Şimdi Ara

BİR DERSTE UZMANLAŞMAK - UZMANLAR TOPLANSIN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aranızda benim gibi bir veya iki ders üstünde uzmanlaşıp diğer dersler orta veya düşük seviyede olanlar illaki vardır. Bu konuyu bir branş üstünde uzmanlaşanlar için kuruyorum. Bilgi, tecrübe, taktik paylaşıp diğer dersleri nasıl geliştirebileceğimiz hakkında fikir sahibi olmak amacım.

Öncelikle kendimden bahsetmek istiyorum. Ben mezun 99'lu bir arkadaşınızım. 3 sene yattığımdan dolayı geçen sene temelim yok denecek kadar dandikti. Matematik, fizik kimya gibi derslerde zorlandığım için bu derslerden sürekli kaçtım hiç üzerine gitmedim ve sadece biyolojiye çalıştım. Bunun sonucu olarak da biyoloji dersim diğer derslerimden daha iyiydi. Bu da LYS'ye bariz bir şekilde yansıdı:

BİR DERSTE UZMANLAŞMAK - UZMANLAR TOPLANSIN

MF4 125K'dan mezuna kaldım ve şansımı bir kez daha denemeye karar verdim. Biyolojide şuan geldiğim nokta ise denemelerde ya full çekiyorum ya da 1 yanlışım çıkıyor. 1 yanlış da dikkat hatasından gidiyor. Geçen sene yaptığım hatadan ders çıkaramadım, bu sene aynı hatayı tekrarladım. 15 tatilden önce sistemleri bitirmeye çalıştığım zamanlar hafta içi günde 200 soru biyoloji, cumartesi veya pazar günde 500 biyoloji haftada toplam 1500 sadece biyoloji çözdüm, 5 kitaptan sistemleri bitirdim daha sonra ekstradan konuları işledikten sonra 2 kitap daha çözdüm. Tabi bu sırada fizik ve kimya yine arka planda kaldı. Ben yine zorlandığım derslerden köşe bucak kaçtım ve yine biyoloji çalıştım. Sonumun 2017'de ki gibi olmasını istemiyorum. Neredeyse 1 aydır biyoloji çalışmıyorum. Konu anlatımlı kitabımı birine verdim ve soru çözmeyi bıraktım denecek kadar azalttım. Zaten kitaplar ya bitti ya da bitmek üzere. Şu son 70 günde fizik-kimya kasmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bir türlü bulamıyorum. Bir köşesinden tutup başlasam devamı gelecek fakat o köşeyi bulamıyorum :( Hep erteliyorum. Ama bu sefer kararım kesin. Biyoloji pişmanlıktır, biyolojiyi bırakıyorum ve fizik kimya çalışıyorum. Özellikle fizik-kimya uzmanları bir kaç taktik verirse mutlu olurum :) Benim gibi bir derste yoğunlaşıp diğer dersleri havada bırakan kişileri görmek ve hikayelerini dinlemek istiyorum :)

EDİT
    2018 YKS'de biyolojiyi fulledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağdatlı Ruhi -- 13 Ağustos 2018; 22:12:58 >

• benim de kimyam baya iyidir ama ben 11. sınıfım iyi olmamın sebebi sanırım kolay bir ders olması zaten lysde çoğu kişi 25in üstüne rahat çıkıyordur kolay çünkü bu olayın sevmeyle alakalı olduğunu düşünüyorum ben kimyayı sevdiğim için iyi bence ders olarak değil de öğrenilecek bir bilim gibi bakmalısın tüm derslere ve senin biyolojide yaptığın iyi netler seni daha çok biyoloji çalışmaya teşvik etmiş olabilir yani bence bunun bir sebebi yok :)
  • Bir zamanlar fen yapamazdım

Sonra fen tanrısı gibi bişi oldum ygsde fulledim.

Bu sefer matematiği batırdım

Bu sene ikisinide toparlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neymiş bu biyoloji sevdası

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biyolojim iyiydi benim de ayni sekilde 27d 3y.

Digerleri orta seviyeydi,33k gelmisti.

Tum dersleri yapmadan adam olunmuyor,biyoloji karin doyurmuyor maalesef.

• Fizik yapamamakta uzmanım soruları alayım ?

• Abi çok yanlış yapmışsın korkularınla yüzleşememişsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her şeyde usta olmak istiyorum ooof of
  • fenyapamayansayısal kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl fulledniz

• quote:

Orijinalden alıntı: drpetrıchor44

Hocam nasıl fulledniz
    Ygs fen için turuncu bi deneme vardı 12li onu çözdüm üstüne sınavın 40 lı fen denemesi vardı onuda çözdüm dershanede sürekli bölüm denemesi yapılıyordu onlarıda çözdüm sınava 2 ay kala 30lu ve 20 li 2 fen denemesi çözdüm yayınların ismini hatırlamıyorum.

Fende olay şudur konu çalışmak salaklık oluyor açacan çıkmış soruları adam hangi formüllerden soru sormuş bulacan sonra bulduğun formüllerin mantığını oturtacan bir şekilde bu sana kalmış artık nasıl öğrenirsin bilemem ben çok belgesel izlediğimden hiç sıkıntı yaşamadım günlük hayattan örneklerle bilgileri özümsedim fizik için youtubede binlerce animasyon var onları izlemekden zevk alırdım ygs fen kolaydı benim için lysde fizik 25 d kimya 21 doğru kimya biraz ezber olduğu için iyi değilim pek

Biyoloji 19 doğru geldi matematik de batırdım

• Biyolojiyi iyi yapsın yanına mf3 sıralamanıda yazsaydın ya , mf4 e biyo o kadar etki etmiyordu çünkü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortilency kullanıcısına yanıt
    MF3 100K MF4 125K ham sıralamam mf4 115k mf3 95k ama 70 obp geriye attı =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağdatlı Ruhi -- 21 Nisan 2018; 18:5:56 >
  • Benim tarihim çok iyidir eskiden beri.

• Matematik oku fullersin
  • Up
    Sınavda biyolojiyi hem TYT'de hem AYT'de fulledim =)
  • Ayt kimya-biyoloji full, fizik sağolsun 6y olunca iki dersi fullemek bile işe yaramadı

• Birilerine anlatacaksın, gerçek hayatta o konuları düşüneceksin (fkb buna çok elverişli zaten×

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.