Şimdi Ara

Bir Üniversite!' li vakası. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yök ün çıkardığı merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş var,ona bi bak derim.Bu bölüme girdiğin puanın istediğin bölümün girdiğin Seneki puanına tutuyorsa,gelecek sene yatay geçiş yapabilirsin.
    Hayat işte kimi istediği yere giremez(örnek ben :) ),kimi girdiği yeri beğenmez.Bunlar işte eğitim sisteminin çarpıklığından kaynaklanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biliyorum zaten normalde mühendisikten eczacılığa geçiş başka türlü olmuyor.merkezi yatay geçiş sistemi de olmasa umut olmucak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozkırın Tezenesi

quote:

Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

Abi bilgisayar mühendisliğinin işi mi var ki Türkiye'de ya?

Bilgisayar mühendisliği diye bir bölüm yok dünyada,
    Computer science aldılar getirdiler popüler yapabilmek için ülkemizde sonuna mühendisliği eklediler.

Yok bizde düzen farklı.Birçok bölümün sonuna mühendislik eklediler ki sayısaldan öğrenci alınsın diye.İçeriği sayısal olup ama adında işletme var diye eşit ağırlıktan öğrenci alan bölümler var.
    Yılların güverte bölümü bile deniz ulaştırma mühendisliği oldu bu ülkede.

• quote:

Orijinalden alıntı: faheka

- Bildiğime göre yurt dışında bizim bölümü 3 e ayırmışlar bilgisayar bilimleri yazılım ve bir şey daha vardı.

-ortamımda aynı şeylerle vakit geçiriyor bana ders kastırcak bir ortam bulamadım tabiki iş bende bitiyor yine ama bir kere ilgimi kaybettim ve toparlayamadım sabırsızlık da büyük etmen oldu sanırım hem derslerde hem üniversite seçimimde ve bu hallere düştüm. diğer arkadaşlarda benim gibi gidip takılcağımız belli başlı yerler var arada sohbet muhabbet bir yere kadar oluyor. ne bileyim yemeğe maça veya sohbet için sadece takılmaya gidiyoruz öyle belli başlı 3-5 arkadaşım var zaten. bir yerde de onlardan da ayrılıyorum alkol olayı veya başka saçma şeyler araya giriyor.

-20 gündür tatil yapıyorum dönem arası sebebiyle aynı düşüncelerle ne ygs-lys ye nede 2. dönemki derslere bakabildim . 2 tane fd 1 tane dd 1 tane dc var zaten totalde 5 ders var. 2. dönemde sarmassa bölüm bırakma çabamı artırıcam ve başka yere geçicem ha zorlayıp mezun olsam iyi olur ama kafamı boşaltıp derslere vakit ayırabilsem veya dağıtmak için gereksiz işlerle vakit kaybetmesem ki o kafaya henüz ulaşamadım. sorumluluklarım var biliyorum ama sevmediğim sevemediğim şeyleri sorumluluk olarak almak ta çok zor geliyor. zaten sevebilsem böyle bir duruma düşmezdim sanırsam.

Kusura bakma ama çalışan tatil yapar çalışmayan değil. Senin şu an çalışman gerek o zaman. Zaten tatil yapmışsın okul zamanı şimdiden çalışmaya başla bari. Dinlenip ne yapacaksın ölünce dinlenirsin.

• Sevmediysen git eczacı ol başka sağlıkla ilgili bölüme git en azından bitirdiğinde iş sıkıntısı çekmezsin.
  • işte 20 gündür okul falan yok. ailene dert anlatma bırakma düşünceleri boş boş dolaşmak düşünmekle geçirdim. ruhen yorgunum zaten ne olucam ne olacak nasıl yaşayacam. harbi anca ölünce dinlenir bu kafa. millet okulunu bitiriyor ben okulu bırakmaya çalışıyorum. üniversite sınavına gireli 2 yıl olmuş bense hiç yol katetmemişim harbi koyuyor yaşama sevinci kalmıyor adamda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Sevmediysen git eczacı ol başka sağlıkla ilgili bölüme git en azından bitirdiğinde iş sıkıntısı çekmezsin.

iş oraya gelince ailem problem çıkartıyor. onlar zaten hep o kafadaydı doktor ol bilmem ne ol eczacılık da yaz falan bende diş tutturma düşüncesindeydim hatta sonra sınavda tökezleyince anca eczacılık tutar oldu o zamanın kafasıyla yazmadım şimdide pişman oldum mühendisliğe karşı hep bir soğuklugum vardı zaten ama yazdım ve gördüm günümü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faheka

quote:

Orijinalden alıntı: Indigo

Sevmediysen git eczacı ol başka sağlıkla ilgili bölüme git en azından bitirdiğinde iş sıkıntısı çekmezsin.

iş oraya gelince ailem problem çıkartıyor. onlar zaten hep o kafadaydı doktor ol bilmem ne ol eczacılık da yaz falan bende diş tutturma düşüncesindeydim hatta sonra sınavda tökezleyince anca eczacılık tutar oldu o zamanın kafasıyla yazmadım şimdide pişman oldum mühendisliğe karşı hep bir soğuklugum vardı zaten ama yazdım ve gördüm günümü.

Aile falan dinleme.Okul uzayınca veya bitirip iş bulamayınca onlar sana iş bulmayacak.Sevmiyorsan mühendislik yapamazsın.
    Eczacılık iyidir, diş hekimliği güzel istersen fizik tedavi bile yazabilirsin.Sağlık bölümleri her türlü iyidir.

• Indigo I kullanıcısına yanıt
    zaten bölümü yazarken onları dinlemedim yazma pişman olursun dediler ve oldum şimdide bırakma diyorlar bu senem her türlü gitti elimde yatay geçiş hakkım var yazın bunu kullanarak bir çok üniversiteye başvurabilirim birde ygs falan var onada giricem elimde bir şeyler tutmaya çalışıyorum yoksa tamamen boşluğa düşerim.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.