Şimdi Ara

Bir kilo sıcak su ve bir kilo soğuk su (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
12.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

formül d=m/v olduğuna göre özkütlesi büyük olan daha ağırdır peki sıcak su ile soğuk suyun özkütlesi farklı mıdır? böyle sorulsa daha iyi olurdu.buzun özkütlesi suya göre düşüktür ama sıvı haldeki aynı iki maddenin özkütlesi aynıdır.değişmesi için hal değiştirmesi gerekir diye biliyorum ben.
  • Gerçekten İLginç Bir Soru...
  • quote:

Orjinalden alıntı: matters

ilginç bi soru ..

formül d=m/v olduğuna göre özkütlesi büyük olan daha ağırdır peki sıcak su ile soğuk suyun özkütlesi farklı mıdır? böyle sorulsa daha iyi olurdu.buzun özkütlesi suya göre düşüktür ama sıvı haldeki aynı iki maddenin özkütlesi aynıdır.değişmesi için hal değiştirmesi gerekir diye biliyorum ben.

yanlış biliyorsun; özkütle sıcaklığa bağlıdır . suyun yoğunluğunun maks. olduğu sıcaklık da +4 dercedir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

quote:

ilginç bi soru ..

yanlış biliyorsun; özkütle sıcaklığa bağlıdır . suyun yoğunluğunun maks. olduğu sıcaklık da +4 dercedir.

formül ne o zaman macit mi?
    hacimler sabit olduğuna göre(ikiside 1 litre) özkütle niye değişssin ki?
    1 litre suyu 1 litrelik kapalı bi kaba koyup ısıtırsan(kabın genleşmediğini varsayıyorum) kütlesi nasıl değişebilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matters -- 28 Ağustos 2008; 12:46:12 >

• quote:

quote:

quote:

ilginç bi soru ..

1 litre suyu 1 litrelik kapalı bi kaba koyup ısıtırsan(kabın genleşmediğini varsayıyorum) kütlesi nasıl değişebilir?

sayın matters;

Sıcaklık arttıkça katı ve sıvılar genleşir. Bunun nedeni de katı ve sıvılarda atomların ya da moleküllerin titreşimlerini ve hareketlerini artırmasıdır.

Aynı sayıda molekül bu nedenle sıcaklığa bağlı olarak daha fazla yada daha az yer kaplayabilir. Hacmi sabit bir kabın (yada ağzı kapalı diyelim) içinde bulunan gaz ise, sıcaklıkla birlikte daha çok hareketlenip çarpışacağı için, basıncı atar. Hacmi sabit kalır.

Suyun durumu doğada çok özeldir. Çünkü +4 derecede moleküllerin titreşimi yada hareketi minimum olur. Bu yüzden aynı hacimde daha fazla molekül bulunur. Bunun sa sağladığı avantaj , kışın donan bir gölde buzun altına balıklar yaşamaya devam eder. Çünkü gölün dibi +4 yada +4 e en yakın değerdedir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Jr_Tito

BöyLe Soru mu OLur Kardeşim

Aynen :D
  • quote:

quote:

quote:

ilginç bi soru ..

sıcaklıkla hacim değişir.hacim değişirse özkütle (yoğunluk) değişir...

• @Yeni Türkü ; her maddenin sıcaklığı arttıkça genleşmiyor.Su ve antimon gibi maddeler donarken hacmi artar...hatta bu tip maddelerle (antimon,bizmut,tungsten) çeşitli alaşımlar yapılarak (mühendislikte) sıcaklıktan az etkilenen(şekil değişikliğine karşı) malzemeler yapılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jr_Tito

BöyLe Soru mu OLur Kardeşim

Arkadaşım burası pokemon bölümü değil ya yaşına göre bölümlerde takıl ya da doğru düzgün yaz. Dikkat çekmek istiyorsan da konu dışına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhngkhn -- 28 Ağustos 2008; 19:26:16 >
  • Her ikisi de 1 kilo olduğu için kütleler aynı. Ağırlık da yerçekimi kuvveti ve kütleye bağlıdır. Yerçekimi de her ikisi için aynı olduğu için ağırlıklar da eşittir.
  • Eşittir.Litre deseydin sıcaklığa bakardık.
  • +4 C deki su soğuk sudur. 36 C ve ustu sıcaklıktaki sularda sıcak su olarak nitelenebilir.20-36 arası ılıktır. Tamam sıcaklık, soğukluk nisbidir ama insan için de sıcak ve soğuğun ne olduğu bellidir. İnsana sıcak gelen birşey vücut ısından daha yüksek sıcaklığa sahiptir. İlginçtir 41, 42 C deki su (vücut sıcaklığını 5 6 C geçmesine rağmen) öyle sıcaktır ki içinde elinizi bekletemezsiniz. Termometre hiç ölçüm yapmamış birisi o suyu rahat 60, 70 C sanabilir.

Bu durumda soğuk su 1 - 20 C
    sıcak su 36 - 99 C
  • quote:

Orjinalden alıntı: CatSK

Eşittir.Litre deseydin sıcaklığa bakardık.

başlık ile soruyu farklı yazmış...soruyu soranın da aklı karışık
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.