Şimdi Ara

Bir Atatürk Düşmanı Mürteci Daha Eksildi - Y. Bahadıroğlu Öldü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
372
Cevap
0
Favori
21.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
256 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Bunun büst kirmakla alakası yok zamanın DP partisi ile CHP başında bulunan İsmet İnönü yuzunden meydana geldi Atatürk vefat ettikten sonra İnönü Cumhurbaşkanı oldu. Milli şef dönemi başladı. Paraların üstünden Atatürk resimlerini kaldırdı, kendi resimlerini bastırdı. İnönü Cumhurbaşkanı iken bile CHP'nin genel başkanıydı. Menderes Başbakan olduktan sonra İnönü cumhurbaşkanlığından ayrılıp ana muhalefet partisi başkanı oldu.

    Menderes; İnönü'ye "Atatürk senden daha öndedir. Tek adam Atatürk'tür. Siz birinci adam değilsiniz" demiş oldu. Yani İnönü'ye ve İnönücülere karşı Atatürk kartını öne sürdü.

    Nitekim, kanunun görüşülmesi sırasında Başbakan Adnan Menderes, CHP sıralarına ölümünün hemen ardından paralardan pullardan kendi reisleri olan Atatürk'ün resimlerini sildirdiklerini hatırlatıyor.

    Menderesin Atatürk'ü koruma kanununu çıkarmasıyla İnönü'nün önemli bir atağı sonuçsuz kalmış oldu. Esasen böyle bir kanuna ihtiyaç olmadığını İnönü de Menderes de çok iyi biliyordu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 23 Ocak 2021; 11:21:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlacK SeA StorM 61

    Atatürk'ü koruma kanunu toplum vicdanında kalkmıştır.Çünki bu kanun fosilleşti, fosilleşen herşey gibi bu da tarihe karışması lazım. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olamaz. Ölen bir insan, kanunun konusu olmaktan çıkar. Hukuk şöyle tanımlar ;"İlk nefesi aldığı ve son nefesi verdiği süre içerisinde bir insanın hayatını düzenler" Hukukun ölen bir kişi ile ilgisi artık sadece miras meselesi ile alakalıdır.

     Ölen kişiye laf söylenemez, hakkında konuşulamaz, eleştiri yapılamaz gibi meseleler hukukun konusu değildir. Nitekim Atatürk'ü koruma kanununun metnini o zaman Türkiyede bulunan (1902 - 1985 ) yılları arasında yaşayan Alman Yahudisi “Prof. Dr. Ernst Eduard Hirsch hazırlamıştır. Bunu bütün Türkiye'nin bilmesi gerekmektedir."

    İnternetten kopyala yapıştır yapmadan evvel oturup gerçekten okumayı dene. Biliyorum çok büyük zahmet olacak, bazı yerlerin ağrıyacak ama en azından bir dene. Gerçi küfür ve hakaretten koruyan bir şeyi engelleniyoruz diye bahane ederek, rahat rahat sövemediğini söyleyen, cevap veremediği için internette gördüğü şeyleri kopyala yapıştır yaparak kendini ifade etmeye çalışan birine bunu boşuna anlatıyorum, biliyorum. Sen de haklısın, hata bende.





  • Kraven kullanıcısına yanıt
    Biz bilgiyi işimize gelerek anlamıyoruz hukuk ne derse ona göre alıntıyoruz senin bir itirazin varsa konuş o zaman isinize gelmedimi kopyala yapıştır dersiniz ancak. Atatürk istseydi bu kanunu yaşadığı zaman bile cikartabilirdi hoş çıkartmaya kalkissa bile 1924 anayasisinda kişilere mahsus kanun çıkarılmayı engelliyordu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 23 Ocak 2021; 11:31:38 >
  • Her şeyi birbirine karıştırıyorsun.

    Kanun maddeleri açık. Büst kırmak ve Atatürk’e sövmek yasak.

    Derdin ne? Sövmek mi istiyorsun? Büst kırmak mı? İkisini de mi?

    Menderes mesaj vermiş de bilmemne. Menderes, o mesajı üst üste büstlere saldıranlara vermek zorunda kaldı. İşler çığrından çıkmıştı diye anlatılıyor. Osmanlı’da bu tür hareketlere ne cezalar verildiğini Kraven yazmış sana.

    Adalet bakanlığına başvur kaldırılması için. Burasıyla neden vakit kaybediyorsun? Kaldırmayanları mı suçluyorsun? Açık açık yaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Büst müst hikaye ancak sizin gibiler inanır böyle hikayelere. Benim büstle heykelle kişilerle isim olmaz çok çağdaş çok bilgili kendine bilen insanların ölen herhangi bir insanın arkasından ettiği kelamları irdelemeye çalışıyorum hiç kimse bir insanı sevmek zorunda değil o onun fikri ozgur iradesidir zaten suç isleseydi 5816 ortada duruyordu. Resmen çelişki abidesi yorum yorum alanı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 23 Ocak 2021; 11:47:41 >
  • Bu konuda baya bi kişiyi engelledim iyi oldu bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanun maddelerini koy. Hikaye mi değil mi anlarsın.

    Atatürk’e sövmek serbest bırakılsın deyip burada sövenleri anlamaya çalıştığını söylersin.

    Sen kendi çelişkine bak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Madem sovüyordu ne diye ceza almamış bu adam 5816 bosunami yürürlükte bu zamandır. sen aklınla celisiyorsun kusura kalma hazımsızlık var bence sende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlacK SeA StorM 61

    Biz bilgiyi işimize gelerek anlamıyoruz hukuk ne derse ona göre alıntıyoruz senin bir itirazin varsa konuş o zaman isinize gelmedimi kopyala yapıştır dersiniz ancak. Atatürk istseydi bu kanunu yaşadığı zaman bile cikartabilirdi hoş çıkartmaya kalkissa bile 1924 anayasisinda kişilere mahsus kanun çıkarılmayı engelliyordu..

    Kendi fikri bile olmayıp anca kopyala yapıştırla kendini ifade etmeye çalışan adam gelip bilgiden falan bahsediyor. Dönemin siyasi ve sosyal tarihinden bihaber, meclis tutanaklarını görmemiş, hatıratlara bakmamış tarihten zerre haberi yok. Maşallah ideolojisi öyle emrediyor ya mutlaka böyle beylik laflar ede ede konuşacak. Altından interneti alsan adını bile söylemekte zorlanacak tiplerle neleri tartışıyorum ben yahu. Tamam kardeşim, kaldırsınlar kanunu da rahat rahat sövün. Zaten konuşamıyorsunuz, hakareti engelleyen şeyin arkasına sığınacak bahaneniz de kalmaz gönlünüzce söversiniz. İdeolojisinin emrettiği beylik laflar dışında kendini ifade edebilecek cümle kuramayan kafayla uğraşamayacağım daha fazla.





  • Kraven kullanıcısına yanıt
    Yav kardeşim sen kimsin ilk once? hukuk profesörü musun? Kendini dev aynasında zannedip yok alintiliyor yok cahil yaftalamasi yakistırıyorsun? sen bildiklerini ana karnindami öğrendin ? Çok zoruna gidiyorsa tartışmak burası yeri değil sen harcaniyorsun forum köşelerinde .. ağzınıza almışsınız yok sovecekler yok hakaret edecekler varsa bildiğin işine gelen kaynak at okuyalım o zaman. isimize geleni söylenecek değiliz. Egoistlik yapmanın alemi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 23 Ocak 2021; 12:9:58 >
  • Ben sövdü demedim ki. Ne alaka. Asıl çelişki sende. Bak, demek ki kanun pek de öyle sert filan değilmiş. O kadar da korkmana ya da gürültü yapmana gerek yokmuş.

    Manevi kızı için hakaretlerde bulunmuş örnekse. İnsanlar o tür laflara kızıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Yorumlar öyle demiyor Atatürk'e hakaret etmiş diyorlar sende manevi kızından dem vuruyorsun millet birşey bilmeden boş yorumlar yapıyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlacK SeA StorM 61 -- 23 Ocak 2021; 12:8:53 >
  • Kaybettiği çok şeye hayatıda eklenmiş
  • quote:

    Hukuk şöyle tanımlar ;"İlk nefesi aldığı ve son nefesi verdiği süre içerisinde bir insanın hayatını düzenler"


    Böyle bir tanım nerede var?
  • Bazıları Ölür Şehit Olur, Bazıları Ölür Geberir Gider.

    O yüzden çok sevinmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.