yemek yapmak kolaydır ve de zevklidir. özellikle "ben yemek yiceksem adam gibi olsun isterim" tarzı bir düşünceniz varsa çok güzel yemekler yapabilirsiniz.
bizlerde makarla ile başladık, şu an yapamadığım ev yemeği veya allengirli sosyetik yemek yok denecek kadar az, duymamışımdır yapmadıysam yani
hatta ilerde bir yemek kursuna gidip hobi olarak değişik şeyler öğrenmeyi istiyorum kendime yapmak için, sonuçta lüks bir lokantada yediğimiz yemekten daha temiz yapacağımız aşikar....
sonuç olarak, zamanla öğrenirsin yemek yapmak öyle süper ötesi bir yetenek değil.
Vallahi bende öğrenciyim ve tek kalıyorum. Hiç 2 gün üst üste makarna yediğimi hatırlamıyorum. 2-3 Liralık bütcelerle çok güzel şeyler hazırlıyabilirsiniz. Tarifler internette mevcut, hem yeni şeyler yaparak yediğinizden zevkte alıyorsunuz. Ben + olarak gelirken mini fırın getirdim evime. Mis gibi yaşıyorum. Makarna yiyenlere anlam veremiyorum.
zamanında ŞOK markette 5TL ya 1 çuval makarna satılıyordu aldık 2 ay boyunca sabah/öğle/akşam yedik...
evdeki tencerede sürekli makarna + sos hazırlandığı için hiç yıkamadık ve bir önceki öğünün sosu le o öğünün makarna suyu hep birbiri ile çorba gibi karıştıra karıştıra salçalı suda makarnayı haşladık
sabah kahvaltı: sade,yağ+tuz lu makarna öğle: ketçaplı makarna (isteğe göre mayonezli) akşam: salçalı makarna
evden biber salçası ve turşu büber beleş geldiği için bize 2 ay boyunca sadece çuval makarnaya 5 lira verdik birde ketçap mayonez parası vermiştik yağ ve tuz da var tabi ...
okuldan kaçıp 16 kişi bizim eve gittik 3 çeşit makarna yaptık 6 kişi aç kaldı sonra 5 çeşit daha makarna yaparken diğerleri acıktı sinirlenip kovdum 3 tencere makarnayı 4 günde yedim küflenmiş salçalı makarnanın üstüne ketçap mayonez dökün birazda kurumuş ekmek kırıntısı varsa pul biber dökün süper oluyo
quote:
Orijinalden alıntı: ~Anor~
denendi, hayatımda bir daha makarna görmek istemiyorum.... aç kalmayı tercih ediyoruz o derece.
+1
quote:
Orijinalden alıntı: ~Anor~
yemek yapmak kolaydır ve de zevklidir. özellikle "ben yemek yiceksem adam gibi olsun isterim" tarzı bir düşünceniz varsa çok güzel yemekler yapabilirsiniz.
bizlerde makarla ile başladık, şu an yapamadığım ev yemeği veya allengirli sosyetik yemek yok denecek kadar az, duymamışımdır yapmadıysam yani
hatta ilerde bir yemek kursuna gidip hobi olarak değişik şeyler öğrenmeyi istiyorum kendime yapmak için, sonuçta lüks bir lokantada yediğimiz yemekten daha temiz yapacağımız aşikar....
sonuç olarak, zamanla öğrenirsin yemek yapmak öyle süper ötesi bir yetenek değil.
Yemek yapmak çok zevklide biraz menümü genişletmem lazım sonuç olarak suyu koy malzemeleri koy kaynasın tamamdır
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme