu alırsın ya da bu para sıfırlanıncaya kadar her ay alırsın. yani yatırdığından fazlasını çekemezsin. e o zaman ne anladım ben bu sevişten?
    param çoksa gider isteğe bağlıdan en yüksek prim yatırır emekli olunca daha çok maaş alırım daha iyi
    şahsen bireysel emeklilik yapacağıma ya popüler yerden yazlık alıp kiraya veririm yada altın ve diğer değerli madenlere yatırım yaparım
  • sosyal devlet kabuğundan sııyrılarak, amerikan sistemine benzer bir sigorta sistemi getirmek istiyorlar. devletin üzrinde yük olarak gördükleri sosyal sigortaları özel kuruluşlara devredip, hem finans ve sigorta şirketleri (ki bu işde bağlantısı olmayan hiç bir büyük kapitalist yok) mutlu edecekler, hemde ekonomiden yükü kaldıracaklar. bunun ileriki adımı da sağlık sigortalarıdır. şimdi kanser olduğunuzda, sgklılara, pirim miktarına bakmasızın birçok ilaç ve tedavi kurum tarafından karşılanıyor. özel sigortada primin yetmezse ölmeye bırakılıyorsun (ki amerikada böyledir).
  • 900Tlmi yediler. sisteme girmeyin...........!!!!!

sistem zaten sizi emekli falan etmiyor..
  • anadolu hayattan bireysel emekliliğim var 2 senedir kar falan etmedim üstüne yönetim gideri kesildiği için zarardayım ben o parayla her ay gram altın alsaydım şimdi daha karlıydım bide şimdi çıkmak istersem benden 443 tl istiyorlar çıkış parası diyerekten ,size tavsiyem benim gibi elinizde para tutamıyorsanız kredi çekin ya ev ya araba alın bu saçma sapan emeklilik zart zurtlar hep kandırmaca
  • Merhaba Arkadaşlar, ben 3 sene evvel 3,5 sene bireysel emeklilik uzmanlığı yaptım söylediklerinizde doğruluk payı olanlar ile birlikte büyük yanlışlıklarda var Bireysel emeklilik sistemi Dünyada pek çok ülkede değişik şekillerde uygulanan bir sistemdir kapitalizm ile alakalı evet sistem kapitalist şirketlerin aracılığını yaptığı çalışanlarında sömürülüp yıpratıldığı sömürülen çalışanlarında satabilmek için insanlara yalan yanlış bilgiler aktarabildiği bir sistem ama bunun yanında doğru planlar seçildiğinde yararlı da olabilecek bir sistem şimdi size basitçe bu sistemden nasıl zarar görmeden yararından faydalanabileceğinizi anlatacağım:
    - Bireysel emeklilik sistemine gireceksiniz doğru plan hangisi hangi şirket?
    Tüm şirketler aynıdır sistem tek çünkü tek fark şirketler 31.12.2012 itibari ile devletin kendilerine verdikleri yetki dahilinde aylık asgari brüt ücretin %10una kadar(97tl) ilk girişte maksimum kesme ve geri kalan kısmı 800tl civarı 10 seneden önce çıkışlarda kesebilme yetkisine sahiptir.(bkz.http://www.egm.org.tr/?pid=484) bazı şirketler bunu 5 yıla indirmiştir. Ama şimdi dikkat: bazı grup bes planları veya kampanyalı dedikleri veya özel dedikleri planlarda giriş aidatı uygulaması girişte hiç alınmayıp ertelenebiliyor veya hiç böyle bir uygulama yok mesela bazı şirketlerde öğretmenlere özel subaylara özel gibi planlarda 2 sene sonrada çıksanızda giriştede aidat yok bu planlar en makbul olanıdır. yukarıda 900tlmi yediler diyen arkadaşım da bu şekilde muhtemelen erken çıkarsanız ertelenmiş giriş aidatı var diye uyarmadılar girişte 97tl kestiler çıkıştada erken çıktığı için 900tlsi kesildi bu arkadaşımız giriş aidatı uygulanmayan bir plan seçseydi hiç parası kesilmeyecekti. bu sistem 1-2 sene durma sistemi değildir Türkiye de de değildir dünyadada değildir bazı ülkelerde zorunludur.
    - popüler bir yerden yazlık alıp kiraya vermeyi düşünen arkadaşım tabiiki mantıklı ama biz aylık 150-200-300 tllik yatırımlardan bahsediyoruz tabiiki ev alıp kiraya verebilecek maddi duruma sahipseniz hemen alın ,sistemi zamanında anlatmaya gittiğim yaşı 40-45-50 olan arkadaşlar hep diyorlardı her ay köşeye 1-2 çeyrek altın atsak artık klişeleşmiş Türk insanı lafı olarak kalıplaşmıştır zaten peki kaç tane attınız şimdiye kadar dedim yok atamadıkta harcamalar vardı kem küm... atamazsınız arkadaşlar harcama gibi her ay kredi kartınızdan ya da otomatik hesabınızdan düşmedikçe hayatta atamazsınız atacaksanız buyrun altın düştü alın atın aylık %25 getirirmi? yok... bunun yanında fon getirisi varmı? yok... ee almayalımmı altın alın tabi ama akıllı yatırımcı yumurtalarının hepsini tek sepete koymaz ekonominin altın kuralıdır,
    - bireysel emeklilik aldım senelik 1200tl param 1300 tl olmuş hiç getirmemiş? ee Türkiye ekonomisi belli vadeli mevduat faizleri senelik %7lerde imkb fonları riskli zaten yükseldi imkb fon şirketleri ne yapsın ülkede malzeme neyse onu kullanıyorlar ama tek fona güvenirim: Gelir amaçlı Kamu borçlanma araçları emeklilik yatırım fonları senelik %23 getirdiğini gördüm %10un altına düştüğünü görmedim risksiz ve mevduattan daha iyi getiriyor birde 1200tlye %25 devlet katkısı aldınız bunu getiriden kazançtan görmüyormusunuz?

- Anadolu hayatta da çalışmıştım bir ara, eğer vergi avantajından yararlandıysanız zarar etmemişsinizdir çalışansanız ve makbuzlarınızı insan kaynaklarınıza iletmediyseniz yararlanmamışsınızdır, anadoluda grup emeklilik planları vardı söyleyin sizi bir plana dahil edip yönetim gider kesintinizi sıfırlasınlar giriş aidatı uygulaması olmayan planları varsa plan değişikliği yapsınlar ona geçirin sonra illa çıkacam diyorsanız çıkın rahatlayın ama sonra pişman olmayın da, hem bu seneden itibaren yönetim gider kesintileri eski üst limit olan %8den %2ye düşürüldü anadoluda %6dan başlıyordu ödeme arttıkça düşüyordu, bes kandırmaca değil önemli olan şirketlerin tuzağına düşmeden karlı olan planları seçmek kredi çekip ev almak herkes için mümkün değil 200bin tlye ev alacaksanız 80bin tl peşin verdiniz diyelim 120binini kredi çektiniz 1530tl aylık ödemesi bunu herkes ödeyebilirmi?çeyrek altın alırım atarım bir masaldır babam senelerce denedi olanıda düğünlerde taktı.harcama gibi kesilecek arkadaş başka birikmez ha illa bes yapmayın gidin işbankası yeni birşey çıkarmış otomatik ödemeni vadeli hesaba bağlııyorlar ama devlet katkısı yok vadeli senede net %7mi ne getiriyor
    -aslında sistem uzun vadede birikim yapmak için şu an piyasadaki risksiz en karlı sistemdir önemli olan karlı doğru planı bulmak giriş aidatı en önemli kriter unutmayın bunun uygulanmadığı bir plan bulursanız dalın ya da girişte 97tl alınmayan tamammı 5-10 sene ertelenen 5-10 sene çıkmayacaksanız girin kamu fonlarını seçin risksiz paranız biriksin
    -Bu işle alakası olmayan kapitalist devlet yok denmiş evet çoğu anadolu sandığın, vakıf ziraat devletin diye biliyorum, yapıkredi koçundu sigortası alman allianza satıldı emekliliği satıldımı bilmiyorum satılmıştır ama bizim devlette kapitalist ülkede kaç şirket kaldıki Türk? Türklük bile kaldırılmaya çalışılıyor (millet kavramından bahsediyorum ırk değil) kapitalizmden uzak duracaksak kübaya gideceğiz ozaman benimde hoşuma gitmiyor vahşi kapitalist sistem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.