Şimdi Ara

Bir kimya sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Doymamış KNO3 cozeltısıne aynı sartlarda bı mıktar saf NaNO3 katısı eklenerek tamamı cozulmustur. Olusan yenı cozeltının ılk cozeltıye gore donma noktası nasıl olur.

Ve mesela doygun bir cozeltı var katısıyla dengede. Ben buna doymus x tuzu cozeltısı eklersem nolur.
    Cevaplarsanız sevınırım, cok tesekkurler. Bol sans hepınıze

• doymamisa eklersen derisimi artacagindan KN artar ama katisiyla dengede olana ne kadar eklersen ekle fazlalik hep dipte olur derisim degismez KN degismez o yuzden diye dusunuyorum
  • derişim artacağından molalite artar.Donma noktası ilk duruma göre düşer.
    2.soruda bir değişiklik olmaz katı miktarı falan değişmez.O yüzden değişmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yogurtcanavari -- 19 Mart 2012; 20:38:55 >
  • Donma noktasını sormuştum arkadasım.ya bıde donma noktası 0 dıyelım , donma noktasının artması eksılere dusmesı mı demek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jzp

Donma noktasını sormuştum arkadasım.ya bıde donma noktası 0 dıyelım , donma noktasının artması eksılere dusmesı mı demek.

derişim artacağından molalite artar.Donma noktası ilk duruma göre düşer.
    2.soruda bir değişiklik olmaz katı miktarı falan değişmez.O yüzden değişmez.
  • Ikıncı soruda bende senın gıbı dusundum. Ama cozunmus madde mıktarında artma olur demıs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jzp

Ikıncı soruda bende senın gıbı dusundum. Ama cozunmus madde mıktarında artma olur demıs.

çözünmüş madde miktarı elbette artar derişim değişmez.O dipteki katı kütlesi değişmez.Ama totalde çözünmüş katı miktarı artar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Bir tane edebiyat sorusu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hım tamam canım anladım tesekkur ederım. Bır de sey var mesela bız kısın tuzlama yapıyoruz hemen erımesını saglamak ıcın , tuz koyunca erıme noktası duser daha gec erımez mı. Bunu da acıklarsan cok memnun olurum.
  • tuz bilindiği üzere donma noktasını azaltır.Buza katılınca buzun yani maddenin donma noktası düşer.Hava soğuk olduğu için eriyecek.Mesala hava sıcaklığı -5 olsun.Su 0 derecede donup buz olur.Sen yolları tuzlarsan donma noktası -10 falan olur sıvı hale geçer.
  • su özel durum. mesela normalde yükseklere çıkıldığında erime noktası düşer çünkü basınç azalır ama suyun erime noktası yükselir ki o sayede yazın uludağ da vs kar olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black milk -- 19 Mart 2012; 20:54:23 >
  • Tamamdır yogurtcanavarı. Tesekkurler.
  • Su buz antımona , ucucu olmayan madde eklersek e.n artar, dıgerlerı azalır .boyle mıydı
  • bir kimya sorusu diyince buraya devam etmek istedim çünkü konu açmayı beceremedim kusura bakmayın benim de bir sorum var kimyadan mol ile alakalı

42 gram Fe ile 1 mol O2 gazı tepkimeye girince 14 gram O2 artıyor. buna göree oluşan Fe-O bileşiğinin formülü hangisidir?

a)FeO b) Fe2O c)FeO2 d) Fe2O3 e)Fe3O4 saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: thatsiam

bir kimya sorusu diyince buraya devam etmek istedim çünkü konu açmayı beceremedim kusura bakmayın benim de bir sorum var kimyadan mol ile alakalı

42 gram Fe ile 1 mol O2 gazı tepkimeye girince 14 gram O2 artıyor. buna göree oluşan Fe-O bileşiğinin formülü hangisidir?

a)FeO b) Fe2O c)FeO2 d) Fe2O3 e)Fe3O4 saygılar...

fe2o3 mü
  • Evet nasıll?
  • Fe:56 bunu soruda vermiştir heralde.

42 Fe 32 O2 ile tep veriyorsa 56 Fe kaç O2 ile tep verir ? = 24 oluyor. bu demektirki bir mol Fe 24 gr O2 ile birleşiyor

oda şöyle ifade edilir = Fe + 24/32O2 bunu 2 ile genişletirsen Fe2o3 çıkar
  • Son yazdiginiz kisimdan birsey cikaramadim ben
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.