Şimdi Ara

Sıfırdan PHP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
0
Favori
16.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Php konusunda amatör bir dille yazılmış döküman ve anlatım var mı acaba?

Gerek kitaplarda ve gerekse internette bulunan dökümanlar hep bir yerlerden alıntı yapılarak anlatılıyor... Ve de bütün anlatımlar kendi içinde bir kopukluk sergiliyor... Ve de anlatımların içindeki kodların uygulama alanları birer örnekle belirtilerek bir sonraki konuya bağlantı yapılmadığından dolayı bir yere kadar gelip tıkanıyorsun...

Bana şöyle kısa, öz ve uygulamalı bir anlatımlı gerek forum gerekse kitap gibi önerebileceğiniz bişey var mı?

Yani isteğim şu php dilinde bir web sitesi hazırlansın ve bunun içinde içerik olmasın(temelini öğrendikten sonra içeriğini kendimiz geliştirebiliriz...) 3,5 sayfadan oluşsun içinde ziyaretçi defteri kullanıcı giriş bölümü ,sayaç gibi belli başlı şeyler olsun... İşte bunun amatörce ve uygulamalı bir anlatımı olsun... Ya arkadaşlar kitaplarda anlatılanlar çok ağır...O kitaplardaki yazılanları anlayıp sorgulamak için en azından php dilinde 3,5 sayfalık sade bir web sayfası hazırlamak gerekiyor...

İnternette bulunan nuke ve benzeri hazır portallardan sıkıldım...Ben kendi sitemi php formatında ve kodlarını ellerimle yazıp hazırlamak istiyorum..Sade olsun ama bana ait olsun... Bir başkasınıın hazırlamış olduğu emeği kendim yapmış gibi sayfanın alt kısmındaki copyright yazısına da kendi ismimi koymak istemiyorum...

Benim gibi düşünen arkadaşlar var mı acaba çok merak ediyorum...

Bu konuda bana amatörce yanıt verebilecek ve kafamdaki soru işaretlerini kaldıracak arkadaşlar var mı?

Tşk ler...

• evet banda böle bişi lazım asp döküğmanı cok cogu bilgimide ordan öğrendimde php fazla bilgim yok banada lazım bilen varsa yazarsa sevinirim
  • www.turk-php.com dan gerekli el kitabı nı inderebilir veya gerekli dersleri okuyabilrisiniz sojnrasında lazım olacak uygulamalı dersleride yorgun bilginle turkmax.nette vereceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noneym -- 31 Mayıs 2005, 18:21:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: noneym

www.turk-php.com dan gerekli el kitabı nı inderebilir veya gerekli dersleri okuyabilrisiniz sojnrasında lazım olacak uygulamalı dersleride yorgun bilginle turkmax.nette vereceğiz.

arkadaşım yukarıda yazdıklarımı iyi okumamışsın sanırım...

Vermiş olduğun adreste indirilecek elkitabı vs yok...Ayrıca gerekli dersleri okuyabilirsin diye belirtmişsin...İnternette söylediğin tarzda ders makale vs olarak çok site gezdim dolaştım okudum ezberledim dim dim dim...

Ama konular hepsi bir birinden kopuk diyorum... Onları anlamam için kendimce üç beş sayfalık bir php sitesi hazırlamam lazım ki ihtiyaç duyduğum ve kafama takılan şeyleri sorgulayarak oradaki yazılanları anlayabileyim...Bilmem anlatabiliyor muyum...

Ayrıca turkmax.net adresi de henüz faal değil... Faal olduğunda bi göz atarım...Şu nu da belirtmeden geçemicem...Bundan yaklaşık üç sene önce senin gibi birkaç site de yakında derslere başlıyoruz demişlerdi ve hala başlayacaklar... Umarım sen bu konuda ciddisindir...

• evet turkmax.nette verilecek
  • Arkadaşım aşağıda ki adreslere bir bak, Ayrıca aynı sitenin arşiv bölümünde bayağı makale var.

http://www.turk-php.com/non-cms-content/PHP_Kitap/

http://www.turk-php.com/non-cms-content/pdf_files/

bunun dışında Hakkı Öcalın PHP kitapçığını rahatlıkla bulabilirsin, ben sana adres veriyim yine de:

http://www.acemiler.net/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownloaddetails&lid=23&title=PHP%20Kitap

ayrıca ceviz foruma da bak orası da en iyi sitelerdendir.

http://www.forum.ceviz.net

Bunun dışında takıldığın yer olursa yardımcı olmaya çalışırım, çalışırız

• saol acayip benimde işime yarayacak bunlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PHP script denemek
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ReiSeM

saol acayip benimde işime yarayacak bunlar

Arkadaşım sana php nuke ve benzeri dökümanlar lazımsa ben sana göndereyim... Sen verilen yanıtlara olumlu yanıt verdikçe benim burada yazdıklarım göz ardı ediliyor... Ben burada amatörce bir dille yazılmış diyorum ve nuke ve benzeri şeylerden bıktım diyorum verilen yanıtlara bakar mısınız?

Öncelikle guenen arkadaşım! Yukarıdaki yazımı lütfen iyi oku...Eğer site açmayı düşünüp sitene nuke kurmayı istiyorsan bana söylersin en ince noktasına kadar kurarım ok mi? ( nuke portalını kurmak demek php yi bilmek demek değildir...)

acayip arkadaşım... O siteyi gezdim dolaştım inceledim ama dediğim gibi kopukluklar var ayrıca bugün o makalelerden bir kaç kod alıp denedim hep hata veriyor... Yukarıda yazdıklarımı lütfen iyi okuyun... Ben php hakkında basite indirgenmiş bir anlatımla yazılmış yazıdan bahsediyorum ve yazılar bir bütünlük içinde olsun... Sizlerin vermiş olduğu linklerdeki dökümanlardan bol bol mevcut ben de hatta hakkı öcal ve başkalarının da kitapları mevcut ama inanın ki onları anlamam için kendimce çok basit bir kaç sayfa hazırlamam lazım...

Bilmem anlatabiliyor muyum...

Benim bu yazılarımdan benim ne aradığımı bilen var mı acaba çok merak ediyorum... Şimdi bu yazıdan sonra biri çıkar bana herhangi bir sitenin dosyalar bölümünden bir php kitapçığının linkini gösterirse herhalde monitörü balkondan aşşağı atarım üstelik fişini çıkarmadan...

• Arkadaşım birincisi benim verdiğim linklerde phpnuke ile ilgili bir şey var mı ? Çünkü kesinlikle Php nuke gibi hazır cms lerle bi şey yapmaya karşıyım.

İkincisi madem amatör bir dille yazılmış o zaman PHP Manual'e bakacaksın temel kitabı o çünkü.İstemediğin kadar bilgi bulabilirsin, ya da Oreily'nin ve benzerlerinin PHP E-Book larına bakacaksın.

Biz de öğrendiysek veya öğrenmeye çalışıyorsak aynı dökümanları kullandık, takıldığımız yerde google' a başvurduk, uğraştık.

quote:

Sizlerin vermiş olduğu linklerdeki dökümanlardan bol bol mevcut ben de hatta hakkı öcal ve başkalarının da kitapları mevcut ama inanın ki onları anlamam için kendimce çok basit bir kaç sayfa hazırlamam lazım...

Zaten kendince sayfa hazırlamadan nasıl anlamayı düşünüyorsun acaba, coğrafya ya da tarih bilgisi mi ezberliyorsun. Ki onda bile ezber zararlıdır.Bu işin tek yolu pratiktir.

Neyse senin ne yapacağın beni ilgilendirmez tabii ben sadece yardımcı olmak istedim , takıldığın yer olursa yardımcı olmaya çalışırım, çalışırız dedim, çünkü PHP öğrenmek istiyorum dedin , nuke de Phbb de vs. şu nasıl deseydin cevap yazmazdım zaten.O da benim şahsi görüşümdür şimdi kalkıp senin cevabına ihtiyaç mı var denmesin.

• quote:

Orjinalden alıntı: acayip

İkincisi madem amatör bir dille yazılmış o zaman PHP Manual'e bakacaksın temel kitabı o çünkü.İstemediğin kadar bilgi bulabilirsin, ya da Oreily'nin ve benzerlerinin PHP E-Book larına bakacaksın.

Beni anlamadığının en temel göstergesi budur... Ben zaten amatör bir dille yazılmış döküman vb bişeyler istiyorum sen ise bu dökümanları amatör bir dille yazıldığını düşündüğümü söylüyorsun...

Arkadaşım bak senin vermiş olduğun yerlerdeki dökümanları da inceledim ve hep bir yerlerde yanlışlıklar oluyor nerede olduğunu dili bilmediğim için anlayamıyorum... Bugün php konusunda herhangi bir foruma girdiğimde hep aynı dökümanlarla karşılaşıyorum benim aradığım özgün yazımlar...

quote:

Zaten kendince sayfa hazırlamadan nasıl anlamayı düşünüyorsun acaba, coğrafya ya da tarih bilgisi mi ezberliyorsun. Ki onda bile ezber zararlıdır.Bu işin tek yolu pratiktir.

Yani şimdi bu soru mu? Kendi kendime bilmediğim bir dil de sayfalar mı hazırlayacağım? Neyi örnek alarak?

Nuke konusuna gelince de yazılarımı iyi oku ben sana nuke hakkında bişey demedim...Onu diğer arkadaşa söyledim...

Ya neyse arkadaşım...Yapmış olduğun yardımlar için sağol... Ayrıca pratik dedin de Vermiş olduğun linklere girip en az 10 kere indirip gözden geçirdiğim dosyalara bir kere daha girip gözden geçirerek zaman konusunda iyi pratik yaptım... Sağol...

Nuke konusuna gelince de yazılarımı iyi oku ben sana nuke hakkında bişey demedim...Onu diğer arkadaşa söyledim...

• quote:

Arkadaşım sana php nuke ve benzeri dökümanlar lazımsa ben sana göndereyim... Sen verilen yanıtlara olumlu yanıt verdikçe benim burada yazdıklarım göz ardı ediliyor... Ben burada amatörce bir dille yazılmış diyorum ve nuke ve benzeri şeylerden bıktım diyorum verilen yanıtlara bakar mısınız?

Arkadaşım kusura bakma en üstteki mesajına fazla dikkat etmemiştim, yukarıda alıntıladığım yere göre değerlendirdiğim için yanlış anlamış ve ona göre yazmışım. ama burada benim verdiğim linkde nuke ile alakalı bir şey olmadığından reisem isimli arkadaşa yazdığını da üzerime alındım çünkü onun mesajında nuke ile alakalı bir şey yoktu.

Ancak ben pratik yapman konusunda aynı düşüncedeyim. Bunu tavsiye etmemin nedeni öğrendiğini kullanıp, tamamen aklına yerleşsin diyedir yoksa Pratik yap derken illa da bir site yapacaksın demiyorum ki.

Misal PHP de en çok hatayı tırnak kullanımında yanlışlık yaparsan alırsın. ama çeşitli şekillerde denersen daha az hata yapmaya başlarsın.

Yukarıda söylediğin "orda ki örneklerin çalışmaması" da genelde buna benzer hatalardan kaynaklanır.Örneğin orda ki örnek kod çalışmıyor mu? kullanılan fonksiyon hangisi ise PHP manuelden o fonksiyonun kullanımına bakarsın, emin ol anlarsın, elden geldiğince basit örnekler vermişler, hatayı bulabilirsin.Bulmaya çalışırsın.İşte bu pratik yapmaktır ve emin ol farkında olmadan kafana yerleşir.

Benim söylemek istediğim buydu, yoksa yukarıda verdiğim dökümanlar da aslında çok basit kalıyor ki bunu zaman geçtikçe anlarsın , ama yine de temelde en gerekli şeyler yazılıdır onlarda.

Her işde olduğu gibi bu da bir azim meselesidir.Umarım başarırsın.Yanlış anladığım için de tekrar özür dilerim ama söylediklerimin bir çoğu geçerlidir ( pratik meselesi ) . Neyse takıldığın yer olursa elimden geldiğince , bildiğimce yardımcı olmaya çalışırım.

• "acayip" Arkadaşım!

Söylediklerinin yanlış olduğunu söylemiyorum zaten ama lütfen benim de ne demek istediğimi iyi anla...
    Bak şöyle bir örnek vereyim:

Mesela html dilinde bir siteyi ziyaret ediyorum ve hoşuma giden bişey oluyor hemen nasıl yapıldığını kaynak koduna bakarak görüyorum ve bunu tatbik ederek öğrenebiliyorum...Ve ayrıca html dilinde yazılan ve bilmediğim dökümanları hemen kavrayabiliyorum...Ayrıca html de deneme yanılma metodu da bir avantaj...

Oysa Php de bu avantaj yok ...Yani bir php sitesini ziyaret ettiğimde hoşuma giden bişeyin kodunu görme imkanım olmuyor...

Buradan hareketle o söylemiş olduğun dökümanlar bilgi için evet çok önemli temel taşlar fakat bunları bütün yapmak için herhangi bir bilgi yok... Yani daha açık bir şekilde belirtmek gerekirse if else hakkında bilgi veriliyor ama bunu nerede kullanabileceğimizi örneklerle belirtmiyor... Bu da tıkanıp kalmamıza sebep oluyor...döngülerden bahsediliyor ama uygulama alanı nerededir söylenmiyor... Konuların bir birinden kopuk olduğunu söylemekteki amacım bu yani...

Mesela bir ziyaretçi defteri hazırlandığında o dökümanlarda anlatılanlardan hangileri kullanılıyor...Ya da bir siteye konulan bir kullanıcı giriş bölümünde hangi anlatılan konulardaki kodlar kullanılıyor... Ve ya siteye konulan sayaçta o ezberlediğimiz hangi kodu uygulamamız gerekiyor...

Bunun mantığını zaten çözmüş olsam o yazılanlar benim için bir hazine değeri taşır...

Umarım anlatabilmişimdir...

Ayrıca "hatayı anlayıp özür dilemek büyüklüktür" bunun için de tşk ederim...

• maratbilgin , arkadaşım şimdi şöyle bir şey var, PHP o kadar geniş bir dil ki neredeyse istediğin herhangi bir şeyi yapmak için bir kaç yol olabiliyor.Veya aynı fonksiyonların farklı kullanım şekilleri olabiliyor.

örneğin aklıma gelen en basiti:

mesela formdan gelen $ay değişkenine göre işlem yapacağız, sadece ekrana şu mevsime gelir diye yazdıracağız diyelim.Fazla uzatmamak için sadece ocak veya temmuz geldiğini varsayıyorum:

$mevsim1="Yaz";
    $mevsim2="Kış";

önce formdan gelen veriyi alıyoruz:
    $ay=$_POST['ay'];

şimdi ay değişkenini aldık.Şart koyacağız en basit şartlı ifade " if " değil mi.Nasıl yazarız :

if( $ay =="temmuz"){
    echo $mevsim1 ;
    }
    if( $ay=="ocak"){
    echo $mevsim2 ;
    }

bu birinci şekil.İkincisi else kullanırsın:

if( $ay =="temmuz"){
    echo $mevsim1 ;
    }

else{
    echo $mevsim2 ;
    }

üçüncüsü ternary operatör kullanırsın bu hem daha çabuk olur hem daha hızlı:

if( $ay=="ocak") ? echo $mevsim2 : echo $mevsim1 ;

dördüncüsü direk echo ile şartı yazarsın, bu hepsinden hızlıdır:

echo ( $ay=="ocak") ? $mevsim2 : $mevsim1 ;

beşincisi switch kullanırsın:

switch ( $ay){

case $ay =="temmuz" :
    echo $mevsim1;
    break;

case $ay =="ocak" :
    echo $mevsim2;
    break;

}

veya svitchde kısaca yazılır:

switch ( $ay){

case "temmuz" :
    echo $mevsim1;
    break;

case "ocak" :
    echo $mevsim2;
    break;

}

veya başka bir yöntem değişkenin değerini duruma göre verirsin:

$mevsim=($ay=="ocak") ? 'Kış' : 'Yaz' ;
    echo $mevsim;

gördün mü en basit bir şey için bile kaç tane yol var. Benim sana tavsiyem Host script gibi sitelerden scriptleri indirip orada kullanılan fonksiyonları incelemndir. Ki bunun dediğin gibi HTML yi farklı kaydedip incelemekten bir farkı yoktur.Şimdiden başarılar dilerim.Dediğim gibi takılırsan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• Forumlarda genelde mesaj sayısı artın diye konuya vakıf olsa da olmasada tek kelimelik hatta ve hatta (+1) iki karakterli yanıtlar verilebilirken, hiç üşenmeden bir fonkisoyun altı yolu olduğunu örneklerle açıklayabilmen gerçekten beni etkiledi...Bu yazından sonra daha fazla konuşmaya gerek yok sanırım... dediğin gibi scriptlerle başlamam gerekecek... Bu işin üstesinden ancak bir yerden başlayıp kafama takılan ve yapamadığım bölümleri sorarak gelebileceğim sanırım... O nedenle bilgi ve yardımların için tşk ederim...
  • Seçkin yayınlarından Özgür Karaçayın Php Ve Mysql adlı kitabı var ben ondan oğrendim imzadaki de ilk sitem.
    Bu kitabı herkese tavsiye ediyorum.
    Anlatımı kolay ve nesne yönetimli programlamaya kadar her şey var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NmC

Seçkin yayınlarından Özgür Karaçayın Php Ve Mysql adlı kitabı var ben ondan oğrendim imzadaki de ilk sitem.
    Bu kitabı herkese tavsiye ediyorum.
    Anlatımı kolay ve nesne yönetimli programlamaya kadar her şey var.

NmC Arkadaşım!
    Sitene baktım ve hoşuma gitti...Hoşuma giden kısım hazır portal olmaması[Forum bölümü buna dahil değil sanırım:) ] yani birinin kendi çabalarıyla yapıp oluşturması ve emek vermesi...Benim de amacım bu yani parmaklarımla kodları yazarak bir ziyaretçi defteri oluşturmak ya da ne bileyim bir sayaç yapmak yani ben yaptım diyebilmek...

Siteyi yapan kişi Yorgunbilgin sanırım...Yukarıdaki arkadaşımızın bahsettiği kişi de sen olmalısın ... Yakında da bu konuda yazılarının olacağını söylediler... Php hakkında yazı yazmayı ders vermeyi düşünüyorsan sana bi arkadaş tavsiyesinde bulunmak istiyorum... Anlatım dili çocuklara hitap edecek bişekilde olursa bunu anlamak herkez için kolay olacak...

Ayrıca vermiş olduğun kitap yazarı adı sanırım Özgür Karaçayın yerine de Özgür Çaycı olmalıydı ...Bilmem yanılıyor muyum?

Kitap hakkında da yapmış olduğum araştırmada yapılan yorumlar hep olumlu...
    Benim gibi php den anlamayanlar için uygun bir kitap olduğu söyleniyor... Bu kitabı alıcam... Ve eğer söylenilen adreste ders vermeyi de düşünürsen seni de takip ederim...

Yardımların için tşk ederim...

• ya yazarın adını yanlış verdiim için ozur dilerim
    Evet bu siteyi Yorgunbilgin ile birlikte yaptık Onun payı daha fazla
    Ben bu işi seviyorum ve geliştirmeye de devam ediorum yakında daha iyi bir siteyle karşılaşabilirsiniz.
    Şu anda yapım aşamasında :DDDD
  • Hem sayacımız hem ziyaretci defterimiz var tamamen bizim urunumuz.
    :D Toplam 1421 kez ziyaret edildi.

• Evet gerçekten o kitap çok güzel...
    Bu aralar yine yoğun olduğum için foruma giremiyorum...

Neyse evet NmC arkadaşım ile şu an çok güzel bir siteyi bitirmek üzereyiz profesyonel anlamda 2.sitemiz olcak ama cidden bu çok daha güzel özellikle programlama açısından...

Bu arada NmC sana bazı şeyleri ekliim
    1-) Sayacı biz yapmıştık
    2-) Anketi biz yaptık
    3-) Üyelik sistemini biz yaptık
    4-) Haber Kısmını Biz yaptık
    5-) Resim Scriptini biz yaptık.
    6-) Admin Panellerini biz yaptık
    7-) Öğrenci panelini biz yaptık
    8-) Özel mesajlaşma sistemini biz yaptık

Yawwwwww nie uzattım ki bu kadar BÜTÜN SİTEYİ BİZ YAPTIK İŞTE

• asgrafik@hotmail.com

Ekle Ben Sana Veririm Hem Ufak hemde Sağlam bir Döküman ;)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.