Şimdi Ara

Bir otomobil en fazla kaç yıl kullanılabilir? (Trafikte 30 yaş üstü araç pek yok) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Parcaları elden gecirilirse 1957 model arabayı da yürütürsün fakat millet kullanmayı tercih etmiyor demek ki.. Ayrıca daha 4 sene önce, 94 Model Mazda 323 kullanıyordum ve konsoldaki elektronik saat bile calısıyordu arac hemen hic arıza yapmıyordu önce 2010 Ford Focus'a gectim bu aracı 94 Mazda'ya göre konforsuz buldum, sonra 2017 Honda Civic'e gectim bu güzel fakat yine de 94 mazda zevki alamıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Nisan 2024; 16:18:3 >
  • benim komşularda gidenler var önemli olan ustalar bakımları düzgün yapsın

• sissil kullanıcısına yanıt

70-80 model ama onlara parça üretiyorlar da ondan yoksa belki her araca parça bulunabilse belki çok daha fazlasını görebiliriz tabi ustalıkta önemli ustası ölmediyse :D

• arabayla işi olmayan biriyim, iki motosiklet var bende... öncelikli kriterim güç, ses ve sağlamlık; bu kriterleri barındıran fiyat performans ürünü ne ise onu tercih ederim... mesela 2 milyon lira bandında araba sahibi tanıdıklarım var ve arabaları 2018 model falan. ben onların yerinde olsam alacağım araba Mitsubishi Lancer Evo VIII olur... çünkü aradığım kritere sahip başka bir araba yok.

hatta bir tane ilan koyayım, arabanın güzelliğine bakar mısınız, videolu bir ilan, videoyu açın arabanın sesine de bakın, harika bir makine.

yani modeli isterse 2142 model olsun, benim istediğim kriter olmadıktan sonra sıfır arabayı ben ne yapayım? aslında araba da seven biriyim ama motosiklet daha ağır basıyor ve parasızlıktan dolayı arabayı hiç düşünmüyorum bile... yoksa ara sıra rüyamda "Toyota Supra" gördüğüm oluyor.

Bir otomobil en fazla kaç yıl kullanılabilir? (Trafikte 30 yaş üstü araç pek yok)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-evo-8-full-forged-600hp-takasa-acik-1103852939/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 25 Nisan 2024; 16:49:5 >

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

hocam senin o parçası elden geçirilse dediğin bırak 57 modeli hatta 87 model olsun motor revizyonu , çürük çarıklar, ıvır zıvır derken zaten 0 egea parası harcarsın muhtemelen ve düzende tutamazsa ayvayı yedin demektir asıl sorun orada başlıyor elden geçirme durumu. Bugun en kötü çıkma motor alsan atıyorum 94 mazdaya 100 bin işçilikle beraber harcarsın sanırım. E o motorda daha kaç sene gider elektrik kabloları vs parça bulmak lazım usta bulmak lazım haftalarca sanayide zaman lazım

• 3000 KM bile gider..

• alacak gücüm olsa ben de yeni model araç kullanırım. bizdeki parasızlıktan. trafikte gördüğüm kadarıyla %95 5-10 yaşında araçlar var insanlarda.

• 57 model konusu söyledigin gibi fakat bu tarz araclar var düğünlere kiraya falan veriyorlar gelin arabası yapıyorlar ya da baska amacla kiralıyorlar yürür calısır durumda özel amacla elden geciriyorlar restorasyonunu yapıyorlar fakat nadirdir burada bu tarz bir aracı kiraya veriyorlardı bizzat görmüstüm..

mazda 323 konusu daha farklı o aracların parcaları hala yaygın sekilde özellikle yan sanayileri bulunabiliyor ve parcalar pahalı degil ayrıca benim mazda, ilk sahibinden alınma ve nadir orjinallikte az binilmis motoru bitmemis bir aractı.. bu kadar eski olup motoru bitik olmayan arac kolay denk gelmez fakat acele etmezseniz bulursunuz.. cok kaliteli bir arac gercekten millet hala ikiye bölünen 90 model doğan kullanıyor onlara kıyasla cok üstün ve dayanıklı aractır oldukca konforludur ve sürüsü zevklidir.. fakat yine de eski oldugu icin hevesimi alınca elimden cıkarttım ford aldım o arabadan sonra 2010 model ford kütük gibi geldi ayrıca malzeme kalitesi de 94 mazdadan daha düsüktü yine de kötü arac sayılmaz fakat beni tatmin etmedi.. yine gittim daha yeni model bir Honda aldım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Nisan 2024; 18:47:39 >

• ONY86 kullanıcısına yanıt

Benim param var isteseydim ikinci el yüksek model bir merso bile alabilirdim fakat o parayla ev alacağım ayrıca mesela 200E eski mercedes olsa zevkle binerdim.. Tercih etmedim temizini bulmak icin ugrasmadım fakat binilir yani cogu yeni arabayı tokatlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Nisan 2024; 19:3:0 >
  • 15 yıldan sonra arabaların her tarafi ayri oynamaya başlıyor

20 yaş üstüne en azindan uzun yollarda izin verilmemesi lazim en ufak kazada kağıt gibi paramparca oluyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi crv var 2009 bide polo 2012

satıp 2 tane sıfıra yakın egea da alabilirim ama ne gerek var Bir otomobil en fazla kaç yıl kullanılabilir? (Trafikte 30 yaş üstü araç pek yok) 

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt

birinden birinin motoru eline alıp 300 bin harcayınca anlarsın

mersedesi ile 1.000.000 km yol yapan bi adam vardı. Ben 10k yolu geçtim aracı alalı, 294.000 km'de. 3-5 sene sonra yakıt alacak halimiz de kalmayacağı için dert etmiyorum.

Bir otomobil en fazla kaç yıl kullanılabilir? (Trafikte 30 yaş üstü araç pek yok)
    Bir otomobil en fazla kaç yıl kullanılabilir? (Trafikte 30 yaş üstü araç pek yok)sabah
    Mercedes arabasıyla 1 milyon km yaptı! 25 yıl önce aldığı aracın motoru şaşkına çevirdi
    https://www.sabah.com.tr/galeri/otomobil/mercedes-arabasiyla-1-milyon-km-yapti-25-yil-once-aldigi-aracin-motoru-saskina-cevirdi/6

Mercedes milyon KM rahatlıkla yapar zaten onların milyon KM'yi gördüğü iyi biliniyor.. Honda ve Mazda gibi japon motorlar 500000 km yapabilir fakat rektefiye falan görmeden milyon yapmaz bunlar beklentiler tabii ki en iyi sartlarda böyle.. Fakat cogu ucuz arac en iyi ihtimalle 350000 yapabilir yani motorların kalitesinden kaynaklanıyor.. Ucuz alman araclarında ve hatta yine düsük seviye ford gibi araclarda malzeme kalitesi de dandik oluyor zaten direksiyonlarda soyulma, ic malzemelerde soyulma koltuk ayar kafalarında kırılma gibi ici kalitesizlikten dökülüyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Nisan 2024; 8:58:21 >
  • Broadway, 131 serisini daha 10 sene görürsünüz. 124 pek yok, 131 1300 motor olanları bitti ama 131 şahin ve doğan dolu.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

O araçlar fiziksel olarak çürümedikten sonra trafikte kalır bence. İçimizdeki fakirlik. 350kya güzel bir araç alanıbiliyorken broadwayini satmaya çalışan süper zekalar vardı. Gerçekten bi yaş belirlenip, o yaşı geçen araçların trafikten çekilmesi gerekli. Sahibi iyi bakıp uygun performansta tutabilir aracı buna diyecek lafım yok. Ve tabiki bu durumunda incelenip öyle izin verilmesi gerekli. Araç muayene istasyonları bu işi yapabilecek düzeyde değil gördüğüm kadarıyla. Hidrolik press ile fren kontrolü yapıp patladı bu dediler bana, hadi bunu geçtim aracın şanzımanını düşüren var. Bu nasıl olabilir?

Tehlikeli hurdaları trafikten cekerlerse oy kaybederler böyle bir sey bu ülkede mümkün degil.. Devlet ÖTV'yi azaltacak avrupa'da 2009 aracı hurdalığa atabiliyorlar burada bu araclara millet sahip olamıyor bu kadar olmasa bile ÖTV'yi düsürürlerse sorun cözülür millet 90 model arabaya özel bir ilgisi yoksa alıp binmez zaten.. Fakat doğan sahin yasaklanmalı onlar ekstra tehlikeli ikiye bölünüyorlar kaza yapan direksiyonu eline alıp yürüyerek cıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Nisan 2024; 11:25:19 >

ötv yi düşürmez zaten ötv nin amacı kimse sıfır araba alamasın 2. elde birbirini dolandırıp dursun mahkemelerle uğraşsın, sanayide uğraşsın saı solu bozulsun adamın arabası yansın ekmeğinden olsun cinnet geçirsin iç savaş devam etsin ki zenginlerde imar rantları, maden rantları keseyi doldurmaya devam etsin sistem buna benziyor gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 26 Nisan 2024; 11:26:56 >

O arabalar zamanında ötv indiriminde hurdaya gitti. Piyasadakiler hurdaya verilmeyenler. Araç muayene istasyonu bununla uğraşacak durumda değil. Bizim 18 yaşındaki araba bile kusursuz geçiyor muayeneden.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.