Şimdi Ara

Bir insan neden kas yapmak ister ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
5
Favori
8.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: windsurf

quote:

Orijinalden alıntı: NeroEM9

quote:

Orijinalden alıntı: SercaN__

Saçma sapan bi düşünce tarzın var 2 dk mantıklı düşünsen cevabı alırsın zaten.Kilo = zarar.İnsanların çoğu spora sağlıklı yaşam için yani ideal kilo için başlar ama yağ oranı düştükçe zaten sende var olan kaslar belirginleşir.Tabi bu durumu korumak için devam etmelisin spora yemek yemeye devam etmek zorunda olduğun gibi.Bir iki kademe ileriye taşıyanlar var o işten ekmek parası kazananlar hocalar sporcular mankenler vs.Neden bilmem mesajını okuyunca şişman kıskanç bi tip geldi aklıma.

Şişman değilim, yaklaşık 60-65 kiloyum. Kıskanç olduğumu değilde kibirli olduğumu söyleyebilirim... Şunu sormak istiyorum: Hayat bile meşkuk iken, sağlıklı yaşam isteği için baya bir önyargı gerekmiyor mu ? Bu mantıklı mı sizce ? Yani insanlar neye dayanarak sağlık bir yaşam istiyor ki ? Daha fazla yaşamak için mi ?... Olaya direk baktığımızda insanların çoğu hayatlarından nefret ediyor ve öldüklerinde [birgün öleceklerini varsayıyorlarsa tabiki] bunların hiçbiri umurlarında olmayacak. Peki daha fazla yaşama isteğini tetikleyen şey ne ?... Tabiki önyargı ve varsayım Ben önyargı ve varsayım içerisinde bir mantık göremiyorum... Benim düşünce tarzım belki size göre saçma sapan olabilir fakat bu düşünce tarzı yaşamın/evrenin tek mutlak gerçeğine dayanarak oluşmuştur

-Düşünce tarzını süslü kelimelerden arındırırsak "zaten ölecez neden yaşıyoz ki?" gibi birşey çıkıyor ortaya sanırım. Hayata pesimist bakıyor olabilirsin, bu konuda söyleyecek pek birşeyim yok, ancak iyimser bakanlara/bakmaya çalışanlara aciz sıfatını yakıştırman hoş değil.

-Ölmeyecekmiş gibi yaşamak değil sağlıklı yaşamak, asıl gülünç olan öleceğini bilen bir bireyin hayat kalitesini arttırmak için birşeyler yapmaya çalışmaması bana göre.

-Kendini toplumdan uzaklaşarak bulabilirsin, yine de yaşamını o toplumun içinde sürdürmek zorundaysan, insanları ister sev ister sevme onlara bir şekilde kendini kabul ettirmek zorundasın. İyi bir dış görünüş de kim ne derse desin ilk izlenimde her zaman bir artıdır.

-İnsanların çoğunun hayatından nefret etmesini ve buna rağmen uzun yaşamak istemelerini, vücut çalışıp daha kaliteli bir yaşam elde etmeyi uman insanlara argüman olarak öne sürmen mantıklı olmamış.
    Vücut çalışan insanlar öncelikle biyolojik olarak mutlu olmaya yatkındır, endorfin hormonunun spor yapan insanlarda daha fazla salgılandığını eminim duymuşsundur. Bunun dışında insanın duruşunda, fiziğindeki değişimlerin özgüvene yansımasıyla karşısındaki insanda bıraktığı izlenimin daha güçlü olması gibi psikolojik faktörler de var. *Burda cinsellik de büyük bir rol oynuyor.* Sadece bu iki faktör bile bir insanın yaşam kalitesini arttırmaya yeter.
    Üstüne üstlük 50-60 yaşına gelince bile fit bir vücuda sahip olmanın faydalarıyla gayet kaliteli bir hayat sürebilirsin. Yaşıtlarının altına çocukları bez bağlarken canın isteyince gidip yüzebilme, koşabilme düşüncesi bile şimdiden sağlıklı yaşamaya başlamak için yeterli bir sebep.
    Sonuç olarak da spor yapan bir insanın daha uzun yaşama isteğini de anlayışla karşılarsın elbette.

Niye yaşıyoruz ölücez nasıl olsa değil demek istediğim. Bakın, olaya dünyevi bakan bir insan bu sonuca varır. Spor yapan bir insanda mantıken dünyevi bakıyordur. Benim mantığıma kalırsa yaşadığımız bile kesin değilken ölümün varlığına inanmak varsayımdır. Ölümün ve yaşamın belirsizliğinde bir fiilde bulunmak komiktir. Ölümden kaçmak, hayata tutunmak, ölüme koşmak da mantıksızdır. İyimser insanlar mental açıdan benim için acizdir. Çünkü ya kendilerini kandırıyorlardır, ya da gerçeği göremeyecek kadar güçsüzlerdir... Ölüceğinizi varsayarsak, başlangıç ve bitiş 0 iken aradaki değerlerin önemi nedir ki ? Neden kalite arttırma isteği duysun. 0.x=0 isterse x=100 olsun, isterse 0. Sonuç aynı iken farketmez... Şu endorfin olayına gelelim. Spor yapan insan endorfin salgılıyor diyorsun. Doğru fakat sadece mutlu olan insan sağlıklı yaşam ister. Yani mutsuz insan neden spora başlayıp endorfin salgılasın. Mutlu zaten mutludur spor yapar. Ama konumuz olan mutsuz insan neden spora baslar? Mutlu olmak isterlerse eroin kullanıyorlar genelde... O da endorfinle alakalı sonuçta... Ben endorfin salgılamak için spor yapan insan görmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Saçma sapan bi düşünce tarzın var 2 dk mantıklı düşünsen cevabı alırsın zaten.Kilo = zarar.İnsanların çoğu spora sağlıklı yaşam için yani ideal kilo için başlar ama yağ oranı düştükçe zaten sende var olan kaslar belirginleşir.Tabi bu durumu korumak için devam etmelisin spora yemek yemeye devam etmek zorunda olduğun gibi.Bir iki kademe ileriye taşıyanlar var o işten ekmek parası kazananlar hocalar sporcular mankenler vs.Neden bilmem mesajını okuyunca şişman kıskanç bi tip geldi aklıma.

Şişman değilim, yaklaşık 60-65 kiloyum. Kıskanç olduğumu değilde kibirli olduğumu söyleyebilirim... Şunu sormak istiyorum: Hayat bile meşkuk iken, sağlıklı yaşam isteği için baya bir önyargı gerekmiyor mu ? Bu mantıklı mı sizce ? Yani insanlar neye dayanarak sağlık bir yaşam istiyor ki ? Daha fazla yaşamak için mi ?... Olaya direk baktığımızda insanların çoğu hayatlarından nefret ediyor ve öldüklerinde [birgün öleceklerini varsayıyorlarsa tabiki] bunların hiçbiri umurlarında olmayacak. Peki daha fazla yaşama isteğini tetikleyen şey ne ?... Tabiki önyargı ve varsayım Ben önyargı ve varsayım içerisinde bir mantık göremiyorum... Benim düşünce tarzım belki size göre saçma sapan olabilir fakat bu düşünce tarzı yaşamın/evrenin tek mutlak gerçeğine dayanarak oluşmuştur

Belkide bu soruya cevabın sana göre olduğu için mantıksız geliyor.Hiç 3.kata bile çıkamayacak akdar nefessiz kaldın mı ne bileyim yada ayakkabını bağlayamayacak kadar belinin kalın olması yada sevdiği insanların kilo yüzünden dalga geçmesi falan filan.Belli bi cevabı yok bence kişiye göre değişir ama bu kadar kompleks bi durumu basitleştirip saçma demek yanlış bence.Özür dilerim bu arada kıskanç değilmişsin ama baya bi karamsarsın heralde.

Öyle bir izlenim bıraksamda karamsar değilim. İyimser hiç değilim... Ne siyah, ne beyaz, sadece griyim... Neden öyle bir izlenim bıraktığımıda kendimi iyi açıklayamamaya bağlıyorum. Neyse ne... Haklısın herkesin nedeni kendine. Gece gece felsefeye bağlamamıda makul gör, arada gazımı alamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Means

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Kim şu adam gibi olmayı istemez ki Adam 99 yılında 2.10 boy 156 kiloya ulaşmıştı hem de sıfır göbekle Kim bilir nasıl bir histir o vücutla dolaşmak Sonradan 120 kilolara indi boyuda 2.06'ya inmiş. Bikaç sene önce öyle okumuştum yani sonra ilgilenmeyi bıraktım Ama adama saygım hala vardır. Onun boyunda ve onun gibi bir vücudum olsa herkese dayılanırdım

Bir insan neden kas yapmak ister ?

Bir insan neden kas yapmak ister ?

kimdir bu abimiiz

undertaker
  • işsizlik+ego şişirme+kas yapınca herkesi dövebileceğini sanma

amaç sağlıklı yaşamaksa ağırlık olmadan da sağlıklı yaşanabilir. şınav, mekik, mümkünse barfiks bunlar evde de yapılabilir. dışarı çıkıp her gün 20dk da koşarsanız günlük sporunuzu yapmış olursunuz fakat yine sağlıklı yaşamış olmazsınız.

eve dönünce acıkır ve bilimum katkı maddeli yiyeceklerle kendinizi doyurursunuz.

sağlıklı beslenmek günümüzde gerçekten çok zor. hazır her şeyden uzak durmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 14 Mart 2013; 2:28:09 >
  • Bende 1 hafta önce başladım. 5 yıl futbol oynayıp sigaraya başladım. Yokuşu çıkarken nefes nefese kalıyordum. En azından eski günlerdeki gibi olmak için derhal sigarayı bırakıp başladım. Tabi birazda kollarımın güçlenmesi istiyorum. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi spordan sonra duş alıp rahatlama hissi için bile bu spora devam ederim. Kendimi dinç ve iyi hissettikten sonra karı kız ayakları pek umrumda değil. Yaşım 20 bu arada.
  • boy 1.86 kilom 60 dı yani çok zayıftım kuvvetli biri olmak için başladım body e
  • sigarayı bıraktım aşırı yemek yemeye başladım.Vücudum göbekli yağlı duracagına bu şekilde spor yaparak gelişimini ve kondüsyonunu yükseltmek amacıyla spor yapıyorum.sanırım psikolojik bir durum ama sporu yapıp bitirdikten sonra kendimde bir eminlik özgüven geliyor mutlu oluyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leopard26

kendini geliştirmekmiş sağlıkmış fasoymuş fisoymuş bla bla bla...

tabiki karı kızın dikkatini çekmek, yatağa atmak için yapıyorlar hepsinin altında cinsellik yatıyor.

Kusura bakma ama sig bir yorum bu, insanin dogasinda var zaten cinsellik, her canli uremek icin yasar temelde.

• plaj vucudu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zobarak

Özgüven veren bir durumdur kaslı olmak, insanın duruşu bile değişir, insan insan olduğunu hisseder, hele o sporunu yapıp duş aldıktan sonra işe okula gitmenin verdiği haz, keyif, mutluluk sırf onun için bile yapılır kas, üstüne üstlük sosyal olarak katkıları vardır, ilk izleniminiz çok daha etkileyici olur, güven verirsiniz karşınızdakine, karşı cinsi de etkiler aynı zamanda, güçlü kollar geniş omuzlar sağlam göğüsler ve adonislerinizle pek çok kızın ilgisini çekersiniz

Çok acizce bir durum yahu Ama 15-16 yaşında kas yapmaya çalışanların duygusal veya sosyal nedenlerinden ziyade mantığını merak ediyorum ben

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Sağlam, dayanıklı olmak ve kondisyonu yükseltmek için Herhangi bir sporla veya güç gerektiren işler için ideal birşeydir.

Bak bu olabilir işte

Sanki Cogu kisi 20 yasında hayata geldi

Hepimizin kafasından o tarz düşünce gecti Ergenken

Tabi siz kuantum fiziğini araştırıyordunuz herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 14 Mart 2013; 7:18:22 >
  • Amaç dışı yapan çok kişi var.
  • arkadaşlar bu sporla uğraşan ve gözlem yeteneği olan birisi olarak söylüyorum. spora gidenlerin yarısından fazlası kızlara güzel görünmek için gidiyor. hal ve hareketlerden bunları çok rahat anlayabiliyorsunuz bi zaman sonra.

önemli olan şey elbette güzel bir görünüm elde etmektir. bu işe girenlerin hepsi bu kaygıyla başlar ağırlık kaldırmaya. ama gösteriş asla bir parçası olmamalı. önemli olan sağlıklı beslenme, iyi bir kondisyona, iyi bir fiziğe sahip olma, kuvvetlenmedir. bu spor bu amaçla yapılmalıdır.

ve bana göre "neden bir insan ağırlık kaldırmak ister" değil, "bir insan neden ağırlık kaldırmak istemez?" olmalıdır. keşke herkes spor yapsa, birşeyler elde etmeye çalışsa kendisi için. hem kendine olan saygısı artsa, hem de güzel bir fiziğe sahip olsa. allahın verdiklerinin değerini bilmeyi öğrense.

size tavsiyem, gidin bi spor salonuna başlayın arkadaşlar. emin olun seveceksiniz ve yapacaksınız imkanlarınız yettiğince. çünkü insan mutlu oluyor ağırlık kaldırınca, ertesi gün kas ağrıları olunca. kendiniz için bişey yapıyorsunuz en önemlisi, hayatta bundan önemli bişey yoktur
  • Balon gibi şişmek yerine gerçek güzel olan bir vücuda sahip olmak hem sağlık açısından hem de özgüven açısından güzel bir şey ayrıca gerçekten spordan alınan duş ve sonrasında okula gitmek vs. İnsanı ne kadar yorgun olsa da iyi hissettiriyor sporu bıraktığımdan beri ki göbeğimle hiç mutlu değilim şimdi tekrar başlıyorum bu sefer fitness daha sonrasında kurek basket vs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimi iyi hissettiriyor. Öyle aman aman kasım yok ama kendimi daha sağlıklı buluyorum.

Babama özendiğim için spora başlamiştım. 45 yaşında ve hâlâ özeniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: wilfred

Kendimi iyi hissettiriyor. Öyle aman aman kasım yok ama kendimi daha sağlıklı buluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: KeiLe*

quote:

Kendimi iyi hissettiriyor. Öyle aman aman kasım yok ama kendimi daha sağlıklı buluyorum.

835

• Saglik, ozguven, kiz vs.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KeiLe*

quote:

835

• Elbette sağlıklı ve fit olmak için yapıyorlar doğrusu bu zaten ama şu kendini geliştirme mevzusunu anlamadım insan kendini sadece fiziksel yönden mi geliştirince toplum tarafından kabul görülüyor kendini kültürel bilgisel yönden geliştirenler boşuna mı yaşıyor

• Cunku essigin ...... Dolayi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.