Şimdi Ara

Bir sene daha beklemek kayıp mı? Pişman mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
1.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tm3 sıralamam 30k ve bu yıl düzgün çalışamadım geometri üzerine hiç düşmedim 5d 13y vardı öyle diyim. sizce haftaiçine kalmak daha mı avantajlı yoksa şuan yeditepe tam burslu sosyoloji istanbul işletme vs oluyor direk gitmeli miyim? İkinci seneye kalanlar pişman mısınız?

• Ben pişmanım hocam.Geçen seneyle sıralamam aynı geldi.Tabiki ben çalışmadım her şey kendinde bitiyor ama çok iyi düşünmen lazım
  • pdr fln tutmuyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bs35

quote:

Orijinalden alıntı: blackcek14

Ben pişmanım hocam.Geçen seneyle sıralamam aynı geldi.Tabiki ben çalışmadım her şey kendinde bitiyor ama çok iyi düşünmen lazım

peki daha avantajlı değil mi okul olmaması açısından? yani bu avantajı doğru kullanmayı başardıktan sonra düzenli çalışmayorla çekilebilir mi yoksa bıkkınlık oluyor mu?

Bana da öyle geliyordu gel gör ki tembellik var.Emin ol okulun varlığı veya yokluğu ders çalışmamana engel değil.Senin kafanı bulandırmak istemem ama duurum bence böyle .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alice_wonder

pdr fln tutmuyor mu?

istanbulda tutmuyor ne yazık ki :( bahçeşehir pdr açılacak kaç binle alır bilmiyorum..

git anadolu'ya pdr her yerde okunur(maddi imkan varsa)
  • kayıp değil bence ama gitmeni öneririm çok istemiyorsan kalmak çünkü ben 3 kere girdim ikincisinde yükselttim 3.sünde yükseltemedim hem çalışmadım çok bıkkınlık vardı hemde strese girdim mutlaka olmalı son şansım diye o nedenle imkan varsa kendinize güvenmiyorsanız istediğiniz bölüm nerde tutuyorsa gidin.
  • Gitmeni öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tercih yapsak mı ki bu sene?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kız/erkek ne farkı var onu anlamadım da ben kaldım pişman değilim sayısalda 43k dan 4.7k ya geldi, pişman olmam söz konusu bile değil. Eğer bu sene aksilikler yaşadığını düşünüyorsan bir sene daha hazırlanabilirsin.

• Gelecek sene çok zorlayamayacaksan ki unutma koca bir yıldan bahsediyoruz yazma derim.Çünkü yazmamaya yatkın görünüyorsun.Ama benim fikrim 30k sıralama ile kesinlikle yaz git.tm1,tm2 de o civarlardadır ing iktisat/işletme düşünebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BilinmeyenArtist -- 10 Temmuz 2013; 2:36:07 >
  • Benim çoğu arkadaşım mezuna kaldığı için pek bi sıkıntı yaşamadım gidenler de zaten illere dağıldığı için asıl kopanlar onlar oldu, psikolojik olarak ise herkes farklı etkilenir ben giden arkadaşların rahatlığını düşünmemeye çalıştım.
    Bir yıl serbest çalışmak(burdan okul olmamasını anladım yoksa dersaneye gideceğini sanıyorum) ortalama başarıyı yukarıya çeker ama bu sana da bağlı bir durum
    Ben tercihlerden sonra(Ramazan yeni bitmişti) çalışmaya başladım ama çok yuzeysel bi biçimde(dersanede üst sınıfa düşme amacıyla)

• benim tm2 34k,tm3 27k
    devlette iyi yer olmuyor. ozelinde de. yazmicam seneye kalacagim. maddi durumum yetersiz ama allah korusun seneye de siralamam artmazsa ozel yazarim burssuz, ortalamami yukseltip burs almaya calisirgm.

• Rica ederim. Açık konuşmak gerekirse bu sıralama bana sürpriz oldu, ygs1-2 20kdaydım, lys mat sağolsun böyle geldi(benim netim çok aşırı yüksek değildi, sınav zormuş)
    Düzenli çalışma sistemim yoktu, sene içinde bıkkınlık gelen zamanlar oluyor elbet, mesele bunları atlatmak.
    Ve tm öğrencilerinde bir baştan kaybetmişlik oluyor. Mat2yi ve geoyu yapamıyorum diye baştan pes edenler az nete tamah edenler var. Sene boyunca edebiyat çalışmadan(mezun olduğum için okuldan gelen bilgiler de hatırlanmıyor) tm1 4.8 tm2 5.9 tm3 7.3 yapılıyorsa ilk 10 k hiç zor değil kendine güveniyorsan kal.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zorakimüh

kayıp değil bence ama gitmeni öneririm çok istemiyorsan kalmak çünkü ben 3 kere girdim ikincisinde yükselttim 3.sünde yükseltemedim hem çalışmadım çok bıkkınlık vardı hemde strese girdim mutlaka olmalı son şansım diye o nedenle imkan varsa kendinize güvenmiyorsanız istediğiniz bölüm nerde tutuyorsa gidin.

peki ikincisinde herkes üniversitedeyken ders çalışıyor olman olumsuz etkiledi mi sosyal ve ders çalışma anlamında? bir yıl serbest çalışmak ortalama bi başarıyı yükseklere çekmez mi?

peki ne zaman çalışmaya başladın tercihlerden sonra mı?

ben tercihlerden sonra başladım başta iyi gitti dershanede 2.sınıftaydım ama dediğim gibi sonradan tıkandı bir yerde ikinci yıl çok hissetmedim herkes gitti diye çünkü yakın çevrem ikinci yıla kalmıştı yüksek istedikleri için sorun yoktu yani ama ben biraz sosyal biriyimdir biraz rahatlık oldu istediğim sonuca ulaşamadım yükselsede bir yıl daha kaldım üstüne işte o zaman psikoloji ciddi bir faktör oldu herkes ünide sen çalışıyorsun ve nolacağı belli değil son şansın aile faktörü var birde ben hep ortalama bir öğrenci oldum bu nedenlede ailem pek kalmamı istemedi ben yinede kaldım ama sınav anında aşırı bir stres vardı ve en kötüsünü o zaman yaptım ki normalde stresli biri değilimdir.yani başarıyı yükseğe çekersin ama istediğin seviyeye gelmesi için hem psikolojik olarak hemde çalışma olarak elinden geleni yapman gerekiyor yani kalınca illa yükselcek diye bir şey yok ben onuda göz önünde bulundurmanı istedim.kaldığım için pişman değilim ama şimdiki aklım olsa ilk yıl şimdi girdiğim bölüme girer hazırlığı atlar 1 yıl okur tekrar girerdim hem ünili olmuş olurdum stres olmadan tekrar hazırlanırdım zamandan kazanırdımmezun hikayeleri çok bende olumlu örneklerde var çok başarılı yakın arkadaşlarımdan biri ikinci yıl bayıldı mesela 3 yıla kalmak zorunda kaldı yani bu tip şeylerde olabiliyor.

• quote:

ben izmirde yaşıyorum bi de kız oldugum için alışmam daha zor gibi geliyor

tam aksi bizim gitmemiz gerekli bence, kendi adıma söylüyorum eger üni. de kalırsam sanırım hala tek bildiğim yemek yayla çorbası olacak. Makarnayı bile kötü yapıyorum
  • ideallerin varsa ve kendine guveniyorsan bir sene hicbir sekilde kayip degildir. Bilmiyorum belkide mezuna kaldigimdan dolayi boyle dusunuyorum. Ama inaniyorum kendime, basarilar.

• arkadaşım ben kalırım deli gibi çalışırım diyordum ama maalesef öyle olmuyor çok da çalışamadım. ama bi arkadaşım çok çok iyi çalıştı 26 dan 3 bine çekti bu yıl. mf den bahsediyorum tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the catcher

arkadaşım ben kalırım deli gibi çalışırım diyordum ama maalesef öyle olmuyor çok da çalışamadım. ama bi arkadaşım çok çok iyi çalıştı 26 dan 3 bine çekti bu yıl. mf den bahsediyorum tabi.

Önemli olan duzenli çalışmak değil mi? Yani eksiklerini bilip onların üstüne düşmek ve her şeye zaman ayıracak şekilde programlamak kendini

• ne. saçma bir başlıkya çalışırsan ve psikolojini kontrol edebilirsen tâbiki çekersin yok yapamam dersenyaz git sana bir örnek vereyim çocuğun biri ilk yıl 140 bininciydi ikinci yıl 3 bindeydi yani herşey sana bağlı dostum yok ben tam çalışamadım okul engellledi diyorsan kal ve çalış unutma psikolojinide yabana atma

• quote:

quote:

quote:

quote:

kayıp değil bence ama gitmeni öneririm çok istemiyorsan kalmak çünkü ben 3 kere girdim ikincisinde yükselttim 3.sünde yükseltemedim hem çalışmadım çok bıkkınlık vardı hemde strese girdim mutlaka olmalı son şansım diye o nedenle imkan varsa kendinize güvenmiyorsanız istediğiniz bölüm nerde tutuyorsa gidin.

peki ikincisinde herkes üniversitedeyken ders çalışıyor olman olumsuz etkiledi mi sosyal ve ders çalışma anlamında? bir yıl serbest çalışmak ortalama bi başarıyı yükseklere çekmez mi?

peki ne zaman çalışmaya başladın tercihlerden sonra mı?

ben tercihlerden sonra başladım başta iyi gitti dershanede 2.sınıftaydım ama dediğim gibi sonradan tıkandı bir yerde ikinci yıl çok hissetmedim herkes gitti diye çünkü yakın çevrem ikinci yıla kalmıştı yüksek istedikleri için sorun yoktu yani ama ben biraz sosyal biriyimdir biraz rahatlık oldu istediğim sonuca ulaşamadım yükselsede bir yıl daha kaldım üstüne işte o zaman psikoloji ciddi bir faktör oldu herkes ünide sen çalışıyorsun ve nolacağı belli değil son şansın aile faktörü var birde ben hep ortalama bir öğrenci oldum bu nedenlede ailem pek kalmamı istemedi ben yinede kaldım ama sınav anında aşırı bir stres vardı ve en kötüsünü o zaman yaptım ki normalde stresli biri değilimdir.yani başarıyı yükseğe çekersin ama istediğin seviyeye gelmesi için hem psikolojik olarak hemde çalışma olarak elinden geleni yapman gerekiyor yani kalınca illa yükselcek diye bir şey yok ben onuda göz önünde bulundurmanı istedim.kaldığım için pişman değilim ama şimdiki aklım olsa ilk yıl şimdi girdiğim bölüme girer hazırlığı atlar 1 yıl okur tekrar girerdim hem ünili olmuş olurdum stres olmadan tekrar hazırlanırdım zamandan kazanırdımmezun hikayeleri çok bende olumlu örneklerde var çok başarılı yakın arkadaşlarımdan biri ikinci yıl bayıldı mesela 3 yıla kalmak zorunda kaldı yani bu tip şeylerde olabiliyor.

Haklısın psikolojik anlamda hazır olmak cok önemli, ben de girip üniversitedeyken hazirlanmayi düşündüm ama Izmirden istanvula gidicem yeni çevre derken çalışmam daha zorlaşır evdeki konfor olmayınca, ve okul puanim da düşsün istemiyorym düşerse fulle yakın yapmam gerekecek

zaten bence asıl istediğin olmuyorsa ama okumak istediğin herhangi bir başka bölüm oluyorsa oraya gidersin yada yeteneklerine ilgi alanına göre bir yer seçip hedef büyükse 1 yılı gözden çıkaracaksın ama ilk yılı olan idealistse ve stresini dengeleyebilirse bence kalsın mezuna ama bu dediklerim yoksa kalmasın bu şekil yapsın.

• Sosyolojiyse birdaha düşün.Rehabilitasyonda işe girmek için bile ilk önce Felsefe Öğretmeni olman lazım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.