Şimdi Ara

Birazdan Ekran Kartı Almaya Gidiyorum Son Yardımlar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Link:http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx660-ti-dc2-2gd5-gtx660-ti-directcu-ii-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61900

Eğer fikrimi değiştirmezseniz saat bir kaç saat sonra almaya gideceğim kartı. Aslında 1-2 gün sonra alacaktım fakat dün 597 olan kart bugün 605 olmuş.
    Dahada yükselir korkusu var. Bir yandan %30 indirim falan gelir mi diye düşünüyorum sizce ne olur? Ucuzlar mı daha da? Yoksa hemen alayım mı?

Diğer bir sorumda sizce iyi bir seçim mi yaptım arkadaşlar. En son 7870 almayı düşünüyordum ama dalgalanma sorunu, coil whine sorunu falan derken vazgeçtim. Sizce almalı mıyım bu ekran kartını?

İkinci el 670 alacaktım dün 600 liraya fakat kredi kartımda sorun yaşadım. Sorun yaşayınca biraz beklemek zorunda kaldım ve o sırada düşündüm. 1 senelik ekran kartına 600 lira verilir mi diye. Onun yerine sıfır garantili bir Gtx 660Ti daha mı iyi bir tercih olur?

• İyi seçim yapmışsın.

660ti o bütçeyle alınabilecek en mantıklı karttır.(2.el haricinde.)

2006 Yılından beri ahtım var. Hep kötü bilgisayarlarla oyun oynadım. İlk bilgisayarım 128 MB fx 5200 ekran kartlı bir sistemdi sanırım.
    Tam 6 sene boyunca o bilgisayar ile oyun oynamaya çalıştım. Yani geçen seneye kadar. Gta Vice City'de denize girince bilgisayar oyunu kaldırmıyordu hata veriyordu. Geçen sene bilgisayarımı uygun bir bütçe ile yeniledim fakat yinede istediğim performansı alamadım.

Şimdi artık paraya kıyıp o günlerin acısını çıkartmak istiyorum. Giderse gitsin o 100 lirada

• Hd 7870 XT ALMALISIN
  • Arkadaşlar malesef bütçem 600'den yukarı çıkması imkansız. Çünkü kredi kartı + biriktirmiş olduğum parayı vereceğim. Kredi kartını ödemek için bile bu ay elimde para kalmıyor. O yüzden daha fazla zorlayamam yinede önerileriniz için teşekkürler.

@bulls23 Hocam 7870'i çok istiyordum fakat nedense soğudum şu an hiç almak istemiyorum ya. BF3 oynamayı seviyorum ve 7870 çok düşük performans veriyormuş 660 Ti'e göre.

high ise 70 altına inmiyo

Orijinalden alıntı: bulls23

Düşükmü ultrada 50 altına dusmedim
    genelde 60 70

high ise 70 altına inmiyo

Battlefield 3 - 1920x1200 - Ultra Quality + FXAA-High

Gtx 660 Ti: 81.7
    HD 7870: 59.8

http://www.anandtech.com/bench/product/548?vs=647

Sapphire 7870 XT (biraz daha yüksek FPS almanı sağlar, overclock etmek için cok elverişli karttır, coil whine problemi cıkarsa garantiye fln gönderip değiştirtmek fln gerekebilir...)
    598TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11199-20-20g-hd7870xt-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65317

Asus GTX 660 TI (daha kaliteli, daha uzun ömürlü, diğer kartla kafa kafaya ama fps olarak bazı oyunlarda az da olsa geride, physx ve cuda ek özellikleri ile geliyor)
    605TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/asus-gtx660-ti-dc2-2gd5-gtx660-ti-directcu-ii-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61900

Sapphire 7870XT kullandım net olarak performans canavarı, süper kart, bende coil whine problemi de olmamıstı ikinci elde 500TL'ye iki hafta önce sattım bu forumda, ama Nvidia her zaman benim için bi adım önde, şimdi GTX770 Lightning kullanıyorum. Overclock fln etmeyeceksen Nvidia alırsan kafan rahat olur, stok hızlar için 660TI daha stabil... Overclock edeceksen 7870XT'nin overclocklu performansına yaklaşma ihtimali yok 660TI'ın.

Sonuç: Saf performans için ve Overclock edilecekse Sapphire 7870XT
    Stok hızlarda kullanılacak, uzun ömürlü olacak, sorunsuz olacak dersen Asus 66
    0TI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 13 Eylül 2013; 13:20:40 >

• @n1ghtr4v3n Hem Nvidia hem de Asus olması nedeniyle 660 Ti tercih edeceğim sanırım.
    Son dakikalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

teknik verilerinin karşılaştırması için bak aşağılarda (differences kısmında). grafikler/tablolar kafanı karıştırmasın, benchmarklarda stok hızlar için 660TI önde görünmesine rağmen 7870 daha yüksek puan vermişler :D sonra gidip 660TI daha iyi demişler. nası saçmalıyolar anlamıyorum heheh.

ama teknik verileri doğru onların karşılaştırması fikir verebilir.
    bi de benchmark sonuçları doğrudur. 3d passmark cinebench vs...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 13 Eylül 2013; 13:32:59 >
  • dostum hiç kafan karışmasın hangisini alırsan al üzülmezsin. iyi ki bunu almışım dersin sonunda. içine ne siniyorsa onu al. ikisi de kafa kafaya bu kartların.
  • 7870xt ile 660ti in performanslari denktir. 7870xt daha iyi oc olur fakat coil whine dedigimiz sorunlarla karsilasanlar cok + yaz sicaginda bu seviye kartlardan daha fazla isiniyormus. riske girmek istemezsen 660ti al, uzak durman gereken sey zotac markasi. zaten sen asus aliyorsun cizgi destegiyle 3 yıl garantili bir karta sahip olmus olursun 660ti al gec.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.