Şimdi Ara

Bir sorum olucak üyelik yaptım profil.php?id=1 şeklnde ypamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba önceki konularımdaki tatsız yorumları tekrar görmeme umuduyla bu foruma bir konu daha açıyorum.

basit bir üyelik sistemi yaptım zar zor biraz yeniyim şunun gibi birşey nsl ypablrm

profil.php?id=1 bu 1.üyenin profiline gidicek

profil.php?id=2 bu 2.üyenin profiline gidicek

profil.php?id=3 bu 3.üyenin profiline gidicek

Böyle birşey nasl ypablrm bnm yaptığımda her üyenin profili ayrı fakat profil.php yazınca yne kendi profilime gdiyorum bunu nasl düzeltip üstte dediğm gibi yapabilirim , mantık veya kod bakımından yardım edicek varsa çok teşekkürler

• PHP kodunda $_GET["id"] yazarak adres satırında yazdığın id değerini okutabilirsin. Sonrasında profil bilgilerini çektiğin SQL sorgusunda WHERE bölümünde bu id değerini kullanacaksın. Mantık bu. Biraz örnek kodları incele internetten.
  • mlsf ypamadım where diye biryer yok öncelkle $_GET["id"]

bunu nreye koyucam

anlamıyorum diye lütfen önceki konudaki gibi tatsız yorumlar atmayın lütfen anlamak için soruyorum
  • Bir değişken tanımlayıp oraya okutabilirsin, şunun gibi:

$id = $_GET["id"]

sonrası içinse profil bilgisini veritabanından nasıl çektiğini bilmem gerekiyor. "SELECT * FROM uyeler WHERE uyeid=1" veya benzer bir bölüm yok mu? Eğer varsa uyeid=1 olan yere uyeid=$id yazacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: un.real

http://forum.donanimhaber.com/m_3009221/tm.htm

özel msja bakarmısınız rica etsem
  • Profil.php nin içeriği bu şekilde olursa:
    Rahat anlayabilmen için yanlarına ufak notlar da ekledim. Ve değişkenlere basit isimler verdim.

incude("connect.php"); // veri tabanı bağlantı kısmın

$no = $_GET["id"]; //Burada "profil.php?id=(1)" parantez içindeki sayıyı çekiyoruz.

if(id==$no){
    $uye = mysql_query("SELECT * FROM uyeler WHERE id='$no'"); //Uyeler tablosundaki tüm üyeler arasından id si profil.php?id=() parantez içine gelen sayıyı çektik bundan sonrası ekrana yazdırmaya geliyor sıra.

$UyeBilgi = mysql_fetch_array($uye); //Bağlantı sorgumuzu bir array listesine attık.

//bundan sonra ekrana tabloları yazdırmaya başlayabilirsin o da şu sıralamada olmalı:

echo "Üye Sırası: ".$UyeBilgi["id"]."<br>
    Kullanıcı Adı: ".$UyeBilgi["kullaniciadi"]."<br>
    Mail: ".$UyeBilgi["eposta"];

}else{//Eğer böyle bir kullanıcı yoksa.
    echo "Kayıtlı üye bulunamadı";//Uyarısı versin.
    }

Bir tavsiye(her konuda, her kavramda, her ALANDA): Yeni olduğuna göre henüz pratikte zayıfsın demektir, bu yüzden kavramları okurken sanki belli bir cümle okuyormuş gibi yap mesela;

mysql_query("SELECT * FROM uyeler");

kavramını şu şekilde oku;

veritabanı sorgusu = uyeler tablosundaki herşeyi seç.

Böyle yaparsan öğrenim konusunda daha hızlı olursun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çk teşekkrler fakat kayıtlı üye bulunamadı diyor sürekli :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmallCoder -- 10 Eylül 2011; 19:07:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 32Ciqi

çk teşekkrler fakat kayıtlı üye bulunamadı diyor sürekli :S

Acaba PM den kod parçacığını bi yollayabilirmisin, profil.php nin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ouroboros

quote:

Orijinalden alıntı: 32Ciqi

çk teşekkrler fakat kayıtlı üye bulunamadı diyor sürekli :S

Acaba PM den kod parçacığını bi yollayabilirmisin, profil.php nin.

pm attım gelmştir umarım profilinize girilmiyorda:D
  • gezinirken gördüm konu eski ama hatanın sebebini biliyorum include`yi yanlış yazmış onu düzelt üye bulunamadı hatası gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut3699 -- 2 Temmuz 2015; 22:41:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.