Şimdi Ara

Bir Başkadır Benim Memleketim (?)!!! Yahudi Halk Şarkısı-imiş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
2
Favori
11.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • lan fransızca şarkıları israilin yaptınız yuh be ayrıca nie şaşırıyosunuz türkiyede herşeyde olduğu gibi müziktede kalitede yok kaliteli olan şarkıların 1-2 gün sonra orjnalini duyuyoruz ne sinirleniyorum fransızca şarkının üstüne memleketim die söz yazan bi milletiz işte

• e o karının vatan haını oldugunu bılıyordum
  • "daha dün annemizin kollarında yaşarken" Türk bestesi mi zannediyorsunuz. hele "dağ başını duman almış" bunların müzikleri hep çalıntı. adam gibi beste yapacak bir müzisyenimiz yok mu. dinlediğimiz müziklerin çoğu araklama. milleti salak yerine koymaktan başka bir şey değil.
  • 28 Haziran 2008 tarihli Odatv.com'un haberi

http://www.odatv.com/n.php?n=memleketim-bizim-memleketimiz-degilmis-bu-sarki-da-baskasinin-cikti-2501081200

"MEMLEKETİM" BİZİM MEMLEKETİMİZ DEĞİLMİŞ! BU ŞARKI DA BAŞKASININ ÇIKTI!
    Ayten Alpman'ın Memleketim şarkısı Yahudilerin çıktı!

Yıllardır dillerde marş olan, Türkiye’ye dair her çeşit gurur tablosunun klasikleşmiş şarkısı ‘Memleketim’ aslında bizim memleketimiz değilmiş!

Çünkü Kıbrıs harekatı yıllarında milliyetçiliğin ve vatan sevgisinin simgelerinden, herkesin hafızasında sözleriyle yer etmiş ‘Memleketim’ şarkısının kökeni İspanyol Yahudileri çıktı.

Hala herkesin dilinde olan Ayten Alpman’ın seslendirdiği bu şarkının Türkiye’ye mal olmuş bu şarkının bestesi aslında İspanyol Yahudileri’ ne ait.

New York Yahudi orkestrası tarafından çalınan bu şarkının kökeni Yahudi halk ezgilerine dayanıyor.

Bugün elde bulunan kayıtlar gösteriyor ki, bu ezgi bizimle değil, çok önceden İspanyol Yahudi halkıyla özdeşleşmiş bir ezgi.

İlham Gencer, 33 yıl önce olduğu gibi bugün de, "Memleketim"in müziğinin, Museviler'in kahramanlık öykülerini anlatan "Az der Rebe Elimeylekh" için bestelendiğini söylüyor.

Gencer, Museviler'in kahramanlık hikayelerini anlatmak için bestelenmiş bir müziğin, Türkler'in milli duygularına hitap edemeyeceğini, milli marş gibi söylenemeyeceğini iddia ediyor: "Bu şarkı bizim milli duygularımızı simgeleyemez, hele ikinci milli marşımız olarak hiç düşünülemez.

Hangi ülke bizim İstiklal Marşı'mızın bestesini alıp, üzerine kendi dilliyle sözler yazıp, milli duygularının sembolü olarak kullanır? Sanıyorum böyle bir yola giden tek ülke biziz."

Gencer, bu düşüncelerini, yıllar önce olduğu gibi bugün de Ayten Alpman'a söylediğini ifade ediyor: "Ama yıllardır inat içine girip şarkıyı söyledi. O şarkının neden bizim milli duygularımızı simgelemeyeceğini bir türlü anlamadı, anlamak istemedi."

Ayten Alpman ise İlham Gencer'in sözlerine kulak asmıyor ve eski eşine şu yanıtı veriyor: "İlham Bey yıllardır bir hayal dünyasında yaşıyor. O hayal dünyasından da bir türlü kurtulamadı. Şarkı, ikinci milli marşımız haline gelmiş.

Dinleyen herkeste aynı duyguları yaratıyor... Daha ne? Kime ne zararı var? Amaç milli duyguları paylaşmak değil mi? Bu şarkıyla paylaşıyoruz işte. İlham Bey bıraksın bu işleri."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceko1905. -- 15 Haziran 2011; 19:30:20 >

• Efendim telif haklarının devlet başkanlarından daha sıkı korunduğu günümüz dünyasının müzik endüstrisinde bu olayları günlerce aylarca araştırmaya, haybeden ahkam kesmeye hiç lüzum yok. Merak edenlerin zahmet edip bir arama tuşuyla şarkının tüm telif tarihçesini görmek düşüyor artık.

Parçanın İsmi: אַז דער רעבע עלימיילעך ( Az der Rebe Elimeylekh )
    Parçanın Sahibi: Moyshe Nadir
    Tarihi: 1935

Aranjmanlar:

1969 - Mireille Mathieu - L'Aveugle

1972 - Fikret Şenes & Ayten Alpman - Memleketim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdinnand -- 15 Haziran 2011; 20:16:02 >
  • beyler kesin illuminatinin parmağı var burda bakın şimdi

Sev kardeşim elini ver bana
    Al kardeşim IŞIĞI GETİRDİM SANA

O ışık ne beyler illuminati aydınlanma demek adam baya baya sizin ülkenize illuminati hakim diyor
  • N
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pastafaryanizm

beyler kesin illuminatinin parmağı var burda bakın şimdi

Sev kardeşim elini ver bana
    Al kardeşim IŞIĞI GETİRDİM SANA

O ışık ne beyler illuminati aydınlanma demek adam baya baya sizin ülkenize illuminati hakim diyor

aynen . avatardaki sen isen resmin çok yahşi çıkmış
  • Çok güzel bir konu olmuş.Sağlam müzik kültürünüz var

Not.Bu güzel konuyu adminler bir an önce kapatmalı bence(!)
  • Düzenleme, aranjman, telif haklarını satın alma diye kavramlardan haberiniz var mı?
  • Sonuçta biz diğer ülkeler ve milletlerle etkileşim içinde olan bir ülkeyiz buna niye bu kadar takıldın anlamadım.fifa_05 'in dediği gibi kendimize göre düzenleyince ya da dinleyince ülkeyi mi satmış olduk?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl_Şaman -- 15 Haziran 2011; 20:37:22 >
  • adamlar rönesanstan beri müzikle sanatla uğraşıyorlar.
    bizde hala tükürürüm böyle sanatın içine,heykele ucube,
    müziğe şeytan icadı diyen insanlar oldukça bu durum pek değişmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [F][r][k][a][n]

quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

http://video.google.com/videoplay?docid=-8747491602730365329#

BURADA DİNLEYEBİLİRSİN ARKADAŞIM MEMLEKETİM ŞARKISININ ORJİNALİNİ

Orjinali diyorsun ama Fransızca çıktı.
    Belki dediklerin doğrudur araştırmak lazım.

Al sana Yidişçe ( Almanya Yahudilerinin dili )

• quote:

Orijinalden alıntı: CoMMaNDeRCX

Bu da gençlik marşımızın orjinali aslen İsveç Halk Türküsüdür.. Şarkının adıda ÜÇ HOPPA KIZ dır..

Rezalet : (
  • Vay arkadaş neler olmuş ya.

Zaten melodisi hasebiyle çok sevdiğim parçalar değil hiçbiri , dinlemem de.

Ancak arkadaşlarında dediği gibi o zamanki sanatçılar çalmış getirmiş yutturmuş bize bunu vatan hainliği olarak göremeyiz.Zaten birçok şeyimiz batıdan esinlenerek oluşturulmuş.Giydiğimiz kıyafetlerden tutunda bilmemnelere kadar.

Ancak gerçekten bunların milli marşlarımız vs.de yapılması eğerki istemli bir durum değilse düpedüz saçmalıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAVEN__ -- 22 Temmuz 2013; 15:43:50 >
  • Malesef Sanatta ve Müzikte geçmişimiz pek de iyi değil böyle şeyler olması normal,

Osmanlı döneminde bile bazı müzik türleri direk Bizans'tan alınmadır.

http://www.youtube.com/watch?v=Da9FeNoFIm0
    Tanıdık geldimi bu Bizans müziği?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deadman87

Malesef Sanatta ve Müzikte geçmişimiz pek de iyi değil böyle şeyler olması normal,

Osmanlı döneminde bile bazı müzik türleri direk Bizans'tan alınmadır.

http://www.youtube.com/watch?v=Da9FeNoFIm0
    Tanıdık geldimi bu Bizans müziği?

Gençlik Marşının çalıntı olması bence bir rezalet ama buna rezalet diyenlerin birçoğu Osmanlıcılar.Sanki Osmanlıdan kalma dünya çapında ünlü ezgiler varda...

Bu arada şarkının bizce bilinmiş adı ne tanıdık geldi ama ismini çıkaramadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huzur İzlanda -- 22 Temmuz 2013; 16:03:43 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.