Şimdi Ara

Bir Askerin Günlüğü 16.10.2017 ÇUKURCA / KUZEYIRAK [FOTOLAR GELDİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
40
Favori
7.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Selamın Aleyküm arkadaşlarım uzun zamandır yoktum askerlik anılarıyla geri döndüm 1 yılımı bütün anlamıyla sırayla anlatacağım ..
    Öncelikle Acemi Birlikten Başlayıp Usta birliğimize doğru yol alıcaz.
    Acemi Birliğim Isparta 40.Piyade alayı Komando Taburu .. Usta Birliğim Hakkari / Çukurcaya bağlı Kuzeyin ırağın 4 km içerisinde yer alan bir üsbölgesi(Karakol)..
    Öncelikle 1995/2 Tertip olarak askerliğime 40.alayda başladım arkadaşlar, Öncelikle şunu söyliyim hakkari şemdinli çıksın diye geldim buraya okadar
    gidip görmek istiyorum ki o dağları oraları falan herşey hikaye hatta kalmayı düşünüyorum askerde küçüklükten beri hep subay olmak istedim bunun verdiği bir heyecanla bir anda herşeyi birakıp askere gidicem dedim. Neyseki allah duamızı kabul etti şemdinli olmadı ama hep o videolarda izlediğim zap suyu , zap kampı ve metina kampının dibine düştüm..
    Hikayeye Başlıyorum..

    - 16 Mayıs 2015 : Isparta alayına giriş , İzmirden gece 12 'sularında bindim otobüse bismillah diyip arkadaşlar ben soğuk kanlıym pek ağlamam . onlarca kişi geldi uğurladı tektek selamlaştık anamızı babamızı öptük otobüse bindik istiklal marşımızı söyledik hepbirlikte , daha sonra 365 gün başladı ( tabii 365 yapmadık oraya gelicez :) , bindik araca arkama şöyle baktım herkes asker ısparta herkesin izmir gardan araba çıktı ben bi kötü oldum böyle yutkunamadım hıçkıra hıçkıra ağlıcam ama nasıl tutuyorum kendimi anlatamam size neyse daldık yollara sabah 6.30 gibi indik araçtan bilmediğmiiz görmediğimiz yer 2-3 kişi toplandık bindik taksi 'ye kocaman bir yer bilenler bilir ıspartanın yarısı buradır öyle bir büyüktürki anlatamam size. Girdik kapidan uçsuz bucaksız kuyruk bekle babam bekle işlemler yapildi banka kartımız alındı doktor muayesinden geçtik baksır var tabi üstümüzde kıyafetler verildi tabi bunlar 4-5 saat sürdü kıyafetleri giydik kapidan bi çktık usta dedeler bizi alkışlıyor :) gaz veriyorlar onlarda zorla komutandan emir almiş gariplerim gelmişler bizi teselli etmeye kendi hemşerilerini ariyorlar tabii soruyorum şafak kaç adam diyor 12 diğeri diyor 15 vaybe diyorum benim daha 365 var nasıl biter . Sonra gittik bi kahvaltı yaptık kahvaltı dediğime bakmayın kurumuş börek , bitane reçel ufak 3 tane zeytin şekerli çay dedim oğlum sen nereye geldin ya napacaksın burada , ben yemek seçen biriyimdir bide benim için ölümdü bu . Herneyse takımlar , timler felan belli oldu toplama ranzasındayım . 150 kişi yatiyoruz normal yataklar daha belli olmadı ama tim mayın çavuşu oldum zimmetlediler bi dedektör ama daha kullanmıcaz tabii..
    O gün öyle bitti işte en sevdiğim yanı neydi biliyormusunuz bolulu hasan ustanın tatlılarını satan bi araç vardı tatlı 2.5 TL ama nasıl leziz anlatamam restorantta yiyemezsn 2 tane aldım profiterol mükemmel tadi kantindede kola 1 TL otomatlardada 1TL en güzel yanı bu askerliğin :)) Neyze zıbardık yattık .

    -2.Gün oldu sabah koğuş kalk 05.00 ama ben 04.45'de kalkarım hep. Traşımı oldum dişlerimi fırçaladım , bakımlarımı yaptım kıyafetlerimi giydim 5'de aşağıya indim bi kahvaltı yaptık hemen ama yiyemiyorum çünkü demir herşey çayda tad yok olsada demirde içesiniz gelmiyor aga neyse hemen bi sigara izmariti felan topladık sonra iştimaya gittik bölük komutanı geldi şöyle böyle sonra tabur komutanı geldi sonra tugay komutanı geldi öğlen yemeğe gittik sonra geldik eğitim. Başladık sağa dön sola dön selam dur , Falan filaaan ama ısparta gibi memleket yok abi ya sabah buz mayıs ayındayız tabi bu arada öğlen kavurucu sıcak ilk haftadan kulak ve dudaklar çatladı benim su içmek için can atiyoruz herkes hasta alışık değiliz tabi toz yutuyoruz heryer toz ısparta bu arada türkiyedeki en iyi eğitimi veren yerdir acemi birliği olarak okadar zor eğitim ki anlatamam size yaşamak gerekiyor bunu ya beni anca o insanlar anlar işte kısacası 21 gün böyle geçti ..

    İNTİKAL : Asıl acemilik şimdi başlıyor evet şimdi. İNTİKAL adı verilen birşey dediler bize 65 gün ıspartadayız bu arada 60 o civarlarda işte ..
    İntikal herkes görev silahini eşyasını alıp yürüş anlamıındadadır yani şöyle ben dedektörcüyüm ; mayın dedektörü , çelik yelek , g3 silah ,kompozit başlık , Sırt çantası felan ortalama 37 38 KG techizat var üstümde . Başladık köye gidip orada atiş yapcaz köyde 5 km felan ama o sıcakta o yükle çekilmiyor hacı git gel 10 km bide orda mevzilen dağ bayır çık bitiyorsun neyse bu intikal bir günlüktü bitti sonra , ertesi gün gene aynı şekil sonra gene aynı şekil 3-4 defa bir günlüğüne gittik . Sonra başka yerlere götürmeye başladılar günü birlik maksat bizi yürütmeye ve yüke aliştirmak . Herneyse eğitimler acayip zor ama aliştik. Yemek deli gibi yiyoruz 2 şer tabldot alıyorum valla artık o derece kilo almaya başladım hafiften bu arada sürünmenin haddi hesabı yok acemi birliği boyunca 15 km sürünmüşümdür abartısız her cezada sürün her hatada sürün . Başınızda uzmanlar sürün babam sürün ama bende çok işe yaradı iyiki sürünmüşüm :)
    Sonra usta askerler bize siz y**** yediniz dedi büyük intikal var dedi. Soruyoruz one 4 gün dağdasınız 70 km git gel tam techizat yatacaksınız o karşıda gördüğünüz davrazda diyorlar haziran ayında davrazda kar var öyle bir dağ ıspartaya girer girmez görürsünüz . Neyse son zamanlar geldi çattı Seviniyoruz gideceğiz artık ıspartadan diye sabah kalktık büyük intikal için ertelendi. Akşam çıkıcaz dediler iyi dedik 22.00 gibi koğuş kalk dediler tabii biz o gün izinliyiz rahatız dinlendik tabii..
    giyindik sırtladık herşeyi koca alayın en başında ben gidiyorum :) Sıralamayı öyle yapmışlar ilk bizim tabur , ilk bizim takım ve ilk bizim kol en baştada ben varım.
    Abiler kardeşler git git bitmiyor Çantamda 10 LİTRE su var en çok su ben koydum.Biliyorum çok susucam diğerleri ağırlık olmasın diye 6-7 - 5 kilo felan koydular neyse , Komutanlar bile bitmiş yürümekten onlarda yürüyor gariplerim.İlk Mevziye ulaştık Sabah saat 6 .. 8 Saattir yürümekteyiz 40 kg a yakın yükle tam techizat ölüyorum dualar ediyorum bitsin artık diye derman kalmamış herkes ölmüş. Mevziye geldim hemen kendimzie otel gibi çadırları kurduk mevzi çadirlarini taşları birleştirdik 9-10 kişi yağiyor kıyafetlerimi değiştirdim iç kıyafetlerimi bi yağmur başladı .
    Reşo yakıtlarımızı yaktık konservelerimizi çıkardık yemeğimizi ıssttık su girmiyor aramıza o kadar güzel mevzi yapmişiz . iç içe yatiyoruz süper muhabbet gırgır komutanlarda kendi yerlerinde bize karişamiyorlar ıslanmamak için :) Açtık radyo dinliyoruz müzik felan 2-3 saat geçti oturuyoruz boş boş mevzilerde dağları izliyoruz sonra öğlen bi ara tatbikat verdiler takiliyoruz .. Sonra tabur komutanı manyak biri :) karşı dağın zirvesine ceza dedi tam techizat bıraktık herşeyi çıktık oraya sonra inin dedi indik ölüyoruz yine hemen attık kendmizi başka mevcilere 4 gün orada kaldık 4. gün artık diyorum eve gidiceksin 1-2 gün sonra oh be bitti diyorum sanki askerlik bitmiş gibi okadar sıkılmışız yani . Dağda yatmayı öğrendik o ağır yüklere dayanmayı kilometrelerce yürümeyi eğilip kalkmayı baya bize faydası oldu .. Bu arada geçtiğim nokta Usta birlikler açıklanıyor orayı söylemyi unuttum size. Herkes Şırnak - Diyarbakir - Mardin - Hakkari - VAn Vb yerler bizim takım manyak herkes hakkari istiyor . Yerler açıklandı 176.Kol dedi bekliyoruz HAKKARİ/ÇUKURCA dedi AMA NASIL SEVİNİYORUZ MİLLET BİZE RESMEN KÜFÜR EDİYOR ..
    Annemleri aradım dedim hadi iyisiniz kıbrısa çıktım. Bunlar seviniyor sonra dedim ki ; şaka şaka Hakkari çukurca bişi demediler diyemediler , nediceklerki üzüdüler ama ben hep alıştırdım bunları ve çevremi dedim ben hakkariye gitmezsem yapamam hakkariye gitmem lazım öylede oldu.
    Veee o gün geldi çattı . Otobüslere bindirildik garaja götürdüler bizi çıkarken bağırıyoruz bidaha geleni s....ler diye .. Son kez çarşıda kahvaltımızı ettik garaja gittik kadınlarrr evet güzel kızlar gördük aylar sonra ne kadar izmirli olsamda abaza olmuştum gittim izmire indim arkadaşım geldi aldı adnan menderes havaalnından hemen doğru tepecik(kemer) bilen bilir :) işimi hallettim ve eve gittim 10 günlük tatil var yaptık tatilimizi gezdik tozduk sıra geldi hayatımızdaki en önemli noktaya HAKKARİ'ye gitmeye ..

    2.EDİT : 18.10.2017 ..


    Tatilde evde araştırmalar falan yapiyorum önce VAN/MERKEZ KTM denilen yere gidileceğini öğreniyorum . Herneyse burası hakkında pek içler açıcı şeyler söylenmiyor bilende bilir zaten .
    Van'a bismillah diyip gidiyorum İZMİR'den TİM arkadaşlarım var 3-4 tane onlarla gittik , aynı uçaktayız THY ile 1saat 45 dakikada vardık .. Hava sıcak neyse komutanlar yani uzman ast. vs.
    yönlendiriyor bizi çıktık havaalanından büyük garajdaki prenseslere bindik eski araçlara KTM'ye götürdüler bizi kayıtlarımız yapildi bölgelere ayrıldık sonra karnımızı doyurduk..
    Geldi yatmaya sıra ama koğuşa bir girdik ne görelim ?

    Heryerden pislik akıyor , 3 hatta 4 katlı ranzalar ..Neyse içeri gittik uyumadık salon var orada masalar sandalyeler var sandalyeleri birleştirdik 4-5 arkadaş vurduk kafayı 4-5 saat yattık , sabah oldu bize sevindirici bir haber geldi o pislikler çekilmezdi yoksa askere verilen değer 0 ..
    Çukurcaya Faaliyet var çukurca gidiyor dediler oh allahım şükürler olsun dedik ama bizi direk çukurcaya değilde ilk önce HAKKARİ ilk merkezinin yakınında bulunan otluca köyündeki DAĞ VE KOMANDO TUGAY'ına götürüceklermiş .. Neyse bindik kirpi , kobra bekliyoruz birde baktık normal minibüs :))) Çantaları siper yaptık camlara , oturuduk işte başladı yolculuk van başkaleye kadar herşey güzel rahat bi mola verdik bisküvi içecek , tuvalet felan derken Hakkariye girdik ..

    Abi bir dağlar var ben izmirde görmedim bunu yahu bi yandan korkuyorum bi yandan heyecanlıyım giderken yolda dağları izliyorum , acaba diyorum teröristler bizi izliyormu acaba roketmi atacaklar ölecekmiyiz derken , otlucaya geldik şöför abi bize bi uyarıda bulundu ..
    Camlardan uzak durun göstermeyin kendinizi meraklandık o anda ''TAKKK'' dedi taş geldi arabaya konvoydayız ama taşlıyor kafamızı bi uzattık yaşlı dedeler , neneler , çocuklar Sloganlar atiyorlar , küfürler ediyorlar.Bizde başladık sövmeye :) Bi baktık otlucadayız o kadar mükemmel bir yerki dışarısı 35 - 40 derece felan temmuz ayındayız suya kafamı bi soktum buz gibi..
    İçeride sinema var 1 TL , kantini mükemmel izmirde göremeyeceğin gıdalar var yemekler mükemmel .. Adeta bir cennet askeriyede görülmüş . 1 gün geçti 2 gün geçti faaliyet yok yollar mayınlıymış . Bir gün sabah kahvaltıdan sonra boş boş dolaaşıyoruz birde ne göreyim.. ÇİĞDEM ÜSTTEĞMEN sapsarı at kuyrugu saçlar eşofman giymiş bir hatun ama aşık oldum resmen çok güzeldi be. Hakkaride onu tanımayan yoktur. Neyse bu arada banyo yapamıyoruz 17 yada 18 gündür otlucadayız gidemiyoruz bir türlü pislik akıyor heryerimizden sonra gidiceğimiz günün sabahı duş aldık bu arada faliyetler söylenmez son dakika olur birisinin bilmesi sıkıntı olabiliyor yandaşlar vs oldugu için ..

    Neyse biz gidicez gitmeden önce bir üst devre geldi yanımıza arkadaşlarla oturuyoruz 11-12 kişi timden . Adamın şafak 4 eve gidiyor , bize dediki siz kaçıncı bölüksünüz 4. bölüğe gidiyoruz dedik a**** s**** Neee dedi birden .. Noldu ya dedik siz bayraktepeye gidiyorsunuz ya dedi eee dedik . Olum orası ırak dedi yanınızda 2 tane peşmerge karakolu var karşınızda zap ve metina kampı var demezmi ? Biz birden korktuk nereye gidiyoruz ya dedik bindik arabalara.. Çukurca tugaya gidicez sanıyoruz bize kirpi şöförü uzman abimiz sizi köprülüye tabura götürüyoruz dedi . Haydaaaa , Bi gittik köprülüye çukurda dağların arasında bir yer hava öyle bir bunaltıcı ki 45 derece felan hissediler kantinde su yok soğuk. İğrenç bir yer alt üst devrecilik herşey var burada . Sonra öğrendikki taburun arkasında bir depo var buz gibi dağdan gelen su o depoda birikiyor gittik hemen kafayı dayadık depoya kana kana içiyoruz su allahım ne kadar güzel bir şey bu diyorum. Yokluktayız hava sıcaktanda sıcak .. 3 gün burada kaldık devrecilik gördük .. Koğuşa su bastılar çektik napalım ortam , yol , yordam bilmiyoruz ne derseler yapiyoruz ..
    Bir faaliyet haberi geldi ve beklenen an geldi tugay değil direk BAYRAKTEPEYE gidiyorsunuz dediler bize. Nasıl seviniyoruz nasıl anlatamam size gidelimde yerimizi görelim artık diyoruz ..
    Faliyet oluyor kirpilere biniyoruz dua ederek , ve geliyoruz BAYRAKTEPE'ye..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnci yan tarafta.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun. güzel hikayeymiş okumanın yarısında kör oldum.
  • Takip, devamını bekliyorum.
  • REZ:
  • Önlerden alalım



    Devamını bekliyoruz üstad

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rez. bende beklemedeyim devamını
  • Yerimizi alalım.
  • dursun
  • Bakalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rez
  • Bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tutar
  • Başka yer başka zaman
  • Takip Devamını Bekliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam ilk cümlesini burada kurmuş heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önlerden
  • Takip,güzel olacağa benziyor ama 1-2 önerim var. Noktalama işaretleri kullansan daha iyi olur özellikle virgül, anlam çok karışıyor. Bir de cümleler çok uzun okuması zor oluyor arada bir paragraf şeklinde yazsan daha hoş olur. Onun haricinde hakkari kısmını bekliyoruz artık hadi bakalım
  • Askerlik mi? KORKUNÇ!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.