Şimdi Ara

bir adet fizik sorum (güncel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Noktasal K cismi ile X,Y, Z düzlem aynaları şekildeki gibi yerleştirilmiştir. G noktasından bakan bir göz K noktasal cisminin aynalardaki görüntülerinden en çok kaç tanesini görebilir?

bir de ağaca çivi çakılan bitki biyolojisi soruları vardı. orda çivinin başının ağacın kabuğundan uzaklığı yıllar sonra azalır deniyor ama kabuğuyla birlikte çivi de ilerlemez mi dışarı doğru? sabit mi kalıyor, onun üstüne doğru mu büyüyor ağaç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawnofthelight -- 22 Mart 2013; 19:25:34 >

• arkadaşlar çok takıldığım bir soru tipi bilen varsa lütfen yardım etsin :)
  • 4 mü?
  • cevap 2 :)
  • arkadaşlar bi baksanız güzel olurdu ya :)
  • arkadaşlar up yapmaktan yoruldum, arka arkaya bu kadar mesaj yazmak sıkıntı yaratır mı bilmem ama bi cevaplayın bakın ben de elimden geldiğinde bildiğim şeylerde yardım etmeye çalışıyorum. birbirimize yardım edelim. elbet aranızda optik bilen vardır, lütfen yardım.
  • 2 buldum cevabı ben ama fizik sorusunun cevabını. kaçmış cevabı
  • cevap 2, nasıl buldun açıklayabilir misin acaba :)
  • arkadaşlar çözecek olan yok mu
  • ayıp ediyonuz bi bakıverin :D
  • lay lay tralallay
  • anlaşıldı ya optik bilen yok, ya da anlatmaya üşeniyorsunuz, ya da soru mu zor ne bileyim, çıldırıciyim
  • Hatırladığım kadarıyla öss de böyle bir soru vardı. Mesela ağaç 5metre sen 3metre yükseklikte çivi çaktın 10yıl sonra ağaç 20metre olsa da yine çivi 3 metre yüksekliktedir. aynı şekilde uzunluğu 10cm olan çivi çaktın diyelim,bunun 5cm içeride 5cm dışarıda. Aynı şekilde 10 yıl sonra sadece dışarıda kalan çivi de değişme olur içeride olmaz. Bunun sebebi ağacın her sene yaş halkası eklemesidir.

Fizik optiğin de mantıgını anlatırım ama şuan gözüm almıyor,, yarın buraya yazarım veya benden önce arkadaş yazarsa ordan yaparsın.
  • teşekkür ederim bekleyeceğim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: alicaninthemorning

teşekkür ederim bekleyeceğim :D

cevabı 2 yazdıgınızı gormemişim.o yuzden bakmadım bi daha. simdi gozlemci x aynasına bakarak cismin goruntusunu gorebılır.
    aynaya dik ciziyorduk esıt uzaklıkta icte olusuyordu.
    ikinci goruntu ise y ve z nın kesistigi yere ısın gonderdıgımızde cıkıyor. baska goruntu olusmuyor.
    aynanın arkasında kalmasaydı goruntulerın goruntusu de olusabılırdı ama ıkı goruntu de aynaların arkasında olusuyor ve hıc bı ayna gormuyor
  • şekille daha iyi anlasılır umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çileklipasta -- 23 Mart 2013; 20:02:23 >
  • şekli de böyle olmalı.

bir adet fizik sorum (güncel)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.