Şimdi Ara

Bir Ogrencinin gozuyle Amerika'da yasam...! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.166
Cevap
102
Favori
110.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadasın anlattıkalına sonuna kadar kayılıyorum aynı duygualrı bnde yasamıstım bnde 17 yasında ılk kez amerıkaya gıttım yalnız benımkı 3 aylık degısım programıydı sonrakı sene bı daha gittim 2 yazdir ordayım bu sene universitem bitiyor ve tekrar gitmeyi dusnuyorum.

tebrik ediyorum seni arkadasım bu yasta gercekten büyük bi cesaret basarıalrının devamını bekliyorum.senden 5-6 yas büyük kisiler bile cesaret edemzken sen bu yasta tek basına bravo walla.
    bu arada eger work and travel konusunda her turlu konuda yardım edebilirim ne sıkıntınız olursa yardımcı olmaya ahzırım sırket temsilcisi deilim yardım etmek isterim burdan giden bir cok türk öğrenci arkadasımız ilk gittiklerinde bir cok sıkıntılar yasıyor eger ulasmak isterseniz mail adresim

smyrna17@hotmail.com
  • @cidik, @KoMiKaZe, @smyrna17, @enoman, @japon dostu hepinize cok cok tesekkur ederim yorumlar icin

@SheHiT, Fotolari koydum hocam bir kac mesaj ustte sanirim yeteri kadar fotograf bulmaniz mumkun orada:)

@emrah2008, Ben buraya gelmeden once bir cok saglik testinden gectim ancak burda edindigim sigorta icin gerekli olan prosedurden dolayi testlere tabi tutuldum.. Sigortada ne gibi sart kosarlar bilemiyorum ama saglik bu vizede onune surceklerini zannetmiyorum arastirmak lazim
  • dostum gelme buraya kac kendini kurtar millet burda kıvraniyor sen hiç değilse orda calis para kazan yeni bir yaşam kur insanlarin insan oldugu yerlerde kal türkiyede görüyoruz tecavuzculer falanlar filanlar cartcurt.
  • up paaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoMiKaZe -- 3 Ocak 2008; 3:24:33 >
  • Çok güzel, senin adına sevindim Contranarya.
  • [Deleted by Admins]
  • üçüncü dünya ülkeler sömürülürse durum bu olur
  • Arkadaşlar ben de bu yaz gidceğim ama vize işini nasıl halledeciğimi bir türlü bilmiyorum, sizce giderken ne tür belgeler götürmeliyim.
    1. Formlar
    2. Sağlık sigortası
    3. Resim
    4. Pasaport
    5. Öğrenci belgesi
    6. Davet edildiğime dair belge

Uçak bileti rezarvasyonu ve hesap cüzdanı çok mu gerekli çünkü benim gitmeme daha 6 ay var. Bunların eksik olması sorun olur mu? Birde başka herhangi birşey götürmelimiyim.
  • Bende bu Haziran-Temmuz aylarında yaz okuluna gitmeyi düşünüyorum gidebilirim inş.

Birde burdan giderken seviyen neydi ?

Beginnermıdır Advancedmidir nedir
  • fotoğrafları yükledikten sonra a.b.d de olduğuna inandım ne yapalım forumlarda kimseye güvenilmez günahını aldım kusura bakma

bir kaç soru sorucam cevaplarsan sevinirim

a.b.d de sigara fiyatları ne kadar acaba

birde orada tır şöförleri ne kadar kazanıyor

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 13 Ocak 2008; 15:48:34 >
  • pekçok kişinin hayal ettiği yerlerdir bunlar için Allaha şükret ne diyeyim

ayrıca en pahalı menü 7 dolarmı ne dediler ayda 3000 dolar alsak ayda yemek paramız 1000 doları geçmez gibime geliyor

orada ev kiraları ne kadar elektrik su fln kaç geliyor yani garsonlukla basit işlerle bir kişi geçinebilirmi?

şu türklüğü temsil etme konusunda dediklerin hoşuma gitti tavsiyem çevreni geniş tut

ayrıca çok güzel bilgiler vermişin resmen istihbarat raporu olmuş teşekkürler
  • dostum bütün yazılarını okudum, gerçekten çok keyif aldım
    bende 2 sene sonra norveçe yerleşeceğim,
    vatan kasreti en çok korktuğum şey sadece,

yazılarının devamını diliyorum,

abi ben 20 yasındayım 185 boy
    sen 17 yasındasın 188 yazıları okurken aklıkmda seni çok baska canlandırdım rsmi görünce vay şerefsiz vay dedim :D

kızlar tabi gelip yanında snle tanışacaklar, bide anormalmiş gibi söylüyorsun,
    yakışıklı adamsın abi,
    helal sana ne diyim ,aslanım benim be,

çalışan kazanıyor abi, hiçbirşey oturduğun yerde sana gelmez,
    bu adam calısmış cabalamıs, sıradan calısma değil çok hayret göstermiş, hayallerini sadece düşünüp oturmamış sadece hayal kurmakla ve beklemekle olmuyor arkadaşlar , bu adam hayal kurmuş ama bu hayallerini sürekli kovalamıs ve sonuclarınıda alıyor şuanda :)

yazılarının devamını bekliyorum ben anıları okumaya bayılırım, sık kullanılanlardasın şu an
    amerika ya bir zamanlar bende gidicektim ailemle birlikte, önce canada sonra amerika ama babam vazgeçmişti
    lütfen fırsat buldukça anılarını yaz dostum ( bu arada şerefsiz kötü anlamda demedim haaa )

• @:.Batsu.: Tesekkurler yorumunuz icin ancak maceramin sonunda donecegim yer yine ulkem olacaktir:)

@KoMiKaZe Uppaa heheh:D

@Rosenrot Vize icin rezervasyon yaptirdigin zaman sana gereken herseyi soyluyorlar o yuzden panik yapmana gerek yok:) ayrica biletini vize almadan alma derim isini garantiye alman gerekir diye dusunuyorum:)

@Eh®imeN umarim hersey istedigin gibi olur hocam-) Seviyem fena degildi ama ne olursa olsun buraya gelince eksik oldugunuzu hissediyorsunuz ama panik yapmaya hic gerek yok cunku 3-4 ay icinde dilde inanilmaz gelisme oluyor siz bile inanamiyorsunuz:)

@K.Kahriman Caniniz sagolsun ne diyeyim.. Keske yargisiz infaz yapmasaydiniz ama uzatmanin anlami yok..Sigara kullanmadigim icin bilmiyorum ama JR diye bir magazanin cok ucuz oldugunu duydum ancak Dedigim gibi Turkiye sartlarina vurursak o kadar ucuz olacagini sanmiyorum hemen hemen ayni fiyata gelir diye dusunuyorum...
    Tir soforu arkadasim hic olmadi, olunca uygun bir dille ogrenmeye calisirim ne kadar aldiklarimi

@TheBlueWolf cok tesekkur ederim yorumunuz icin sukrediyorum tabiiki.. Her zaman Oncelikle ev kiralari yasadiginiz yere gore degisiyor mesela new york city de manhattan da oturmak isterseniz en az 1000 dolardan basliyor su anda onu arastiriyorum cunku seneye new york city de okuma gibi bir durumum soz konusu:) diger turluyse 250 dolardan baslayan fiyatlarda cok guzel daireler bulmak mumkun baska yerlerde... Fatura konusunda gecende aileden elektrik faturasinin 300 dolar geldigini ogrenmistim ancak bunlar hic tutumlu degiller arkadaslar soyle soyleyeyim pc ler hic kapanmiyor ki evde 2 tane var, tv hep acik, sicak klimanin kapandigini gormedim! isiklar deseniz aldiran yok benim disimda o da hep acik oluyor ben dikkat edene kadar vs vs yani tutumlu olursaniz 120 dolar sinirini asmayacaginizi dusunuyorum:)

@B.J Cok cok sagolun yorumunuz icin umarim hersey gonlunuzce olur omrunuz boyunca..yorumunuz gercekten cok guzeldi:)

• Hocam çok ilginç bir topic oluşturmuşsun. Zevkle takip ediyorum.

• @..::nET::..
    Her evde internet yok ama internet oyle pahali bir$ey degil.Cable denen bir$ey ile geliyor internet.Istersen tekli alirsin fiyatlar genelde 30-39 $ arasi oluyor tek alirsan.Istersen tv+internet+telefon 3unu birden alirsin bunun da aylik fiyatlari genelde 100-120 $ arasi.Ustune tax da ekleniyor.150ye yakla$iyor i$te ama internet kaliteli internet benim ayda yilda 1 kez kesiliyor baglanti hizli vs vs.

@TheBlueWolf
    1 sene Florida da kaldim Miami yakinlarin da.Kiralar ucuzdu.600 $ a falan gayet guzel evler vardi.
    10 sene New York da kaldim.Ny da kalirken 1-1.5 senesinde Queens de kaldim.Kiralar genel de 600-800 $ arasiydi apt. tabi bunlar.Ny da kaldigim obur 9 sene de Long Island / Mineola da kaldim gercekten cok guzel yerdi orasi insanlari falan gayet iyidi biraz da Istanbul havasi vardi sokaklar falan insanlar yuruyorduMineola da kiralar baya pahaliydi 1 oda 1 salona 1500 $ kira aliyorlardi.Ben tek ki$i oldugumdan 1 oda 1 salon da kaldim 2 sene kadar.Ilk tuttugum da kiralar 700 mu 800 mu oyle bir$eydi zamanla artti tabi kiralar.Yemek fiyatlari burda pek pahali degil heryer fast foodcu oldugundan rekabet ortami var fiyatlar da baya du$uk.Faturalara gelince eger apt. da kalirsan su parasi her zaman ev sahibine aittir burda.Bazi apt. lar da gaz da ev sahibine ait.Sen sadece elektrik falan oduyorsun.Garsonlukla falan 3000$ kazanamazsin imkansiz gibi bir$ey.Tek ba$ina ufak yerler de garsonculukla gecinirsin.Aylik maa$in 1200-1500 $ falan olur kira falan 600 gerisi de sana kalir ister harcar ister biriktirirsin.Burda cali$mak icin ya Amerikan vatanda$i olman lagzim ya da bazi firmalar sana sponsor oluyorlar o $ekilde cali$ma izni alabiliyorsun.Yoksa turist vizesi ile gelip de i$e ba$liyamazsin.Aslinda ba$larsin da yasal olmaz.Sigorta falan yapmazlar sana ve kacak durumuna du$ersin.Yakalaninca direk ulkeden atarlar ama bir suru ki$i taniyorum 10 yildan beri kacak olarak ya$iyorlar ;))

• yeni resim isterük, mümkünse daha çok çevreyi içersin
    küçük objelere takılma, o objelerle birlikte karelerin içine daha çok şey sığdır dostum
  • Konuyu acan kisiye karismak gibi olmasin ama bir Istanbul gibi gezilecek yerleri yok. Her yer alisveris merkezi , fast food yerleri, evler ,apt.lar. O yuzden pek resim cekilcek yer olmuyor manzara falan ancak.
  • bence bir blog aç,yazılarını oraya yaz. bloga adsense reklamları koy. yazıları yeniledikçe linkleri buraya atarsın. en azından para kazan. hem abd'desin ödemede kolay olur...
  • Arkadaşım zahmet olmassa zamanın olduğunda bize oraya gidip okumak için yaptıklarını yani girdiğin sınavlar başvurduğun yerden en baştan gidesiye kadar yani.
    Zahmet olucak ama
    Teşekkürler.....
  • @Yigit Güzel anlatmıssın da atladıgın bir kac sey var. Amerika da kacak calısanları bilmemelerinin imkanı var mı sanıyorsun ? Herkes herkesi biliyor ancak göz yumuyorlar bir şekilde birilerinin o işleri yapması gerekir.
    Bunun dısında restoranlarda bilmemnereler de calısan insanlar (en azından benim bildigim kişilerin) 2000den asagı almazlar , ama en az 1000 1500 de bahsisi olur.(Bahsettigim iş calısılabilecek en hızlı restoranlarda) Tabi sana kimse ön tarafta hizmet ettirmez, ilk basta bulasık yıkarsın bilmem ne yaparsın o zaman bahsis olmaz ancak ön tarafa gectigin zaman para kazanmaya baslarsın.

@Contranarya Kardeşim, ilk önce sana söylemek istedigim senin bu gittigin yoldan 5 sene önce gectim. Hala da içindeyim hala yurt dısındayım. Özlemlerinle ilgili yazdıgın yazıyı, ailesinin yanında kalan birisinin anlaması cok zor. Ama ben biliyorum, senin yasının bana nazaran daha genç olması, ailenden ilk defa ayrı kalıyor olman bunlar seni zorlayan etkenler. Ancak zahmette rahmet vardır. Senin çektigin her dakika azap gibi gelsede günün birinde elin de altın anahtar oldugunu göreceksin.
    Simdi sadece bir seneden bahsediyorsun, ama sunu unutma artık sen kendi hayatını yasıyorsun, Tr ye dondugun zaman bu yasadıklarını , yalnız basına ayakta kalmak için didinişlerini , hatta özlemeyi bile özleyeceksin. Simdi belki bu sölediklerimi anlaman cok zor. Ama onun da zamanı gelecek. Sana calıs bilmemne demiyecegim , zaten sorumluluklarının farkında oldugun aşikar. Ama bir yerde yalnıs hatırlamıyorsam bir ermeni ve burs lafı gecmişti , sana son tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle burs konusunda ermenilere güvenme, hayatının kazanıgını yiyebilirsin. Allah'a Emanet ol.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.