Şimdi Ara

BİR ERKEK NEDEN KARŞI CİNSLE GÖZ TEMASI KURMAZ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
29.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edeb. Birde göz teması kurmak değilde özellikle bakmamak, uzun süre bakmamak demek daha doğru sonuçta insanlar ister istemez birbirlerine bakıyor nereye baksan insan sonuçta

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle bakmamak karsi tarafa birsey hissetmekle baglantilida olabilirmi edeptende elbette olabilir ama birsey konusurken dahi olmuyorsa?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında sorun cinsiyette değil özgüvende. Karşınızdaki kisi sizinle iletisim kurarken gözlerini sürekli kaçırıyor ise o kisi sizinle guclu iletişim kuramıyor demektir. Ya da sizi kâle almadığının göstergesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: --ThugLife--

Özellikle bakmamak karsi tarafa birsey hissetmekle baglantilida olabilirmi edeptende elbette olabilir ama birsey konusurken dahi olmuyorsa?

Olabilir tabii bunu bilemeyiz ama. Hatta ona bakarsan özgüven eksikliği, kompleks bir çok şeyi göz teması kurmamak ile ilişkilendirebiliriz, ben kendi açımdan yazdım kişiden kişiye değişir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cinali1 C kullanıcısına yanıt
    Anladim olumsuzluktan baska yolu yok diyorsun tesekkurler.

• Buyuk ihtimal ego zaten tesekkur ederim cevap icin.

• İffet ve utanma duygusundan olabilir yada hoşlandığı için olabilir

• Çünkü rahatsız oluyorlar o yüzden gerek yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben göz göze gelince bir yanlış anlaşılma durumu falan olacakmış gibi hissediyorum. O yüzden çok fazla bakamıyorum baksam da uzun süre bakmıyorum gözlere. İstemeden gözler burna murna kayıyor. Ama ilgi duyduğum biri olursa gözlere bakarım. Yani bu durum özgüven eksikliğinden kaynaklanmıyor. En azından benim için durum böyle.

• Ben kendi adıma rahatsız olmasın diye bakmam. Kendimi onun yerine koyunca zaten günde binlece abaza yeterince bakıyor

• Benim merak ettigim bi erkek bir kizdan hoslandigini ona bakmayip ilgilenmeyerekmi gosterirdi ozellikle yokmus gibimi davranirdi

• --ThugLife-- kullanıcısına yanıt
    Belki de böyle bir durum yaşanıyordur. Hiç belli olmaz.

BİR ERKEK NEDEN KARŞI CİNSLE GÖZ TEMASI KURMAZ

• TurnerA kullanıcısına yanıt
    belkide böyledir.. erkekleri anlamakta zor yardimci oldugunuz icin tesekkur ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: --ThugLife--

belkide böyledir.. erkekleri anlamakta zor yardimci oldugunuz icin tesekkur ederim.

Kendimden ornek verirsem ben iletişim kurarken kesinlikle gözlerinin icine bakarım. Gözler insanın aynasıdır içini gosterir. Ama mesela bazrn okuldayken ornegin bir hanimefendiye ilgi duyuyorsam ve bu ilgi arkadasça degilse kendimi frenlemek için biraz uzak ve garip davranırım. Çünkı ben bu tarz bir iliskiye girersem ve sonuçlanmazsa hem karşındakine hem kendime zulmetmis olacağım. Bu nedenle bazen yokmuş gibi davranabilirim ve bu benim canımı yakar çünkı biliyorum onun bu durumdan hoşlanmadığını. Bizleri anlamak zordur. Sen gidişine bırak derim. Bir adım atılacaksa bırak erkek atsın. Çünkü kendini hazır hissetmeyen birisi böyle davranabilir.

• Birşey hisetme bakışmalar ile başlar uzun süreli göz teması kurmayan erkek bacımsın mesajını vücut diliyle bu şekilde verir yani sana benden zarar gelmez demeye çalışıyodur ona bakışlarınla hükmetmeli kanki yada sevgili kıvamına getirmelidir bir kız yada oda hiç bakmamalı ve 2 birbirine zarar vermeyen yabancı olarak kalmalılar erkek bakışlar ile komut alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 13 Temmuz 2017; 10:16:57 >
  • sizi çıldırtmak için
  • Zaten egosu haddinden fazla şişmiş olan Türk kızlarına ego kastırmamak için.
  • Göz temasının kültürel olarak ayıp sayılması, sadece Türkiye'ye mahsus birşey değil bu arada Japonya'da mesela aynı şekilde, bu şekilde yetişmemiz ve ülkemizdeki karşı cinse genel bakış açısının sağlıklı olmaması göz temasını itici yapıyor. Çoğu insan da bu nedenlerle bakmıyor. Bakınca ya sapık oluyorsun ya da "Ne bakıyon dik dik deli misin kardeşim?" Deniyor

• Kurduğu zaman istisnalar hariç çoğu kadından sapık-tacizci-sarkıntı muamelesi gördüğü için.
  • HighDamagE kullanıcısına yanıt
    Komut alir diyorsunuz da sonra yanlis anlasilmak istemiyorum farkli duruma dusebilme ihtimalide var erkekler farkli yonlere cekebiliyor baksa yollu bakmasa havali olunuyor acikcasi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.