Şimdi Ara

Birden Çok DVD aynı anda, nasıl yapsak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bilgisayarım için dvd writer olayını ne yapayım diye düşünüyordum. Bir de burada sorayım dedim. Ben 15-20 günde bir 100-150 tane DVD çekiyorum. Bu kasadaki amacım tek bir kasada birden çok dvd yi aynı anda çekmek.
    Örneğin aşağıdakilerle ne yapılabilir sizce?
    4 tane LG 20x DVD writer (Sata mı? IDE mi?)
    1 tane partition yapılmamış, windowsun kurulu olmadığı SATA 2.0, 32 MB Cache (seagate 1TB yada 500GB) Depolama hard diski. (Windows ve writer programı ikinci bir hd de)
    EH DVD olarak ta DMS prof. 16x dvd koyarsak...

    Nero aynı anda birden çok dvd yi çekiyor ancak süreyi iki katına çıkarıyor. Anlıyacağınız bi faydası olmuyor. AMacım 4-6 dk sürede birbirlerinden farklı içerikteki maksimum sayıdaki dvdyi yazmak. Ne yapmak lazım böyle bir işlem için? Fikirlerinizi bekliyorum.







  • 2 tane olabilir. Ama 4 taneyi o sistemin kaldırması zor
    Neronun 2 dvd de yazarken süreyi 2 katına çıkarmasının sebebi sürücülerin aynı IDE kablolarına bağlı olmalarıdır.
    O yüzden sürücüler SATA olmak zorunda. SATA da bu tip bi problem yok
    1 hard diskin 4 tane DVD ye aynı anda veri yetiştirmesi son derece zordur (hatta imkansızdır) kanımca.
    Aynı zamanda Bu cihazlar ,son derece hassastırlar ve yüksek hızda hatalı kayıt yapma ihtimalleri son derece yüksektir
    Hele hele aynı anda 100-150 dvd kopyalamak için kesinlikle üretilmemişlerdir. Bu şekilde kullandığın takdirde sürücülerinin ömürleri çok kısalacaktır.
    Bu cihazların en kalitelisi, diğerlerinin 3 katı fiyata satılan PLEXTOR dur. Fiyatının karşılığını verir. 30$ lık yazıcılardan çok fazla şey beklememek lazım.

    Sonuç olarak , 2 tane dvd sürücü ile dediğin olayı rahatlıkla yapabilirsin.. 4 taneyle zor...Ama nereye kadar o meçhul.
    Bunlar bi anda aklıma gelenler. Bunlardan başka ne problem çıakr bilemem. Bunlar benim görüşüm tabi.

    Bide 100-150 DVD yi neden kopyalma gereğini duyduğunuda söylersen meraktan kurtulurum





  • bu iş için üretilmiş cihzlar var. aynı anda 10 tane birden çekiyorsun onlardan al bence.
  • Galiba amacımı ve derdimi düzgün anlatamadım. Aynı anda 150 DVD yi kopyalamıyorum, bi oturuşta 150 dvd yi kopyalıyorum. An itibariyle her biri 4 er dakikadan... 10 saat ediyo... Bu süreyi kısaltmak amacım. ELimde iki tane 500 GB Hd var. Buna bide 2 mbit sınırsız bağlantıyı ekleyince hard disk dayanmıyor pek. Bilmem anlatabildim mi?
    Şimdi bi kaç detay vereyim. Bi kere 35 dolarlık deyip geçtiğin aletlerin cd başına ömrü nedir diye inatlaşamam ama ben elimdeki ürünün kalitesini bilirim. 1 yılı aşkın süredir LG nin 18x lik writerını kullanıyorum. Söz konusu drive en azından 600 tane dvd/cd çekmiştir bu sürede. Ve hala da gayet güzel ve kaliteli çekim yapıyor. Yanlış bilmiyorsam yenisin fiyatı 36$. DVD lerimin kalitelerinden eminim. Ayrıca benim tecrübeme göre 16x ve 8x ile çekilen iki dvd arasında kalite farkı olsa olsa %2-3 oluyor. Ve saygı duyarsınızki aradaki 3,5 dakkika benim için fazladan bir 10 saat ediyor :D

    Herneyse konudan sapıyorum. 32MB cache 7200 rpm bir hd ile 4 biribinden farklı dvd nasıl yazılır dı benim sorum. Şöle diyelim, bu 4 dvd yi 16 dakikanın altına nası indiririz?




  • Hımmzz... gecenin geç saatinde gene düzgün konuşamıyorum özür dilerim. Çekim kalitesinden eminim, arşivi her iki- üç senede bir baştan sonra kontrol ederim, arada arkadaşlara gidip gelen cdleride bir nevi random check olarak alabilirsin. Onun dışında düzensiz aralıklarla aldığım cdleri ve writerımı test programlarıyla kalite testinden geçiririm. Bir sayı söylemem gerekirse 1000 diskten 5 tane bozuk çıkıyor bir yılda. Uzun lafın kısası ne hakkında konuştuğumu az-çok biliyorum.
  • şimdi benim aklıma şu geliyor.

    16x çekimde cihazın yazım hızı 22 mb s

    hdd den okuma hızı ise zannedersem 70 mbs bu demektirki aynı anda 3 adet dvd yi hdd den performans kaygı olmadan yazavağız.

    şimdi 3 adet sata dvd yazıcı

    bir adet intel core2 quad dört çekirdek işlemcisi

    ve nero+ ashompo ve benzeri bir adet yani 3 adette dvd yazma programı ile aynı anda 3 ayrı dvd yazarız

    bilmem yanılıyormuyum.
  • 8x de 6 dvd yi (11 x 6 => 66 mb /sn) ki bunların hepsinin sata olduğunu düşünüyoruz. (ki böle bişi için aynı sata kablosun ikişerden yada üçerden paralel bağlı olmaları lazım arkadaşların)

    Bunlara 2 farklı hd den write etmeyi denesek, 500GB, 32 MB Cache, SATA 2.0, 7200rpm (80mb/sn civarında değilmiydi okuma hızı?)

    İşlemci ve ram'ın bu işlemi kaldıracağı ön görüsündede bulunursak herşey güllük gülistanlık duruyor. İşlemcinin problem yaratmasına pek olasılık vermiyorum. Benim P4 3.2 ve 2 gb ddr2 ram, aynı anda 3 cd writerı çalıştırmayı denediğimde sorunsuz çalıştırıyodu. Yani illada quad core gerekmez böle bi iş için demeye çalışıyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zolansilverspear

    8x de 6 dvd yi (11 x 6 => 66 mb /sn) ki bunların hepsinin sata olduğunu düşünüyoruz. (ki böle bişi için aynı sata kablosun ikişerden yada üçerden paralel bağlı olmaları lazım arkadaşların)

    Bunlara 2 farklı hd den write etmeyi denesek, 500GB, 32 MB Cache, SATA 2.0, 7200rpm (80mb/sn civarında değilmiydi okuma hızı?)

    İşlemci ve ram'ın bu işlemi kaldıracağı ön görüsündede bulunursak herşey güllük gülistanlık duruyor. İşlemcinin problem yaratmasına pek olasılık vermiyorum. Benim P4 3.2 ve 2 gb ddr2 ram, aynı anda 3 cd writerı çalıştırmayı denediğimde sorunsuz çalıştırıyodu. Yani illada quad core gerekmez böle bi iş için demeye çalışıyorum.





    hocam ben vur dedim sen öldürdün.
    aynı anda 6 tane dvd yazdırırsan bir kere 6 ayrı dvd yazma programı bulman lazım

    ikincisi o pc sapıtır zaten. 3 taneyi bile yazdırmak risktir dvd yazma olayı hassas bir olay hdd den okuma sorunları olur.

    üçüncüsü dvd yazdırırken pc iptal olmasın diye en azından iyi ibr çift çekirdek işlemci olmalıki başka işler de yapasın dvd leri yazdırırke.




  • Bizim komşu CD çoğaltımı yapıyor. PC de PCI slotlara takılmış 4 tane raid kartı var ve 8 tane cdrw.

    cdrw lar ide destekli. bir tane raid kartında 2 tane ide girişi var. Yanlış hatırlamıyorsam tek hdd ve 2 psu. Ya AMD Athlon 64 yada athlon 64 x2 3800+ ile yapıyor bu işi. Ram 1 veya 2 GB olması lazım.

    Yaptığı iş kameradan çektiklerini pcye atıp cdye çekmek.

    DVD de fark olumu bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h1234567890 -- 12 Ocak 2008; 16:38:11 >
  • RoyalForce;
    Nero 7 aynı anda birden çok dvd writer a başarıyla çekim yapabiliyor, 3 ile denedim, ama 6 ile denemedim. Sonuçlar kalite açısından düzgün, ama zaman açısından faydasızdı. (8x te yanlış hatırlamıosam 30 dkka civarı sürdü) (Sata 1.0, ide bağlantılı cd writerlar, üstelikte hespi aynı hdden)
    Ayrıca bu işlemde atladığın bi nokta daha var, böle abartı bi burn işleme denerken geçipte arkada crysis oynamıcam :D. Tam tersine bilgisayarda, nero dışında "aktif çalışan" başka hiç bişi olmıyacak. Üstelikte sürekli sistem gereksinimlerinin çok yüksek olması gerektiği vurguluyorsun. Benim bildiğim cd yazma işleminin hızına doğrudan etkiliyecek ilk şey hard diskin okuma hızı. 6 dvd yazmamı engelliyecekte ilk şeyde hd nin hızı olacaktır. O yüzden iki farklı hd demiştim.
    Hımmzz... Anlaşılan ben gidip dvd writerları almadan bu konu bi yere varmıcak. :(
    Dip Not; CD yazma hızı hassas bir iştir ama senin düşündüğün kadar değil. Uygun writer/disk kombosuyla, çok az kalite kaybıyla bir çok şey yapılabilir. Arkamdaki dolapta 2000 cd/dvd oyun ve film arşivlerimde duruyor, ki daha 600-700 tanede dizi arşivinde olması lazım. Ciddi bi şekilde neden bahsettiğimi biliyorum. AYnı anda 6 DVD çekilebilir, problem uygun ekipmanda, işlemci ve ramde değil. Hele software de hiç değil!




  • h1234567890

    Ne anlattığını tam olarak anlayamadım. Herşeyden önce dvd de fark olmaz. Ancak raid olayı benim parasal yönden soğuk baktığım bir olay. Raid doğası gereği iki birbirinin aynı diskle yapılır. Raid kartıda kayıt işlemini düzenlemeye/işlemciye ek yük bindirmemeye yarar diye biliyorum ben, yanlışım varsa affola. 2 PSU olması konuyla bağımsız bir nokta, onu kenera bırakıyorum.
    Söylediğin şeyin içinden çıkarılabildiğim tek sonuç, söz konusu kişinin, raid 0 (hız artımı) kullanarak, 8 diski aynı anda çekebildiğidir. Ancak keşke kullandığı hdyi, (sata/ide hd? kapasite? cache?) ne olduğunu bilseydik. Çok faydalı olurdu.
  • arkadaşım madem herşey hdd hızına bakıyor raid 0 ne güne duruyor.

    2x seagate 410 as modeli hdd lerle 150 mbs hıza ulaşılıyor.
  • Raid sistemi ile ilgili bir çok itirazım var. Nerden başlıyayım? benim iki 1 TB hd kullanan birisi için, çok para/ çok ısı/ çok elektrik demek desem yeter mi?
    Bu işi raid kurmadan yapan/nasıl yapılır bilen / yada nereye kadar yapılır onu söyliyecek olan birini arıyorum.
    Raidle yapmış olan biride konu hakkında yorum yapabilir böylece konuyu daha iyi anlarız.
  • bu gibi durumlarda yanılmıyorsam HDD okuma hızı değil de aynı anda birkaç istemciye veya uygulamaya cevap verebilmesi önemli.
    SCSI HDD ler bu iş için üretilmiş..bir SCSI kartı ve SCSI HDD en uygun çözüm olur ama pahalı olur zaten bu işlemi yapabilmek için bir miktar parayı gözden çıkarmak gerekiyor,her güzel şeyin bir bedeli var maalesef...
  • hocam bak ıyı dınle. nero ıle uzun zman alabılır cunku belkı senın o kıkı dvd surucu aynı ıde kabloya takılı. onun ıcın soyle yapman lazım
    her verıyolunda bır adet dvd surucu olması lazım.yanı eger makınende ıkı hdd ıkı dvd surucu varsa.
    bunları hdd- dvd surucu
    hdd- dvd surucu olarak ıde baglantısı yapıcan.

    benım tavsıyem once dvd dyrepter programı ıle kopyalaacagın her dvd yı kendı hdd ne at. isonunu at yanı.
    sonra ıstedıgın kadar dvd dcrtepter programı acıp aynı anda farklı ısorlu aynı hızda ıkı farklı dvd surucuden bos dvd ye 5 dk gıbı bır surede yazdırabılırsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.