Şimdi Ara

Bir boks antrenmanını anlatacak arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
35.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamın aleyküm. Bir boks antrenmanında yapılan çalışmaları sırasıyla anlatacak arkadaşlar arıyorum. Her antrenman farklı şeyleri yapıyorsanız onları da anlatmanız dileğimdir. Emek harcayacaklara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Historia Calamitatum -- 13 Aralık 2009; 13:57:10 >

• Gerçek anlamda bir boks antrenmanı yapmak istiyorsanız hem boks antrenmanını hemde yer idmanını (barfiks,şınav,bencpres) aynı gün yapmalısınız.Çünkü boks dayanıklılık ve hız gerektiren çok ağır bir spordur bu dayanıklılığa ve hıza en iyi bu şekilde sahip olabilirsiniz.
    Haftada 3 gün
    15 dk ısınma :koşu, gerdirme ,zıplama, depar...
    4 raund gölge 2 şer dakikadan
    2 raund torba
    3 raund lapa(ellik)kesinlikle sabit değil ring içersinde gezerek tutulmalı.
    2 raund torba
    1 raund gölge
    1 raund ip atlama ve peşine yer idmanı (vg hareketleri).Amatör bir boksör için yani 4 raundluk maça hazırlanan boksör için yeterli bir antrenmandır.
  • NeoTurk arkadaşım bir sorum olacak.Ben aikidocuyum.gittiğim salonda kum torbası var.kendimi geliştirmek adına ufak ufak yumruk tekme atmaya başladım.belirli bir teknik yok,sadece olabildimce hızlı ve sert vuruyorum.salonda karate eldivenleri var ama kullanmıyorum.
    önerebileceğin bir şey varmı? teknik,çalışma şekli veya eldiven veya bant konusunda.
    cevaplarsan mutlu olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: airsilver960

NeoTurk arkadaşım bir sorum olacak.Ben aikidocuyum.gittiğim salonda kum torbası var.kendimi geliştirmek adına ufak ufak yumruk tekme atmaya başladım.belirli bir teknik yok,sadece olabildimce hızlı ve sert vuruyorum.salonda karate eldivenleri var ama kullanmıyorum.
    önerebileceğin bir şey varmı? teknik,çalışma şekli veya eldiven veya bant konusunda.
    cevaplarsan mutlu olurum

kesinlikle 3-6 ay arası eğitim almadan kum torbasına yumruk falan atma kalıcı omuz , bilek , parmak sakatlıklarına yol açarsın hoca gözetiminde 3-6 ay arasında öğrenmen gerek en az
  • airsilver960 , aikidocu'ysan antremanlısın demektir. hemde kondisyonda vardır. aikido gibi spor yapan adam çok daha rahat kavrar sadece bir ay içinde 9-10 dersle vuruşları kavrarsın. ve şunu diyim kum torbası bile antreman için bazen yeterli olmakta, aman kaçırma derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aikidocu

airsilver960 , aikidocu'ysan antremanlısın demektir. hemde kondisyonda vardır. aikido gibi spor yapan adam çok daha rahat kavrar sadece bir ay içinde 9-10 dersle vuruşları kavrarsın. ve şunu diyim kum torbası bile antreman için bazen yeterli olmakta, aman kaçırma derim.

tabi ne kadar kavrasada en az bi 3-4 ay geçmesi gerekir hareketin reflex olması için yanlış hatırlamıyorsam 800-900 tekrardan sonra reflex oluyodu hareket
  • NeoTuRKx , kesinlikle haklısın, refleks konusuna. Ayrıca öğrencilerle kavga edersen dışarısı içinde iyi olur. Yani bunun bir sürü programı var, ama vuruşları öğrenmek zor değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar izmirde boks salonu olarak nereleri tavsiye edersiniz
  • NeoTuRKx , yazdıkları hem katılmakla beraber bunlar zaten temeldir. Boksunuz tekniğinin yanında bu antremanda kondisyon kazanırsınız. Ha birde ayrtınılı tavsiyeler gelince yeni başlayanlar için, ellerine taktıkları kumluklar ile vurmalarını tavsiye ederim. Hem hızınız için hemde sağlam guard tutmak için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aikidocu

NeoTuRKx , yazdıkları hem katılmakla beraber bunlar zaten temeldir. Boksunuz tekniğinin yanında bu antremanda kondisyon kazanırsınız. Ha birde ayrtınılı tavsiyeler gelince yeni başlayanlar için, ellerine taktıkları kumluklar ile vurmalarını tavsiye ederim. Hem hızınız için hemde sağlam guard tutmak için.

lapa.......
  • hayır orada kastedilen içi kum vb. dolu bilek ağırlıkları da olabilir. ama o tehlikeli bir antrenman tekniği olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derkrieger

hayır orada kastedilen içi kum vb. dolu bilek ağırlıkları da olabilir. ama o tehlikeli bir antrenman tekniği olabilir.

Evet, içi kum dolu ağırlıkların tam ismi nedir bilmiyorum, bazıları ayak içinde kullanıyor.

Boksun ilk başında darbelere alışılmadığından çabuk dağılabiliyor ondan gard'ı en iyi şekilde tutmak gerek. Ama kendi gardıyla kendini dövende olduğu için sağlam tutması gerek. Zaman alır ancak kum dolu bileklikleri ile tutulması ya da dambıllarla gard pozisyonu almakta bunun için çözümdür. Kum dolu bilekler ısınılmadı takdirde çok tehlikeli olunabiliyor. Birde boksun için özellikle sırt kasları güçlü olması gerekiyor. Bunuda genelde hocalar eline iki tane eldiven alır ve sağa sola dağıtır. Toplar hocana verirsin o gene dağıtır ve 3. dakika sonunda sırtında yararlı bir ağrı hissedersin.

• cevaplarınız için teşekkurler.
    yaklaşık 1 aydır 5er kg lik dambıllarla evde gölge yapıyorum.ve vuruş gücüm ve hızım 2-3 kat arttı diebilirim

sırt kası için en iyi şey barfikstir kanımca.
  • ir0nfist~ arkadaşıma katılıyorum ve boks yüzmeden sonra vücüd kaslarını en iyi çalıştıran 2. spor biz idmanı haftada 6 gün yapıyoruz türkiye şampiyonaları için salı ve perşembe kople vücüd geliştirme yapırouz kondisyonda solanlarında 6 gün boyunda sürekli 6 km koşuyoruz boksta nefes çok önemli
  • İlk önce ısınma ile başlanmalı tabiki nefes ve koşu antremanı yapılmalıdır ring çevresinde veya bantta 15-20 dk. civarı koşulmalıdır. İkinci olarak kültür fizik çalışılmalıdır bilmeyenler için bir alıntı vereyim "Ayaklar bitişik, eller kalçada, ayak burunları üzerinde topukları yerden keserek ve topukları üzerinde kalkarak tabanları yerden kesmek suretiyle yapılan bir idmandır.

Ayaklar birbirine paralel ve araları dört parmak açıktır. Dizleri birbirine yandan değdirmek için ayaklar içe doğru kıvrılır. Dizler birbirinden açılarak ayak dışları üzerinde bükülerek yine ayak bilekleri çalıştırılmış olur. Topuklar üzerinde yükselerek ayak taban ve burunları üzerinde bir daire çizmek. Ayak burunları üzerinde yükselin. Geri geri gidilerek hız alınır. Sağ diz karına doğru çekilerek ileri doğru fırlatılır. Aynı hareket sol ayak ile de yapılır.

Ayaklar bitişik, kollar yana açılmış olarak, sağ ayağı kalçadan yana doğru fırlatarak sağ avuç içine değdirmeye gayret edilmelidir. Ayaklar bitişik, kollar ileride tutulmuştur. Ayak burunlarında hız alınarak ayak, kalçadan ileri atılır. Sağ ayak burnu sağ avuç içine değdirilir. Bu hareket her iki ayakla da tekrar edilir." Üçüncü antreman olarak tekniğinizi öğrenip geliştirmek için gölge boksu yapılmalıdır 3' er dakikadan 4 round. 4. olarak lapa çalışılmalı tekniğiniz ile öğrendiğiniz yumrukları lapa ile geliştirmeli ve hızlandırımalısınız. Ve ardından lapa ile hızlandırdığınız yumrukları kum torbasında sıkılaştırmalı ve güçlendirmelisiniz. Ardından ip atlanmalıdır boks antremanındaki ip atlamanın tekniğini bilmeyen arkadaşlar için yine bir alıntı vereyim "Klasik olarak üç dakika boyunca sağ-sol, sağ, sol şeklinde yapılır, iki ayakla birden zıplayarak yapılmaz. Bazı durumlarda süre artabilir." Ve son olarak dayanıklılık antremanı yapılmalıdır midenizi kasarak bir arkadaşınızdan çok sert olmamak şartıyla vurmasını isteyin :D

Özet olarak
    -Isınma 15-20 dk.
    -Kültür fiziği her bir hareket 5' er dk olmak üzere 30 dk.
    -Gölge boksu 3' er dkdan 4 round
    -Lapa antrenmanı 4 round idealdır
    -Kum torbası 4-5 round
    -İp antrenmanı sağ-sol olmak üzere max. süre (Acıyı hissedene kadar :D)
    -Dayanıklılık antrenmanı (Yine acıyı hissedene kadar ama unutmayın ki acı yok, acı yok ! :D)

• quote:

Orijinalden alıntı: Lolutus

İlk önce ısınma ile başlanmalı tabiki nefes ve koşu antremanı yapılmalıdır ring çevresinde veya bantta 15-20 dk. civarı koşulmalıdır. İkinci olarak kültür fizik çalışılmalıdır bilmeyenler için bir alıntı vereyim "Ayaklar bitişik, eller kalçada, ayak burunları üzerinde topukları yerden keserek ve topukları üzerinde kalkarak tabanları yerden kesmek suretiyle yapılan bir idmandır.

Ayaklar birbirine paralel ve araları dört parmak açıktır. Dizleri birbirine yandan değdirmek için ayaklar içe doğru kıvrılır. Dizler birbirinden açılarak ayak dışları üzerinde bükülerek yine ayak bilekleri çalıştırılmış olur. Topuklar üzerinde yükselerek ayak taban ve burunları üzerinde bir daire çizmek. Ayak burunları üzerinde yükselin. Geri geri gidilerek hız alınır. Sağ diz karına doğru çekilerek ileri doğru fırlatılır. Aynı hareket sol ayak ile de yapılır.

Ayaklar bitişik, kollar yana açılmış olarak, sağ ayağı kalçadan yana doğru fırlatarak sağ avuç içine değdirmeye gayret edilmelidir. Ayaklar bitişik, kollar ileride tutulmuştur. Ayak burunlarında hız alınarak ayak, kalçadan ileri atılır. Sağ ayak burnu sağ avuç içine değdirilir. Bu hareket her iki ayakla da tekrar edilir." Üçüncü antreman olarak tekniğinizi öğrenip geliştirmek için gölge boksu yapılmalıdır 3' er dakikadan 4 round. 4. olarak lapa çalışılmalı tekniğiniz ile öğrendiğiniz yumrukları lapa ile geliştirmeli ve hızlandırımalısınız. Ve ardından lapa ile hızlandırdığınız yumrukları kum torbasında sıkılaştırmalı ve güçlendirmelisiniz. Ardından ip atlanmalıdır boks antremanındaki ip atlamanın tekniğini bilmeyen arkadaşlar için yine bir alıntı vereyim "Klasik olarak üç dakika boyunca sağ-sol, sağ, sol şeklinde yapılır, iki ayakla birden zıplayarak yapılmaz. Bazı durumlarda süre artabilir." Ve son olarak dayanıklılık antremanı yapılmalıdır midenizi kasarak bir arkadaşınızdan çok sert olmamak şartıyla vurmasını isteyin :D

Özet olarak
    -Isınma 15-20 dk.
    -Kültür fiziği her bir hareket 5' er dk olmak üzere 30 dk.
    -Gölge boksu 3' er dkdan 4 round
    -Lapa antrenmanı 4 round idealdır
    -Kum torbası 4-5 round
    -İp antrenmanı sağ-sol olmak üzere max. süre (Acıyı hissedene kadar :D)
    -Dayanıklılık antrenmanı (Yine acıyı hissedene kadar ama unutmayın ki acı yok, acı yok ! :D)

Güzel bir anlatım sağol dostum..
    Klasik bir idman örneği budur soran arkadaşlar..
    Bunun dışında salonlar arası ufak tefek farklar vardır, ama sistem aynı off sezon için..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.