Biz ufak çaplı bir şirket kurmayı planlıyoruz. Bu şirkette 4 tane birim/departman olacak. Bilgisayar ve ağ konusunda az çok bilgim var ama daha önce böyle bir kurulum yapmadım. Her birimde 4 veya 5 PC olacak. Bu PC ler her birim kendi içinde ve birimler arasında paylaşım ve haberleşme olacak şekilde dizayn edilmesini istiyoruz. Bunun için Ana Server ve Switch ler yardımıyla yapacağız sanırım. Yalnız bu altyapıyı yaparken bu kurulumu nasıl yapmalıyız hem yazılımsal hem donanımsal. Bununla ilgili bir video bir döküman veya buradan cevap olarak yardım ederseniz sevinirim. İyi forumlar.
öncelikle birimler ve birbirleriyle nası bağlanacağı belirlendikten sonra(aynı-farklı bina, aynı ağ, farklı broadcast channel vs.) buna uygun ağ topolojisini belirlemek ve daha sonra cihaz sayısının artması olasılığına karşı uygun switch ve routerlar kullanmanız gerekir. Anlattığınıza göre şimdilik küçük bir ağ olsa da olası genişlemeler de göz önüne alınarak profesyonel bir network uzmanından yardım almanızı öneririm.