Şimdi Ara

Bir zaman makinesi nasıl yapılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
4
Favori
3.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Properties

Bize isik hizinda bi uzay gemisi lazim. Sonucta gunes isinlarinin dunyaya 6 dakikada geldigi bir evrende yasiyoruz. Cevap belli : İsiktan hizli gitmek. İsiktan hizli gider isek zaten zamanda ileri gitmis oluruz ama olaylari bilemeyiz cunku isik bize yetisemeyeceginden belkide sadece karanligi gorucez. Gecmis, gecmistir zaman her saniye ilerliyor. Geriye gidemeyiz fakat ileriye gidilebilir. Eger karadeligin yakinlarindan gecme sansimiz olsaydi (cekim kuvveti o kadar fazla ki imkan tanimiyorum) zamanin ilerisinde olmus olabilirdik. Ama bunlar sadece teoride. Pratikte olamaz. Suanlik. Belki.

ışıktan hızlı gidersek, görüntümüz kendi hızımızdan yavaş olacağında arkaya baktığımızda kendimizi görürüz bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GATIRCAN -- 20 Mart 2013; 21:42:42 >

• ışıkların sabahında uyanırsın sonra bibakarsın zaman makinesi icad edilmiş senden önce önce üzülürsün sonra zevkine varırısın. Daha sonra iyice sarılıp asla bırakmassın. Sonra bi uyanırsın yatağın ıslanmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: im Vendetta

quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Bir adet DeLorean'ın yoksa işin çok zor..

ahaha çok komikmiş

Liseli olduğunu nasılda belli ettin ama

Bir zaman makinesi nasıl yapılır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Fyarsey

quote:

quote:

ahaha çok komikmiş

Hayatın kadar o filmi izledim ben koçum

Şimdi o kıza hava yapcam diyede bana atarlanma ergen

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fyarsey

quote:

quote:

ahaha çok komikmiş

Hayatın kadar o filmi izledim ben koçum

Şimdi o kıza hava yapcam diyede bana atarlanma ergen

Çaresizce olayı kurtarmaya yönelik boş laflar

• quote:

Orijinalden alıntı: MaSSaKa06

quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

quote:

Stephen Hawking‘e göre, bunu becerebilmemiz için üç iyi yol olabilirmiş:
    Eğer geleceğe seyahat etmek istiyorsak, tek ihtiyacımız olan şey yeterince hızlı gidebilmek. Cidden hızlı. Ve bunu yapabilmemizin tek yolu bence uzaya gitmekten geçiyor. Tarih boyunca ürettiğimiz insan taşıyan en hızlı araç Apollo 10 oldu, hızı saatte 40.000 km’ye ulaşıyordu. Fakat, zamanda yolculuk yapabilmemiz için bunun 2.000 katından da fazla sürat yapmamız gerekiyor. Ve bunu başarmak için de, daha büyük bir uzay gemisine ihtiyacımız olacaktır, hakikaten devasa bir makineye. Bu geminin kendisini neredeyse ışık hızına yakın bir hıza çıkarmaya yetecek kadar fazla miktarda yakıt taşıyabilecek kadar büyük (yani geniş) olması gerekecektir. Evrensel hız sınırının hemen altında bir hıza erişebilmemiz, bu geminin motorlarının altı yıl boyunca tam güç çalışması ile ancak mümkün olabilir.
    Bu durumda, Geleceğe Dönüş filmlerindeki araba pek işe yaramayacak gibi görünüyor

Hawkingin hız konusundaki fikri hız arttıkça hızlanan kişiler için zamanın yavaşlama teorisinden gleiyor. şua n bilinen insanlı max. uzay aracı hızı 80 bin km/s dolaylarında.aslında benim bir teorim var zamn yolcuğulu konusunda ancak biraz tuhaf gelebilir o yüzden teoriyi komple aştan sona okumanız gerekir.uzanca bir yazı olur eğer yazarsam.okumak isterseniz buraya yazabilirim.

konu olarak yazar isen buraya linkini atabilirsin öyle daha meşru olur bence

konu dışı özele yazdım teorimi. belki tam olarak anlatamadım ancak elimden geldiğince fikirlerimi yazdım. okuyup görüşlerini yazabilirsinhttp://forum.donanimhaber.com/m_73064522/mpage_1/f_/key_//tm.htm#73064522

• quote:

quote:

quote:

quote:

Stephen Hawking‘e göre, bunu becerebilmemiz için üç iyi yol olabilirmiş:
    Eğer geleceğe seyahat etmek istiyorsak, tek ihtiyacımız olan şey yeterince hızlı gidebilmek. Cidden hızlı. Ve bunu yapabilmemizin tek yolu bence uzaya gitmekten geçiyor. Tarih boyunca ürettiğimiz insan taşıyan en hızlı araç Apollo 10 oldu, hızı saatte 40.000 km’ye ulaşıyordu. Fakat, zamanda yolculuk yapabilmemiz için bunun 2.000 katından da fazla sürat yapmamız gerekiyor. Ve bunu başarmak için de, daha büyük bir uzay gemisine ihtiyacımız olacaktır, hakikaten devasa bir makineye. Bu geminin kendisini neredeyse ışık hızına yakın bir hıza çıkarmaya yetecek kadar fazla miktarda yakıt taşıyabilecek kadar büyük (yani geniş) olması gerekecektir. Evrensel hız sınırının hemen altında bir hıza erişebilmemiz, bu geminin motorlarının altı yıl boyunca tam güç çalışması ile ancak mümkün olabilir.
    Bu durumda, Geleceğe Dönüş filmlerindeki araba pek işe yaramayacak gibi görünüyor

Hawkingin hız konusundaki fikri hız arttıkça hızlanan kişiler için zamanın yavaşlama teorisinden gleiyor. şua n bilinen insanlı max. uzay aracı hızı 80 bin km/s dolaylarında.aslında benim bir teorim var zamn yolcuğulu konusunda ancak biraz tuhaf gelebilir o yüzden teoriyi komple aştan sona okumanız gerekir.uzanca bir yazı olur eğer yazarsam.okumak isterseniz buraya yazabilirim.

konu olarak yazar isen buraya linkini atabilirsin öyle daha meşru olur bence

konu dışı özele yazdım teorimi. belki tam olarak anlatamadım ancak elimden geldiğince fikirlerimi yazdım. okuyup görüşlerini yazabilirsinhttp://forum.donanimhaber.com/m_73064522/mpage_1/f_/key_//tm.htm#73064522

okumaya başladım

• Ama hawking geçmişe yolculuktan bahsetmiyor dünyanın etrafını 1 saniyede 7 kez tur atabilecek bir araç lazım. Bununla 100 yıl sonrasına gidiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

quote:

Bize isik hizinda bi uzay gemisi lazim. Sonucta gunes isinlarinin dunyaya 6 dakikada geldigi bir evrende yasiyoruz. Cevap belli : İsiktan hizli gitmek. İsiktan hizli gider isek zaten zamanda ileri gitmis oluruz ama olaylari bilemeyiz cunku isik bize yetisemeyeceginden belkide sadece karanligi gorucez. Gecmis, gecmistir zaman her saniye ilerliyor. Geriye gidemeyiz fakat ileriye gidilebilir. Eger karadeligin yakinlarindan gecme sansimiz olsaydi (cekim kuvveti o kadar fazla ki imkan tanimiyorum) zamanin ilerisinde olmus olabilirdik. Ama bunlar sadece teoride. Pratikte olamaz. Suanlik. Belki.

ışıktan hızlı gidersek, görüntümüz kendi hızımızdan yavaş olacağında arkaya baktığımızda kendimizi görürüz bence

Bence isiktan daha hizli degil, isik hiziyla ayni hizda gitmeliyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• karadeliğe yakalanmayacak kadar hızlı bir araç yapacaksın. o araçla kara deliğin yanına gidip onun aracı çekmesini ve çevresinde döndürmesini sağlayacaksın. çok fazla hızlı döndüğün için zamanda ilerlemiş olacaksın. discovery channel da izlemiştim bunu. veya zamanı bükebilecek bir şey yapacaksın. bunuda discovery de izlemiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: »FaTaLiTY

• quote:

Orijinalden alıntı: »FaTaLiTY

qweqweqweqeqwe izlerkende çok gülmüştüm.Deminden şimdiye.Vay aga bi teoride benden.Hadi çözün.2 saatten beri pcdeyim.2 saat önceden şimdiye geldim.Ben zaman yolculuğu yapmış olmadımmı? asdasd

• hawkingle uzay zamanın hıza bağlı olarak bükülmesinin ne alakası var, genel görelilik kuramı einstein tarafından yayınlandı
  • Konu basligini gordugumde istemsizce guldum hocam

• Konu dışında bu konu açılmış, millet birbirine niye lakayt davranıyorsun diye yükleniyo

Eğer ciddi anlamda tartışmak istiyorsan bu tarz konuları, kültür bilim kısmına aç ya da orada zaten açılmış olan konulara katılmanı öneririm. Ben de bir ara orada çok takılıyordum, gerçekten seviyeli, öğretici tartışmalar olabiliyor.
  • ışık hızında gidersen maddeden enerji haline geçersin diye biliyorum ben yani sonra yeniden nasıl insana döncen o muamma
  • quote:

Matematiksel olarak geriye de gidilinebilir. Işıktan daha hızlı olan bir teknolojiye sahip olsak birde ultra zoom yapabilen bir teleskopa sahip olsaydık, Fatih Sultan Mehmet'i dahi istanbulu feth ederken görebilirdik. Şu an bile güneş ışınları bize 8 dakika geç geliyor yabi biz onun 8 dakika önceki halini görüyoruz. En basitinden arkadaşınızla yüz yüze geldiğizde dahi saniyenin milyarda biri kadar gecikmeyle görüyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ışık hızını geçsek bile geçmiş yada geleceğe gidemeyiz.sadece ışık olarak görüntü olarak görebiliriz bana göre. zaman tektir. oda yaşadığımız andır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4VO -- 21 Mart 2013; 1:25:59 >
  • Isik hizindan hizli gitmek hic bi ise yaramaz. Isik hizinin bagli oldugu sey zamandir, olcumu bile zamanla yapilmistir ve zamanin net bir karsiligi olmadigi yerde ileri ya da geri gitmekten bahsedemeyiz. 600.000 ile gittigimizi dusunelim, isik bizden bir saniye gec gelecektir her saniyede. Yani zamani endeksledigimiz hiz artik 600.000 olmustur. Isik yavaslar, zaman ileri gitmez.
    Max hiz isikta degil de seste olsaydi ornegin, isik hizini gecebilecegimiz icin ses hizini baz alirdik zaman kavramini akla yatkin hale getirmek adina. Zamanda ileri gitmek icin ses hizini gecmemiz gerektigini dusunurduk ama ne olursa olsun bu tam anlamiyla bir yanilgidir. Zamanda yolculuk olmaz, cunke zaman nedir sorusunun cevabi net degildir.

Ek: Isiktan hizli gitmenin zamanda ileriye gitmeye esdeger oldugunu savunan arkadaslar, isiktan yavas gitmemizin bizi neden geriye goturmedigini aciklayabilir mi rica etsem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tisikkirlir Sipirmin -- 21 Mart 2013; 1:47:29 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.