Şimdi Ara

BİR MEKANA GİRERKEN NASIL SELAM VERİLİR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
10.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mehmetmetingülcan

ortama göre değişir
    memlekete giderim dede nine amca hala teyze .... bilcümle aile efradı oradadır
    selam millet ben geldim diyemeyeceğine göre "selamun aleykum" derim

arkadas cevren olur
    eger muhafazakar arkadasların yoğunlukta ise yine yukarıdaki gibi dir (genel kullanım)
    yok sol tarafa meyilli arkadasların ortamda ise ne desen de "aleykum selam" demeyecekklerine göre selamuh aleykum diyemessin

mesela bi foruma üye olursun selam millet ben geldim desen de olur

olayın SOL'la ne alakası var anlamış değilim! SOLcular inançsızmıdır? Yada belirli değerleri iten insanlarmıdır? Evet, onlarca SOL grup üyesi arkadaşım var ve onların ortamına girdiğimde de SelamunAlleykum (Allah(c.c)'ın selamı üzerinize olsun) diyorum.. Aynı içtenliklede karşılık alıyorum.. Bunu ideoloji yada inançla bir alakası yok. Yaşadığım yerde hristiyan azınlıklarda çok var ve onlarla karşılaştığımda da SelamunAlleykum diyorum. Hatta bunu onlarda bana söylüyorlar. SelamunAlleykum'ın barındırdığı anlamı kavramış kişiler zaten böyle birşeyin muhabbetini bile yapmazlar.. "ALLAH(c.c)'ın selamı üzerin(iz)e olsun" demek bence bir kesime maal edilemez, edilmemelidir.

edit: Ama gidip iş görüşmesinde yada devlet dairesinde, yada bu tarz AĞIR ve CiDDi ortamlarda Merhaba denilmesini daha uygun buluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ß.m.Ø -- 1 Ocak 2007; 9:16:01 >

• canım kardeşim bunların hepsinin türkçesi aynı anlama gelir.... hangisini kullanırsan kullan... bunu bilmyen bir kroya günaydın dersen adam sana şunun der ne günaydını s.a diyeceksin bende geri zekalı ben türkçesini söyledim derim...ne kadar aptal araştırmayan insan var....
  • Selam gençler..

Ben genelde selamun aleyküm derim..
  • elbetteki bu slm verme değişiyo işte karşınızdaki profesör hocanız ise s.a derseniz büyük çoğunluk olarak sizi takmayacaktır... sadece meraba derseniz...size meraba diye cevap verirler... öldükleri zamanda galiba profesör olarak görev yapacam sanıyorlar...yazıkkk...çok yazıkkk...acıyorum bu insanlara...

değişik türler

s.a
    meraba
    selam
    nbr
    günaydın filan.......
    heyyy adamım nasıl gidiyor(dikkat ederseniz Türkçedir bu..)

aslında hiç farketmez karşındakinde anlayış varsa tabiii..ÇÜnkü hepsi aynı şeyler...Ama karşındakini her zaman bilemezsin ona göre davranırsın..

herkesin kurban bayramını ve yeni yılını kutlarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FedayiL -- 1 Ocak 2007; 10:12:18 >
  • Bence Hiç Girme Ortama ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feat Abi -- 1 Ocak 2007; 10:26:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: McCarty

quote:

Orjinalden alıntı: polatüründül

girdiğin ortama göre değişir..

entel bir ortama giriyosan merhaba diye gir..
    ama böyle bi kahvehaneye ve bunun gibi yerlere felan giriyosan yüksek ve gür bi sesle SELAMINALEYKÜM diye gir..
    bakışların her zaman sert olsun ..

Nie? Polat Alemdar gibi Elinde El bombasi olup sobanın içine atma duygusumu verceksin kahvedekilere

yok bree ne el bombası ne pimi
    ben bi baksam yığılır hepsi

• quote:

Orjinalden alıntı: hakoşsayar

içinden hangisi geliyorsa onu de selamın aleyküm arapçadan gelme Türkçesi merhabadır. araplar selam vermek için kullanır merhaba da selamın Türkçesidir. ingilizcesi hello dur.

sanırım yanlış bilmiyorsam.

sen Türksen diline sahip çık merhaba de.

Merhaba arapça bir kelimedir. Peygamber efendimiz Mekke'ye ulaştığında Mekkelileri söylediği karşılama şarkısında "merhaba" kelimesi geçmektedir.
  • slm nsl gdyr?
  • Osmanlı torunu olduğumuz için

Selamunaleyküm
  • ortamada bayan varsa merhaba derim ama böle arkadaş çevresi filansa veya işte günlük bakkal çakkalda selamın aleyküm derim duruma göre yani
  • ben merhaba derim.arada sırada selamun aleykum dediğimde oluyor.kişilerin selamları ile o kişileri yargılamak yanlış o anda içinden geldiği şekilde selam veriyordur insanlar.anlamını çokta düşündüğünü tahmin etmiyorum.
    bi makaleden okuduğum kadarıyla merhaba,benden sana zarar gelmez anlamını taşıyormuş.ne derece doğru bilmiyorum ama beni çok etkiledi.merhaba derim genelde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: izgicem

quote:

Orjinalden alıntı: KIZILÖTESİİ

Osmanlı torunu olduğumuz için

Selamunaleyküm

ANLADIM KADARIYLA HANZO İŞİYMİŞ SELAMUN ALEYKÜM

Selamunaleyküm HANZO işi olmaz.dediğin lafı iyi kullan.Dinimizde ki milletimizdeki örf ve adeti senmi öğreteceksin.
    Tabikii dini zayıf olan anlamaz.ben ortama girerken böyle derim.bayan olsada olmasada.sonra merhaba diyerek giriş yaparım
  • NE BİLİYİM BAKSANA FORUMDAKİ ARKADAŞLARA DİYOLARKİ ENTEL ORTAMA GİRİNCE MERHABA DE SIRADAN YERLERDE SELAMIN ALEYKÜM

Bİ KERE BEN Bİ BARDA ROCK KONSERİNE GİTTİM SELAMIN ALEYKÜM DEDİM ADAMLAR RESMEN BENİ DIŞLADI
  • üni.de başıma geldi bi hocanın odasına girdim. merhaba hocam dedim hoca: aleyküm selam.. bi zaman sonra başka bi hocanın odasına girmem gerekti. girdim selamın alekum dedim. hoca: merhaba
  • benim bi arkadaş kıza tiky bi şekilde selam demişti.

kızın cevap:ve aleyküm selam.
  • Selam arapçadır onun yerine merhaba `yı tercih etmeliyiz. Gerçi bu gibi çok şey var arapça olan teşekkürler yerine de sağol demeliyiz mesela.
  • quote:

Orjinalden alıntı: izgicem

NE BİLİYİM BAKSANA FORUMDAKİ ARKADAŞLARA DİYOLARKİ ENTEL ORTAMA GİRİNCE MERHABA DE SIRADAN YERLERDE SELAMIN ALEYKÜM

Bİ KERE BEN Bİ BARDA ROCK KONSERİNE GİTTİM SELAMIN ALEYKÜM DEDİM ADAMLAR RESMEN BENİ DIŞLADI

sen burjuvazileri ne karıştırıyon işe..rock konseri olunca entel mi ya da çağdaş mı olunuyo..ya bi de hanzo demişsin..ben senin yaşını merak ediyorum..öyle laf la beni dışlıcak ortamı bilmem naapayım anlaayın siz..entel yok sonradan görme burjuvalar var..millet annesinden babasından örfünden adetinden utanır hale geldi..ne yazayım başka bilmem ki..yazılcak çok şey var da..anlayana..herkes bardağına göre bu denizden su alırmış..

rock çılar dışarda öyledir adamların hepsi müslüm dinler dışarda karizmaya pok sürdürmezler acayip acayip adamları dinlerlr..entellikle bi kere rockın alakası yok zaten çorba yaptın olayı..lise döneminde genelde olunur üniversite sonlarında biter bu rock ı dır,hip-hop u dur..

• Selamunaleyküm dersin yerine geçtiğin zamanda oturduğun yerden herkese tek tek merhaba dersin
  • alıntı : Nie? Polat Alemdar gibi Elinde El bombasi olup sobanın içine atma duygusumu verceksin kahvedekilere

PuHahhHAa

s.a de geçin yaa hem artık dinden sanki uzak deilde sempatikleşmiş bi tarzı var yaaaniii
  • Ben Merhaba derim. Selamun Aleyküm kullanmam... Hatta en iyisi "What the hell is going on dude?" de
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.