Şimdi Ara

BİR KONUDA YARDIMINIZ GEREKLİ ( BETON ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
72.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • herkes gayet güzel tavsiyelerde bulunmus bende bu tavsıyelerden bırı olan parke olayını tavsıye ederım.ama betonu dusunebılırım dersen.ben sana bır tavsıye vereyım bende yaklasık bir aydır sıfırdan kendıme bir ev yapıyorum.madem kı beton acık havada kalacak o halde kalitelı bir beton firmasına git ve durumu anlat muhtemelen onların sana tavsıyesı C25 veya C30 kalıtede beton onerecekler.ben kendı evıme c25 kullandım inan ev çelik gibi oldu.beton dokturdukten sonrada çatlama yapmaması için bir alet var ve sanırım adı helikopter veya tava diye bır sey.betonun üzerınde gezdiriyorlar onu ve beton çok guzel oluyor 100 metrekare alana 400 ytl alıyorlar.sanırım senın garaj yerıne en fazla 100 ytl alırlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: M.K.A

herkes gayet güzel tavsiyelerde bulunmus bende bu tavsıyelerden bırı olan parke olayını tavsıye ederım.ama betonu dusunebılırım dersen.ben sana bır tavsıye vereyım bende yaklasık bir aydır sıfırdan kendıme bir ev yapıyorum.madem kı beton acık havada kalacak o halde kalitelı bir beton firmasına git ve durumu anlat muhtemelen onların sana tavsıyesı C25 veya C30 kalıtede beton onerecekler.ben kendı evıme c25 kullandım inan ev çelik gibi oldu.beton dokturdukten sonrada çatlama yapmaması için bir alet var ve sanırım adı helikopter veya tava diye bır sey.betonun üzerınde gezdiriyorlar onu ve beton çok guzel oluyor 100 metrekare alana 400 ytl alıyorlar.sanırım senın garaj yerıne en fazla 100 ytl alırlar

eviniz hayırlı olsun

• betonu çatlamalara karşı korumak istiyorsanız elyaf katın (beton elyafı) .
  • quote:

herkes gayet güzel tavsiyelerde bulunmus bende bu tavsıyelerden bırı olan parke olayını tavsıye ederım.ama betonu dusunebılırım dersen.ben sana bır tavsıye vereyım bende yaklasık bir aydır sıfırdan kendıme bir ev yapıyorum.madem kı beton acık havada kalacak o halde kalitelı bir beton firmasına git ve durumu anlat muhtemelen onların sana tavsıyesı C25 veya C30 kalıtede beton onerecekler.ben kendı evıme c25 kullandım inan ev çelik gibi oldu.beton dokturdukten sonrada çatlama yapmaması için bir alet var ve sanırım adı helikopter veya tava diye bır sey.betonun üzerınde gezdiriyorlar onu ve beton çok guzel oluyor 100 metrekare alana 400 ytl alıyorlar.sanırım senın garaj yerıne en fazla 100 ytl alırlar

Dostum aletin adı helikopter değil, vibratör Aletin adı komik ama öle.Ancak bu alete gerek olacağını sanmıyorum ki bu aletler büyük sanat yapılarına pompa ile beton dökerken büyük tonajdaki beonu titreşimlerle dağıtmaya yarıyo.

• quote:

Orjinalden alıntı: chupacabra

quote:

Dostum aletin adı helikopter değil, vibratör Aletin adı komik ama öle.Ancak bu alete gerek olacağını sanmıyorum ki bu aletler büyük sanat yapılarına pompa ile beton dökerken büyük tonajdaki beonu titreşimlerle dağıtmaya yarıyo.

vibratörü biliyıorum özellikle kolonlarda kullandım onu.ama benım dedıgım baska bır sey.genelde kaldırımları duzlerken kullanılıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: chupacabra

quote:

Hocam helikopter başka vibratör başka. Aletin adı da aslında vibrasyonun titreşim demek olduğunu düşünürsek normal

Vibratör betonun viskozitesi ile alakalı olarak ne yapısı olduğu farketmeden kullanılır yada kullanılmaz. Eğer beton çok akıcı ise vibratör kullanımı "dane" lerin betonda ayrışmasını sağlayacağı için istenmez. Ama eğer S 1 S 2 S 3 (yada belki S 4 içinde) Slump ta beton varsa, özellikle S1 S2 S3 için mutlaka vibratör kullanılır.

Helikopter ise mastar makinesidir. Betonun çentiklere karşı dayanıklığı olan "Tok" luğunu artırır.

• merhaba arkadaslar,
    konuyu biraz geç buldum ama yardımcı olabilen olursa çok sevinirim...
    kücük bir kümes yapacagım bir tanıdıgıma sevabına.Büyük bir şey degil,4 x2 metre gibi.
    ama betonu için kabaca anlayabilecegim tarzda ölçüler vererek miktar yazar mısınız?

biraz mıcır varmış bahcede,çimento alacagım.Tuglasıda varmış.Kenarları 1 karış genişliğinde ve 10 cm derinliğinde kazıp ,köşelere demir koyarak mıcırlı beton ile doldurmak istiyorum.orta noktayıda tabii.Daha sonra kum ve çimento ile tuglaları dizip ,sıvamasını yaparım...Ama ölçüleri bilemiyorum..

bir arkadasım 100 kürek çakıl,1 torba çimento 1 teneke su dedi,ama emin olamadım.Sizce gerçek ölçüler ne olmalı,silme ya da tepeleme el arabasınıda , birim kürek miktarınıda ölçek olarak anlarım...
    Şimdiden çok teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.