Şimdi Ara

Bir tas çorba ne kadar kar bırakıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forumdaşlar;

    Yer yer aklıma takılan ama bugün daha bi ciddi takılan bir soruyu sizlere sormak istedim, biliyorum ki bu forumu her meslekten insan takip ediyor, kullanıyor o yüzden cevabını bulabileceğime inanıyorum. Benim en çok merak ettiğim soru ise şu

    Yıllardır lokantalarda çorbalar 5 liraya satılıyordu şimdilerde 7-10 lira arasına çıktı, yemeksepetinde 7 liradan aşağı çorba bulunmaz oldu(sipariş alt limiti de 15 lira civarı)

    Şimdi aşçı kardeşlerim, evde kendi yemeğini yapan kardeşlerim, lokanta sahibi kardeşlerim.

    1 Tas çorbanın (elektriği,suyu,sigortası,mercimeği,yağı,ekmeği... dahil) ne kadar? Bir tas çorbanın maliyeti ne kadar da bu çorba 7 liraya, 10 liraya satılıyor? %Yüzde kaç kar ediliyor da bu çorba 10 lira?



  • 1 milyon 500 milyar kar eder.Dolar olarak tabi ki.
  • çorbasına bağlı.Kelle paça az kar getirir.Ezo gelin,mercimek safi kâr.
  • celal_55 C kullanıcısına yanıt
    Mesela ne kadar kar getiririm hocam, valla öyle merak ediyorum ki şu işletmeler %Yüzde kaç karla çalışıyor.
  • mercimek çorbanın tabağı 1 tl maliyeti yoktur ,, 1 su bardağı mercimekten 5 tabak çorba çıkıyor,mercimeğin kilosu 8 lira
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Concordato

    Mesela ne kadar kar getiririm hocam, valla öyle merak ediyorum ki şu işletmeler %Yüzde kaç karla çalışıyor.
    hocam bu iş çorbasına bakar.Sen 100 kişilik çorba yapsan kasesini 5 tl den versen en az 300 tl si kâr mercimekte.
  • maliyet hesabini yanlis yapiyorsunuz.



    o mercimegi yapan usta corbayi yapmak icin 1 saatini harciyor varsayalim maasi 4000 lira olsa sigortasiyla vs 5k olsa 26gun mesaisi olsa gunlugu 200 liraya gelir.



    10saat calisiyor olsa saati 20 liraya gelmis olacak.



    o mercimegi tabaga koyup servis yapan garson var bulasik yikayan yerleri supuren var.



    kira var stopaj var.



    ortalama islek olmayan bir yerde lokantanin aylik kasasina 50 bin lira girmiyorsa (yarisi sizin hesaptan kar olsa bile) zarar ediyor demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 1 tas olarak hesaplanmaz bu
    Kazanda kaynattigin corbanin maliyetini hesaplarsin önce
    Sonra icinden kac tas satarsan onu hesaplar kârı bulursun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lokasyona,, müşteri hacmine, kira, işçilik bedeli vs. göre çok farklı hesaplara çıkar.



    Örneğin küçük şişe suyu 75 kuruşa satarken kar edilen yerler varken 2 liraya satsan zarar edeceğin yerler vardır.



    Kirası 500 lira olan yerde 75 kuruşa satabilirsiniz, ancak stopaj hariç aylık 18 bin lira ve 3 vardiye çalışanı olan otogar gibi yerde bu fiyata satamazsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarın mercimek çorbası mı yapsam ya aklıma soktunuz şimdi?

    edit: vazgeçtim blender lazımmış o da bende yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebedi Dumura Uğratıcı -- 29 Ekim 2018; 21:35:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebedi Dumura Uğratıcı

    yarın mercimek çorbası mı yapsam ya aklıma soktunuz şimdi?

    edit: vazgeçtim blender lazımmış o da bende yok
    gerek yok, suyu ekle 20 dakka pişir yeter, pürüzsüz olmaz ama ben pürüzlü granüllü daha çok seviyorum,bende el blendırı var kullanmıyorum mercimek çorbasında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.