Şimdi Ara

Bir kaç EBOB-EKOK sorusu :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1) Uzunluğu 40cm, genişliği 25cm olan mermer taşlarla kare biçimindeki bir havuzun tabanı döşenmiştir.

Bu havuzun bir kenar uzunluğu 11m den büyük olduğu bilindiğine göre tabanının alanı en az kaç m^2 dir?

2) Ayrıt uzunlukları 2 5 8 cm olan kibrit kutularından bir küp yapılıyor

Bu küpün hacmi en az kaç dm^3 tür?

3) X doğal sayısı 512 ve 804 sayılarını böldüğünde kalan sırasıyla 8 ve 12 oluyor

Buna göre x ' in en büyük değerinin rakamları toplamı kaçtır?

4)Ayrıt uzunlukları 16,24 ve 44 cm olan dikdörtgenler prizması biçimindeki bir kutunun 6 yüzü de eşit büyüklükte kare biçimindeki şekillerle süslenecektir.

Buna göre en az kaç süs yeterli olabilir?

5) 96 120 ve 136 Kg olan üç farklı madde hiç artmayacak biçimde eşit büyüklükte torbalara karıştırılmaksızın dolduruluyor

Bir torbanın ağırlığı en çok kaç kgdır?

Çözebilecek anlatabilecek olan varsa ne mutlu bana..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jaraxxus -- 2 Ocak 2012; 14:52:29 >

• 1. sorunun cevabı 144 m2 mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

1. sorunun cevabı 144 m2 mi?

Doğru hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ViCt0R

quote:

Doğru hocam

ebob ekok pek bilmem ama şöyle yaptım

40 ve 50nin ekokunu aldım 200 cm yapıyor (2 metre)

11 den büyük olması demek bi kenarında 6 tane olması demek yani 12 tane.. 12 x 12 de 144.

anlatımım yanlış olabilir sen yine başkasına bi sor bu soruyu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ViCt0R

quote:

Doğru hocam

ebob ekok pek bilmem ama şöyle yaptım

40 ve 50nin ekokunu aldım 200 cm yapıyor (2 metre)

11 den büyük olması demek bi kenarında 6 tane olması demek yani 12 tane.. 12 x 12 de 144.

anlatımım yanlış olabilir sen yine başkasına bi sor bu soruyu

Bende pek bilmiyorum bu konuyu ama uğraşıyorum işte Yazdığın mantıklı hocam bende bilmediğimden çözümü böyledir sanırım teşekkür ettim

• hocam soyle bi bakıyım dedim 5 de direk al obeblerini 8 çıkması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: batucan78

hocam soyle bi bakıyım dedim 5 de direk al obeblerini 8 çıkması lazım

5i çözdüm az önce hocam teşekkür ederim evet cevap 8 direk dediğin gibi alınınca çıkıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamam hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethal_ -- 2 Ocak 2012; 15:54:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batucan78

4.soruda 21 heralde

obeblerine böldüğümüzde çıkan sonuçlar toplanmıyo bu soruda hocam en düşük şık 244

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jaraxxus -- 2 Ocak 2012; 15:50:31 >
  • Yukarıcık
  • Güncel..
  • 2. cevabı 64mü
  • 2. 64
    3. 504 ile 792 in obeb i bin rakamları toplamı
    1 haric hepsini anlatabılırım.
  • Hocam bu tarz sorularda ilk önce sorunun ebob sorusu mu yoksa ekok sorusu mu olduğuna karar ver.Parçadan bütüne gidiyorsan ekok,bütünden parçaya gidiyorsan ebob sorusudur.

Mesela küçük prizmalardan küp yapıyoruz,yani parçadan bütüne gidiyoruz.Ekok sorusu olduğuna karar verdik.Önemli olan ekoku bulduğumuzda neye yarayacağıdır.Bu tarz bir soruda ekok kübün bir kenarını verir.Eğer kübün hacmini prizmaların hacmine bölersek de kaç kübe ihtiyacımız olduğunu bulabiliriz.

Aynı şekilde karışmaksızın ve artmayacak şekilde ifadeleri varsa soruda ebob sorusudur.Ebobu bulduğumuzda bu bize bir şişenin,bir poşetin vs vs kaç kg veya litre alacağını verir.

Eğer soruda koşucu,deniz feneri,zil gibi ifadeler varsa ekok sorusudur.Ekokunu bulduğumuzda bu bize koşucuların bir daha ne zaman yanyana geleceğini,zillerin ne zaman aynı anda çalacağını verir vs vs.

1)Şimdi ilk soruda küçük taşlarla büyük bir havuzun tabanını döşüyoruz,yani parçadan bütüne gidiyoruz o halde ekok sorusu.40 ve 50 nin ekoku 200cm yani 2m.Şimdi bu bulduğumuz sonuç havuzun tabanının bir kenarı.Fakat soruda bir şart koşulmuş,11 den büyük olması gerekiyor.o yüzden ekokun katlarına bakarsak 2 nin 11 den büyük en küçük katı 12.

12*12=144

2)Kutulardan küp yapıyorsak(parçadan bütüne) ekok sorusudur.2,5,8 in ekoku 40 tır.Bu bize küpün bir kenarını verir.40*40*40/2*5*8=800cm3=0.8dm3 olması lazım.

3)512 ye bölündüğünde 8 kalıyorsa,512-8=504 e tam bölünür.Aynı şekilde 804 e bölündüğünde 12 kalıyorsa,804-12=792 ya tam bölünür.Biz bu iki sayının ikisine de bölünen en büyük sayıyı arıyoruz.Yani en büyük ortak böleni,o da 72 sanırım.O yüzden cevap 7+2=9.

4)Elimizde 16,24,44 ölçülere sahip prizma var.Eşit büyüklükteki süslerin boyutunu ebob bularak bulabiliriz.Çünkü bütünü parçalarla süslüyoruz.16,24,44 ün ebobu 4 tür.Şimdi sadece yüzeyleri süsleyeceğimizden,2*(16*24/4*4)+2*(16*44/4*4)+2*(24*44/4*4) bize cevabı verir.Yine ne yaptık her bir yüzeyin alanını her süsün alanına bölerek kaç süs gerektiğini bulduk.

5)Maddeleri torbalara bölüştürdüğümüzden ebob sorusu.Bulduğumuz ebob bize bir torbanın en çok kaç kg alacağını gösterir.Cevap 8 olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasener -- 3 Ocak 2012; 19:52:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.