Şimdi Ara

Bir şeyler istemek ve istememek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuyu açmak istiyordum ( bu hatayı da bizzat kendim yaptığımdan söylüyorum ) hayatta bazı şeyleri doğrudan istemeyin. Hayatta doğrudan istenilen bazı şeyler kanaatimce istenildiği şekilde elde edilemez, elde edilse bile beklenen zihinde büyütülen o beklentiyi karşılayamaz.

Güzel bir arabam olsun istiyorum diyen adamın büyük ihtimal güzel bir arabası olmayacaktır. Olsa bile o arabayı düşündüğü kadar benimsemeyecektir taşıttan öteye gitmeyecektir hatta beklediği taşıt gereksinimini,etkinliğini de karşılamayacaktır. Ben küçükken çok bilgisayar istedim, ailem aldı fakat görüyorum ki o yıllarda alınan bilgisayar bana hiçbir şey katmadığı gibi ömrümden çok şey götürdü. 11-12 küsür yıldır evde bilgisayarımı kullanıyorum. İki bilgisayarı da ailem aldı ( ilki 11 yıl önce ikincisi 5-6 yıl önce ) borçlandılar ettiler. Emeklerini, harcadıkları maddi kaybı küçümsemek gibi olmasın eğer bilgisayar istemeseydim , çocuk aklı ile bunu aileme direttirmeseydim şuan çok daha iyi bir bilgisayarı kendim alabilmiş olurdum diye düşünüyordum.

- İlkokulu hatırlayamasamda çok hatırlasamda direk beklediğim istediklerim olmadı. Olsa bile istediğim gibi olmadı. Eğlenceli, keyifli,faydalı bir ilköğrenim göremedim.

- Ortaokula geçerken çocuk aklı ile hiçbir şey istemedim. Taşındık güzel bir muhite güzel bir sınıfım oldu güzel bir okulum oldu , güzel ideal bir yere gittim. Fakat bu sefer yeni geldiğim okulun 5. sınıfında çalışkan,başarılı bir öğrenci olmak isteyen ben 6.sınıftan itibaren öğrencilikten duvara tosladım kötü notlar ile yarım yamalak , devamsızlıklarla ortaokulu tamamladım.

- Ortaokulda etrafımda liselileri görüyordum. Güzel güzel eğleniyorlardı bizden daha bağımsızlardı. O zamanda lise ve ortamı ne güzel inşallah benimde öyle bir lise hayatım olur düşüncesine girdim. Olmadı. Ben biraz eğlenceli, biraz faydalı , beraber güzel etkinlikler yapılabilecek nominal arkadaşlar ve ortam istiyordum. Olmadı anadolu teknik lisesine girdim.

- Lisede ilk başta umudum kırılmış olsada başlarda sıkıntı yaşamadım hatta mutluydum. Lisede ilk sınavımda ortaokulda hiç başaramadığım bir notu Matematik sınavında aldım. Konunun başında takip edip çalışmıştım. Fire vermeyince yüksek olmasa da iyi bir not alınca oluyormuş duygusunu tattım ve sevdiğim,bildiğim alan üzerine olunca. Kendimi başarılı hissetim derslerde anlatınları biliyordum. Ortamı sevdim burada başarılı olacağım çünkü en önemli teknik konuların ciddi bir kısmında tecbüreliyim dedim. Okuldan tiksinir hale geldim, devamsızlıktan sınıfta kaldım hemde 4 yıllık lise hayatımın son senesinde son yaz döneminde.

- Lisede sorunlar başlamadan önce iyi bir ortam, beklediğim keyifli anlar üniversitede olur olmalı dedim, kazanamadım.Lise'de son sınıfta dershane başlamak istedim hem okuldakine göre farklı ortam , arkadaşlar olsun düşüncesi hem biraz dişe dokunur ders öğreniriz mantığı ile, ( biraz cinsel hormonların etkisi ile sınıfın en azından %30'unun kız olduğu bir ortam olsun istedim ) öyle kaliteli Türkiye çapında ciddi sayıda dershanaleri bulunan isim yapmış bir dershanede en düşük puanlılar sınıfında 18-19 erkek , 2 kızlı bir ortama girdim. Okulda açığa geçip , dershanede puanı yükseltip iyi bir sınıfa geçeyim kötünün iyisi bir üniversiteyi İzmir'de kazanayım dedim. Dershaneyi bıraktım , okulu bıraktım, üniversite sınavına giremedim.Açık liseye yazılmak istiyordum ailem okula bir gitti bir yanlış anlama üzerine açık meslek lisesine yanlış anlaşılma sonucu ikna etmişler beni açık mesleğe yazdırdılar. Dedim bunun böyle kötü şartları var biliyorum ben o yüzden zaten meslek lisesini bırakıyorum, dediler ki işe girip çalışacaksın staj satacaklar okula sadece sınavlarına gireceksin hem maaş alacaksın hem diploma. İyi güzel öyleyse dedim. Gittik 200 küsür TL bayıldık kayıt olduk.

İşe girip çalışmak gibi bir durum yokmuş örgün meslek lisesinde yapmam gereken 3 aylık yaz stajı, açık meslek lisesinde 8 ay oldu. Stajyer maaşı ile sabahtan akşama normal mesai ile çalışan biri gibi çalışacaksın. Akşam okula gelip derslere gireceksin. Dönem dönem sınavlara gireceksin. Diplomanı alacaksın. Açık meslektende kaldım, aileme dedim iş dediniz staj istediler, devamsızlık yok diye anlamışsınız devamsızlık zorunluluğu varmış 1 yıl boyunca. Açık meslekten kaldım. İkinci dönem açık liseye yazılmayı kafaya koymuştum aynı zamanda bir sınavada girip artık iyi kötü bir üniversite ne olursa olsun kazanayım moduna girdim ki okula gittim sen sınava kaydolamıyorsun sistem seni kabul etmiyor dediler. Niye diye sordum sen açık meslekten sınıfta kaldın şuan için açık düz liseyede kayıt olamadığın için ösym seni kabul etmiyor dedi öğretmenim. Bende teşekkürler seneye artık dedim. Ve de sormak istedim neden ailemi açık meslek lisesine ikna ettiniz diye soramadım ama farklı bir şey sordum 2. dönem aynı okuldan açığa kayıt olmak için gerekli evrakları teslim alırken açık meslek ile düz açık lise arasındaki fark nedir, açık lisenin avantajı nedir diye. Üniversite okumak isteyen için ciddi bir farkı yok, liseden sonra direk işe girip çalışmak isteyen için açık meslek faydalı dedi öğretmenimiz. İçimden ah eh öğretmenim,hocam ne için aileme böyle söylemediniz de açık mesleği sevdirdiniz diye düşünüp çıktım.Buradan toplumdaki meslek lisesini meslek edindirme kurumu olarak düşünenlere tebrikler iletiyorum. Bu algı sayesinde teknik liseler , o alanı seven öğrencilerden ziyade puanları iyi yerlere yetmeyip en kötü bir mesleği olsun, en azından düşük puanlı teknik lisede olsa anadolu teknik lisesi algısı ile yerleşen öğrencileri kabul ediyor.

Okul sorumluluğum kalmamıştı artık resmen özgür biriydim. Okuldayken okulu hapishane gibi görüyor özgür olup istediğimi yapmak istiyorum deyip park,bahçelerde boş boş oturuyordum ayazda,karda kışta. Buz gibi havada harçlığı sigaraya gömmekten dolayı bir şeyler alamadan saatlerce oturabilmek, sıcak kaloferlerin yandığı okuldan daha keyifli geliyordu bana. Çünkü okulu istemiyordum. Sigara demişken ortaokuldan itibaren arkadaşlarım sigara içerdi. Bir iki kez denedim sevmedim,sevemedim başlamadım ( 6-7. sınıftan itibaren arkadaşlarım sigara içerdi) Sevmedim,başlayamadım,başlamak istemediğim sigaraya lisede son yılda başladım. 1.5 yıl kadar günde 1 paket içtim tabi yine işe yaramaz psikolojik çöküntü içerisindeki bir eziklik hali ile ailemin parası ile içtim. ( Ailem eğitimsiz,anlayışsız değil sadece eğitim konusunda yeterli bilgiye , bilgiye sahip olduğu konularda bile uygulayabilecek,denetleyebilecek zamana ve maddi imkana sahip değiller. Toplumun çoğu eğitim konusunda çocuğunu okulun eline bırakıyor, kimse çocuğunuzu sizin kadar iyi eğitemez hatta bırakın sizi ilkokul haricinde kimse kimseyi uzun süreçte iyi eğitemez doğru başarılı eğitimin ilk kuralı kişiye kendi kendini eğitebilmesini sağlayacak yetenekleri,kabiliyetleri,tecrübeleri kazandırmak )

Özgürlük istiyordum dedim ya özgürde olamadım vaktim vardı ama vakti mantıklı şekilde ne bilgi,tecrübe anlamında değerlendirebildim ne de nakite çevirebildim. Bir tek 1.5 yıl sonra sigarayı bırakmak istedim bıraktım. Nasıl bıraktım, niye böyle bir terslik oldu anlamadım. Farkına vardım ki bazı istesemde sahip olamayacağım,yaşayamayacağım şeyler istemediğimde gerçekleşebiliyor fakat bazı şeylerinde gerçekleşebilmesi için istemek gerekiyor. İsteyip de gerçekleştiremediğim,sahip olamadığım şeylerle istemeyip de sahip olduklarımı görünce neyi isteyip, neyi istememek gerekiyor bilmiyorum fakat şunu belirtmeliyim yapay istekler beklendiği tadı vermiyor gibi. Lüks bir arabam olsun diyeceğinize ya arabalara hasta olun yüksek fiyat düşük fiyat farketmeksizin teknolojisine konforuna gücüne imrenerek beğenerek araç alın yada manevi değeri yüksek eski spor,klasik arabaları alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 25 Aralık 2017; 2:17:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.