Şimdi Ara

Bir müslüman olarak ateistlerin cehenneme gitmesini istemiyorum (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
200
Cevap
0
Favori
4.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: furandor

Ben isterim hemde inş görmek isterim nasıl yakarış içinde olduklarını..azap içinde derbeder bir halde bulunduklarını görmek bence keyifli olur..neden mi ?

Cünkü ateistlik nankörlügun dibidir..sizi yok'dan var edip nimetlendiren rabbinize nankörlük edenin sonu inş azap olacak..

Aklımızın bile almayacağı genişliği yaratan rabbi inkar nedir ya..ye iç yat keyif al sonra ben seni tanımıyorun..

Hesap günü göreceksiniz...

Allah şöyle diyor kutsi hadis'de ölüm anı için

" bugün gözleriniz daha keskindir ,kaçıp durdugunuz inkar ettiğiniz budur işte ,hadi topla herkesi bakalım kim kurtaracak seni " diye buyuruyor..tehtidin dibidir bu işte ..

Cennetten mi yazdın bu yorumu? Bu kadar eminsin.

''Kertenkele öldürmek 1000 sevaptır'' diyen, ''karınız bir yanlış yaptıysa dövünüz, yatağa sokmayınız'' diyen bir dine inanılmasını beklemen hata olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 8 Eylül 2016; 1:38:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cowboy12

Bir müslüman olarak ateistlerin cehenneme gitmesini istemiyorum. Tabiki iyi biriyse. Forumdaki birçoğunuz ateistsiniz ama iyi birisiniz. Bırakın sonsuza kadar cehenemde kalmayı, cehenneme ayak basmanızı bile istemiyorum. Zalim ve kötü insanlara gelince, zalimler için yaşasın cehennem. Ama tabiki zalimlerin de sonsuza kadar cehennemde kalmasını istemem. Sonsuza kadar kalmak çok korkunç birşey. Tabiki zalimlerin cezalarını çektikten sonra cennete gelmelerini de istemem. Onların da ayrı dünyalara gitmelerini isterim.

Bu şekilde düşünmeniz yanlış o zaman İMTİHAN sırrı ortadan kalkar
  • Imtihan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tekcan heper

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

Orijinalden alıntı: tekcan heper

lütfen saygı gösterin hakaret etmeyin noel baba vardır
    olmadığını ıspatlayında bilelim

Noel baba yoktur demedim ki zaten. İnandığım dinde noel baba diye bir saçmalık yoktur dedim.

pekala nasıl bir saçmalık var
    miraç gibimi

Allah'ın varlığını, herşeye hükmettiğini, peygamberlerini, meleklerini, kitaplarını, ahireti, kaderi, külli, cüzi iradeyi kabul ettiniz, miraç meselesi karşınıza çıkınca "bu saçma" deyip inkara mı döndünüz?

İşte, akıl ile akıldan çıkma diye buna derim!

Bir binanın önce temelinden başlanır. Herşeyi bitmiş bir binanın varlığını kabul etmediğiniz halde siz tutmuşsunuz avizeleri kumandayla açıp kapatan bir sisteme şaşırıyorsunuz.

Miraç meselesine şaşırmanız gayet normal çünkü siz maddenin kendisine sahip olduğunu ve dışarıdan maddeye müdahale edilmediğini, adeta maddenin her bir zerresinin bir ilah gibi dokunulmaz olduğunu kabul ediyorsunuz. Tüm maddelerin hakimi ve yaratıcısının tek bir İlah olduğunu kabul etseniz, maddenin zamana ve mekana hapis olamayacağını anlardınız. Ama heyhate heyhat! daha maddeyi anlamamış bir felsefe ile, madde ötesinden bahsetmeye kalkışıyorsunuz, aklınız almayınca da inkara devam...

• quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

Ortaya atılan bir iddia varsa önce iddiayı atan onu temellendiririr. İnanmayan niye olmadığını ispatlamakla mükellef değil.

Önceki mesajımı tekrar yapıştırıyorum buraya...

"""

İspat konusuna gelince açıkçası nutkum tutuldu.. Nasıl ispatlarım diye. Böylesi bir şeyi nasıl gösterebilirim?
    Güneş kendisini o kadar şiddetli gösterir ki, ona çıplak gözle baktığın zaman asla cismini net göremezsin. Ya araya kalın bir bulut tabakası girmelidir ya da etkili bir Gözlük gibi bir materyal kullanmak zorundasındır. Aksi taktirde güneşin varlığını bilsen de göremezsin. Ne ilginç değil mi?

İspat için öyle kuvvetli parlak deliller var ki gözümüz önünde, illa ki araya bir perde koymak gerek ki görebilelim. Tıpkı güneşe bakmak gibi yani.

Küçük bir hatırlatma, iki çeşit ispat vardır, birisi ateşin dumana olduğu gibi, diğeri de dumanın ateşe olduğu gibi. Yani ateş varsa duman olur, tam tersi, duman varsa, ateşi görmesek de bir yanma olduğunu anlarız mantıken...

Şimdi bahsettiğim delillerin en genişlerinden bir tanesine bakalım. Bir "fizik kanunu"na. Ne kadar ilginç. Kanun kelimesi kullanılmış. Bunun sebebi, her yerde mutlaka uyulduğu içindir. Bahsettiğim kanun "kütle çekim kanunudur". Muhtemelen bilginiz vardır. Cisimler sahip oldukları kütle ve aralarındaki uzaklıklara göre birbirlerini çekerler. Basitçe bu kütle çekim kuvvetinin tarifidir. Bu "kanun" çok kuvvetlidir. O kadar kuvvetlidir ki kimse buna itiraz edemez. Yani en küçük zerre de bu kurala uyar, en büyük güneşler de bu kanuna uyarlar. (Kanun kendi başına nasıl kuvvetli olabilir? Bu soruyu cebine koy.) Bu kanuna göre iki cismin birbirlerine uygulayacakları bir çekim kuvveti vardır. Muhtemelen birkaç yüzyıl önce bulunan bu kanun, kainat ilk yaratıldığından bu yana var. Yani bu şimdi oluşmuş bir kanun da değil. Bu kanun o kadar uzun ömürlü ki, piramitleri yapanlar da, aya gidenler de, dünyaya çarpıp gezegenimizdeki dinozorların neslini tüketen asteroit de hatta güneş de bu kanuna varlıkları boyunca uydular, uyacaklar.

Şimdi soracağım soru şu, böylesi muazzam bir kanun kendi kendisine nasıl her zerreye hükmediyor? İki şekilde olabilir, ya kanunu koyan bir zat vardır ve her zerrenin hakimidir, dolayısıyla her zerre mutlaka itaat eder.... ya da her zerrenin öyle bir aklı ve iradesi var ki kendisi dışındaki tüm cisimlerin kütlesini, uzaklığını bilir, bu uzaklık ve kütleye karşı kendi kütlesine göre nasıl bir çekim uygulandığını hesap eder ve ona göre hareket eder. Ve bunu aynı anda diğer tüm cisimlere karşı da yapar.

Şimdi soruyorum, birinci şık mı daha kolay ve mantıklı? Yoksa ikinci şık mı? Adeta ikinci şık, imkansız derecesinde değil mi? Sanki her bir cisme bir deha gibi bir yetenek vermekle bir ilahı kabul etmeyip, her bir cisim kadar ilahı kabul etmek kadar mantıksız değil midir?

Buyurun seçiminizi yapın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Glory Spurs
    ''Kertenkele öldürmek 1000 sevaptır'' diyen, ''karınız bir yanlış yaptıysa dövünüz, yatağa sokmayınız'' diyen bir dine inanılmasını beklemen hata olur.

Bunlar rivayet edilen bazı hadisler...

Peki bunların hangi durumda neye binaen söylendiğini inceledin mi? Cevabı beklemiyorum....

Bektaşiye sormuşlar neden namaz kılmıyorsun?
    Demiş, Kuran'da "namaza yaklaşmayın yazıyor" .. (gerçekten de Kuranda namaza yaklaşmayın yazar)
    Ona demişler peki onun önünü okudun mu? (Çünkü öncesinde "sarhoşken" yazmaktadır)
    Demiş "ben hafız değilim"...
  • mustafa_ogr kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:46:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stroma44

quote:

Orijinalden alıntı: rebellion

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RealW

quote:

Dostum Allah'ın var olduğunu bilsek neden itaat etmeyelim?

Ben anlamadım arkadaş bir karar verin artık. Bazı ateistler Allah'ın varlığını kabul edermiş gibi yorum yapıyor. Bazısı Allah'ın var olduğuna bile inanmıyor. Herhalde onlar ateist değil gerçek ateist sensin. Ee o zaman arkadaşın yaptığı yorumda bir yanlışlık yok mu ? Olmayan bir cehennemden niye şüphesi olsun. Tabii öyle değilde onlara göre öyle. Akıl verilmiş mantık verilmiş. Ateist iken müslüman olanlara bakabilirsin. Nasıl müslüman olmuşlar ?

Ya sen yanlış anladın ya da ben yanlış anlattım. Ben ateist değilim sadece dinlerin doğru olmadığını düşünüyorum. Allah'a inanmıyorum derken müslümanların var olduğunu söylediği Allah'a inanmıyorum. Cehennemle ilgili yorumumda da cehenneme inandığımı falan belirtmedim. Sadece saçmalığa dikkat çekmek istedim.

Hangi Tanrıya inanıyorsun ? Dikkat edersen tanrı dedim. Çünkü Allah tektir, sadece tek olan yaratıcımıza kendi isimleriyle söyleriz.

Bu konuda düşüncelerim karışık tanrı vardır ya da yoktur bilemeyiz ya da bir tanrı vardır her şeyi yaratmıştır elini eteğini çekmiştir. Bu da biraz saçma geliyo bana ama dediğim gibi karışık bu konuda düşüncelerim ama emin olduğum şey bir yaratıcı varsa kitaplarla iletişime geçmez. Tüm evreni yaratıp insanlara kitap gönderecek gönderdiği kitapta da kafirlerle ağız dalaşı yapacak, beddua edecek, sözde kıyamete kadar rehber edeceği kitapta peygamberin eşlerinden bahsedecek kadar küçülen bir tanrı olacağını düşünmüyorum.

Peki sizce nasıl iletişime geçecekti. Zamanına göre yeterince insan üstü akıl ile inmiş bir Kuran var. Üniversite kıvamına gelen bir inanç var sıra mezun olmakta. Bizim yaradılışımın kavrayabileceği şekilde bu kitap nail olmuş. Akılları yıldırım gibi düşse idi özgür irade ne olacaktı. İslamın 7den yetmişe anlamına bakın. Allaha teslim olmaktır. Kimsenin yaradıcısı farklı değil. Tevhidi emreder.
    Ali imran suresini anlamı ile baştan sona okuyun derim.

Mesela sürekli peygamber gönderebilirdi. Böylece kuran hakkında tüm tartışmaların önüne geçerdi.

Bir müslüman olarak ateistlerin cehenneme gitmesini istemiyorum

Ama bunları yapana sonsuz merhamet sahibi demek pek mantıklı değil.

Bu dediğin sizi hala allah'a iman etmekten alıkoyuyorsa biz napalım?
    Sen dünya ya gel her türlü pisliği yap cehenneme gidince "ühühühü ben yanmak istemiyom Allah merhamet sahibi değil"demiyecekksin.Umarım hepiniz doğru yolu bulursunuz.Her ateist olan da kendini akıllı müslümanları gerizekalı olarak görüyor ya
    Sen ona kulluk etme yasakladığı şeyleri yap sonra da merhamet bekleme.Kafirsen acını çekeceksin okadar.

• huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt
    Yaw her dinsiz olan şerefsiz mi oluyor bu nasıl kafa kurtulun artık bundan. ben içki içmiyorum çünkü sevmiyorum zina yapmıyorum çünkü çok sevdiğim biri var. Ama çevremdeki müslümanlara bakıyorum ne namaz ne oruç var içki zina almış başını gidiyo şimdi onlar allaha inanıyor diye yanıp çıkacak ben sonsuza kadar yanacam!! Ayrıca çok akıllı müslümanlar da var zeki gibi görünen gerizekalı ateistler de var. Herkesi aynı kefeye koyma.

• quote:

Yaw her dinsiz olan şerefsiz mi oluyor bu nasıl kafa kurtulun artık bundan. ben içki içmiyorum çünkü sevmiyorum zina yapmıyorum çünkü çok sevdiğim biri var. Ama çevremdeki müslümanlara bakıyorum ne namaz ne oruç var içki zina almış başını gidiyo şimdi onlar allaha inanıyor diye yanıp çıkacak ben sonsuza kadar yanacam!! Ayrıca çok akıllı müslümanlar da var zeki gibi görünen gerizekalı ateistler de var. Herkesi aynı kefeye koyma.

Dinimizde zina içki yasaklanmıştır.başkalar aynı hareketleri yaparsa günah işler.

Oruç ve namaz da farz kılınmıştır.Bunları yapmayan,ömrü boyuna günah işleyen adam müslüman değil münafıktır.Siz ateistler bile o kişilerden daha iyi insanlarsınız.Allah'a iman etmeyen adam sonsuza dek yanacaktir.Diğesenin kastettigin adamların da cennete gitmeyecek o da.saçma saçma dini çürütmeye çalışmayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinadukeeee

quote:

Dinimizde zina içki yasaklanmıştır.başkalar aynı hareketleri yaparsa günah işler.

Oruç ve namaz da farz kılınmıştır.Bunları yapmayan,ömrü boyuna günah işleyen adam müslüman değil münafıktır.Siz ateistler bile o kişilerden daha iyi insanlarsınız.Allah'a iman etmeyen adam sonsuza dek yanacaktir.Diğesenin kastettigin adamların da cennete gitmeyecek o da.saçma saçma dini çürütmeye çalışmayın.

millet nasıl oturdugu yerden sallıyor yahu

oruç tutmayan, namaz kılmayan nasıl münafık oluyor
    bunlar tabiki farzdır ama münafıklıkla alakası ne. sen git münafıklıgın anlamı ögren once

sonsuz cehenneme ancak Allah ortak koşan,inançsız ve müslüman olmayanlar gidecek. bide kasten adam öldürenler sanırım

siz ateistler bile o insanlardan daha iyisiniz diyor YAV HEHE. o ateistler Allaha inanmayarak en büyük günahı işliyorlar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NerdenBulamHorozu -- 10 Eylül 2016; 13:59:20 >

• BiraZ bronzluk iyidir

• quote:

Cisimler sahip oldukları kütle ve aralarındaki uzaklıklara göre birbirlerini çekerler. Basitçe bu kütle çekim kuvvetinin tarifidir. Bu "kanun" çok kuvvetlidir. O kadar kuvvetlidir ki kimse buna itiraz edemez. Yani en küçük zerre de bu kurala uyar, en büyük güneşler de bu kanuna uyarlar.

Bunun yanlış olduğu ispatlanalı 100 yıldan fazla oluyor. Gerisini de bu temelin üstüne inşa ettiğinizi düşünerek okumadım.

Buyurun bu ispatı bize izah edin de biz de aydınlanalım

Mantık çerçevesi dahilinde olsun ama ;)

Bu sabah yine bir BBC belgeseli izledim. Neredeyse her BBC belgesellerinde olduğu gibi Allah dememek için neredeyse her muhtaç olduğu şeylere "ilahlık" verildiğini yine gördüm. İnsan gibi her canlıdan üstün bu varlığı, herşeyin kulu haline getiren "dinsiz felsefeye" yine lanet okudum :) Ve bir Allah'ı kabul etmemek için -kendilerini "akıllı" ilan eden bu kişilerin- sonsuz sayıda ilah arayışına düşüp maskara olmalarını hayretle izledim.

• quote:

quote:

Cisimler sahip oldukları kütle ve aralarındaki uzaklıklara göre birbirlerini çekerler. Basitçe bu kütle çekim kuvvetinin tarifidir. Bu "kanun" çok kuvvetlidir. O kadar kuvvetlidir ki kimse buna itiraz edemez. Yani en küçük zerre de bu kurala uyar, en büyük güneşler de bu kanuna uyarlar.

Bunun yanlış olduğu ispatlanalı 100 yıldan fazla oluyor. Gerisini de bu temelin üstüne inşa ettiğinizi düşünerek okumadım.

Bu sabah yine bir BBC belgeseli izledim. Neredeyse her BBC belgesellerinde olduğu gibi Allah dememek için neredeyse her muhtaç olduğu şeylere "ilahlık" verildiğini yine gördüm. İnsan gibi her canlıdan üstün bu varlığı, herşeyin kulu haline getiren "dinsiz felsefeye" yine lanet okudum :) Ve bir Allah'ı kabul etmemek için -kendilerini "akıllı" ilan eden bu kişilerin- sonsuz sayıda ilah arayışına düşüp maskara olmalarını hayretle izledim.

Bilim ilah arayışına filan düşmez! Hatta ilah arayışına düşenleri dışlar çünkü herşey doğal süreçlerle açıklanabilir olmalıdır. Madde bilinçli bir yönetici, evrene düzen koyucu ilah değildir, yalnızca bilinçsiz süreçlerle devinen varlık formudur. Ne varki bu bilinçsiz süreçler üst üste gelerek yeni fenomenleri doğurur. Buna evrim denir.

Sen nedensellik ilişkisini tersten kuruyorsun. Senin dediğin şey herşeyin bilgisini kapsayan en karmaşık varlık(tanrı) en başta vardı ve kendisinden daha basit olan ve bilgisine sahip olduğu herşeyi yarattı. Bunun adı idealizm. Bilimse diyorki bütün süreçler en basitten birikerek daha karmaşığa yol alır. Bunun adı evrimdir. Basitten karmaşığa ilahi bilincin müdehalesi olmadan evrilen sistemleri savunan felsefenin adıda materyalizmdir.

• mustafa_ogr kullanıcısına yanıt
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:46:4 >
  • quote:

quote:

İzleme o zaman bir daha. Nasıl ki ben sizin Allah ne de süper yaratmış aman aman denilip durulan şakirt belgesellerinizi izlemiyorum sen de hoşuna gitmiyorsa izleme bbc belgesellerini. Aç 3. sınıf dandirik misliman belgesellerini izle.

• quote:

Sen bu merhametle cehenneme gitmelerini istemiyorsun ama sonsuz merhametli bi yaratıcı cehennemde türlü işkenceler edecek hem de sonsuza dek.

Öncelikle Salih amel işleyenlere mükafatının verileceği ayetleri var sana kimse cehennemde cayır cayır yanacaksın diyemez :) Kimse kimseye diyemez :) Asr suresinde bile sadece iman edenler cennete gidecektir demiyor. İman edip salih amel işleyenler diyor. Sen emin ol yıllarca ne okuduğunu neye iman ettiğini bilmeden namaz kılan insanlardan daha imanlısın. En azından sorgulamışsın ve bir karar vermişsin yani düşünmüşsün bir adım atmışsın. Helal olsun. Ama karar senin, ister inan ister inanma

• İslamın Tanrısı ne yazık ki o kadar merhametli değil dostum.
  • quote:

quote:

Ortaya atılan bir iddia varsa önce iddiayı atan onu temellendiririr. İnanmayan niye olmadığını ispatlamakla mükellef değil.

Önceki mesajımı tekrar yapıştırıyorum buraya...

"""

İspat konusuna gelince açıkçası nutkum tutuldu.. Nasıl ispatlarım diye. Böylesi bir şeyi nasıl gösterebilirim?
    Güneş kendisini o kadar şiddetli gösterir ki, ona çıplak gözle baktığın zaman asla cismini net göremezsin. Ya araya kalın bir bulut tabakası girmelidir ya da etkili bir Gözlük gibi bir materyal kullanmak zorundasındır. Aksi taktirde güneşin varlığını bilsen de göremezsin. Ne ilginç değil mi?

İspat için öyle kuvvetli parlak deliller var ki gözümüz önünde, illa ki araya bir perde koymak gerek ki görebilelim. Tıpkı güneşe bakmak gibi yani.

Küçük bir hatırlatma, iki çeşit ispat vardır, birisi ateşin dumana olduğu gibi, diğeri de dumanın ateşe olduğu gibi. Yani ateş varsa duman olur, tam tersi, duman varsa, ateşi görmesek de bir yanma olduğunu anlarız mantıken...

Şimdi bahsettiğim delillerin en genişlerinden bir tanesine bakalım. Bir "fizik kanunu"na. Ne kadar ilginç. Kanun kelimesi kullanılmış. Bunun sebebi, her yerde mutlaka uyulduğu içindir. Bahsettiğim kanun "kütle çekim kanunudur". Muhtemelen bilginiz vardır. Cisimler sahip oldukları kütle ve aralarındaki uzaklıklara göre birbirlerini çekerler. Basitçe bu kütle çekim kuvvetinin tarifidir. Bu "kanun" çok kuvvetlidir. O kadar kuvvetlidir ki kimse buna itiraz edemez. Yani en küçük zerre de bu kurala uyar, en büyük güneşler de bu kanuna uyarlar. (Kanun kendi başına nasıl kuvvetli olabilir? Bu soruyu cebine koy.) Bu kanuna göre iki cismin birbirlerine uygulayacakları bir çekim kuvveti vardır. Muhtemelen birkaç yüzyıl önce bulunan bu kanun, kainat ilk yaratıldığından bu yana var. Yani bu şimdi oluşmuş bir kanun da değil. Bu kanun o kadar uzun ömürlü ki, piramitleri yapanlar da, aya gidenler de, dünyaya çarpıp gezegenimizdeki dinozorların neslini tüketen asteroit de hatta güneş de bu kanuna varlıkları boyunca uydular, uyacaklar.

Şimdi soracağım soru şu, böylesi muazzam bir kanun kendi kendisine nasıl her zerreye hükmediyor? İki şekilde olabilir, ya kanunu koyan bir zat vardır ve her zerrenin hakimidir, dolayısıyla her zerre mutlaka itaat eder.... ya da her zerrenin öyle bir aklı ve iradesi var ki kendisi dışındaki tüm cisimlerin kütlesini, uzaklığını bilir, bu uzaklık ve kütleye karşı kendi kütlesine göre nasıl bir çekim uygulandığını hesap eder ve ona göre hareket eder. Ve bunu aynı anda diğer tüm cisimlere karşı da yapar.

Şimdi soruyorum, birinci şık mı daha kolay ve mantıklı? Yoksa ikinci şık mı? Adeta ikinci şık, imkansız derecesinde değil mi? Sanki her bir cisme bir deha gibi bir yetenek vermekle bir ilahı kabul etmeyip, her bir cisim kadar ilahı kabul etmek kadar mantıksız değil midir?

Buyurun seçiminizi yapın...

Kardes siz niye nesnelere kişilik yüklüyorsunuz ya? Allah aşkına bana bir sunun mantığını anlat. Boşver çekimi falan. Neden hep zerrelere falan kişiliği varmış gibi davranıyorsunuz. Bu zerre nasıl bunu kendi kendine düşünüp böyle karar vermiş falan. Yahu illa kisilik mi olmak zorunda ortada. Bu cisimler boyle davrandigi icin bugun evren var, bu kadar basit. Bunlar nasıl laflar ya. Yok öyle şeyler falan. Bu oluyo bu olduğu için o zerreler var. Sen varsın ben varım. Böyle bir kanun da yok. Biz böyle bir şeyi sistematik hale sokup farkında olabildiğimız için ona kanun ismini veriyoruz ve o kanun oluyor. Yoksa öyle bir kanun yok. Atomlar aaa kanun var uyalım demiyor. Atomlar bazı şeylere hep aynı tepkileri veriyor ve biz de bunu gozlemleyebiliyoruz. Buna da diyoruz ki kanun. Bu kadar basit. Ortada çok acayip bir şey yok aslında. Senin Susayinca şu içmen kadar basit. Etki tepki. Bunun kozmik boyutta olması bir şeyi degistirmez.

Nerde bir zat ve zerre kelimelerini kullanan görsem tipi ses tonu hal ve hareketleri gözümde canlanıyor yahu.

• quote:

Öncelikle mesajın eski ancak bunun yanlış olduğu ispat falan edilmedi edildi ise yaz bende merak ettim. Kaldıki inşa edilmiş temel yanlış olsada önce ispat edin sonra temel zayıf deyin. Çok basit cevaplara kaçmayalım.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.