Şimdi Ara

BİR YORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaw bence yanlış da olabilir her insan özgürdür böyle bişe olamaz ama devleti aşırı sağcı yapmak istiyolarsa o kötü olur o zaman
  • yaw bence yanlış da olabilir her insan özgürdür böyle bişe olamaz ama devleti aşırı sağcı yapmak istiyolarsa o kötü olur o zaman
  • turban veya bas ortusu, neden bu kadar problem yaratiyor? bilmem kac milyon'un % kaci turban takiyor, neden takiyor, takmasa olmaz mi, kime ne? konu bu iken, atatruk'un isimi geciyor bir de sevmem diye. iyi o zaman topic acalim, kim kimi seviyor sevmiyor diye.. papatya misali :-)))
    aciyin ya :-)))
  • yaw arkadaşlar phenix yazı yazmış birazda dinden alakalı bu konuı burda kilitlensin bence
  • arkadaşlar lütfen bu tarz konulardan sıyrılın artık,almış olduğumuz karar uyarınca bu tarz konular açılmayacaktır açılanlarda kilitlenecektir.haber görüşleri bölümümüz esasen yeni teknolojik gelişmeleri ve haberleri tartışmak amacıyla var olduğu halde sadece siyasi ve dini düelloların yapıldığı bir arena durumuna gelmiştir malesef.Burasının bir bilgisayar forumu olduğunu unutmayınız sizleri donanım genel,overclock,web,mobil cihazlar gibi diğer bölümlerimize davet ediyorum.
  • AYILANA SİLME BAYILANA KİLİT
    EUHUEHUU. bundan sonrası biraz ciddi dikkatle okuyun piliss

ilk olarak açtıgım topikler bazılarına itafen açıldı ve kabul ederim biraz ağır eleştirilerde yaptım.bundan sonra burada bulunan benim hakkımda agzına geleni söyleyen fabrika hatası yaratıklara cevap vermeyecem ve bütün söylediklerini kendilerine iade ediyorum.bazıları gibi 3-4 nick alıp işine gelene hakaret etmek ve işin içinden sıyrılmak benim tarzım dehil.ben tek nick kullanırım ve nabza göre şerbet vermem .eleştirileri mertçe insanın yüzüne söylerim.zaten söyleyecegimide söyledim açtıgım topiklerde.

gelelim civil denen ama aslında gerçek anamda yobaz olan dangalaga. kendini çok önemli şeyler yapıyormuş gibi görüyor halbuki overkılokla kafayı bozmuş haberi yok.ben birşeyler söyleyince sen demokratik degilsin diyenler alın şimdi özgür formunuzu güle güle kullanın.gerçek hayatta bir işe yaramayan bu insan burada kendini pofpoflayanların da destegiyle nasıl oluyorda iyi niyet gösterisi yapıyor anlamış degilim.bu insan ancak evde sanal ortamda bir işe yarar onun dışında gerçek hayyatta bir baltaya sap olamamıştır bundan eminim.bu arada bana mert olmalısın diyen kişi evet asıl sen mert ol en azında benim açtıgım topikleri sindiremedim deseydin belki bir adama benzerdin.bir karar almak için kıçını yırtmana da gerek kalmazdı.

bu form gerçekten çok işime yaradı ve birçok şey öğrendim.bundan sonrada bu amaçla yazacam her zaman oldugu gibi.
    sonunuçta burası bir form isteyen istedigini yazmalıdır.küfürü, tartışma ve saygı göstermek şeklinde görenler buna dahil degil.ayrıca üste sticky koyacagınıza zamanında hakaret edenlere müdahale etseydiniz daha anlamlı olurdu.bu arada bazıları romanya degil amerikaya gitse bile nafile kafa yapınız degişmedikçe ve yobazlara geçit verdikçe yoldaki bir zır cahilden farkınız kalmamış demektir.
    mod arkadaş eger uyumuyorsan bu msj kilitleyinde panoya asınız.dabi işcegizinize gelirse..

ha bunları yazdım ama bir şeyler degişsin diye degil.zaten ne yapıyorsanız yapıyorsunuz.tam bir saçmalık örnegi pehh bunları bile yazmaya degmez ama birileri haddini iyi bilsin diye yazdım.mod olmuşsun yasaklamışsın kimin sikinde.

• :)
    gene millete saymışsın banderas. sen akıllanmıyacan. bide saydığın adamlar ( hadi bizi geçtik ) forumun temel taşları. bu foruma çok büyük emekleri geçmiş kişiler. adminlere fazla dalaşma derim ben sana. başına iş alma boşuna.
  • mehmetmetin niye Atatürk'ü sevmiyorsun ? Merak ettim sadece o olmasa burda olmıyacaktık hiçbirimiz hayır açıkçası anlamıyorum bu olayı sanırım ailen çok tutucu ordan etkisinde kalmışsın bence.
  • Hayır yani Atatürk bizim önderimiz bu mantaliteyi anlamıyorum hepimizi kurtardı din sömürgesinden doğruları gösterdi tabii istersen sevmiyebilirsin bende türban takanlardan nefret ediyorum ama bişi demiyorum sende bişi demiyorsun Atatürk'e o yüzden bir sorun olmaz tabiki ama ben merak ettim sadece.
  • 10 Kasım da duygulanmayan bir insan nasıl bu ülkede yaşıyor anlamıyorum gidip kerbela ho ho diyip insanların sırtına zincir vurmak lazım.
  • Atatürkü sevmek sevmemek le türbanın ne alakası var??? atatürkün eşi anneside kara çarşaf içindeydi ??öyle resimleri var görmeyen yoktur aranızda??? türbana karşı olan gelen Allaha karşı gelmiş olur bunun ispati Kuran ı Kerimdir..hadi Allah korkusu yok o zaman insanada mı saygı yoq gıçını başını açan insanlara saygı var ken bunlar çağdaş olurken ahahahaha inançları uğruna ve kuranda yazmasına rağmen bunları eleştirenlere ne demeli?? neresinde mantık akıl nizam anlamış diğlim??
  • leop gerçekten merak ettiysen sana tahmini olarak bir cevap vereyim.
    Türkiyede ne yazıkki tüm islam düşmanları islama ve müslümanlara düşmanlıklarını açıkça ifade edemedikleri, buna cesaretleri olmadığı için bu düşmanlıklarını Atatürkün arkasına sığınarak yapıyorlar. yani bir kimse dine saldıracaksa "Atatürk te benim gibi düşünüyordu. siz yoksa öyle düşünmüyor musunuz, sizi gidi atatürk düşmanları sizi" diye saldırıyor.

tabi bu araştırmayı ve düşünmeyi pek sevmeyen, kulaktan duyduğu şeylere inanma kolaylığını tercih eden halkım tarafından "ya demek öyle! eğer Atatürk te senin gibi düşünüyorsa sen de yanlışsın, Atatürk de yanlış" şeklinde cevaplanıyor. Daha doğrusu cevaplanamıyor. çünkü onu koruma kanunu var. ama öyle düşünülüyor. Bu düşünce de çeşitli zamanlarda ve çeşitli şekillerde istemeden dışa vuruluyor.

Türkiyede ki Atatürk düşmanlığının temelinde yatan sebep bence Atatürkü sevdiğini iddia eden ama aslında sadece kendi çıkarları peşinde koşan din düşmanlarıdır bence.

Kendi fikirlerini, bu benim fikrim demek yerine bu atatürkün fikri deme kolaylığına sapmasalardı, herşey çok daha güzel olabilirdi.

• şimdi tabi bu sözlerime yüzlerce itiraz gelecek. bir sürü sert belki de küfürlü cevaplar yiyeceğim ama, vicdan sahibi ve Atatürkü sevdiğini düşünen arkadaşlar bir hafızalarını yoklarlarsa haklı olduğumu anlayacaklardır.

mesela hayatınız boyunca Atatürk kelimesini kimlerin ağzından ve hangi konularda duydunuz? bir düşünün bakalım?
  • Malcolm bi sonuca varmamışsın yazdıklarından bişi anlamadım şimdi sen Atatürk'ü mü eleştiriyorysun biraz açık yazsana .
  • Hafızanızı yokladığınızda karşınıza hep:
    atatürk ilke ve inkilapları, laiklik, başörtüsü, gericiler, yobazlar, kubilay, menemen ayaklanması, şapka devrimi, asker, çağdaşlık, istiklal mahkemeleri vb hep laiklik hep laiklik, laiklik laiklik laiklik.

bunlarla ilgili kelimeler, konular gelecek.

Peki sizce Atatürk bunlardan mı oluşuyor. Adam T.C yi kurarken amacı bu muydu? yani ben dini ve dindarları toplumdan dışlayayım ülkenin tek ve en önemli meselesi bu diye mi düşündü.

Ben öyle zannetmiyorum.
    Bu düşünceyi bir yerlerimden de uydurmuyorum.
    Atatürkün hayatını gerçekten tarafsız bir şekilde okuyan, ne Atatürkü ilahlaştırıp ne de yerin dibine sokmadan akılcı bir şekilde yorumlayan herkes bunun böyle olduğunu görecektir.

mesela size hemen Atatürkün sağken çok önem verdiği ve bizzat takibini yaptığı işlerden bir buket sunayım. bunlar şu anda ilk anda aklıma gelenler.

*** Ülkemizdeki demiryollarının tamamının Sultan II. Abdulhamid ve Atatürk zamanında yapıldığını ve 1938 yılından sonra ulaşım amaçlı 1 km bile demiryolu yapılmadığını biliyor musunuz?
    *** Atatürkün kutlanmasına büyük önem verdiği kabotaj bayramının ne olduğu hakkında herhangi bir fikriniz var mı
    *** 1933 yılında izmirde Atatürkün bilfiil başkanlık ettiği ve ekonomiyle ilgili kararların alındığı toplantının adını biliyor musunuz?
    peki bu toplantıda hangi kararların alındığını biliyormusunuz?
    *** kapitilasyonların kaldırılması diye bir şeyler duymuşsunuzdur muhakkak peki bu neydi hatırlıyormusunuz? ha bu arada unutmadan İMF neydi onu hatırlıyormusunuz? imf ile Kapitilasyonları aynı cümlede hiç kullandınız mı?
    *** Atatürk sağken türkiyede hiç bir şekilde mason ve rotaryenlerin dernek kurmasına müsade etmediğini bunların tamamını kovduğunu ve atatürk ölene kadar bunların türkiyede hiç bir faaliyet yapamadığını ancak ölümünden sonra rahatladıklarını biliyormusunuz.
    peki ya bugün tüm rotary ve mason localarının kendilerini Atatürkçü diye tanıttıklarını ve devletin en üst makamlarına bürokrasiye mason olmayan birisinin çok daha zor çıktığını biliyormsunuz.Bugünlerde kadrolaşma diye çıkan bağırtıların Atatürkün sağ iken yanına sokmadığı masonların bağırtısı olduğunu biliyormusunuz.

arkadaşlar hemen aklıma gelen bunlar ve bilgisayarı kapatmam lazım.
    hem siz dediklerimi düşünün. hem de ben biraz daha düşüneyim.
    yarın tekrar görüşürüz inşallah.

• Küçük adamlar kişileri, sıradan adamlar olayları, büyük adamlar ise fikirleri tartışır..> bu tartisma bir omur boyu surer ve bir halt olmaz :-)))

ya allah inandirsin sizi :-))) iki ya da uc gun oluyor para ustu olarak elime demir veya metal anlayin iste 250 bin TL gecti ters cevirdim tabi ne gordugumu soylememe gerek yok :-) bence yani burda biraz dusundum de bana kalsa paramizda da reform gerekli.. yani bir suru seyler yapmak lazim gibi geliyor bana ne dersiniz?
  • tabi unutmak mumkun mu demeyelim buyuk adamlari, onlar zaten unutulmazlar arasindadir ve hatirlanacaklardir diyerekten bir de tas atalim sahraaa'nin kafasina :-)))
  • e bir yarar sağlayacak mı acaba?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görevimiz Hortlamak G kullanıcısına yanıt
    İstemsizce kahkaha attım hortlatma timi kurursan haber et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.