Şimdi Ara

Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken tercih yapılıp yerleşebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
24.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şuanda bir üniversitede kayıtlı görünüyorum fakat gitmedim devamsızlıktan kaldım ve sınava hazırlandım bu sene tercih yapacağım. Bir yükseköğretime kayıtlı olmam tercih yapmama ve okula kayıt olmama engel olur mu? Okul şehir dışında o yüzden gidip gelmek istemiyorum fakat malum sonuçlar da açıklanıyor sıkıntı olur mu bilemiyorum da. Bilen arkadaşlar ne yapmam gerektiğini söylerse sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversiteye Kayıtlı İken Tercih Yapma

Bir üniversiteye kayıtlı iken başka bir üniversiteyi kazanmak mümkündür. Ancak bu durumda, kayıtlı olduğun üniversiteden nakil alarak yeni kazandığın üniversiteye geçmen gerekir.

Nakil işlemleri genellikle üniversitelerin belirlediği takvimlere göre yapılır. Nakil başvurusu yapabilmek için kayıtlı olduğun üniversitedeki not ortalamanın belirli bir seviyenin üzerinde olması gerekir. Ayrıca, nakil yapmak istediğin üniversitenin de seni kabul etmesi gerekir.

Nakil işlemleri genellikle eğitim-öğretim yılının başında veya sonunda yapılır. Nakil başvurusu yapmadan önce üniversitelerin nakil şartlarını ve takvimlerini dikkatlice incelemelisin.

Nakil İşlemleri için Gerekli Belgeler:

• Nüfus cüzdanı fotokopisi
    • Öğrenci belgesi
    • Not dökümü
    • Nakil dilekçesi

Nakil dilekçesi, kayıtlı olduğun üniversitenin öğrenci işleri dairesinden temin edilebilir. Nakil başvurusu yaptıktan sonra, üniversitenin değerlendirme sürecini beklemelisin. Değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra, başvurunun kabul edilip edilmediği sana bildirilir.

Nakil işlemlerinde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şunlardır:

• Nakil yaptıktan sonra, eski üniversiten sana diploma veremez.
    • Nakil yaptığın üniversite, almış olduğun dersleri kabul etmeyebilir. Bu durumda, bu dersleri tekrar almanız gerekebilir.
    • Nakil işlemlerinde öğrenim ücretleri farklılık gösterebilir.

Üniversiteye kayıtlı iken başka bir üniversiteye geçmeyi düşünüyorsan, tüm bu hususları göz önünde bulundurarak hareket etmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tercih yapıp yerleşebilirsin. fakat yeni okula kayıt yaptırman için eskisinden kayıt sildirmen gerekir.
  • hiç sıkıntı olmaz.

ama lisans bölümüne kayıtlıysan başka bir bölümü tercih yapıp yerleştiğinde öncekinden kaydını sildirmen lazım.(Önlisans, lisans aynı anda okunabiliyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmam Bayıldı -- 16 Temmuz 2019; 19:13:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

hiç sıkıntı olmaz.

ama lisans bölümüne kayıtlıysan başka bir bölümü tercih yapıp yerleştiğinde öncekinden kaydını sildirmen lazım.(Önlisans, lisans aynı anda okunabiliyor.)
    Hocam lisans ve önlisans aynı anda nasıl oluyor peki? Farklı şehirde falan olursa okullar nasıl olacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: misafir.

tercih yapıp yerleşebilirsin. fakat yeni okula kayıt yaptırman için eskisinden kayıt sildirmen gerekir.
    Eminsiniz değil mi hocam ?

• o zaman okuyamazsınız hocam aynı üniversitede ise yazılabilir.

iki tane örgün lisans okumak için tek çare çap başka şekilde okunmaz. (Aynı anda iki tane örgün lisans okunmaz ama bir örgün lisans ve bir açıköğretim lisans okunabilir.)

konu nereden nereye geldi biraz karıştı hocam
  • evet.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lustral seyahat kullanıcısına yanıt
    O aralıkta bi yoklamaya denk geleceğini sanmam ama içinin rahat etmesi için üniden kaydını sildirince askerlik şubesine gidip özel bi tecil kağıdı alabilirsin ıslak imzalı. Yeni üniye kayit olduktan sonra onlar tecilini yapacaklar zaten.

Ben de bu konudan müzdaribim. Araştırdım 2-3 gün önce forumda 2016 yılında bir konuda gördüm. Asteğmen imzalı tecil kagidi almış birisi.

Ben de aynı sebepten ötürü sonuç gelince gidip sildiricem. Okul zaten uzakta. Bizim okulda kayit silmek için kayit dondurmak için falan heyet toplaniyormuş.Sisteme geç girerler falan. Tercihler yine kayittan hemen once aciklanirsa sıkıntı olur ben riske atamam.
    Askerliği dert etme. En en en kotu lise diplomani gosterir 3 yil tecil edersin yani.

• Bunu tam bilen ve daha önce yapan var mı ?
    Tercihler açıklandıktan sonra silmek adına çünkü kesin yerleşmeden silmek bence riskli ne olur ne olmaz.

• Hocam 'üniversiteden kayıt sildirmek' diye google araması yapın. Forumda acilan konulara goz atın daha önce yapanlar var.
    Mantıklı olan tercih sonuclarini bekleyip sonra sildirmek ama geçen yıl eski okuldan kayit sildirip yeni okula kayit yaptirmak için verilen süre çok azdı. Millet eski okuldan kaydini sildirir sildirmez yola cikip diger okula kayda gidiyordu. Eğer üni sehir disinda ise zaten sıkıntı. Normalde 1 saat içinde kaydini sildirirsin diğer gün de sisteme geçer ama her okul ayni degil bu süre uzarsa kayitlari kacirirsin. Mesela benim okul kayit silmek icin once heyet topluyor.
    Riske atmamak için ben tercihimi verip kaydimi sildirmeye gidicem.

• Sınav sonuçları açıklandı en iyisi birkaç gün içinde gidip sildirmek olacak galiba arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: İmam Bayıldı

o zaman okuyamazsınız hocam aynı üniversitede ise yazılabilir.

iki tane örgün lisans okumak için tek çare çap başka şekilde okunmaz. (Aynı anda iki tane örgün lisans okunmaz ama bir örgün lisans ve bir açıköğretim lisans okunabilir.)

konu nereden nereye geldi biraz karıştı hocam
    Hocam o dediğinizi zaten yapacağım fakat bir üniye kayıtlı olduğum için tercihler sıkıntı olur mu onu merak ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.