Şimdi Ara

Bipolar Bozukluğu Olan varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben kendimde fark ettiğim bazı olumsuz şeylerden dolayı yaklaşık 1 senedir araştıyorum neden böyle olduğumu benim tam bu halimi tarif eden şey bipolar bozukluk bilenler bilir bilmeyenler azcık araştısınlar anlarlar . nekadar teşhis varsa % 80 i bende görünüyor . çevremdeki insanlarda değişik olduğumu söylüyolar hastalık belitilerinde olan bazı şeyleri söylüyolar yani . bi günüm bi günümü tutmuyor , ani değişiklikler yaşıyorum ruh halimde. arkadaşlar varmı bipolar bozukluğu olan ve psikiyatriye görünmüş olan çok acil yardıma ihtiyacım var .

• Forumdan niye medet umuyorsun ? Pskiyatriste git.
  • en azından bu hastalığı yaşamış tecrübeli doktorla görüşmüş birininin önerisini alıp gitmek mantıklı geliyo
  • Bende de şizoid kişilik bozukluğu belirtileri vardı ama ben oturup kendi kendime teşhis koymadım kardeş. Sonuçta hipokruta ayıp olur di mi? Doktorlar nasıl kazanacak herkes kendi kendine teşhis koyarsa?

Kişi kendinin doktorudur sözünü çok yanlış anlamışsın sen
  • quote:

Orijinalden alıntı: RageshotQQ

Bende de şizoid kişilik bozukluğu belirtileri vardı ama ben oturup kendi kendime teşhis koymadım kardeş. Sonuçta hipokruta ayıp olur di mi? Doktorlar nasıl kazanacak herkes kendi kendine teşhis koyarsa?

Kişi kendinin doktorudur sözünü çok yanlış anlamışsın sen

ben şuan teşhis koymadım sadece hastalığın belirtileri hepsi görünüyo bende o yüzden olabilir diye düşünüyorum . bu konuda bilgili , tecrübeli birisini doktora görünmüş birisinin söyleyecekleri benim için doktora gitmeden iyi olur .
  • Eğer konu dışı özele açarsan orada cevaplarını bulabilirsin. Orada kanserinden tut, hastalık hastasına kadar herkesi bulabilirsin.
  • bu hastalık genelde ergenlik döneminde ve hemen sonrasında ortaya çıkar.
    depresyon süreciyle başlayıp, hastalık ilerleyene kadar hiç mani atağı görülmediği için erken teşhis zordur; genelikle sıradan bir depresyonla karıştırılır.
    erken teşhis ise hayat kurtarır; intihar girişimi, madde ve alkol bağımlılığı gibi etkilerden uzak tutar.
    hastalık sahibi kişi, teşhis ve tedavi öncesinde ne kadar çok atak geçirdiyse, sonraki atakların tedavisi o kadar zor olur.
    hastalıkta genetik geçiş vardır. yaşanmışlıklar ise en önemli etkendir. hastalığı taşıyan insanlar fiziksel ve duygusal stresse daha duyarlıdır. evli çiftlerden biri bipolar ise doğacak çocuğun bipolar olma riski 7'de 1'dir.
    bipolar bozuklukta tam anlamıyla tedavi ve iyileşme söz konusu değildir. tedavinin amacı; en uygun ilaç kullanımını ve en uygun yaşam koşullarını sağlayarak atakların en az seviyeye indirilmesidir.
    bipolar bozulukta dört farklı atak şekli görülebilir. bunlar; mani, hipomani, depresyon ve mikst dönemdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKT tedavisi olan var mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yes ı'm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.