< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bir insan neden tıp ister anlamıyorum (2. sayfa)
-
-
Tr de garanti meslek, prestij, tus girmek zorunlu değil
-
Para ulan para. Anası babası memur olan insanlar ne yapsin. Hard Kapitalizmin yaşandığı bir Türkiye gerçeği var. SAY öğrencilerinin %65 (bana göre) tıp ister, o olmazsa diş eğer kararlıysa ve bu iki fakulte gelmezse mezuna kalır. Döngü bundan ibaret
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kendisi değil ailesi istiyordur.
-
tıp bilimi ve eğitimi eğitim anlamında ve akademik bilgi anlamında da doyurucu keza adamın buna ilgisi varsa tadından da yenmez bence tıp okuyan biri doktor olmak zorunda değil bence araştırma yapmak falan daha güzel sırf bu yüzden kazansam yazabilirim + iş imkanı prestij saygınlık ne arasan var ama zor meslek ilgisi olmayana zulüm gelir bence
edit: paradan gram bahsetmemişim o kadar umrumda değil ki
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi generation z -- 10 Mart 2021; 17:56:20 > -
BENCE HERKES KENDİ SEVDİĞİ İSTEDİĞİ MESLEĞİ SEÇSİN
AY ANAM BABAM NE DER ELALEM NE DERİN DERDİNE DÜŞMESİN
büyük yazdım anlayana işte dh halkı -
Hocam peki sen niye soru çözüm bölümünde insanlara yardım ediyosun -
Eğer tıp okuyan olmasa böyle başlıklar olmazdı , dh de konu başlıkları çeşitlensin diye katlanıyor onca şeye tıp öğrencileri değerini bilin
Bence tıp okumak bir öğrencinin çok önceden belirlemesi gereken bir meslektir. Tıp fakültesi isteyenler bence aileleri öyle istediği için istiyorlar. Tıp okumak çok sağlam bir kafa gerektirir, önceden belirlenmesi gereken bir hedeftir. Lisede 4 sene boyunca biyolojiden ortalamanın altında düşük notlar tıp için mezuna kalıyorum demek kadar saçma birşey yok.
-
Her Bounlu metulu top mu
güzel soru. eski alışkanlıklar -
ama bence o azınlığın çoğalması fakültelere kalıyor. test kitabından başka bişey görmemiş gençlerin ufkunu açacak akademisyenler, öğrenci kitlesi gerekiyor biraz da. İnsanlar bu sebepten ülkesini değiştiriyorken bu sebeple yazan insanların da haklı olduğunu düşünüyorum bu arada.
Ben tıp okuyan birisi olarak anlattıkların içinde yer yer katıldığım noktalar var fakat eğri oturup doğru konuşursak doktorluk bu ülkedeki en garanti meslek. Evet okuması, bitirme sınavı vs. oldukça zor olan bir bölüm ama işini severek yapan bir hekimden daha mutlusu yoktur diye düşünüyorum.
-
valla tıp okuyup yurtdısına kacanlarda olmasa yenı mezun tıpcılarda bile iş sıkıntısı olucaktı bu kadar yuksek kontejanlarla
-
Kanka nerde okuyordun sen ? -
gazi üni elektronik -
Kulaktan dolma bilgiler bunlar. Genç arkadaşlarımız için belki kafalarında fikir oluşturur diye söylüyorum. Prestij kısmı tamamen yalan. Kimse size siz şu mesleği yapıyorsunuz diye saygı duymaz. Saygı kişilikle ve yaptığın işin ne kadar iyi olduğuna bağlı olarak kazanılır. Gelir kısmına gelecek olursak o sıralamada herhangi bir meslekte zaten az çok aynı parayı kazanırsınız. Ortalama 10bin TL zaten bu parayı kazanan çoook insan var herhangi bir meslek de kazanabilir.
Gerçekten ilginiz varsa yazın sonra pişman olabilme ihtimaliniz yüksek. Mesela bizim fakültede çok bırakan oldu itüye odtüye geçtiler e ne oldu zamanlarına yazık oldu.
Mobbing zaten bu bölümün kanayan yarası. Yakın zamanda asistan abimiz intihar etti ( Allah nur içinde yatırsın ). Diyeceğim o ki seçmeden önce iyi düşünüp taşının.
bir insan bunu neden merak eder, ben de bunu anlamıyorum. n'apacağız usta?.. neden papağan gibi sürekli aynı konular yahu..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X