Şimdi Ara

Bir Yazda Ygs Biter Mi? (Tecrübeliler İçeri Lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birçok hocam Ygsyi şimdiden halledin dedi.
    Öncelikle Ygs Konularını ele alırken 9-10 da işlenen bütün konular mı ele alınıyor yoksa belli başlı seçilmiş şeyler var mı?

Esas soruya gelecek olursak;

Ygs hazırlığı, Mayıs ayının ortalarından başlayıp Ağustos ayının ortalarına kadar günlük düzenli çalışmayla biter mi?
    Bitmekten kastım, bütün konular dinlenilip, pekiştirmek amaçlı test cozumleri yapıp konuya ana ve yan hatlarıyla hakim olmak.
    Mümkün müdür?

Veya 11. Sınıftaki arkadaşlara siz sevgili 12ler ve mezun abiler ne tavsiye verebilirsiniz?

Mesela bende verimli ders çalışma problemi var.
    Ders çalışmaya en erken 18.30 da başlayabiliyorum ve günün yorgunluğu da üzerimde oluyor. En fazla bir buçuk saat çalışabildim. O da çok verimsiz oluyor yani.

Bütün tavsiyelere açığım.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Su hayatta 3 şey sinirsizdir, bitmez

1) evren

2) winrar deneme sürümü

3) ygs konuları

• Bir yazda her şey biter ama adam gibi çalışırsan

• 2 kere bitirir deneme cozersin eger temelin sağlamsa ve 9 10 u bosa geçirmediysen merak etme

• 11 olduğun sorudan belli Ygs bitmez.Konu bazında 9 10 temelin varsa anca biter.Temelin yoksa bi kere baştan mat1 temeli atıcaksın en kötü 2 aya halloluyor zaten bu.Aynı anda fizik yürütürsün ilk 2 ay.Son aya doğru kimya ve biyoloji başlarsın.Bir de söylediğin sistem teorikte çok güzel çok hoş mesele o yaz sıcağında, tatilde yürütebilmek bunu o kafayla her şey biter ama pratikte öyle olmuyor bunlarıda hesaba kat.

edit: alışkanlıktan mfymişsin gibi konuştum ama bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Puppey -- 10 Nisan 2017; 21:37:40 >
  • Puppey kullanıcısına yanıt
    Hocam pratikte de teoride de hayalde de gerçekte de öyle olacak. Mayısın ortalarında başlayacağım okula gitmemeye. Evde sabahtan akşama kadar kısa ve sık molalarla ders.

Başka işim yok. Bir yazı feda etmekten zarar gelmez. Ki feda etmek de değil kendime çalışıyorum sonuçta.

9 10 temeli derken, konulara az buçuk hakimim. Biyoloji YGS sıfır sıkıntı diyebilirim. Kimya da keza öyle. Matematik-Fizik-Geometri ağırlıklı çalışmam gerek.

Cevaplar için teşekkür ederim.

• Ygs bitmiyor arkadaşların dediği gibi. Ama yazın belli başlı kesin soru gelen konuları halletmek mümkün. Yazın konuları halledip sene içinde de bol deneme çözmek lazım. Ama ygs'ye fazla yüklenme. Tüm sene kalem oynatmadan giren adam sabahtan akşama kadar çalışanı geçebiliyor. Nankör bir sınav. Mezunlar sürekli bunu derdi dinlemedim, gördüm ne kadar haklı olduklarını. Lys çalış, bol bol lys.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Isimsiz2343 kullanıcısına yanıt
    Anladım yaptığınız denemelerde ki net durumu nedir? Bu arada az buçuk forumda takılıyorsan bilirsinde ben yine söyliyim kesinlikle behzat ile bitir matematiği.En büyük pişmanlığımdır behzatla başlamamak.Ve dersaneye gitme evde çalışabiliyorsan.
  • dogukan733 kullanıcısına yanıt
    Ygs işte yazın bitebiliyorsa bitirip 12 de lys çalışmak istiyorum.

• Puppey kullanıcısına yanıt
    En iyi Sonuç

Türkçe 36 D - 4 Y
    Matematik 30 D - 3Y - 7B
    Sosyal 38 D - 2Y
    Fen 30 D - 10 Y

Ortalama Sonuç ( Net Olarak )

Türkçe 32-33 Net
    Mat 25-27 Arası Sabit Net
    Sosyal 35-37 Net
    Fen 25-27 Arası Sabit Net

-Sayısalcıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isimsiz2343 -- 10 Nisan 2017; 21:48:47 >
  • Ygs konulara hakim olup bol deneme ile pratik kazanma sınavıdır yani konular bitti dendiğinde ygsyi bitirmiş olmuyosun. 3-4 kitap bitirmekle ygsye hazırlanılmaz. Özgün soru tiplerini yapabilmen önemli. Ama lys öyle değil lysde çalıştığın kadar karşılığını alıyosun. Bence ygs ile lys yi birlikte götür ygs konularına hakim olduğunda da bol deneme+lys şeklinde gidersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isimsiz2343

Ygs işte yazın bitebiliyorsa bitirip 12 de lys çalışmak istiyorum.

Hocam benim planda bu şekilde vallahi eylülden sonra hard lys yardırmaya bakacağım çok önemli lys o yüzden bence yazı feda etmeli ygs için.Hani eğer eylüle kadar ygs kalırsa sıkıntı olur konu bazında eylülden sonra ygs adına hergün bir mat bölüm denemesi+genel deneme yeterli olacağını düşünüyorum.Geri kalan her dakika,saat lys çalışmak lazım .
  • yusuf2156 kullanıcısına yanıt
    Ygs gerçekten biraz nankör bir sınav üstte bir hocamın söylediği gibi. O yüzden 12 de lys abanmayı düşünüyorum. Ygsde artık yazın olduğu kadar.

• Cevaplar için çok teşekkürler.

• En detaya kadar değil de belli başlı ağır kısımları hallet derim.

Fizikte basınç, kaldırma kuvveti, mekanik, elektrik ve optik banko her sınav soru gelen konular. Ayrıca ygs fiziğin en uğraştırıcı konuları. Halledebildiğin kadarını yazdan hallet. Gerisi sene içinde ara ara ufak çalışmalarla halledebileceğin konular.

Kimyadan palme soru bankası alıp 1 haftanı sadece ona ayrırırsan kimyayı komple bitirebilirsin, ben böyle yapmıştım.

Biyolojiden de belli başlı soru gelen temel bileşenler, organeller, mitoz mayoz, kalıtım, sınıflandırma gibi şeyleri yazdan en derin ayrıntısına kadar hallet. Sıkıntım yok diyorsan fotosentez solunum sistemler soru gelme şansı daha düşük ama yine de soru gelebilen konular.

Matematik için şunu çalış bunu çalış demeyeceğim çünkü her konuyu adın soyadın gibi bileceksin. Ağırlığı matematiğe ve mat denemelerine vermeni öneririm. Geometriyi ihmal etme. Kesinlikle her 3 günde bir geometri günü yap ve en az 2-3 saat geo çalış.

Sözel dersleri zaman buldukça çalış veya haftada 1 gününü sözellere ayır. Ama yine de ihmal etme. Konuları çok derinlemesine bilmen gerekmiyor. Coğrafya hariç sosyalin genelinde fikir yürüyebilecek kadar konu bil yeter. Malazgirt savaşı da neymiş ya diyecek halde değilsen yapıyorsun sosyali.

Bunları yazdan halledersen gerisi sene içinde çözeceğin denemelere kalıyor. Bol bol deneme. Seni ileri atan şey eskiklerini gösterip seni geliştiren şey denemeler oluyor. Konu ve test bir yere kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogukan733 -- 10 Nisan 2017; 21:55:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• dogukan733 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Kimya Palme Ygs ve 11. Sınıf sb var zaten yarısına kadar çözdüm sayılır ikisini de.

• mat 1 e odaklanmalisin hem lys dehem de ygs de çıkıyor + kitap okumanı öneririm. her gün düzenli kitap oku.

ve, daha 8 ay varken dil bilgisi tarih coğrafya çalışma. unutursun. tecrübe ile sabit

• Yes

• Ygs bitmez. İyi forumlar.

• 1800 geldi sıralamam; bir yazda gayet iyi bitiyor. Hatta yazın kalan kısmında matematik geometri fizk lys çalış. biyoloji kimya lyssine bakmana gerek yok bence şimdilik.
    ygs kimya hiç çalışmadım. sadece deneme üzerinden gittim. denemelerde iyi yapıyorum falan filan ygsde fen 5 yanlış, 3ü kimya geldi..sorular da çok kolaydı aslına bakarsan.. Çok dikkat et küçümseme hiçbir dersi..matematik için behzat rasuli öneriririm temelin varsa..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.