Şimdi Ara

Bir garip Wi-Fi Problemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Merhaba Hepinize, hayırlı geceler.

    Arkadaşlar benim bir problemim var, bu konulara az çok hakim olmakla birlikte hiçbir anlam veremediğim bir sorunla karşı karşıyayım.

    Umuyorum ki konuyu doğru yere açıyorumdur, pek hakim değilim forum kategorize işlemlerine, eğer bir yanlışım olduysa affola, yetkililer bir yanlışlık olması durumunda konuyu doğru kategoriye taşıyabilirlerse çok sevinirim.

    Kısaca özetlemek gerekirse, 2012 Model iMac 21" var elimde, İşim gereği hem bazı programlar hem de oyun oynamak vasıtasıyla Bootcamp ile Windows 7 Ultimate x64 yüklü, cihazın kendi işletim sisteminde ise macOS Sierra son sürüm yüklü.

    Windows işletim sistemini kullanırken internet bağlantımda sürekli kopmalar yaşıyorum, indirme işlemi yarıda kesiliyor yahut CS:Go gibi online oyunlarda başlangıçta 40-50ms değerleri alırken hemen ardından 1000ms'lere ulaşıyor ping seviyem ve ardından bağlantım kopuyor, oyundan atıyor, fakat normal kullanımda hiçbir sıkıntı yok, hiçbir takılma olmadan aynı anda iki tane 1080p Video bile izleyebiliyorum, internette rahatça dolaşabiliyorum.

    Fakat iş oyun oynamaya ya da download yapmaya gelince birden bire kafayı yiyor ve bağlantı kopuyor, oyundan atıyor yaklaşık bir iki dakika boyunca "internete erişemiyorum" , (İMAC İNTERNETE ERİŞEMİYORKEN - EVDEKİ DİĞER CİHAZLAR ERİŞEBİLİYOR) bazen sınırlı erişim hatası veriyor, bazen internet bağlantısı yok diyor, ama hala Wi-Fi'ye bağlı vaziyetteyken yapıyor bunu, ethernet kartının bağlantısı tamamen kopmuyor yani, hala kullanılabilir ağları ve bağlı olduğum ağı görmeye, bağlı gözükmeye devam ediyorum.

    Apple Software Update kullanarak driverlerı güncelledim, Driver Booster vb programlarla teyit edip, eksik güncellemeleri de yükledim, windows güncellemeleri de kurulu.

    Sorun yaşar yaşamaz araştırmadan bakmadan foruma yazmak istemedim araştırdım baktım, güç tasarrufu modu gibi özellikler varmış, güce ihtiyaç duyduğunda bu aygıtı devre dışı bırak gibi seçenekler varmış Ağ Bağdaştırıcı seçeneklerinde,, o ayarlar da kapalı durumda, yani her zaman aktif tut şeklinde ayarlı.

    Wi-Fi şifreleme uyuşmazlığı diyenler olmuş, AES kullanma TKIP yap diyenleri dikkate alıp onu da denedim, maalesef çözülmedi.

    Modem arayüzündeki Kanal problemi yaşıyor olabilirsin, kanal değiştir diyip alternatif kanal söyleyenler olmuş, denedim, maalesef yine çözülmedi.

    Eğer Noise Margin DB Seviyen 15'in altındaysa sorun yaşarsın internette diyenler olmuş, onu da kontrol ettim 18DB Seviyelerinde, ve zaten o tarz bir problem olsaydı internette gezinirken de olurdu ve kendini diğer cihazlarımda da gösterirdi diye düşünüyorum.

    Açıkcası sorunun donanımsal olduğunu da düşünmüyorum, MacOS İşletim sistemini kullanırken sorunsuz şekilde CS:Go oynayabiliyor, download yapabiliyorum. Şu anda da MacOS İşletim sisteminden yazıyorum bu iletiyi ve aynı zamanda yaklaşık 2MB/s ile Windows 10 X64 download ediyorum, internete bağlı farklı cihazlar hala gerek Youtube gerek farklı platformlarda hala interneti aktif şekilde kullanmaya devam ediyor şu anda, Windows 10'a geçmek var aklımda fakat bunu son seçenek olarak değerlendirmem gerekiyor belgelerimden ötürü.

    Arkadaşlar ne yaptıysam bu sorunun önüne geçemedim, eğer yardımcı olabilecek, yahut aklına bir fikir gelen, bir önerisi olan varsa seve seve dinlemek isterim, şimdiden teşekkür eder iyi forumlar dilerim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.